|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Guest
|
![]() Mam probem!!!! Mam stałe łącze i gram w tibie, jednak tak naprawde moge pograc tylko w nocy albo rano bo potem mam juz straszne lagi!! Stronki WWW mi smigają transfer ponad 300kb/s. POmocy!! POwiedzcie mi od czego zależą lagi na tibi abym mógł omówic to ze swoim operatorem neta
|
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 12 2003
|
![]() Możliwe że masz ograniczenia transferu na port tibi, skontaktuj sie z adminem
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]() ja też się kontaktowałem z moim adminem i powiedział że nic nie da sie zrobić
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 11 2003
Stan: Niegrający
![]() |
![]() @ Re up, widocznie twoj admin nie bardzo sie zna na sieciach, jeżeli ma dobrego routera i oprogramowanie do wszystko moze zrobic
@ Re Bondzor, Skontaktuj sie z adminem sieci i niech sciagnie ci limit transferu, ewelntalnie zobacz jak tibia ci chodzi na innym serwerze |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zbanowany
Data dołączenia: 15 01 2004
Lokacja: Włocławek
![]() ![]() |
![]() jeśli chodzi o mnie to powiedz najpierw na jakim serwerze grasz...grałem na trimerze i ruberze (amerykańskie serwy) i tam lag był na pożądku dziennym -minimum pół dnia gry..teraz gram na hiberni (niemiecki serwer) i laga nie mam wcale. Wiem że niektóre niemieckie serwy bardziej lagują od amerykańskicha..ale w większości przypadków lepszym rozwiązaniem jest wybór serwera niemieckiego...lag o wiele mniejszy
Edit-> Re down.. to że droga js krótsza wiedziałem (troche głupio sie przyznawać) ponad 2 miesiące temu , a gram 9 miesięcy już... Na nieimieckim serwie gram tylko od ponad tygodnia..ale już tu zostaje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Fallen Angel
|
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
![]() Gram na Eterni
|
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 01 2004
Lokacja: Meduseld
Stan: Aktywny gracz
Imię: Theodon
Profesja: Knight
Gildia: Holy Dragons
Świat: Celesta
Poziom: 60
Skille: 84/83
Poziom mag.: 5
|
![]() Może lagi są uzależnione od innycj czynników (wymieniam kilka)
-wirus -internet explorer lun inne programy wykorzystujące łącze -jesli dzielisz net z kilkoma osobami możliwe że ciągną coś kazza lub innymi programami p2p -jak ja kiedyś wylogowałem się w depo o przy logowaniu za pierwszym razem dostałem kick'a a za drugim lagi ze nie ****trafi (było gdzieś 845ludu), jak wylogowałem się przy bramie miasta - szybciej bez lagów (860ludu) wiem że info na stronie who is online jest odświerzane co jakiś czas (~5minut) dlatego moze to być przypadek.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 09 2003
![]() |
![]() Ta, jak mój "kochany" braciszek zainstalował kazę, bo mu mało było tego 2,5GB disco polo które już ma na kompie, to razem z tym poinstalowały się różne śmieci. Co się dało, to usunąłem ale w związku z tym:
- IE się pochrzanił, jak nie może znaleźć pliku/strony to wchodzi na jakąś dziwną wyszukiwarkę i nie wiem jak to zmienić - komp działa o wiele wolniej niż poprzednio - kaza przestała działać... chociaż to akurat dobrze ![]() - zauważyłem że na niektórych stronach spadła szybkość wczytywania się (chociaż to pewnie przypadek). Bacz na wszystko... ja kiedyś uważałem, że ściąganie 5 plików na raz nie wpływa w żaden sposób na ogólną szybkość łącza. @ na temat jednak trochę poczytałem na innym forum (całkiem przypadkowo, bo forum nietematyczne, że się tak wyrażę) i okazało się, że można zablokować port na połączenia wychodzące i odpowiedzi na nie. Całkiem możliwe, że admin obniżył "prędkość" na ten port, z niewiadomych jednak moim zdaniem powodów. Jeżeli uda ci się zdobyć IP serwerów tibijskich w DOS-Shellu możesz wpisać komendę "tracert xxx.xxx.xxx.xxx" gdzie zamiast "x" wstawiasz odpowiednie cyferki. Niewiele to jednak da, ale służy do porównywania przez ile serwerów przechodzi twój sygnał zanim dotrze do celu (dla porównania możesz napisać np. "tracert www.onet.pl" ))
![]() |