|
Notki |
Magia Magiczne zaklęcia, runy, potężni magowie. Tutaj wszystko o magii w Tibii |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 03 2004
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Sorcerer
|
![]() Widze rozgorzałą dyskusja o o tym nowym update. I właśnie tak sie zastanawiam czy ceny runek mogą spaść czy też może wzrosnąć?
Pojęcia nie mam czy powysprzedawać moje zapasy sdków czy zachować bo później będą droższe:/ |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 03 2005
Lokacja: Mikołajki Pom.
Imię: Sim-pogromca
Profesja: Druid
Świat: Valoria
Poziom: 19
Skille: 19/21
Poziom mag.: 33
![]() |
![]() Z tego co wywnioskowałem, to cena bp of SD w sklepie wyniesie 7.8k(jak sie myle, to mnie poprawcie). Czyli gracze będą sprzedawać za 6.5-7k. Chyba lepiej zostawic, chyba, że na twoim świecie bp SDków chodzi za 7k
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 06 2005
Lokacja: Gliwice
Imię: Fioletowy Pingwin
Profesja: Knight
Świat: Hiberna
Poziom: 14
Skille: 54/54
Poziom mag.: 3
![]() |
![]() Jak dlamnie zostaw je moga ci sie przydac a sprzedaj po update jak bedzie ci kasa potrzebna sadze ze ceny run moga jesli wogule to nieznacznie spacs ale bardzo malo
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 06 2004
Lokacja: dom (Łódź)
Stan: Niegrający
Świat: Calmera
Poziom: 30
Poziom mag.: 44
![]() |
![]() @ Szymon ziom
Tjaa jeśli prawdopodobna cena 1 SDka w sklepie wyniesie 340gp, to 340 x 20 to rzeczywiście 7800... tyle że o 1000 gp mniej. Ale jeszcze nie wiadomo @Topic Cena sklepowa Bp sd powinna wynosić 6800gp, czyli przewidywalna cena u gracza ~5.5/6k. To i tak duży zysk (ponad 1.5/2k na bp sd). Ja ostatnio zamiast sprzedawac SD, to zostawiam je w depo, albo sprzedam albo mi się przydadzą po update. Tak samo z HMM i UH |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 07 2005
|
![]() Cena sie nei zmieni poniewaz hlv stworza cos takiego jak "price list" i jak bedziesz chcial sprzedac SD za 6k to po niedlugim czasie oddasz za 1k.
A jesli wzrosna to ceny przedmiotow rowniez ostro wzrosna wiec nic sie nie zmieni w gospodarce.Runy w sklepach beda tylko dla zdesperowanych ktorzy natychmiast chca dostac runy a nie maja od kogo kupic. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 03 2005
|
![]() Cytuj:
Czy ktos przestrega price list ?? ja od sprzedazy mam osobnego chara co by mnie huntem nie straszyli. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
![]() Radzę Ci zostawić zapasy eSDe, bo u mnie na Hibernie bp eSDe chodzi po 4,5k - 5k. jeżeli w sklepie będzie kosztował 7k + to oczywiste jest to, że wszyscy będą chcieli qpić BP i tak u Sorcerera, bo chociaż będzie sprzedawał drożej to na 100 % i tak taniej niż w sklepie.
Np. w sklepie 7k a sorcerer za 6k ( to i tak drożej sprzeda niż przed UpDejtem więc nie wiem o co sie tak boisz... ). ![]() Wniosek: Wiadome jest że nie będzie się opłacało sprzedawanie UHów ( w sklepie 3k; "domowej roboty" 2,7k), HajMeMów ( w sklepie ok. 1,7k; "domowej roboty" ok.1,5k) i paru tam innym runków. ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 10 2004
Lokacja: Kościan
Stan: Na Emeryturze
Imię: Topork
Profesja: Elite Knight
Świat: Nerana
Poziom: 87
Skille: 84/83
Poziom mag.: 7
![]() |
![]() @up
Bp uh będzie kosztowac w sklepie 3,8k (195gp za runke), jedna runka hmma kosztuje 140gp (2,8k ![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 06 2005
Lokacja: Radom
Stan: Niegrający
Profesja: Brak (Rookgaard)
|
![]() Zdecydowanie bardziej sie oplaca po updacie. Przewidywany zarobek - 1-1,5k na sd, 0,8-1k na bp uh, 1k na bp hmm
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 23 06 2005
Lokacja: Kraków
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Kersomilnok
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Erest of Mith
Świat: Kyra
Poziom: 152
Skille: 102/78
Poziom mag.: 28
|
![]() co z tego ze zarobicie 1k na bp run jeżeli uhy będom drozsze o i hunty będom droższe więc i itemy będą droższe proste nie??
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 01 08 2005
Imię: Etan Acan
Profesja: Paladin
Poziom: 22
Skille: 60/49
Poziom mag.: 10
|
![]() Runki mpujdą na pewno w górę poniewarz teraz doszły soul pointy.... A wiadomo każda trudność to tylko pretekst do podwyrzszenia ceny o te 20-50% hehe
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zbanowany
Data dołączenia: 30 04 2005
Lokacja: Krzeslo przed komputerm (na serio Wrocek)
![]() |
![]() Lepiej zostaw ceny run pojda wysoko w gore poniewaz wejda soul-pointy
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 09 2004
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Royal Paladin
Świat: Isara
![]() |
![]() Na światach PVP nie będzie raczej problemów ze wzrostem cen run. Teraz w Tibi każdy Mag szuka Protektora, a każdy Knight, Palek - Providera (Dostarczyciela, stałego Dostawce run ). Normalne ceny w zamian za ochronę - proste?... W innym wypadku, lepsze gildie, posuną się do Power Abusingu ( Nadużycia Siły ).
A gdy nie będzie już farm druidów, każdemu będzie żal zginąć swoją główną postacią. Bo 11 lvl uh makerka nikomu nie żal =P Moge się mylić, ale to jest moje zdanie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 07 2005
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Calmerczyk
Profesja: Elder Druid
Poziom: 42
Poziom mag.: 44
![]() |
![]() Po tym update bedzie przerąbanie... Wszystko drogie bedzie... teraz za longsowrda beda chcieli 200gp
![]()
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 08 2005
Imię: Karol Knight of Calmera
Poziom: 17
Poziom mag.: 23
![]() |
![]() Troche chora cena... Dotychczas 1/2 tej ceny!!!
![]() |
#16 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 22 01 2005
Imię: Ojciec Artur
Profesja: Druid
Świat: Titania
Poziom: 20
Skille: 21/24
Poziom mag.: 39
|
![]() Ta, to ja teraz intensywnie PKuje moimi knightami zeby zdobyc uzbrojenie, a druidem trzepe UHy cale dnie. I potem BP UH po 3.5 K bedzie schodzilo, aja bede oplywal w kase
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 06 2005
Imię: Druidunio
Profesja: Knight
Gildia: Legendary Souls
Świat: Galana
Poziom: 42
Skille: 68/66
Poziom mag.: 5
|
![]() Ludzie... wy się tak cieszycie, że zarobicie te 1-1,5k więcej na SDkach... a potem? Na wyższym lvl? Sami będziecie robic runki na hunty? Bo HMM za 2,8k w sklepie (2,5k u gracza) to przesada... z dragon huntu na bank się nie zwróci... chyba, że ceny pójdą w górę...
Ktoś wyżej pisał, że ceny run pójdą w górę, ponieważ dojdą SP, ale to nie dlatego - bo jeśli ktoś expi-robi runy-expi-robi runy-itd. to mu SP nie przeszkodzą. Ceny run pójdą w górę, bo "w sklepie i tak droższe więc ci się opłaca kupic ode mnie a ja zarobię te dodatkowe 1,5k na hmmkach i się ucieszę bo nie myślę o tym co będzie jak sam będę kupował runy na hunty więc się nie przejmuję"... No tak, ale CIPsoft musiał coś zepsuc w tym update... w sklepie runki powinny byc max 500 drożej za bp >.<
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zbanowany
Data dołączenia: 14 06 2004
|
![]() ceny run u playerow sie nie zmienia(takze na moim swiecie bp uh obecnie 2-2.2k po update moze wzrosnie do max 2.5) bo kto bedzie kupowal runy za 3-3.5 k????? wole se zrobic wlasnego druida i poswiecic 1 dzien na robienie uhow niz kupowac id gracza za 3-3.5 k
TAKZE ZOBACZYCIE ZE CENY RUN U PLAYEROW NIE WZROSNA ZNACZNIE!!! A JAK WZROSNA TO SPADNIE ZAPOTRZEBOWANIE A KNIGHCI ZROBIA SE SWOICH DRUTOW ![]() Ostatnio edytowany przez luzik - 07-08-2005 o 13:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Guest
|
![]() czyli wnoiskujac ze to moje 30 bp hmm moge zostawic na sell po update bo wtedy beda one kosztowaly 2k u ludzi?!
dla mnie bobma bo i tak itenki sie kupi tansze zawsze ![]() |
![]() |