|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Guest
|
![]() Mam pytanie, może ktoś uzna że niezbyt mądre ale nigdzie nie mogłem uzyskać odpowiedzi.
Jednym ze składników pryszcza jest tłuszcz. 1 g tłuszczu = 4 kalorie. Zakładając że w jednym wyprysku znajdują się 2 gramy tłuszczu można stwierdzić, że zgromadzona energia wynosi 8 kalorii. Teraz moje pytanie: czy organizm wykorzystuje energie zawarta w pryszczu? Czy może po jakimś czasie wydala tłuszcz poza organizm? Ostatnio edytowany przez Gezund - 27-07-2005 o 17:49. |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 12 2004
Lokacja: Wrocław
Stan: Na emeryturze
Świat: Nova
![]() |
![]() Mhm, pierwsze słyszę, ale jeśli to część ciała, to chyba wykorzystywane są jakoś te cztery kalorie... Dziwne ;-\
![]() |
#3 |
Guest
|
![]() Moim zdaniem to jest najlepszy post jaki widziałem Gezunt.A o pryszczach ci nic niepowiem bo sam niewiem .Spytaj sie nauczyciela z biologi.Pozdro
|
![]() |
![]() |
#4 |
Nikt ważny
|
![]() wow rotfl i jeszcze omg....
ale pytanie.. po prostu powalające.. a odpowiedź na nie brzmi- nie nie wiem czytwoje wyliczenia są prawidłowe ale pryszcze nie sąprzetwarzane w energię ponieważ są to zatkane kanały łojowe (czy jakoś tak) w któych zbiera się łój. Normalnie łój ten jest wydalany na zewnątrz ciałą gdzie miesza się z potem i powstaje tym samym mieszanka szokująca (czy jakośtak ![]()
Chuck Norris też gra w Tibię. On ją nawet przeszedł. /About my Retired/Order of The Dreamers/Dziedzictwo Przodków//W "Bukowej Gościenie"/Bitwa na Grunwaldzkiej/ I shall strike down upon thee with great vengence and furious anger,
those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know my name is the LAW when I lay my vengence upon thee! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Redaktor
Data dołączenia: 16 04 2005
Lokacja: Knurów
|
![]() Jeszcze ten temat jest? O_o
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() ROTFL
Moze ktos napisze poradnik wyciskania pryszczy ![]() ![]() Wyskoczyl mi jeden i nie wiem jak sie do niego zabrac ![]()
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() Taa -.-... w takim razie trądzik odchudza?
Dla sportowca porząda ilość pryszczy daje niezłego kopa ![]() Ale jest mało areodynamiczna
Shard, the Legend retired Ostatnio edytowany przez lord shard - 27-07-2005 o 19:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Rubber City
![]() |
![]() Załóżmy nową grupę. Pryszczowce?
![]() |
#9 |
Guest
|
![]() Hmmm widze ze Was to rozsmieszylo.
Tak mi się zdaje że tluszcz zawarty w pryszczach wnika spowrotem do zyly wrotnej a z tamtad do watroby, nastepnie wnika do tkanek... Sam nie wiem to tylko moja teoria. Nie mniej jednak moze byc tak jak Hegemmon powiedzial... Ostatnio edytowany przez Gezund - 27-07-2005 o 19:48. |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 07 2005
|
![]() Przyszczow Maniacs
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 04 2005
|
![]() 0o stary zabiłeś mnie. Strzeliłeś nam prosto w łeb. Pierwszy raz słyszałem taką dziwną teorie.
@Hegemmon Odpowiedziałeś tak szczegółowo,aż jestem pod wrażeniem ![]() @Lord shard "Dla sportowca porząda ilość pryszczy daje niezłego kopa ... Ale jest mało areodynamiczna"śmiałem się z tego ponad minute!! ![]() Enjoy! @down Ej proszę pana już to chyba w tym temacie nam oznajmiłeś ![]()
kiss. Sexy)( Erotik)) Soundsss...))) Ostatnio edytowany przez Antyhak - 27-07-2005 o 21:00. |
![]() |
![]() |