|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 01 2004
Lokacja: Poznań
Stan: Niegrający
Imię: Solinari
Profesja: Royal Paladin
Świat: Danubia
Poziom: 63
Skille: 89/59
Poziom mag.: 15
![]() |
![]() Tibia sie rozwija, ale widac ze wiekszosc grajacych nastawionych jest na PG, brak juz roleplaya ktory zamienil by tibie w gre ciekawsza, gre z graczami ktorzy wiedza co to dobra zabawa,bynajmniej nie chodzi to o samotnie spedzone godziny na guardach, a wspolna zabawe z przyjaciołmi, rozne eventy itp
Na poczatku ten pomysl mi sie nie spodobal, tak samo jak niepodobalo mi sie system skulli, niepodobal mi sie ze niektore potwory dostaly haste. A teraz zyje z tym i wy tez zyjecie i nie jest zle. Skonczyly sie hunty 30lvl pallow na gs, teraz na gs wiekszosc ludzi chodzi w teamach i to mi sie podoba. Wnosi to troche roleplaya do gry. Dlatego przemyslalem to i uwazam ze te rozwiazania urozmaica gre a nie ja popsuja (chyba ze mcerom, afkerom i macro userom). PODSUMOWUJĄC: TAK DLA UPDATE'u!! Prosze o inteligentne i przemyslane slowa poparcia lub krytyki, nie chodzi mi o takie posty: Pan X: p*****ny jestees k***a
|
![]() |
#2 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 29 07 2005
Lokacja: Gdańsk
![]() |
![]() Szczerze.....nie jestem ani przeciwnikiem ani zwolennikiem update'ów,ale nie podoba mi sie pomysl z usunieciem lurowania,bo przeciez trening 2 knightów lub 2 osob (procz palla) i dotego potwor zeby byla pelna wydajnosc to nie jest cheating ale wytrwalosc graczy którzy maja cierpliwosc i przez to w dalszej grze jest to im wynagradzane....cipowie nie wzieli chyba pod uwage ,że to moze zakonczyc trening wielu knigchtow bo nie w kazdytm miejscu mozna trenic.....a co do lurowania do slawnej drogi do venore...... kto kiedykolwiek powiedzial ze podroz do innego miasta ma/musi byc bezpieczna??
![]() bardzo bym chcial aby bylo wiecej takich zwolennikow przeciw wprowadzeniu tej zmiany,bo wprowadzenie tej zmiany zmniejsza czestą adrenaline i dresczyk w takich sytuacjach ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków
|
![]() CipSoft chce doprowadzić do sytuacji, w której gracze nie będą mogli ani na chwilę odejść od komputera, ani nawet postać pod depo i porozmawiać z ludźmi, bo będą musieli cały czas bić jakieś roty, żeby móc robić runy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
|
![]() Jakoś to będzie, ale najgorzej ma mój kolega 100 MS
![]() Ponieważ żeby zrobić jakąś runę, to musi zabić przynajmniej stalkera
Shard, the Legend retired Ostatnio edytowany przez lord shard - 29-07-2005 o 18:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Tak mowie apdejtowi TAK!! koniec z cheaterami !! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 07 2005
Lokacja: Płock
Stan: Aktywny gracz
Imię: Loleq spellcaster
Profesja: Druid
Gildia: .....
Świat: Harmonia
Skille: -/21
|
![]() Z tymi rozwalajacymi sie spearami to przesadzili a chcialem sobie palka zrobic
![]() ![]() ![]() ![]() EDIT: PODSUMOWUJAC: NIE DLA UPDATE'U!!! (CIPSOFT SUX)
![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Loleq - 29-07-2005 o 18:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 12 2004
Lokacja: Rzeszów
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Norrin
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Legendary Phoenixs
Poziom: 171
![]() ![]() |
![]() Każdy update jest świetny, ten będzie jeszcze lepszy ze względu na to, iż został wprowadzony system głosowania i gracze moga choć częściowo wpływać na kierunek rozwoju gry. Przynajmniej z teorii, bo wkrótce się przekonamy jak to będzie wyglądać w praktyce.
Każdy duży update niesie ze sobą zmiany i tego się gracze boją bo znów trzeba będzie dużo rzeczy sprawdzić i nikt nie jest pewny niczego do końca. Ja jestem zadowolony z tego co zostało podane odicjalnie przez Cipsoft, mimo iż zapewne wiecie, że większość informacji nie została podana i nadal pozostaje w ścisłej tajemnicy. A pomimo, że zostaną dodane to i tak minie sporo czasu zanim ktoś znajdize/odkryje coś nowego. System anty-cheatowy. Pomimo tego, że jest to atak na wszystkich oszustów. To większość osób grających sobie w Tibie ma włączone 2-3 postacie na raz, jedną zostawia na noc i to nie do końca bo mama goni do spania i wyłącza komputer, postawi postać na 20 minut na macro-łowieniu i twierdzi, że to dla nich cios w plecy. Nie zdają sobie sprawy z tego, że prawdziwi cheaterzy mają odpalone 15 komputerów na każdym po 10 druidów/sorków/trenujących knightów czy palków. To jest nie równość. Wasze farmy składające się z 2-3 druidów to pikuś przy tym co inni robią. Daje to tylko wyrównanie szans dla tych którzy czują się pokrzywdzenie z racji tego, że inni mają więcej kasy/run/wyższy lvl itp. A tak nawiasem ze wszystkim idize sobie poradzić - tylko trzeba będzie pewnie chwilkę pogłówkować - bo cheatów w Tibii nie da się zlikwidować w 100 %. Soul Points .. phi .. normalnie grający nie będą mieć kłopotów ![]() ![]() Zapchane miejsca do huntów ... nah ![]() ![]() Update 100% tak ![]() To tyle ![]()
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 01 2004
Lokacja: Poznań
Stan: Niegrający
Imię: Solinari
Profesja: Royal Paladin
Świat: Danubia
Poziom: 63
Skille: 89/59
Poziom mag.: 15
![]() |
![]() Dlaczego tak burzycie sie przeciw temu lurowaniu nie wiemy jak daleko bedzie mozna zlurowac potwora, Cipom chodzi o to aby nie lurowac potworow do waznych dróg (przejść) jak gs'ów do dwarven bridge i bramy do venore, arcanistow do ab itp. Miejmy nadzieje ze nieprzeszkodzi to w treningu.
Miejmy także nadzieje ze cipowie wykazali sie takze odrobina rozsądku i powiekszą respowiska dla facc, jak ghostland, kazo i kopalnie, jaskinie rotwormów. Jesli nie bedziemy mieli doczynienia z dzikim tlumem na respowiskach walczących o SoulPointy @Oblivioner Gdyby cipowie chcieli zeby droga byla niebezpieczna to by taka zrobili, ale pomyśl ze raczej King Tibianus nie postawilby drogi przy gniezdzie gigantycznych pająków albo smoków ![]() ![]()
na forum od 27.01.2004 !!! ![]() End of my humanity has come on. Ostatnio edytowany przez Necron - 29-07-2005 o 22:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
|
![]() Update moze i jest fajny .... ale bez lurowania nie bedzie to taka sama gra jak była ... a w tej grze jedną z fajnych rzeczy jest "adrenalina" ....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 11 2004
Lokacja: Opole
![]() |
![]() Cytuj:
A niby dlaczego mają powiększyć ? Co takeigo FACC zrobiło im (dało) by oni mieli im także coś dawać ? FACC'e tylko obciążają serwery, jak chcesz grać to se kup pacc'a (FAcc to jest DEMO i na to nic nie poradzisz... albo kupujesz full albo grasz w DEMO ). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 12 2004
Lokacja: Wroclaw
Imię: Romdiru
Profesja: Knight
Gildia: Children Of Chaos
Świat: Refugia
Poziom: 30
Skille: 67/67
Poziom mag.: 4
|
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 11 2004
Stan: Na emeryturze
|
![]() Niby najwiekszy, ale wedlug mnie najgorszy update. Gdyby nie te znikajace spiry i soul pionty moglbym sie przyzwyczaic...
![]() |
![]() |
#14 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Carlin
Imię: Knight Simon Dark lord
Gildia: Evil Shadows
Poziom: 36
Skille: 20/24
Poziom mag.: 45
![]() |
![]() Cytuj:
mi się update podoba ja nie mam nic przeciwko ale to moje zdanie |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 21 07 2005
Imię: Kodi of Galana
Gildia: Temple Street
Świat: Galana
Poziom: 29
Poziom mag.: 38
|
![]() p*****ny jestees k***a.
Joke ![]() Update tak. Owszem, powinnismy isc w strone roleplayu. Ale powiedzcie, czy kiedykolwiek wczesniej slyszeliscie o magu który MUSIAŁ iśc zabijać potwory aby stworzyc runę? Magowie zwykle po prostu siedzą w swoich wiezach i studiują wiedzę/praktykują magię! Przeciez to roleplay. Ja, jak juz pisalem, jestem za update'm. Za wszystkim oprocz soul pointow, jak tez juz pisalem. Nie tylko nie jest to dobre dla roleplayu, ale po prostu znacznie pogarsza magom zycie, i to nie cheaterom. Jak dotad wszystkie moje dedy są z czasu kiedy huntowalem na roty i jednoczesnie tworzylem runki, a tu ktos po prostu sobie wchodzi i mnie zabija zeby zabrac iles tam bp hmm :/ Teraz bedzie tak samo, tylko to juz bedzie RAJ dla jakiegos master sorca chcacego darmowe runki, wystarczy ze pojdzie na powiedzmy swamp trolle I gfb na tych wszystkich sorcow i drutów robiących runki, papa! |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 10 2004
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Cytuj:
pozatym zobaczymy jak oni to wykombinują, bo tak naprawde panowie, fatalizujecie, szukacie najgorszych mozliwosci, zobaczymy jak to bedzie |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 21 07 2005
Imię: Kodi of Galana
Gildia: Temple Street
Świat: Galana
Poziom: 29
Poziom mag.: 38
|
![]() Hehe, w sumie bana by dostal, ale co zdobyl dla byc moze drugiego acca, to jego
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 01 2005
Lokacja: Warszawa
Stan: Zbanowany
Imię: Mistrzunio Magii
Profesja: Sorcerer
Gildia: Braaaaaaak :(
Świat: Celesta 4ever
Poziom: 30
Skille: 20/23
Poziom mag.: 41
![]() |
![]() te soul pointsy sux... załóżmy sytuacje, jest se mag na 11 lvl'u, nie ma wędki ani kasy, ma tylko kilka HP, ale ma kilka blank runów, ale ma zero soul pointów, ma ***owe eq, to co ma zrobić?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
_ <*|___/| |____ / <- to jest kaczuszka, wstaw ja do swoje podpisu aby była w twoim podpisie Przepraszam za wszystkie błędy ortograficzne. Nie jestem dyslektykiem, dysmózgiem czy dyskimśtam, ale czasami piszę posty w pośpiechu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Master Alucard
|
![]() Jestem za updatem o ile go nie spier....niczą. Jazeli z***ia ktorys z punktow to bedzie kicha. Ale ogolnie rzeczywiscie zmniejszy to ilosc Uhmakerow i lurowanych potworkow. Oprocz tego koniec z UH trapami. Widac, ze CIip Soft naprawde zaczal pracowac i sluchac graczy.
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 06 2005
|
![]() hmm. moje zdanie: BIG TAK DLA UPDATE dlaczego? poniewaz skoncza sie te Hordy cheaterow ktorzy czepali kase a przy kompie siedzieli 15 minut na dzien zeby tylko sprzedac zrobione runy. owszem, sa tez uczciwi gracze ktorzy robia masowo lub niemasowo runy ale bez uzycia programow i oni beda mowili na mnie n00b, ale ja mysle ze zeby zrobic bp run to trzeba bedzie zabic naprawde niewielka ilosc monsterow i wtedy dla uczciwych graczy to nie bedzie zaden problem bo pojdzie na 5 minut na trole i bedzie robil runy i tak w kolo ale taki cheater to juz ma naprawde duzy problem. tak samo z tymi rozwalajacymi sie sperami bo mysle ze ten sper nie bedzie sie rozwalal po 10 rzutach/strzalach tylko po okolo 200 wiec uczciwy gracz bedzie praktycznie cwiczyl tak samo ale juz cheater ktory cwiczyl tak godzinami/dniami to bedzie problem
![]() mysle ze te zmiany naprawde zmniejsza ilosc cheaterow a uczciwym graczom to MINIMALNIE pogorszy warunki grania, zobaczycie, nie bedzie tak zle ![]() ps. to jest moje i wylacznie moje zdanie edit: mysle ze CIPY Przemyslaly te soul pointsy i niszczace sie spiry, i zrobia to tak ze naprawde to tylko bedzie psulo "gre" cheaterom a nie uczciwym graczom
Nick: Patryq Knight Dela'Vega World: Saphira ![]() Skils: sword: 60 (rosnie ciagle) shielding: 58 ( tez rosnie) lvl: 27 ![]() m lvl: 4 ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Patryq Czarodziej - 30-07-2005 o 10:01. |
![]() |
![]() |