|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 03 2004
|
![]() Co się bardziej (dla knigha) opłaca nosić, by mieć źródło światła w jaskiniach:
-pochodnie -lampę naftową(weźcie pod uwagę naftę i fiolki) -czarować(bla bla i światło ![]() czy też coś innego? Słyszałem o ruszczce, co świeci przez 30 godzin, czy to prawda? Bo jeśli tak to już wiem, co jest najlepsze, ale nadal proszę o wybranie jednego z 3 w/w oznaczonych myślnikami PS- powiedzcie ile dane źródła światła świecą. pozdrówko. edit for mod: ![]() edit for raul :hmmmmm.... fire sword powiadasz? Nie wiedziałem że świeci, a mocno? chyba znalazłem rozwiązanie problemu, dzięki. edit :hm...teraz to mam dylemat, ale chyba zalatwie sobie tą ruszczkę jak mod mi radził. Świeczniki troche przyciężkie i niechciałbym wywalać. dzięki wam |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 02 04 2004
|
![]() Najlepsze jest utevo lux bo level magiczny leci.
Z kąd wziąść oil?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]() No wlasnie, skad sie bierze olej??? a ta rozdzka to Light Magic Wand (chyba) i jest z pewnych 2 miejsc... (moze wiecej???) i chyba wypada z jakiegos potworka(sprawdz na stronie
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 03 2004
Lokacja: tam
![]() |
![]() po piewsze, ta rozdzka chyba 40 min swiece, max 1h
po drugie, oil sie qpuje tam gdzie liny backpacki itp...
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 01 2004
Lokacja: Meduseld
Stan: Aktywny gracz
Imię: Theodon
Profesja: Knight
Gildia: Holy Dragons
Świat: Celesta
Poziom: 60
Skille: 84/83
Poziom mag.: 5
|
![]() Magic light wand świeci na "cały ekran" i trwa to jedną godzinę...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
eX Moderator
Data dołączenia: 14 03 2004
Lokacja: Estadio Santiago Bernabéu
|
![]() Powiem ci że najlepszy dla knighta jest Fire Sword który świeci zawsze.
![]() De las glorias deportivas que campean por España, Va el Madrid con su bandera, limpia y blanca que no empaña. Club castizo y generoso, todo nervio y corazón, Veteranos y noveles, veteranos y noveles, Miran siempre sus laureles con respeto y emoción. ¡Hala Madrid! ¡Hala Madrid! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
eX Moderator
Data dołączenia: 29 07 2003
Lokacja: Castle Shop 1
Wpisy bloga: 1
Imię: Mighty Zaglada
Gildia: Dreamers
|
![]() - Pochodnia (torch) - 2gp w każdym mieście
- Czary ~ - Fire Sword - malutko światła ale zawsze - Magic Light Wand - Daje światło na około 50min, można znaleść w Mummy (mumia). - Lamp - wypada z Orc Bersekered. Można kupić w sklepie, trzeba dodatkowo uzupełniać olejem (kiedyś olej kupiłem w Ab'Dendriel, nie pamietam czy w innych też można). Lampa waży około 35 oz. ~ - Świeczniki - są 2 rodzaje, jeden wiekszy daje światło na dłuugo, a mniejszy oczywiście na mniej. - Pochodnie na ścianach ?
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 03 2004
|
![]() najlepiej jest uzywac utevo lux, poniewaz nabijasz se czary a jak musisz uzywac leczenia to polecam flare-jest lekka i niemasz co zalowac ze ja wyzucasz jak potrzebujesz CAP
jednak jak zalezy ci na stalym i dlugotrwalym oswietleniu to polecam ta laske ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Buuuuu
|
![]() Korekta:
MLW daje nie mniej, nie wiecej tylko 52 minuty swiatla. Z przedmiotow dajacych swiatlo oprocz FS wiem ze daje swiatlo fire axe, life crystal i chyba magic plate armor (tak tylko jako ciekawostke podaje ![]() Dla rycka najbardziej sie oplaca candelabrium (duzy swiecznik), swieci ~45 minut, wazy duzo, ale urzywasz go przez pierwsza czesc wyprawy a jak sie wypali/potrzebujesz miejsca na loot to walisz utevo lux. Leniwi (ktorym sie nie chce pamietac o zrodle swiatla) moga urzywac utevo gran lux (lepsza wydajnosc niz utevo lux). Jesli polujesz chodz czasem na zerki to mozna zbierac lampy, poniewaz olej dziala dosyc krodko w porownaniu do lampy ktora wypadnie z zerka nie specjalnie sie oplaca je dopelniac. Jesli macie malo cap wychodzac z miasta to polecam swieczki (candle stick), swieca tak jak gasnaca pochodnia, ale wystarczy do do polowania na low lvl i starcza na duzo dluzej niz pochodnia. MLW oplaca sie urzywac gdy wydatek 100-200gp nie jest dla nas wielkim wydatkiem, czyli raczej tylko na wyzszych lvl w czasie huntu (szczegolnie tam gdzie sa stworki wysysajace mane).