|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 02 2005
Lokacja: AB'dendriel
Stan: Początkujący
Imię: Matizus
Profesja: Knight
Świat: Xantera
Poziom: 20
Skille: 58/56
Poziom mag.: 4
|
![]() Piszę ten temat z nudów, ponieważ trenie i nie mam co robić. Jak można wywnioskować z tytułu temat ten będzie dotyczył skrótów i zwrotów Tibijskich. A więc:
PK (Player Killing) - osoba zabijająca innych graczy zaznaczona białą lub czerwoną czaszką. Noob - gracz, który się naprzykrza albo robi innym graczom na złość bo uważa że to jest inteligenty humor. OMG (Oh My God!) - jak ktoś umie angielski to wie co to znaczy, jak nie to piszę: O Mój Boże! lol (a lot of laugh) - po prostu - kupa śmiechu. Ab - Ab'dendriel Kazo, Kazz - Kazordoon Bh - Beholder Bh shield - Beholder shield DS - Demon Skeleton (mylony z Dwarf Soldier i Dragon Shield) GS - Giant Sword, Giant Spider BK - Black Knight Rot - Rotworm Mino - Minotaur WW - Wild Warrior Cyc - Cyclops FE - Fire Elemental FS - Fire sword Drag - Dragon DL - Dragon Lord MPA - Magic Plate Armor C - set - Crown Set P - set - Plate Set D - set - Demon Set Thx (thanks) - Dzięki Msn, Msg (message) - Wiadomość Plx (Please) - Proszę Boh - Boots of haste Bp - backpack Uh - Ultimate healing rune Sd - Sudden Death rune Hmm - Heavy Magic Missile rune FF - Fire field rune GFB - Great Fire Ball rune Explo - Explosion rune Ih - Intense healing rune UE - Ultimate Explosion FB - Firebomb rune DSL - Dragon Scale Legs BS - Bright Sword FA - Fire Axe DL - Dragon Lance W8 (Wait) - Czekaj STFU (Shut the fuck up) - Zamknij sie do k***y Gl - Ghostland HP - Hitpoints MP - Manapoints LVL (level) - Poziom MLVL (magic level) - Poziom magiczny EXP (experience) - Punkty Doświadczenia AFK (away from keyboard - zdala od klawiatury. NEWBIE - Nowy gracz na wyspie dla początkujących (Rookgaard) lub na wyspie właściwej (Mainland) AFN (another fuckin newbie) - Następny pier*****y nowy gracz AFAIN - As far as i know. RORFL (Rolling On The Floor Laughing) - Tarzam się ze śmiechu po podłodze Loot - Przedmioty, które wypadły z potwora Lootbag - bag bądź backpack przedmiotów, które wypadły z potwora/potworów THX BY BELVEDOR, WIESZOK, FANNET, QUERIX OF ICE AND GREAT THANKS BY JERGEN, GOHAN-SAN ![]() Komentujcie i piszcie czego jeszcze nie dodałem. Wy też tworzycie ten słownik. ![]() ![]() ![]()
WSZYSCY MAJĄ MAMBE - MAM I JA ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez matizus - 17-09-2005 o 01:27. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Jaroslaw
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() cos takiego istnieje na tibia.pl gdies tam w poradnikach od niepamietnych czasow. wiec pisales to na marne, chociaz przynajmniej sie nei nudziles.
![]() |
#4 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 20 05 2004
![]() |
![]() ej to nawet nie jest polowa skrotow
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 08 2005
Lokacja: piFpaF || Alchemicki dom cudów ||
![]() |
![]() OMG (O My God!) - maly bladzik pisze sie OH ^^
Ogolnie przyda sie, bo pelno ppl nie chce przeszukiwac foorum a ten top jest jeszcze na wierzchu ~~
![]() |
#6 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 10 2004
Lokacja: Destabilizacja
|
![]() Cytuj:
I co teraz powiesz?
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() ROTFL, OMG (Ohh Mein Gott
![]() Tego jest masa, w dodatku wiele z nich jest dwuznacznych: WW - Wild Warrior / Wrogn Window Nie widze zbytniego sensu tworzenia tego. NOwi gracze, jezeli sa rozumni, szybko wyczaja co oznacza ktory skrot i opanuja to w pare dni.
![]() |
#9 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
![]() |
![]() SBJB - Szukaj bo już było -.- Moze nie taki sam temat ale jest już o tym.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 08 2005
Lokacja: piFpaF || Alchemicki dom cudów ||
![]() |
![]() Cytuj:
Ps: dla mnie sie pisze ohhh(jeszcze!) my god ~~
![]() |
![]() |
#12 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 07 2005
Lokacja: Stargard
Stan: Na Emeryturze
Poziom: 187
![]() |
![]() Cytuj:
w tibi gosciu do wszystkich pisal Br? a ja myslalem ze br to warczenie czy coś i przez to ze nie znalazlem tego pewnie mial dead ![]() przy okazju co to znaczy 8w czy w8 cos takiego?
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 06 2005
Lokacja: Wrocław
![]() |
![]() Ojejku nie narzekajcie tylko dodawajcie jakies skróty..
Może mi ktos powiedziec co onzaczaja skróty ROTFL,ZONK,Lmao xD STFU - Shut the fuck up ![]()
Querix of Ice voc : ![]() skils : 88/63 m lvl : 18 ![]() lvl : 72 ![]() ||...||....||.||..||\/||..||..||\..||..||||||..||||||..|| ||...||....||.||..||\/||..||..||\\.||..||...||.....||....|| ||...||....||.||..||...||..||..||..\\|..||||||.... .||....|| ||...||||.|||||..||...||..||..||...||..||...||.... .||....|| ..............Earth...........Air............Fire. .........Water |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 08 2005
Lokacja: Carlin
Stan: Aktywny gracz
Imię: Van Burst
Profesja: Paladin
Gildia: Brothers Of freedom
Świat: Thoria
Poziom: 26
Skille: 66/40
Poziom mag.: 12
![]() |
![]() Gl - Ghostland
HP - To chyba wiadome MP - Teś ![]() Afk - (cos tam keyboarding) czyli jestes na tibii a niema Cie albo na kompie albo bezposrednio na tibii;] Br? - Brazil? ![]() Swe? - Sweden? ![]() Pol? - Poland ![]() Zrookowac - Zdegradowac kogos na rooka Newbie - Nowy gracz na mainie Hunted - to chyba jasne... ![]() Car - Carlin Ank - Ankrahmun Kazo - Kazodroom Pkowac - Zabijac, oczywiscie nielegalnie ![]() Afkowac - Obijac sie przed kompem... w innym sensie ![]() itp.
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 02 2004
Lokacja: Białystok
|
![]() ,,|,, - fu bardzo przydatne na rooku
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#17 | |||||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
To teraz ja dodam coś od siebie. AFN - another fuckin newbie. Msg - Message. AFAIN - As far as i know. I jeszcze dużo by tego wymieniać... @Down: Jeżeli ma racje to wyślij mu PW,a nie bezsensownie nabijasz posty.
Ooh to be a Gooner. Ostatnio edytowany przez Yoh Asakura - 24-08-2005 o 09:48. Powód: mała pomyłka i literófka |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 04 2005
Lokacja: Kraków/
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Cytuj:
![]() ![]() ![]()