Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Mainland

Notki

Mainland Wielki i tajemniczy kontynent... Tutaj odkrywamy jego tajemnice...

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 24-03-2004, 15:27   #1
kstu
Użytkownik forum

kstu's Avatar

Data dołączenia: 22 02 2004

kstu ma numer GG 3435897
Domyślny Hack...

Na początku myślałem że ten problem mnie nie dotyczy, bo nie używam żadnych programów jak np Tibia GG... A jednak stało się! Dziś ok. godz 15 wylogowałem się. Stałem wtedy w jaskini z trolami pod Ab. O godzinie 15:30 loguję się ponownie, patrzę a tam : stoję obok depo, mam 25 hp, cały sprzęt wyrzucony, poziom o 1 niższy, biała czaszka i tłum ludzi goniący za mną.... Oczywiście, nie przeżyłem Po czymś takim naprawdę nie wiem, czy znowu będę grał w Tibię... Może ktoś powiedzieć mi skąd wzięli moje hasło i numer?? Z góry dzięki...
kstu jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 24-03-2004, 15:53   #2
Kaczor
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 10 02 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez kstu
Na początku myślałem że ten problem mnie nie dotyczy, bo nie używam żadnych programów jak np Tibia GG... A jednak stało się! Dziś ok. godz 15 wylogowałem się. Stałem wtedy w jaskini z trolami pod Ab. O godzinie 15:30 loguję się ponownie, patrzę a tam : stoję obok depo, mam 25 hp, cały sprzęt wyrzucony, poziom o 1 niższy, biała czaszka i tłum ludzi goniący za mną.... Oczywiście, nie przeżyłem Po czymś takim naprawdę nie wiem, czy znowu będę grał w Tibię... Może ktoś powiedzieć mi skąd wzięli moje hasło i numer?? Z góry dzięki...
Geez przeczytaj faqa jaki napisalem o tym jak nie dac sie "shackowac".Od uzywania samej tibigg nie lapie sie trojana(chyba ze jest zalaczony w pliku) , istnieje mozliwosc zlapania tego swinstwa an wiele roznych sposobow.Przeczytaj faq i badz ostrozniejszy
Kaczor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-03-2004, 16:36   #3
Xwilk
Użytkownik forum

Data dołączenia: 23 03 2004

Xwilk ma numer GG 1957536
Domyślny

Uwaga. Ja też mialem taka sytuacje (czytaj: teraz też mam ) chodz nie używam Tibia GG. Do tej pory nie mam hasla. Prawdopodobnie masz na dysku jakieś paskuctwo np. Keylogerra, Trojana lub inne badziwie. Ściągalem wszysko bez skanowania Anti Wirusem i zlapalem Keylogeraa więc internauci niech to będzdie dla was przestroga.
Xwilk jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-03-2004, 17:30   #4
Tincam
Guest

Domyślny

TU JEST program który napewno znajdzie ci keylogera jeżeli takiego masz na dysku. A jeżeli grasz na Isarce to moge ci trochę pomuc jeżeli chodzi o kase.

Edit:

Ups... sorki brata nie wylogowałem to pisałem Ja Majen a ten linki jest do mks_vir-a.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 24-03-2004, 18:17   #5
Xwilk
Użytkownik forum

Data dołączenia: 23 03 2004

Xwilk ma numer GG 1957536
Domyślny

Naprawdę wielkie THX. Wreszcie spokojnie zagram w Tibie i sprawdze poczte. Mialem 5 trojanów i 2 keylogerry. Stan krytyczny
Xwilk jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-03-2004, 22:46   #6
ancient kavu
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 24 03 2004
Lokacja: Warszawa

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Knight
Świat: Solera
Poziom: 45
Skille: 76/75
Poziom mag.: 5
Domyślny

Jak mks znalazl keyloggery to jakies barrdzo stare byly bo przy nowszych to tylko firewall ci pomoze. A do trojana to zrobilem program do usuwania tych badziestw to moze jak bede mial czas to zamieszcze
ancient kavu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-03-2004, 14:26   #7
Majen
Użytkownik Forum

Majen's Avatar

Data dołączenia: 12 10 2003
Lokacja: Warszawa

Majen ma numer GG 3010433
Domyślny

Fire wall nie usunie ci tego badziewia z dysku, fire wall chroni twój komp przed instalowaniem niechcianych programów, niedziała to jednak w przypadkach gdzie klikniesz na link(w ten sposób dajesz zgode na sciągnięcie tego pliku), np. niedawno był temat gdzie gościu dał link do keylogera, jak kliknołeś to ci sie na dysk zwalał keylogger. MKS_VIR jest to moim zdaniem najlepszy program do wykrywania wirusów,trojanów itd. niewspomne otym że jest darmowy(skaner oczywiście).
Majen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-03-2004, 16:12   #8
Wtajemniczony
Użytkownik Forum

Wtajemniczony's Avatar

Data dołączenia: 29 09 2003
Lokacja: Sulechów

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez Tincam
TU JEST program który napewno znajdzie ci keylogera jeżeli takiego masz na dysku. A jeżeli grasz na Isarce to moge ci trochę pomuc jeżeli chodzi o kase.

Edit:

Ups... sorki brata nie wylogowałem to pisałem Ja Majen a ten linki jest do mks_vir-a.
Dzieki wielkie wlasnie usunolem 2 trojany ze swego kompa jeste ci winien BP UH)
Wtajemniczony jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-03-2004, 16:43   #9
Gold Raven
Użytkownik Forum

Gold Raven's Avatar

Data dołączenia: 06 01 2004
Lokacja: Chrzanów

Imię: Gold Raven
Profesja: Rookstayer
Świat: Danubia
Poziom: 49
Skille: 23/30
Gold Raven ma numer GG 2265742 Gold Raven ma login Tlenu gilette@tlen.pl
Domyślny

ja już się dawno zabezpieczyłem przed takimi zabawkami jak trojnany, virusy, i inne badziewia. Oto mój zestaw podstawowy:
1. Zone Alarm - firewall, darmowy , prosta obsługa
2. Mks-vir Skaner On-line - antywirus, wykrywa trojany, bugi, dialery, virusy - darmowy
3. Ad-aware 6.0 - wykrywacz trojanów i różnego rodzaju programów szpiegujących (niewiem czemu podchodzą pod to cookies z ie - to nie programy, choć szpiegują)

EDIT:
poprawiłem linki - teraz po naciśnięciu odrazu będziecie mogli ściągać te programy
Gold Raven jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-03-2004, 17:51   #10
MNK
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 16 03 2004
Lokacja: Łódź

Domyślny

jak sama nazwa wskazuje (ad-aware) program sluzy do "ochrony" przed reklamami i innymi smieciami (sporo tych "sytemow wymiany bannerow" zapisuje jakies ciasteczka niepotrzebne ktore ow soft wywala), no a przy okazji tez wykryje czasem jakiegos loggera...

edit...
najprostrza, moze niezbyt ambitna, ale skuteczna metoda na "oszukanie" keyloggerow poprzez magiczne ctrl-c + ctrl-v ;]
MNK jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-03-2004, 09:54   #11
Villen
Użytkownik Forum

Villen's Avatar

Data dołączenia: 29 02 2004
Lokacja: Dębowy Zagajnik

Domyślny

Minzlazł jedynie 1.6k trojanów i 78 keyloggerów ^^!...
Villen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-03-2004, 10:42   #12
Kaczor
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 10 02 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez MNK
jak sama nazwa wskazuje (ad-aware) program sluzy do "ochrony" przed reklamami i innymi smieciami (sporo tych "sytemow wymiany bannerow" zapisuje jakies ciasteczka niepotrzebne ktore ow soft wywala), no a przy okazji tez wykryje czasem jakiegos loggera...

edit...
najprostrza, moze niezbyt ambitna, ale skuteczna metoda na "oszukanie" keyloggerow poprzez magiczne ctrl-c + ctrl-v ;]
Taa a trojanach przechwytujacych zawartosc schowka to sie nei slyszalo co?Sami eksperci widze:>
Kaczor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-03-2004, 00:50   #13
MNK
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 16 03 2004
Lokacja: Łódź

Domyślny

"oszukanie" keyloggerow...
nie interesuje sie tym wiec wszystkiego pewnie nie wiem, ale prosze bez ironii ;]
MNK jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania