|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 07 08 2005
|
![]() Dlaczego Uv Pozwala Sobie Na Wprowadzanie Jakies Zasranej Listy Cen!!! Nie Mam Ochoty Sie Przystosowac Do Pomyslow JakiejŚ Gildii!! Dlaczego Np Doom Fighters Sobie Nie Wymysla Tylko Uv Ma Takie Prawo!! Nie Spotkalem Nic Glupszego!! Dostosowanie Sie Do Cen Jakkie Oni Wymyslili To Ja Mam To Gdzies!! Ja Chce Sprzedawac Po Cenie KtÓra Ja Sobie Wymyslam A Nie Ze Ktos Mi To Nazuca!! Wolam Za Knight Armora 6 K To Ktos Mi Mowi Ze Jest Pricelist I On Bieze Za 5 K!! Komu Sie Podoba Niech Siedzi Cichoa Jak Ktos Jest Za Moja Opinia To Gratuluje!! Komunizm Obalili Mur Berlinski To I Takia Gupia Liste Tez!!
Nie Bede Tolerowal Jakichs Gupich Zmian Od Graczy Jedynie Dostosuje Sie Do Cip-soft Bo Nie Ma Na To Leku :/ To Jest Gra Dla Ludzi A Nie Ludzie Dla Gry :[ Wiec Bede Robil Co Chcial I Sam Sobie Ustale Cene!! |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 01 2004
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
|
![]() mam tylko jedno ale ... "Komunizm Obalili Mur Berlinski To I Takia Gupia Liste Tez!!" To nie dzieki komunizmie zburzyli mur :/
![]() |
#3 |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() 1) Dużych liter nie wstawia się co wyraz, kiepsko się czyta wtedy...
2) Jak już ustala jakiś hig-lev PriceLocki to najczesciej w porozumieniu z pozostałymi, znaczacymi się osobistosciami servera. 3) Najczęsciej PriceLock zabrania spuszczania cen towarów poniżej jakiejś tam granicy, (bądz powyżej w przypadku run) by utrzymać ekonomię na serverze. Żaden logicznie myślący hig-lev nie będzie latał na DLe, tracił mnustwo uchów a potem sellował DSMy za 5k ponieważ nikt za więcej nie kupi... 4) PriceLIsty jakoś nie obalisz, wnioskuje, że nie górujesz z levelem więc twoje próby obalenia PL skończą się zapewne obaleniem levela....
![]() |
#4 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 06 2005
Lokacja: Daleko
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Cytuj:
jaki mur??? a dzięki czemu jak nie komunizmie??? mur już niemogł na to patrzeć to sie rospadł... nie wyśmiewaj mura "kurda"
![]() |
![]() |
#5 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 24 01 2005
Lokacja: Świebodzin
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
|
![]() up
wlasnie po to napisalem tego posta zeby powstawial te przeklete przecinki i kropki bo wali takie zdania ze za cholere nie mozna sie domyslec czy tam brakuje przecinka czy poprostu zle napisal... w koncu nie wiadomo czy ma byc "...komunizm obalili,..." czy "...komunizm obalił..." jesli chodzilo mu o to 1 to i tak zle zdanie napisane :/ powinno byc predzej "...obalili komunizm, mur Berlinski..."
![]() |
#7 |
Użytkownik forum
|
![]() PINGONE twoja wypowiedz wyjasnila mi na czym polega pricelist wielkie dzikei z gory...
![]() a tak poza tym prosze o dokladne przeczytanie tekstu i minimalne domyslenie o co w nim chodzi tyczy to słów "JESLI OBALILI KOMUNIZM MUR BERLIŃSKI" jesli ktos ma kark na łbie to wie ze miedzy slowami "KOMUNIZM" A "MUR" powinien byc przecineq (mój błąd) drazni mnie pricelist bo kiedy stawiam cene to mi kolo z textem wylatuje --- PRICELIST !! ale juz ciula z tym ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik forum
|
![]() luda wy tutaj nie czepiajcie sie przecinkow!! forum jest po to by rozwiazac problemy a nie czepiac sie przecinkow w zdaniu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 12 2004
Lokacja: Bełchatów/"...W państwie pełnym nienawiści..."
Stan: Niegrający
Świat: Kyra
|
![]() ja tez nie chce sie do tego przystosowywac no ale coz jestem zmuszony :/
Nad czaszkami groźby, być złym czy dobrym? Zero pytań, wątpisz ? Strach tonie w liczbach One odbite w źrenicach, a świat upadły w mitach Zamiast powstać w krytykach czynów, kreuje co dnia lepszych skurwysynów Od siebie minimum by z dumą się nie rozstać 2005 Realia Made in Polska |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Brzydgoszcz, Fordograd
Profesja: Knight
Świat: RL
|
![]() Ja osobiscie mam wszelki listy głęboko w odmętach dupy. I tak zawsze sie targuje żeby wydobyć z kupców jeszcze te pare platynek.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 05 2004
Lokacja: Olsztyn
Stan: Na Emeryturze
Imię: Flora Flower
Świat: Lunara
![]() |
![]() O Boże ludzie będziecie targować się o te marne 1k co by prez ten czas co bycie się targowali bycie zarobili z 2k?? A co do run masz teraz mały lvl i nie stać cie na runy do expienia ale jak będziesz mial tak z 30lvl no to sam bedzięsz zwolennikiem price listuw!!! Ludzie Price listy były, sš i będš istnieć w Tibii i tego elemntu gry hyba nie zniszczo w następnych updatach...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
|
![]() @dbsciaq
glupie pytanie - glupia odpowiedz co to kogo obchodzi ze nie podoba ci sie pricelist? a kto mowi ze musisz sie dostosowac do tych cen? jesli chcesz mozesz sobie sprzedawac bohy nawet po 200k ... pamietaj ze jedna z podstawowych zasad mowi "Towar nie jest warty tyle ile Ty za niego chcesz. Towar jest warty tyle ile chcą za niego zaplacić". Powiadasz ze jak ktos ma leb na karku to sie domysli ze tam jest przecinek...zapewne kazdy sie domysli, ale sam zobacz ze to zdanie nawet z tym przecinkiem nie ma najmniejszego sensu i trudno wywnioskowac cokolwiek z tych twoich historycznych wypocin :/ Pricelist jest i zapewne juz zostanie. Myslisz ze zrobil to jeden czlowiek? pffff zrobione to zostalo zeby zachowac jako-taką rownowage na swiecie....moze chcialbys kupowac UHy za 1k a dsm sprzedawac za 300? Wlasnie po to pare osob wymyslilo liste.
Mess with the best, die like the rest... Ostatnio edytowany przez PinGOnE - 08-08-2005 o 02:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 11 2004
|
![]() Price list jest jak juz wyzej napisano, do utrzymania ekonomii na serverze na jednym poziomie. I tak najczesciej znajduje sie spore grono osob, ktore jej nie przestrzegaja.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |||
Guest
|
![]() Taaa, a powiedz, jak czułbyś się, gdybyś zdobył jakiś fajny item do sprzedania,a tu wyskakują jakieś zbuntowane dziesięciolatki, jak ty i próbują kupić to za grosze. Musimy utrzymać ceny na przyzwoitym poziomie. Albo właśnie przychodzi sobie jakiś inny dziesięciolatek który próbuje sprzedać BP uh za 7 k, przychodzi jakiś Brazylijczyk i chce to kupić. Ktoś powinien mu wbić do głowy, żeby nie dawał robić z siebie konia.
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Pani Kopytko - 08-08-2005 o 11:36. Powód: bo zupa była za słona. |
|||
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik forum
|
![]() Dlaczego mam sie stosować do pricelist!! SKORO NAWET NIE WIDAC TEJ LISTY!!
...... nie widziałem jej na wlasne oczy! jesli w pricelist jest za crown arma 20 k a ziom mi zawola 22 k?? to zostane orżniety o 2 k!! PROSZE TIBIA.PL PODAJCIE TO PRICELIST NA WASZEJ STRONIE!! z gory dziekuje !! POZDRO DLA WSZYSTKICH!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik forum
|
![]() Wielkie dzieki !! ja tu probóje rozmawiac z doroslymi a moze nawet nie ludzmi to mi tutaj panna z 10 latkiem wyjezdża <lol>
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik forum
|
![]() to juz nie ma sensu... wypowiedzi niektorych uzytkownikow daly mi do zrozumienia na czym polega pricle list . aby uniknąć negatywnych uwag chcialbym zamknąć temat... POZDRAWIAM !!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
A tak wogole pricelist jest bardzo dobrym pomyslem poniewaz pozwala on utrzymac lad na serverze i zwieksza oplacalnosc huntow ;] |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 22 06 2005
Lokacja: Gliwice
Stan: Aktywny gracz
Imię: Foxium Knight
Profesja: Elite Knight
Świat: Chimera
Poziom: 61
Skille: 86/85
Poziom mag.: 6
![]() |
![]() Price lista muszi byc poniewaz:
Gdy h-level zlootuje DSM i sprzeda je za 60k a wklad w Calego hunta wynosił 70k (Uh,HMM,SD) To logiczne ze mu(im) sie nie zwruci za hunta wiec musza podniesc ceny aby huntowanie bylo oplacalne. A pozatym jak zlootuje DSM i sprzeda (bedzie do tyłu) to nie bedzie go stac na zakup UH na nastepny Hunt i ty nie zarobisz bo nikt nie bedzie kupowal UHów, ani nie kupisz sowbie itemkow tylko sam bedziesz musial je wylootowac bo wyzszym levela nie bedzie sie to oplacac Podsumowujac tak jak napisali wyzej pricelisty musza byc aby utrzymać ekonomie na serverze, ja mialem taka sytlacje ze za BP sd chcialem 5k a koles 4,5 albo hunt i co zrobic?? Jak chcesz grac na tym servie to musisz sprzedac. Jak masz niski level to mozesz tylko sie podpozadkowac a zreszta jak bedziesz mial +70 (raczej nie bedziesz mial) to sam sie bedzies wkurzac ze cie sie ledwo za runy zwraca (chodzi tu o stare swiaty) i bedziesz robil pricelisty Sorry za blędy nieczytelność itp. ![]() |
![]() |
![]() |