Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Broń i przedmioty

Notki

Broń i przedmioty Wszystko o broni i przedmiotach.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 20-10-2005, 17:57   #1
Lukis
Użytkownik Forum

Lukis's Avatar

Data dołączenia: 16 10 2005
Lokacja: P-ń

Stan: Na emeryturze
Lukis ma numer GG 4154227
Domyślny Ekwipunek.

Witam,

mam pytanko. Jak każdy wie, gram na postaci Sylvien Angel, lecz jest to mój pierwszy knight. Moje eq to Crown Armor, Knight Legs, Warrior Helmet, Fire Axe, Vampire Shield oraz Bohy.
Gdy zrobie skile 75/75 mam zamiar zacząć zbierać pieniądze na Demon Shielda oraz Golden Armora. Chciałbym się dowiedzieć, czy najpierw kupić shielda, czy arma oraz czy kupić Aola po kupnie jednego z tych przedmiotów, czy dopiero gdy będę w posiadaniu obydwu.

Za odpowiedzi z góry dziękuję.

Lukis jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 20-10-2005, 18:06   #2
sir Tifejo
Użytkownik Forum

sir Tifejo's Avatar

Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Knurów k/Gliwic

sir Tifejo ma numer GG 4203085
Domyślny

Lepiej shielda, aola i g-arma(w tej kolejnosci), chyba ze zdazysz przed "uzbieraniem" pieniedzy wbic 70lvl, to ofcoz na qesta .

Topic i tak pewnie zostanie usuniety za pare minut . Ja w tym temacie nic zlego nie widze

Pozdrawiam,
T.

@DOWN: Zazwyczaj takie tematy sa kasowane z chamskimi komentarzami przez modow.
Nie iwem ze w mintwallin sie dobrze zarabia, wrobelki cwierkaja ze niejaki Merklin tam strozuje, a to zle znaczy?

Ostatnio edytowany przez sir Tifejo - 20-10-2005 o 18:18.
sir Tifejo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-10-2005, 18:10   #3
Lukis
Użytkownik Forum

Lukis's Avatar

Domyślny

@UP

Nie rozumiem, dlaczego miałby być usunięty
Tak wogle to mam 40 lvl i napewno nie wbije tych 30 leveli przed uzbieraniem 300k
Jak sam wiesz(?) w mintwalim bardzo dobrze się zarabia, więc jeśli się spręże to może mi to zająć 2-3 tygodnie, w każdym razie mam taką nadzieje.

stary 20-10-2005, 18:20   #4
J0hny
Użytkownik Forum

J0hny's Avatar

Data dołączenia: 19 07 2005
Lokacja: Jaworzno

Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 101
J0hny ma numer GG 4710539
Domyślny

Walczysz axem więc możesz kupić d lance i g arma
ale najlepiej uzbierać tyle kasy żeby kupić wszystkie 3
albo demon > Aol > g arm
stary 20-10-2005, 18:36   #5
Barts
Użytkownik Forum

Barts's Avatar

Data dołączenia: 22 07 2003
Lokacja: Hell

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Elder Druid
Świat: Askara
Poziom: 40
Poziom mag.: 44
Domyślny

Standard powiem tak jesli masz rzeczy o lacznej wartosci 100+k Lub jedna rzecz o wartosci 150+k wtedy kupujesz AOL..
Barts jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-10-2005, 19:19   #6
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

100k to troche malo, na niskim levelu mozna pasc na czymkolwiek a 50k wtedy ucieka.. Na upartego mozna sprobowac odzyskac cialo jesliby cos powaznego wypadlo..
stary 20-10-2005, 20:19   #7
Barts
Użytkownik Forum

Barts's Avatar

Domyślny

eee co wolisz stracic k-arm za 20k albo k-legi za 30k czy AOL za 50k.... (zakladajac ze prawdopodobienstwo smierci i utraty obu naraz jest rownie prawdopodobne)

Uwaga ceny sa czysto spekulacyjne
stary 20-10-2005, 20:34   #8
Rybzor
CS Tibia.pl Team

Rybzor's Avatar

Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1

Stan: Początkujący
Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Ja mialem ten sam problem. Niedawno mialem troche kasy nie wiedzialem co kupic. Mialem medusa shielda, bs, bohy, crus helmet i knight legi, ostatecznie dokupilem demon shielda i royal helmeta, tobie radze demonke
Rybzor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-10-2005, 20:46   #9
Jerkov Thundersword
Użytkownik Forum

Jerkov Thundersword's Avatar

Data dołączenia: 19 11 2004

Stan: Niegrający
Domyślny

Ja tam z rh, g arm, c legs, boh nosze aol, nigdy nic nie wiadomo -.-
Jerkov Thundersword jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-10-2005, 21:26   #10
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Barts
eee co wolisz stracic k-arm za 20k albo k-legi za 30k czy AOL za 50k.... (zakladajac ze prawdopodobienstwo smierci i utraty obu naraz jest rownie prawdopodobne)
elementarna matematyka :

p1 - prawdopodobienstwo ze stracisz rzecz nr1 ( =0.1 )
p2 - prawdopodobienstwo ze stracisz rzecz nr2 ( =0.1 )

p1*p2 - prawdopodobienstwo ze stracisz obie rzeczy ( =0.01 )

Moja opinia :

Jesli masz eq za ~250k, z reguly jestes wystarczajaco silny zeby wrocic po cialo. Jesli znacznie tanszy - mozna jakos strate przebolec. Mozna oczywiscie uzyc aola, ale warto sie nad tym zastanowic, bo straty moga byc zerowe a aol spada zawsze.
stary 20-10-2005, 21:56   #11
Barts
Użytkownik Forum

Barts's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil
elementarna matematyka :

p1 - prawdopodobienstwo ze stracisz rzecz nr1 ( =0.1 )
p2 - prawdopodobienstwo ze stracisz rzecz nr2 ( =0.1 )

p1*p2 - prawdopodobienstwo ze stracisz obie rzeczy ( =0.01 )

Moja opinia :

Jesli masz eq za ~250k, z reguly jestes wystarczajaco silny zeby wrocic po cialo. Jesli znacznie tanszy - mozna jakos strate przebolec. Mozna oczywiscie uzyc aola, ale warto sie nad tym zastanowic, bo straty moga byc zerowe a aol spada zawsze.
znajac twoje rozumowanie To w teorii na Lunie jak gralem przy eqpie za ok 1.5 mln k nie powinienem nosic AOL bo przeciez moge wrocic po cialo zawsze...
Masz Eq za 250k idziesz na Demony Caly Team spada spada ci tez MPA ktory miales na sobie a ktory zlootowales z demona i DSM ktory miales w Backpacku i plujesz sobie w brode ze szkoda ci bylo marnego 50k na AOL...

Sytlacja
Idziesz na Hmm DLe bierzesz 25 bp UH bo tyle masz w Dp tylko i liczysz na jakis loot niestety zlurowales 2 Dle i dostales combo i spadasz tracisz 25 bp uh i nawet marny c-arm. Wroc po cialo Bez UH...

Sytlacja C)
Zbierales ciezkie pieniadze na Blue robe magiem (zakladamy ze to nowy swiat i kosztuje zalozmy ~100k) Nie nosisz nic innego mimo ze masz w Dp jeszcze 50k no bo po co cos innego kupowac jeszcze Padasz tracisz blue robe..

Sytlacje czysto teoretyczne... Z moich doswiadczen na Tibii stwierdzam
AOL Kupujesz zawsze gdy mozesz stracic sprzet o wartosci przewyzszajacej o conajmniej 50% cene AOLa (ew. Te 100k ktore mowilem)
Lub Gdy wartosc twojego eqpa przewyzsza 150k
Na Lvu 40+ strata tego 50k na AOL nie powinna byc zbyt bolesna szczegolnie ze wynosisz czasem podobny loot z Hunta.
stary 20-10-2005, 23:22   #12
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Masz Eq za 250k idziesz na Demony Caly Team spada spada ci tez MPA ktory miales na sobie a ktory zlootowales z demona i DSM ktory miales w Backpacku i plujesz sobie w brode ze szkoda ci bylo marnego 50k na
AOL...
nikt normalny nie lazi na demony ponizej levelu, na ktorym swobodnie stac go na aola. Koles ma 40 lev wiec strata mpa, dsma i paru innych zabawek jeszcze go nie dotyczy.

Cytuj:
Sytlacja
Idziesz na Hmm DLe bierzesz 25 bp UH bo tyle masz w Dp tylko i liczysz na jakis loot niestety zlurowales 2 Dle i dostales combo i spadasz tracisz 25 bp uh i nawet marny c-arm. Wroc po cialo Bez UH...
1. nie dotyczy zalozyciela tematu.
2. nie jestem az tak glupi, zeby wziac ostanie uhy i leciec na dle na niskim levelu

Cytuj:
Sytlacja C)
Zbierales ciezkie pieniadze na Blue robe magiem (zakladamy ze to nowy swiat i kosztuje zalozmy ~100k) Nie nosisz nic innego mimo ze masz w Dp jeszcze 50k no bo po co cos innego kupowac jeszcze Padasz tracisz blue robe..
po kij mi br na nowym swiecie ? po kij mi armor za 100k dla maga ?

Cytuj:
AOL Kupujesz zawsze gdy mozesz stracic sprzet o wartosci przewyzszajacej o conajmniej 50% cene AOLa (ew. Te 100k ktore mowilem)
Lub Gdy wartosc twojego eqpa przewyzsza 150k
Na Lvu 40+ strata tego 50k na AOL nie powinna byc zbyt bolesna szczegolnie ze wynosisz czasem podobny loot z Hunta.
Zeby wyniesc na 40 lev 50k z hunta musisz miec konkretnego farta.
Jesli nosisz na sobie cos wartego >100k to wartosc calego twojego eq jest zblizona do 200-250k ( czyli potwierdzasz to co napisalem ).
stary 21-10-2005, 12:09   #13
Lukis
Użytkownik Forum

Lukis's Avatar

Domyślny

No chłopaki, dzięki za pomoc.
Większość mówi żeby kupić demonke -> AoLa -> G arma i tak też zrobie.
Wydaję mi się, że warto kupić Aola ponieważ gdy będę już w posiadaniu demonki to mój eq będzie wart jakieś 328k + AoL 50k. Oczywiście może się tak zdarzyć, że gdy zginie, i nię będę mieć aola to strace warrior helm (7k) no ale zawsze lepiej go mieć, bo wkońcu ta nieszczęsna demonka też może wylecieć
Jak to powiedział Hagrid w Harrym Potterze "Co ma być, to będzie ..."

Tak na marginesie - Me maniak Harry Potter xD

Temat do zamknięcia

stary 25-10-2005, 11:23   #14
Cadonis
Użytkownik Forum

Cadonis's Avatar

Data dołączenia: 17 05 2004

Domyślny

IMHO mimo wszystko lepiej najpierw kupić D-lance, potem dopiero resztę... cóż, rób jak chcesz

~~~~
Cadonis jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-10-2005, 19:37   #15
szyron
Użytkownik forum

szyron's Avatar

Data dołączenia: 13 07 2005

Domyślny

Ja bym kupił demonke, d lenca i AoL poniewaz reszte (rh i dsm) mozesz sobie wylootowac z dl-a
szyron jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-10-2005, 16:04   #16
Artur_5
Użytkownik forum

Data dołączenia: 05 07 2005
Lokacja: Końskie

Profesja: Knight
Gildia: brak
Świat: Xantera
Poziom: 14
Skille: 47/43
Poziom mag.: 3
Artur_5 ma numer GG 9556489
Król Eq

Ja Mam Plate Armor, Plate Legs, Demon Helet, Draft Shield, Serpent Sword.
NieŹle Jak Na MÓj Poziom
Artur_5 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-10-2005, 16:14   #17
Barts
Użytkownik Forum

Barts's Avatar

Domyślny

Cytuj:
nikt normalny nie lazi na demony ponizej levelu, na ktorym swobodnie stac go na aola. Koles ma 40 lev wiec strata mpa, dsma i paru innych zabawek jeszcze go nie dotyczy.

1. nie dotyczy zalozyciela tematu.
2. nie jestem az tak glupi, zeby wziac ostanie uhy i leciec na dle na niskim levelu

po kij mi br na nowym swiecie ? po kij mi armor za 100k dla maga ?

Zeby wyniesc na 40 lev 50k z hunta musisz miec konkretnego farta.
Jesli nosisz na sobie cos wartego >100k to wartosc calego twojego eq jest zblizona do 200-250k ( czyli potwierdzasz to co napisalem ).
Hmm Po cholere komus AOL z k-setem?? (po hacku tak blokowalem Demony...) Zreszta na nowych swiatach sa teamy na 50 lv~ na Demonach i im moze spasc MPA...
1. Dotyczy AOL nie chodzi o zalozyciela tematu
2. Nie mowie ze ktos jest na tyle glupi ale zakladajac ze ma ktos kase na UH ale nikt nie sprzedaje (a to juz standard)
3. BR dla sorca po co?? Nooo coz ja tam obnosze sie z samym grifin shieldem ale co niektorzy wola nosic arma jednak a sadze ze Blue robe lepsze od c-arma... (sorc na 40 Lv moze spokojnie kupowac tego arma..)
4. sorc/druid na 40 lvu Necro (no nie wiem czy ty na tym lv expisz na rotach dalej) Mozliwosc wyniesienia lootu nawet 100+k
Palladyn na 40+ Guardy/necro
Knight Guardy (czasem spokojnie mozna uciulac niezly loot, pozatym jako blocker)
stary 27-10-2005, 17:34   #18
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

bez jaj ....

-podaj jeden sensowny argument za kupowaniem armora za 100 k dla sorca, niezaleznie jaki to armor
-hunt to hunt a nie xx godzin na guardach/mino -.-V
-Przez ostatnie 140+ k wydane na hmm na necro zarobilem skull staffa. Innym razem w ciagu 10 minut dostalem 2 pary boh. To wszystko zalezy tylko i wylacznie od szczescia, wiec nie rzucaj tu tekstami, ze sorc na 40 lev wynosi 50k z necro hunta. _Moze_ wyniesc, ale ma male szanse zeby mu sie chociaz za runy zwrocilo...
-na dle solo nie idzie sie "liczac na jakis konkretny loot", gdy wybierasz sie z ekipa na hunta ktos zawsze popilnuje twojego ciala.
-sa teamy na 50 lev na demony, tyle ze nie sa to pierwsi lepsi ludzie spod warzywniaka. Zalozyciel tematu na 40 lev na demony _nie_pojdzie_, nie wypadnie mu mpa, nie bedzie zalowal.

over and out.
stary 27-10-2005, 18:56   #19
Barts
Użytkownik Forum

Barts's Avatar

Domyślny

Cytuj:
bez jaj ....

-podaj jeden sensowny argument za kupowaniem armora za 100 k dla sorca, niezaleznie jaki to armor
-hunt to hunt a nie xx godzin na guardach/mino -.-V
-Przez ostatnie 140+ k wydane na hmm na necro zarobilem skull staffa. Innym razem w ciagu 10 minut dostalem 2 pary boh. To wszystko zalezy tylko i wylacznie od szczescia, wiec nie rzucaj tu tekstami, ze sorc na 40 lev wynosi 50k z necro hunta. _Moze_ wyniesc, ale ma male szanse zeby mu sie chociaz za runy zwrocilo...
-na dle solo nie idzie sie "liczac na jakis konkretny loot", gdy wybierasz sie z ekipa na hunta ktos zawsze popilnuje twojego ciala.
-sa teamy na 50 lev na demony, tyle ze nie sa to pierwsi lepsi ludzie spod warzywniaka. Zalozyciel tematu na 40 lev na demony _nie_pojdzie_, nie wypadnie mu mpa, nie bedzie zalowal.

over and out.
- 1 Ma 22 Capa. Dla niektorych to powazny argument. ja ci mowie ze laze bez eqp bo mi to nic nie potrzeba
- Przez ostatnie 60k wydane na HMMy 2x BoH 3x SS. 1 albo masz pecha albo kupujesz po 10 bp hmm i idziesz... Zgadzam sie ze MOZE wyniesc ale mowie ze jest to mozliwe...
- Wybieram sie z Ekipa ale miaelm sytlacje na Lunarze ze Padlismy na mass kicku (ja 86 Elite i 115 master ) Ja i on mielismy AOL a jednak....
- Te teamy zwykle sa doswiadczone ale na 50 lv wystarczy 1 blad i mozesz pasc b.latwo. co do zalozyciela tematu to kto wie czy kiedys nie pojdzie na 50 lvu...
stary 27-10-2005, 19:09   #20
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

coraz lepiej.

Cytuj:
- 1 Ma 22 Capa. Dla niektorych to powazny argument
Ale na nowym serwie 100k to troche za duzo na fajnie wygladajacy armorek. Zgodzisz sie ze sa wazniejsze rzeczy do kupienia ?
Cytuj:
albo masz pecha albo kupujesz po 10 bp hmm i idziesz... Zgadzam sie ze MOZE wyniesc ale mowie ze jest to mozliwe...
Co za roznica czy biore 10 bp czy 25 ? Czy na 3 godzinnym huncie jest wieksza szansa ze wypadna bohy niz 2x po 1,5 h ?
Cytuj:
- Wybieram sie z Ekipa ale miaelm sytlacje na Lunarze ze Padlismy na mass kicku (ja 86 Elite i 115 master ) Ja i on mielismy AOL a jednak....
Okolicznosci losowe, zazwyczaj ktos przezywa.

Cytuj:
- Te teamy zwykle sa doswiadczone ale na 50 lv wystarczy 1 blad i mozesz pasc b.latwo. co do zalozyciela tematu to kto wie czy kiedys nie pojdzie na 50 lvu...
Jesli bedzie sie wybieral na 50 lev to bedzie albo wystarczajaco doswiadczony zeby przezyc albo wybiera sie na pewna smierc i nie dozyje do mpa.

Proponuje zakonczyc dyskusje - autor dostal odpowiedz na pytanie a nasza pogadanka do niczego nie prowadzi.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania