|
Notki |
Mainland Wielki i tajemniczy kontynent... Tutaj odkrywamy jego tajemnice... |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 22 02 2004
![]() |
![]() Na początku myślałem że ten problem mnie nie dotyczy, bo nie używam żadnych programów jak np Tibia GG... A jednak stało się! Dziś ok. godz 15 wylogowałem się. Stałem wtedy w jaskini z trolami pod Ab. O godzinie 15:30 loguję się ponownie, patrzę a tam : stoję obok depo, mam 25 hp, cały sprzęt wyrzucony, poziom o 1 niższy, biała czaszka i tłum ludzi goniący za mną.... Oczywiście, nie przeżyłem Po czymś takim naprawdę nie wiem, czy znowu będę grał w Tibię...
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 02 2004
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 23 03 2004
![]() |
![]() Uwaga. Ja też mialem taka sytuacje (czytaj: teraz też mam ) chodz nie używam Tibia GG. Do tej pory nie mam hasla. Prawdopodobnie masz na dysku jakieś paskuctwo np. Keylogerra, Trojana lub inne badziwie. Ściągalem wszysko bez skanowania Anti Wirusem i zlapalem Keylogeraa więc internauci niech to będzdie dla was przestroga.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 23 03 2004
![]() |
![]() Naprawdę wielkie THX. Wreszcie spokojnie zagram w Tibie i sprawdze poczte. Mialem 5 trojanów i 2 keylogerry. Stan krytyczny
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 03 2004
Lokacja: Warszawa
Stan: Aktywny gracz
Imię: Phoenix Malther
Profesja: Knight
Świat: Solera
Poziom: 45
Skille: 76/75
Poziom mag.: 5
|
![]() Jak mks znalazl keyloggery to jakies barrdzo stare byly bo przy nowszych to tylko firewall ci pomoze. A do trojana to zrobilem program do usuwania tych badziestw to moze jak bede mial czas to zamieszcze
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 10 2003
Lokacja: Warszawa
![]() |
![]() Fire wall nie usunie ci tego badziewia z dysku, fire wall chroni twój komp przed instalowaniem niechcianych programów, niedziała to jednak w przypadkach gdzie klikniesz na link(w ten sposób dajesz zgode na sciągnięcie tego pliku), np. niedawno był temat gdzie gościu dał link do keylogera, jak kliknołeś to ci sie na dysk zwalał keylogger. MKS_VIR jest to moim zdaniem najlepszy program do wykrywania wirusów,trojanów itd. niewspomne otym że jest darmowy(skaner oczywiście).
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 09 2003
Lokacja: Sulechów
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 01 2004
Lokacja: Chrzanów
Imię: Gold Raven
Profesja: Rookstayer
Gildia: Storm (już nieistniejącą :/)
Świat: Danubia
Poziom: 49
Skille: 23/30
![]() ![]() |
![]() ![]() 1. Zone Alarm - firewall, darmowy ![]() ![]() 2. Mks-vir Skaner On-line - antywirus, wykrywa trojany, bugi, dialery, virusy - darmowy ![]() 3. Ad-aware 6.0 - wykrywacz trojanów i różnego rodzaju programów szpiegujących (niewiem czemu podchodzą pod to cookies z ie - to nie programy, choć szpiegują) EDIT: poprawiłem linki - teraz po naciśnięciu odrazu będziecie mogli ściągać te programy |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 03 2004
Lokacja: Łódź
|
![]() jak sama nazwa wskazuje (ad-aware) program sluzy do "ochrony" przed reklamami i innymi smieciami (sporo tych "sytemow wymiany bannerow" zapisuje jakies ciasteczka niepotrzebne ktore ow soft wywala), no a przy okazji tez wykryje czasem jakiegos loggera...
edit... najprostrza, moze niezbyt ambitna, ale skuteczna metoda na "oszukanie" keyloggerow poprzez magiczne ctrl-c + ctrl-v ;] |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 02 2004
Lokacja: Dębowy Zagajnik
|
![]() Minzlazł jedynie 1.6k trojanów i 78 keyloggerów ^^!...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 02 2004
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 03 2004
Lokacja: Łódź
|
![]() "oszukanie" keyloggerow...
nie interesuje sie tym wiec wszystkiego pewnie nie wiem, ale prosze bez ironii ;] |
![]() |
![]() |