Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Potwory

Notki

Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 11-04-2004, 05:10   #1
Kanasek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 03 2004

Kanasek ma numer GG 6667247
Domyślny Co jest w podźiemiach AB?

Mam sprawę chciałbym wiedzieć co jest w podźiemiach AB. Nie chodzi mi o trole tylko o to co jest niżej. Kolega mi mówił że jak kupie klucz i tam pujdę czeka na mnie kilka GSów. Czy to prawda? A pozatym chciałbym się dowiedzieć na jakim levelu i z jakimi skilami mogę się tam wybrać? (jestem palladynem) I jeszcze co mieliście w BP jak stamtąd wracaliście?
Kanasek jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 11-04-2004, 08:07   #2
palek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 10 04 2004

Domyślny

w podziemiach ab (pod trolami)jest dosyc znane molst
zoabcz na opisie potworów co tam występuje i bedziesz wiedzial ( gs są napewno )
palek jest offline  
stary 11-04-2004, 09:05   #3
Fanfi
eX Moderator

Fanfi's Avatar

Data dołączenia: 20 09 2003

Domyślny

Podziemia Ab to hell gate a nie molts jak powiedzila przedmowca.
Wystepuja tam wszelakie potwory. Glownie sa to zastepy nieumarlych czyli: szkielety, ghule, ds ale moze tam rowniez spotkac gs.
Mysle ze najnizszy lvl od ktorego mozna udac sie w to miejsce jesct 25 (gracz jest szybszy od gs).
Aby wydostac sie z tam tad wydostac potrzebne Ci bedzie 6 parceli.
stary 11-04-2004, 09:12   #4
Gangrel
Fallen Angel

Gangrel's Avatar

Data dołączenia: 26 01 2004
Lokacja: At the end of Rainbow.

Stan: Na Emeryturze
Imię: Va'esse
Profesja: Elite Knight
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Poziom: 48
Gangrel ma numer GG 1366254 Gangrel ma login Tlenu gangrel_6@tlen.pl
Domyślny

Któredy wchodzi się do hellgate? Chodziłem tam na trole i zeszłem do najniższego poziomu i tam nie trafiłem.
Wiem że jest taki drózka na 2 poziomie podziemi i faktycznie jest tam troche ghouli, szkieletów, rotów i poison spiderow ale żadnych dzrwi jnie wiziałem ?( . Gdzie one są dokładnie??

Gangrel jest offline  
stary 11-04-2004, 14:32   #5
mqrcinek
Guest

Domyślny Drzwi...

Jak idziesz na trole to schodami musisz zejsc na 2 poziom podziemi. Drzwi do Hellgate sa na 3 poziomie. Musisz zejsc schodami, potem isc na poludnie i na wschod Tu beda drzwi. Jesli jestes na odpowiednim poziomie to po zejsciu ze schodow i pojsciu na polnoc bedziesz mial taka okragla sale.

Nigdy nie bylem w Hell gate wiec nie wiem co tam jest ale mysle ze lepiej samemu sie tam nie wybierac

stary 11-04-2004, 14:41   #6
Tomek_89
Użytkownik forum

Data dołączenia: 28 03 2004

Adres Jabbera do Tomek_89
Domyślny

Przez hell jest przejście na Draconie
Tomek_89 jest offline  
stary 12-04-2004, 09:19   #7
palek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 10 04 2004

Domyślny

opsss powalilomi sie nie molst tgylko hell gate
sorki
palek jest offline  
stary 12-04-2004, 11:16   #8
Kali :D
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 02 2004
Lokacja: Piła

Stan: Na emeryturze
Profesja: Elite Knight
Gildia: Davemports
Świat: Celesta
Poziom: 111
Poziom mag.: 7
Domyślny

Hg zdecydowanie nie jest wg mnie dla knightow. Bylem tam swoim knightem i ledwo co nie padlem wtdey od 4 dsow. Najlepiej isc tam sorkiem lub druidem z invisible. Knightom nie polecam
Kali :D jest offline  
stary 12-04-2004, 20:14   #9
Kanasek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 03 2004

Kanasek ma numer GG 6667247
Domyślny

A więc ja jestem palkiem to na kturym levelu i na jakich skilach moge tam pujść abym nie zginął ?(
Kanasek jest offline  
stary 12-04-2004, 20:15   #10
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Wiecie...niektorzy ( w tym tworca mapy) twierdza ze w hg jest pelno nieznanych spawnow...smokow....dli....gsow.....podobno nawet resp black knighta jest.Tyle ze prawie nikt ich nie zna bo trzeba pickiem kopac....a wiecie jakie hg jest wielkie .Nikomu sie nie chce

Re down@ :
Wiesz, cos ci sie pomylilo.W molts jest bramka na 30lvl, w ab nie ma
stary 12-04-2004, 20:17   #11
PiXik
Zbanowany

PiXik's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2004
Lokacja: Rybnik

Imię: Sir Pix
Profesja: Royal Paladin
Domyślny pod AB

Pod Ab znajdziesz hell gate 6 parceli +musisz wiedzieć jak z tamtąd wyjść i coś jeszcze ja kiedys chodziłem po trolach na - ile nie pamietam i byly drzwi od 30lvla coś tam było napewno
PiXik jest offline  
stary 13-04-2004, 01:13   #12
Sir Devilaz
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 27 03 2004

Sir Devilaz ma numer GG 6839107
Domyślny

ja tam chodze cały czas i nie widziałem żadnego wejścia na niższy poziom ?(
Sir Devilaz jest offline  
stary 14-04-2004, 18:05   #13
Soul River
Użytkownik forum

Data dołączenia: 26 07 2003

Domyślny

no wiec tak zeby wejsc do HG trzeba miec klucz. kupuje sie go zaraz obok wejscia za 5 k

w Hg jak ktos wymienil wyzej sa skielety,ghule i ds

zeby trafic na GS trza sie niezle nalazic - nie gonia tak sobie poprostu po Hg - sa w 1 pomieszczeniu jest ich tam okolo 5 -- mozna zabijac pojedynczo

a co do tego kopania kilofem- bk smoki i inne tamm to pierwsze slysze a gram juz w at gierke troche

---
"ten kto walczy z potworami musi uwazac by sam nie stal sie jednym z nich "

sprzedalem soula
gram teraz na hiberni
Soul River jest offline  
stary 23-04-2004, 16:43   #14
koreten/dovixo z antiki:D
Guest

Domyślny Pomagam

Nizej ab jest Motls czyli maze of the lost soulst czy jakos tak (labirynt zaginionych dusz) nie radze tam isc bez mapki sa tam dobre potwory chyba nawet wlasnie gs ja tam sie nie zapuszczam ale ponoc palkiem tam jest spoko

stary 23-04-2004, 17:22   #15
Toony Knight
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 14 03 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez koreten/dovixo z antiki
Nizej ab jest Motls czyli maze of the lost soulst czy jakos tak (labirynt zaginionych dusz) nie radze tam isc bez mapki sa tam dobre potwory chyba nawet wlasnie gs ja tam sie nie zapuszczam ale ponoc palkiem tam jest spoko
lol

Nie mogłeś przeczytać tego tematu.

Pod ab nie ma motls !!!
Toony Knight jest offline  
stary 23-04-2004, 17:47   #16
medevial
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 04 2004

medevial ma numer GG 7883662
Domyślny

AB to chyba najmniej lubiane przez graczy miasto... Nadaje się do Expienina tylko na początku.... :O
medevial jest offline  
stary 28-04-2004, 22:03   #17
Bibuvet
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 03 2004

Domyślny a co na.. :P

a co na draconie jest ?
Bibuvet jest offline  
stary 28-04-2004, 22:08   #18
eoL
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 13 03 2004

eoL ma numer GG 3251533
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez Soul River

zeby trafic na GS trza sie niezle nalazic - nie gonia tak sobie poprostu po Hg - sa w 1 pomieszczeniu jest ich tam okolo 5 -- mozna zabijac pojedynczo
lol? niezle sie nalazic? 5 gs'ow ? prosze cie zaprowadz mnie na ten spawn 5 gs'ow plx plx gdyby byl taki spawn to byl by okupowany 24/h jest 1 gs i latwo do niego trafic
eoL jest offline  
stary 29-04-2004, 08:25   #19
Artuditu
Użytkownik Forum

Artuditu's Avatar

Data dołączenia: 25 04 2004
Lokacja: Bogatynia

Domyślny

No to niezle uslyszalem, ja tam nigdy nie pojde do HG bo ja zabijam narazie tylko zerka .
stary 29-04-2004, 12:49   #20
reksio82
Guest

Domyślny

Hell Gate dla pallasa jest dobrym miejscem do expienia. Zaraz jak wejdziesz idz najlepiej na polnoc a potem skrec na wschod (prawo) jest tam dlugi i szeroki korytaz więc sobie poradzisz. Jest tam duzo skelow ghuli i 2-3 respawny DS.
Jesli zaraz po wejściu do HG pujdziesz na zachód (lewo ale tylko na półkuli północnej ) i troche pobłądzisz to najpierw spotkasz kilka ghuli. Niedaleko nich bedzie respawn rotwormow. Duza jaskinia i dużo rotwormów. Jesli bedziesz sie dalej zapuszczal mozesz spotkac jeziorko (bardzo polecam- mozna sie troszke zregenerowac) strzeze go kilka elfow i 1-2 scouty. Znam Jaskinie z 2 GSami osobiscie z 5 nie widzialem ale calego HG nie zwiedzalem wiec byc moze takowa jest. Jest bardzo duza jaskinia z DSami. W tej jaskini umieszczone jest pare "domkow" w ktore wchodzi sie od gory ale nie polecam tam wchodzic gdyz bardzo duzo mocnych potworkow i mało miejsca(ghule, DS, skele, beholdery)
Ogolnie jesli nie wiesz jak wyjsc to lepiej nie wchodz sam bo zginiesz. Ja gram knightem. Jakie pallas powinien miec skile tego Ci nie powiem ale jesli nie musisz dlugo uciekac przed DSem to mozesz skorzystac ale tak jak mowie musisz wiedziec jak wyjsc i dla 20-30lv polecam expowanie na wschodzie(lewo) jesli masz wyzszy poziom to pozwiedzaj wiecej ale musisz sie liczyc z tym ze na pewno pare UH stracisz bo czesto jest tak ze potworki atakuja zaraz jak zejdziesz. Pozdrawiam i powodzenia...

Pan Tomcio 39lv 80/80 Lunara

Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania