|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 12 2004
|
![]() Mam problem z moim monitorem. Jest to 16' monitor PHILIPS'a. Problem Tkwi w tym że obraz wyświetlany na ekranie mojego monitora zwęża się, co jest bardzo denerwujące, szczególnie jak gram w jakąś gre. Dzieje się tak coraz częściej a jedyną metodą na naprawe jest przeczekanie (ok kilkunastu sekund) lub lekkie puknięcie w bok monitora.. I tu rodzi się pytanie - czy to wina tego że mam ten monitor 6 lat? Czy to ze starości? Czy da się to jakoś naprawić? A może to jakiś wirus? POMOCY
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Kto żyje bez niebezpieczeństw, nie żyje wcale. Ostatnio edytowany przez Randlemen - 29-07-2005 o 20:48. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Zbanowany
Data dołączenia: 16 07 2005
Lokacja: Stalowa Wola
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() mam monitor 7 lat i mam ten sam problem, tylko ze u mnie doszło znikanie obrazu na 1\4~1\2 s.
to ze starości, po prostu wina kineskopa i nic na to nie poradzisz, radze sie rozgladac za nowym monitorem ;/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 12 2004
|
![]() Już zaczynam się rozglądać za nowym na allegro...
![]()
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 09 2003
Lokacja: Szczecin
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Spowodowane jest to prawdopodobnie nieprawidłową pracą układu odchylającego. Przez to siła Lorentz'a oddziałująca na elektrony wystrzeliwane z działa elektronowego monitora zakrzywia tor ruchu cząstek w zły sposób.
Dziwi mnie jednak fakt, że sytuacja pojawia się na kilka sekund, po czym wraca do prawidłowego stanu. Może to ze względu na zasilanie układu wytwarzającego pole elektromagnetyczne? Konkludując - jeśli sprzęt ma 6 lat - kup nowy ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 11 2004
|
![]() Up: A mozna prostszym polskim ??
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź
![]() |
![]() @Up:
Po polsku: "monitor jest stary" ![]() @Topic: Kup nowy monitor, najlepsze wyjście. Natwoim miejscu kupiłbym zwykły monitor, a nie LCD.
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 01 08 2005
|
![]() Mialem identyczny problem...posiadalem monitor firmy 'Daytek'...syf
![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Lao Lee - 01-08-2005 o 16:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 09 2003
Lokacja: Szczecin
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Zbanowany
Data dołączenia: 16 07 2005
Lokacja: Stalowa Wola
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() wlasnie wczoraj o 1 w nocy mój 7 letni 15" CRT padł, znaczy spalił sie kineskop najprawdopodobnie, innej przyczyny nie widze. Ale na mój nowy zakup mam 3 lata gwarancji wiec mam 3 lata spokoju xD CRT z braku kasy, tym razem 17 " i Samsung
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ja mam 5 letni i jest lo_oz
![]() Ale monitor 6 letni...napewno wporzo jest kabel monitora podłączony do kompa???
![]() Ostatnio edytowany przez Hakuoh - 03-08-2005 o 19:16. |
![]() |
![]() |