![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 10 2005
Lokacja: P-ń
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Witam,
mam pytanko. Jak każdy wie, gram na postaci Sylvien Angel, lecz jest to mój pierwszy knight. Moje eq to Crown Armor, Knight Legs, Warrior Helmet, Fire Axe, Vampire Shield oraz Bohy. Gdy zrobie skile 75/75 mam zamiar zacząć zbierać pieniądze na Demon Shielda oraz Golden Armora. Chciałbym się dowiedzieć, czy najpierw kupić shielda, czy arma oraz czy kupić Aola po kupnie jednego z tych przedmiotów, czy dopiero gdy będę w posiadaniu obydwu. Za odpowiedzi z góry dziękuję.
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Knurów k/Gliwic
![]() |
![]() Lepiej shielda, aola i g-arma(w tej kolejnosci), chyba ze zdazysz przed "uzbieraniem" pieniedzy wbic 70lvl, to ofcoz na qesta
![]() Topic i tak pewnie zostanie usuniety za pare minut ![]() ![]() Pozdrawiam, T. @DOWN: Zazwyczaj takie tematy sa kasowane z chamskimi komentarzami przez modow ![]() Nie iwem ze w mintwallin sie dobrze zarabia, wrobelki cwierkaja ze niejaki Merklin tam strozuje, a to zle znaczy? ![]() Ostatnio edytowany przez sir Tifejo - 20-10-2005 o 18:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @UP
Nie rozumiem, dlaczego miałby być usunięty ![]() Tak wogle to mam 40 lvl i napewno nie wbije tych 30 leveli przed uzbieraniem 300k Jak sam wiesz(?) w mintwalim bardzo dobrze się zarabia, więc jeśli się spręże to może mi to zająć 2-3 tygodnie, w każdym razie mam taką nadzieje.
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 07 2005
Lokacja: Jaworzno
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 101
![]() |
![]() Walczysz axem więc możesz kupić d lance
![]() ale najlepiej uzbierać tyle kasy żeby kupić wszystkie 3 ![]() albo demon > Aol > g arm
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 07 2003
Lokacja: Hell
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Elder Druid
Świat: Askara
Poziom: 40
Poziom mag.: 44
|
![]() Standard powiem tak jesli masz rzeczy o lacznej wartosci 100+k Lub jedna rzecz o wartosci 150+k wtedy kupujesz AOL..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() 100k to troche malo, na niskim levelu mozna pasc na czymkolwiek a 50k wtedy ucieka.. Na upartego mozna sprobowac odzyskac cialo jesliby cos powaznego wypadlo..
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() eee co wolisz stracic k-arm za 20k albo k-legi za 30k czy AOL za 50k.... (zakladajac ze prawdopodobienstwo smierci i utraty obu naraz jest rownie prawdopodobne)
Uwaga ceny sa czysto spekulacyjne |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
CS Tibia.pl Team
Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1
Stan: Początkujący
|
![]() Ja mialem ten sam problem. Niedawno mialem troche kasy nie wiedzialem co kupic. Mialem medusa shielda, bs, bohy, crus helmet i knight legi, ostatecznie dokupilem demon shielda i royal helmeta
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 11 2004
Stan: Niegrający
|
![]() Ja tam z rh, g arm, c legs, boh nosze aol, nigdy nic nie wiadomo -.-
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
eX Moderator
![]() |
![]() Cytuj:
p1 - prawdopodobienstwo ze stracisz rzecz nr1 ( =0.1 ) p2 - prawdopodobienstwo ze stracisz rzecz nr2 ( =0.1 ) p1*p2 - prawdopodobienstwo ze stracisz obie rzeczy ( =0.01 ) Moja opinia : Jesli masz eq za ~250k, z reguly jestes wystarczajaco silny zeby wrocic po cialo. Jesli znacznie tanszy - mozna jakos strate przebolec. Mozna oczywiscie uzyc aola, ale warto sie nad tym zastanowic, bo straty moga byc zerowe a aol spada zawsze.
![]() |
![]() |
#11 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Masz Eq za 250k idziesz na Demony Caly Team spada spada ci tez MPA ktory miales na sobie a ktory zlootowales z demona i DSM ktory miales w Backpacku i plujesz sobie w brode ze szkoda ci bylo marnego 50k na AOL... Sytlacja ![]() Idziesz na Hmm DLe bierzesz 25 bp UH bo tyle masz w Dp tylko i liczysz na jakis loot niestety zlurowales 2 Dle i dostales combo i spadasz tracisz 25 bp uh i nawet marny c-arm. Wroc po cialo Bez UH... Sytlacja C) Zbierales ciezkie pieniadze na Blue robe magiem (zakladamy ze to nowy swiat i kosztuje zalozmy ~100k) Nie nosisz nic innego mimo ze masz w Dp jeszcze 50k no bo po co cos innego kupowac jeszcze Padasz tracisz blue robe.. Sytlacje czysto teoretyczne... Z moich doswiadczen na Tibii stwierdzam AOL Kupujesz zawsze gdy mozesz stracic sprzet o wartosci przewyzszajacej o conajmniej 50% cene AOLa (ew. Te 100k ktore mowilem) Lub Gdy wartosc twojego eqpa przewyzsza 150k Na Lvu 40+ strata tego 50k na AOL nie powinna byc zbyt bolesna szczegolnie ze wynosisz czasem podobny loot z Hunta. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||||
eX Moderator
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
2. nie jestem az tak glupi, zeby wziac ostanie uhy i leciec na dle na niskim levelu Cytuj:
Cytuj:
Jesli nosisz na sobie cos wartego >100k to wartosc calego twojego eq jest zblizona do 200-250k ( czyli potwierdzasz to co napisalem ).
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() No chłopaki, dzięki za pomoc.
Większość mówi żeby kupić demonke -> AoLa -> G arma i tak też zrobie. Wydaję mi się, że warto kupić Aola ponieważ gdy będę już w posiadaniu demonki to mój eq będzie wart jakieś 328k + AoL 50k. Oczywiście może się tak zdarzyć, że gdy zginie, i nię będę mieć aola to strace warrior helm (7k) no ale zawsze lepiej go mieć, bo wkońcu ta nieszczęsna demonka też może wylecieć ![]() Jak to powiedział Hagrid w Harrym Potterze "Co ma być, to będzie ..." Tak na marginesie - Me maniak Harry Potter xD Temat do zamknięcia
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 05 2004
|
![]() IMHO mimo wszystko lepiej najpierw kupić D-lance, potem dopiero resztę... cóż, rób jak chcesz
![]() |
#15 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 13 07 2005
|
![]() Ja bym kupił demonke, d lenca i AoL poniewaz reszte (rh i dsm) mozesz sobie wylootowac z dl-a
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 05 07 2005
Lokacja: Końskie
Imię: Serious Sam
Profesja: Knight
Gildia: brak
Świat: Xantera
Poziom: 14
Skille: 47/43
Poziom mag.: 3
![]() |
![]() Ja Mam Plate Armor, Plate Legs, Demon Helet, Draft Shield, Serpent Sword.
NieŹle Jak Na MÓj Poziom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
1. Dotyczy AOL nie chodzi o zalozyciela tematu 2. Nie mowie ze ktos jest na tyle glupi ale zakladajac ze ma ktos kase na UH ale nikt nie sprzedaje (a to juz standard) 3. BR dla sorca po co?? Nooo coz ja tam obnosze sie z samym grifin shieldem ale co niektorzy wola nosic arma jednak a sadze ze Blue robe lepsze od c-arma... (sorc na 40 Lv moze spokojnie kupowac tego arma..) 4. sorc/druid na 40 lvu Necro (no nie wiem czy ty na tym lv expisz na rotach dalej) Mozliwosc wyniesienia lootu nawet 100+k Palladyn na 40+ Guardy/necro Knight Guardy (czasem spokojnie mozna uciulac niezly loot, pozatym jako blocker) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
eX Moderator
![]() |
![]() bez jaj ....
-podaj jeden sensowny argument za kupowaniem armora za 100 k dla sorca, niezaleznie jaki to armor -hunt to hunt a nie xx godzin na guardach/mino -.-V -Przez ostatnie 140+ k wydane na hmm na necro zarobilem skull staffa. Innym razem w ciagu 10 minut dostalem 2 pary boh. To wszystko zalezy tylko i wylacznie od szczescia, wiec nie rzucaj tu tekstami, ze sorc na 40 lev wynosi 50k z necro hunta. _Moze_ wyniesc, ale ma male szanse zeby mu sie chociaz za runy zwrocilo... -na dle solo nie idzie sie "liczac na jakis konkretny loot", gdy wybierasz sie z ekipa na hunta ktos zawsze popilnuje twojego ciala. -sa teamy na 50 lev na demony, tyle ze nie sa to pierwsi lepsi ludzie spod warzywniaka. Zalozyciel tematu na 40 lev na demony _nie_pojdzie_, nie wypadnie mu mpa, nie bedzie zalowal. over and out.
![]() |
#19 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
- Przez ostatnie 60k wydane na HMMy 2x BoH 3x SS. 1 albo masz pecha albo kupujesz po 10 bp hmm i idziesz... Zgadzam sie ze MOZE wyniesc ale mowie ze jest to mozliwe... - Wybieram sie z Ekipa ale miaelm sytlacje na Lunarze ze Padlismy na mass kicku (ja 86 Elite i 115 master ) Ja i on mielismy AOL a jednak.... - Te teamy zwykle sa doswiadczone ale na 50 lv wystarczy 1 blad i mozesz pasc b.latwo. co do zalozyciela tematu to kto wie czy kiedys nie pojdzie na 50 lvu... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | ||||
eX Moderator
![]() |
![]() coraz lepiej.
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Proponuje zakonczyc dyskusje - autor dostal odpowiedz na pytanie a nasza pogadanka do niczego nie prowadzi.
![]() |