Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > RPG

Notki

RPG Wszystko o grach RPG i cRPG, czy może MMORPG.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 18-08-2005, 22:28   #1
Magic Card
Guest

Szczęśliwy Magic the gathering

Jak pewnie się domyślacie post jest o karciance zwanej Magic the gathering.
Chciałbym dowiedzieć się jakimi taliami gracie, jaki kolor najbardziej lubicie i jaką największą wpadke popełniliście

Ja gram deckiem zwanym 'Tooth and Nail' od nazwy karty głównej tego decku.
Deck jest koloru zielonego i polega na wprowadzaniu bardzo mocnych kritów w 4 turze gry (11/11,7/10).
Moim ulubionym kolorem jest czerwony :>
Hmmm wpadek mam sporo ale jedna jest warta zauważenia
Otórz grając z kumplem zagrałem AA team z Tooth and Naila w 4 turze. Wystawiłem 2 krity. Leonin Abunans i Platinum Angel
Zdolnością Anioła jest : You can't lost the game and your opponents can't win the game. (na polski : ty nie możesz przegrać gry , twój przeciwniki nie moze tej gry wygrać ). Przegrałęm mimo, że Anioł był na stole A jak , otórz byłem na 1 a przeciwnik zabrał mi 2 z schocka (taki czar) powiedziałem że przegrałem i składałem kary Składając karty zbierałem anioła ze stołu i dopiero się domyśliłem, że tej gry nie mogłem przegrać
  Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 18-08-2005, 22:34   #2
Yero
Użytkownik Forum

Yero's Avatar

Data dołączenia: 29 06 2005
Lokacja: Siemianowice Śląskie

Stan: Usunięty
Profesja: Knight
Świat: Pandoria
Yero ma numer GG 5573446
Domyślny

eee...tam mój kolega w to gra >.< według mnie to gra bardziej dla dzieci poniżej 10 lat jakieś potworki na kartach buuuuu

P.S.
nieobchodzi mnie ,że w tą grę grają ludzie po 70 >.< wkońcu wiesz każda gra ma swoich fanów
Yero jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-08-2005, 22:56   #3
ANALIZER
Użytkownik Forum

ANALIZER's Avatar

Data dołączenia: 12 01 2005

Domyślny

Mój kolega też w to gra i bardzo mi się to spodobało tylko z tego co pamiętam to ta gra jest po Angielsku a ja ucze się Japońskiego
ANALIZER jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-08-2005, 23:52   #4
Lord Fakolpet
Guest

Domyślny

tesz w to gram i mam deck na goblinach i bestiach. A ta toiwja wpadka to zeczywiscie zalosne >.<
  Odpowiedz z Cytatem
stary 19-08-2005, 00:11   #5
Shinjix
Master Alucard

Shinjix's Avatar

Data dołączenia: 27 09 2004
Lokacja: www.tibiaspy.com

Imię: Yatiru
Profesja: Elite Knight
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Shinjix ma numer GG 4032930
Domyślny

Ja gram talią zielono - niebieska z roznych edycji. Ale na 80% jak tylko kasa mi w lapy wpadne kupie czarna albo biala talie.

Najwieksza wpadka?? Kumpel (gra talia niebiesko - biala, bardzo dobrze ją zbudował) mial 2 hp, ja 13. Mialem wystawione: Primeval Force (8/8) wzmocnionego Giant Growthem (instant +3/+3), 2 Llanowar Behemoth (4/4) oba zwiekszone karta Echoing Courage (instant - wszystkie stwory tego samego typu dostaja +2/+2). Podniecony wizja szybkiej wygranej zaatakowalem, głupi, wszystkimi -.-'. To byl blad. On wpierw uzyl czaru, ktory odtapowuje jakiegos stwora - w tym wypadku odtapowal swojego "Avatar of Hope" - przyblokowal nim wszystkie moje stwory (specjalna umiejetnosc avatar of hope - moze blokowac wszystkie potworki naraz) i w jego kolejce nie mialem czym blokowac i mnie zabil -.-'

PS: Gra ktos z okolic Zgorzelca w Magic the Gathering?? Jak tak - pisac PW.
†††

I am the pure flame that burns
I am Sirius son
I am the infinite space
I am the most conquering One
Shinjix jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-08-2005, 00:17   #6
Gimlos
eX Moderator

Gimlos's Avatar

Data dołączenia: 18 09 2003
Lokacja: Szczecin-Zdroje/Wroclaw

Imię: Gimli Ent
Profesja: Elite Knight
Świat: Azura
Poziom: 89
Gimlos ma numer GG 5382831
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Yero
eee...tam mój kolega w to gra >.< według mnie to gra bardziej dla dzieci poniżej 10 lat jakieś potworki na kartach buuuuu
zal mi ciebie :< nie masz pojecia o grze, a ja oceniasz. No tak, ale tam trzeba myslec :S
stary 19-08-2005, 02:51   #7
Knight Patryk
Użytkownik Forum

Knight Patryk's Avatar

Data dołączenia: 29 05 2004
Lokacja: Opole

Domyślny

hmm gra sie zapowiada ale mozesz podac link do strony?
Knight Patryk jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-08-2005, 08:21   #8
morwi
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 31 08 2004
Lokacja: [HACKED]

morwi ma numer GG 4695891
Domyślny

jest temat o tej grze wystarczy poszukac.... nawet nie ktorzy wypisywali sklad swoich talii >.>
stary 19-08-2005, 12:03   #9
TehRegent
Zbanowany

TehRegent's Avatar

Data dołączenia: 06 02 2005

TehRegent ma numer GG 4790363
Domyślny

Ja tam mam czerwono-zielona bez zadnej nazwy, sam ja zlozylem(slaba, ale jest ) podstawa to elfy i gobliny(Raging Goblin, wymiotna karta =*).

A najwieksza wpadka...wiem!

To bylo wtedy jak zdecydowalem sie brac gobliny do talii

Gramy z kolegai on zaczyna wystawiac po kolei goblinki. Ja mysle, ze on zaruje i zaczynam wystawiac moje kochane Kavu. Potem okazalo sie, ze dostalem w 5 turach (Goblin King+Warchief=Wymiotne gobliny)
TehRegent jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-08-2005, 17:35   #10
Knight Patryk
Użytkownik Forum

Knight Patryk's Avatar

Domyślny

No ja tej gry nie umiem znales wpisalem www.magicthegathering.com i neiwiem czy to dobra strona moze ktos podac please

PzDr
stary 19-08-2005, 22:35   #11
Mlaan
Użytkownik Forum

Mlaan's Avatar

Data dołączenia: 03 07 2005

Stan: Na emeryturze
Domyślny

Ja sobie kupiłem start decka pograłem z kumplami i mi się znudziło :/ :/ może dlatego że nie znam dokładnie zasad (grałem w tą przykładową grę co dołączają do pudełka, przeczytałem instrukcje(troche nie zrozumiałem jej bo nie znam za dobrze ang.) ale dalej nie wiem o co chodzi )

P.S.Jakby ktoś znał jakąś stronke z zasadami to prosiłbym o link Pozdro All

jestem fajny.
Mlaan jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-08-2005, 22:40   #12
morwi
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 31 08 2004
Lokacja: [HACKED]

morwi ma numer GG 4695891
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mlaan
Ja sobie kupiłem start decka pograłem z kumplami i mi się znudziło :/ :/ może dlatego że nie znam dokładnie zasad (grałem w tą przykładową grę co dołączają do pudełka, przeczytałem instrukcje(troche nie zrozumiałem jej bo nie znam za dobrze ang.) ale dalej nie wiem o co chodzi )

P.S.Jakby ktoś znał jakąś stronke z zasadami to prosiłbym o link Pozdro All
www.google.pl ... a co do tego ze ci sie znudzilo, to pewnie tak jak mowisz, albo przez to start deck z reguly jest slaby...
stary 19-08-2005, 22:54   #13
Bia!y
Użytkownik Forum

Bia!y's Avatar

Data dołączenia: 20 03 2005
Lokacja: Poland Alkocholand :)

Bia!y ma numer GG 2121947 Bia!y ma login Tlenu bialy-sky
Domyślny

Ale to już byyyyyyyyyyyyyyyło.. http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=43098
Zanim założysz temat poszukaj, ten guzik nie gryzie, a może?
stary 20-08-2005, 09:03   #14
Magic Card
Guest

Domyślny

Witam ponownie i przepraszam, że przez sporo czasu nie odpowiadałem na posty. Jestem zajęty ponieważ pracuje sporo czasu

www.k20.prv.pl <--- dobra strona można się sporo dowiedzieć
www.polter.pl <--- ( znajdz odnośnik do mtgo na stronie ponieważ strona jest poświęcona nie tylko magicowi ale również innym RPG.Warto zajżeć na forum i poczyctać co nieco o podstawach i wogóle
www.magicthegathering.com <--- strona główna magica.
www.priests.fc.pl <--- strona teamu na prawo jest ramka extended / new extended / T2 / T1 (do T1 pewny nie jestem ). Na stronie jest bardzo dobre forum temamtyczne więc można poszukać ważnych inforamcji.

Bia!y : Tak to prawda tam był temat na temat magica ale myślę, że było trzeba ten temat odświeżyć

morwi : Nie powinieneś odsyłać ludzi na google ponieważ samo szukanie może ich zniechęcić Skoro zadał pytanie trzeba na nie odpowiedzieć wyczerpująco. Linki powyżej powinny w zupełności wystarczyć.

Mlaan : starter deck nie jest zawsze najlepszy ale jeżeli ktoś lubi tę gre (ale tak naprawde lubi) to starter deckiem chce grać. Ja np. mój starter deck mam do dziś i uwielbiam się przeżucić niekiedy z dobrej tali na coś słabszego. Pograć tym deckiem z taliami, ludzmi którzy mają dobre talie i dużo doświadczenia w graniu

Knight Patryk : linki podanie powyżej wystarczą aby nauczuć się podstaw (czytaj forum na stronach podanych powyżej a napewno się nauczysz zasad

Rege-N-tuS : tak warchief + king to wymiot Sprawdz takiego goblina : Goblin Pildriver (bodajże tak się pisze). Dzięki jemu + warchiefowi wygrać można nawet w 3-4 turze !!! Niestety cena 1 Drivera to 40-45 zł !! Decki na gobacha są drogie ale potrafią wygrać nie jeden turniej

gimli syn gloina : taaaa ta gra wymaga myślenia i to bardzo :/ jeden głupi ruch i nas nie ma (tzn. przegraliśmy mecz )

Shinjix : no własnie przez zaprzestanie myślenia na pare sekund człowiek traci gre Często tak mam

Lord Fakolpet : tak mój bład to naprawde dno
  Odpowiedz z Cytatem
stary 20-08-2005, 11:45   #15
Knight Patryk
Użytkownik Forum

Knight Patryk's Avatar

Domyślny

dzieki za pomoc moze sie spotkamy w grze chociaz i tak prezgram
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania