|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 09 2003
Lokacja: Szczecin
Stan: Niegrający
![]() |
![]() [ALIGN=center]Oficjalnie 9 kwietnia 2004 około godziny 14:00 ruszyło internetowe radio "GONZO STATION", prowadzone przez 3 DJ-ów: Gonzo von Krenzel, Zaglada i Emeryt. Mnie i Zagladę napewno dobrze znacie z forum a Dj Emeryt to mój kolega z klasy (on niezbyt często prowadzi audycję...).
Teraz strona techniczna: Aby słuchać naszego radia należy posiadać WinAmpa (dowolna wersja). Jeśli ktoś nie ma WinAmpa to na dole postu podaje link - można sobie ściągnąć za darmo. Kiedy już mamy zainstalowanego i włączonego winAmpa wciskamy CTRL+L lub CTRL+X i wpisujemy "212.14.59.243:8800". Teraz trzeba poczekać aż się zbuforuje (wgra ![]() ![]() P.S. Proszę nie zawracać głowy Dj'om pytaniami na temat "jak to zrobiliście?" - taka osoba otrzyma wirtualne upomnienie (jak na forum ![]() 2. P.S. Radio nie działa przez cały dzień - możliwe, że kiedy włączysz, akurat nikt nie będzie nadawał audycji. W takim wypadku zapraszam później. SERDECZNIE ZAPRASZAM! ...i pozdrawiam ![]() WinAmp: ..::KLIKNIJ TU::.. [/ALIGN] [ALIGN=center] Uwaga! Zauważyłem, że ten profesjonalny filtr forum zmienia rozszerzenia nawet między znacznikami <url></url>. Tak więc po kliknięciu na link do ściągania proszę usunąć "to_może_być_trojan/" i zamiast tego wpisać "exxe" (ale przez jedno X tylko ![]() ![]()
|
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Dzięki. Staramy się jak możemy. Nieraz słuchacze zgłaszają problemy - wyłącza się na chwile radio i buforuje, ale to przez to, że ja coś robie na kompie lub przez zapchanie internetu w późnych godzinach... Po świętach pogadam z administratorem mojej sieci, aby zwiększył przepustowość mojego portu 8800 i 8801. Już za kilka dni ruszy oficjalna strona i forum naszego radia. Narazie linku nie podam bo trwają prace i jest wielki bałagan na serwerze (wczoraj zrobiłem przez przypadek 28 takich samych administratorów
![]() ![]()
![]() |
#4 |
Zbanowany
|
![]() Hheheeheh...no rzeczywiście spox radyjko , ale więcej rocka!!!!! ;]
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Na pytanie:
Cytuj:
![]() ![]() P.S. Chciałbym aby w tym temacie nie pojawiały się dokładne instrukcje jak zrobić takie radio i inne podobne rozmowy - nie po to ten temat powstał. Zawsze można do mnie pisać na PW lub GG, jak będe miał dobry humor A PRZEDEWSZYSTKIM CZAS postaram się odpowiedzieć. Pozatym chciałem jeszcze powiedzieć, że nie zrażajcie się tym, że musicie długo czekać na "zamówione" pozdrowienia, ponieważ: 1. Radio ma dość spore opóźnienie - od kilku sekund do nawet około 5 minut w najgorszych przypadkach. 2. Jestem dość zapracowany. Oprócz prowadzenia radia, pracuję nad stronką naszego radia i robie jeszcze dużo innych czynności na komputerze. Niestety około 10 godzin dziennie (około 17 w wolne dni) mi nie wystarcza ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Dobo Srobo
Data dołączenia: 23 07 2003
|
![]() A można się dowiedziec dokładniej, co mnie czeka słuchając takiego radyjka
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Na audycję narazie za wcześnie, ponieważ:
1. Jeszcze nie ma wielu słuchaczy. 2. To dopiero 3 dzień działalności. 3. Nie ma tematów na audycję jeszcze ![]() ![]() Narazie leci przeróżna muzyka - hiphop, pop, rock, metal, jazz, funky, blues, muzyka arabska (ale mało ![]() ![]() ![]()
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 01 2004
|
![]() Fajna Sprawa.
Wezcie jak cos sie bedzie dziac w Tibi to oglaszajcie przez radio. Moge Wam przeslac troche techna , dajcie: tlena lub adres. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Dobo Srobo
|
![]() Wszedłem, posłuchałem i...
Nawet fajnie, dużo ciekawej muzy [tzn większość tych rzeczy (przynajmniej z HH) znam juz na pamięć ![]() ale narazie i tak katuje www.rothmetal.com <- Death&Black metal station ;] |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @rowerek33:
Mój numer GG jest w moim profilu lub na samym dole każdego mojego postu. Chętnie pogadam, choć zbyt dużo techno to jednak wolimy nie puszczać ![]() @Dobo: Spoko - to dopiero trzeci dzień działalności. Już jutro będzie dużo starego Hip-Hopu, np. OMP, ERKA, DJ 600 V, VIENIO I PELE i dużo, dużo innych (nie tylko Hip-Hopowcyh) kawałków wartych uwagi.
![]() |
#12 |
Zbanowany
|
![]() No a ja mam jeszce jedną sugestie co do radia
![]() Moglibyście zrobić tak że w wyznaczonych porach (np.10-12.30) leci dany rodzaj mjuziki ;] . Tak by fajnie było nawet ![]() P.S BTW.....Jak zostac u Was DJ'em ? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Dobo Srobo
|
![]() Wdzie (słysze) że macie kupe remixów Eminema xD No zdarza się... xD
Słuchałem, poleciało techno, chciałem wrzucić rothmetal radio, ale nie działało, wiec teraz lece na empetrójkach :/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Guest
|
![]() Naprawde wypasiony pomysł z tym radiem.Narazie jest jeden minus a mianowicie to że ciągle przerywa i od nowa buforuje.Ale po za tym to spoko
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 08 2003
![]() |
![]() Kurwa sam denny HH
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 08 2003
Lokacja: Kołobrzeg City
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Troche lolowate
![]() ![]()
![]() |
#18 | ||
eX Moderator
Data dołączenia: 29 07 2003
Lokacja: Castle Shop 1
Wpisy bloga: 1
Imię: Mighty Zaglada
Gildia: Dreamers
|
![]() Cytuj:
Nie zawsze jest Hip-hop. Puszczamy to co ludzie lubią i to o co proszą. Często jest rock, metal i inne ~ Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Widzę, że niestety niektórym się niezabardzo podoba
![]()
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Przepraszam, że post pod postem ale jest to coś w rodzaju newsa i totalnie odbiega w tematyce od postu powyżej.
Tak więc: Ruszyła wersja BETA ( ![]() Wiem, że portal jest jeszcze dość niedopracowany, ale byłem zmuszony go uruchomić ze względów testowych. Mam nadzieję, że wszystkim się spodoba. Pozdrawiam i zapraszam. [ALIGN=center]http://gonzo.haribo91.pl/portal/[/ALIGN]