|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 11 2004
Stan: Niegrający
|
![]() Pierwsze co to proszę modków aby nie przenosili tego posta do tematu "Chcesz powyśmiewać się z noobków- pisz tutaj!" bo ten temat nie ma na celu nikogo wyśmiewać. Chodzi o to, że większośc polskich graczy(szczególnie low level)nie potrafi normalnie komunikować się z innymi, szczególnie wtedy kiedy ktoś się z nimi nie zgadza. Wolą obrażać innych niż uzasadniać swoje racje. Zachowują się jak totalni gówniarze. Pokażę tu jeden z wielu przypadków z kórymi się spotkałem.
Trenuję sobie rycerzem na rotach i gadam na gamechacie. 13:52 Spiderq: 13:49 You advanced in shielding. 37 on lvl 10 13:52 Spiderq: 13:52 Arvois: omg 13:52 Arvois: i had 48 on lvl 10 -.- 13:52 Spiderq: noi co z tego foku glupi 13:52 Arvois: when u will have 50, u can msg 13:53 Spiderq: zamknij dupe brzydalu 13:53 Spiderq: XP 13:53 Arvois: u can only speak english on this chat idiot 13:53 Spiderq: *******isz 13:53 Arvois: aff... how i love polish noobs on those chat ![]() Rozmowa przenosi się na private message, gdzie mogę już używać polskiego i mówić oc mi się podoba ale nie zamierzam go obrażać więc wybieram easy way. 13:54 Spiderq: ej wez zamknij ****e bo takom masz brzydkom morde na tym zdjenciu jakby cie robili przez jabola 13:54 Arvois: wiesz co to Blacklist? mozesz sie tam za chwile znalezc, nie zamierzam sie z toba klócic bo gówno wiesz o tej grze 13:55 Spiderq: lol na tym sreverze mam maly lvl ale na innym mam duzy 13:55 Arvois: no i co z tego, skoro nie potrafisz sie zahcowac? 13:55 Spiderq: jak ty mnie wpisesz do blacklist to ja ciebie tez 13:55 Spiderq: XP 13:56 Spiderq: zahcowac naucz sie pisac pózniej grac 13:56 Arvois: tak? i co z tego? mam tutaj reputacje i od razu beda wiedziec ze klamiesz 13:56 Spiderq: reputacje heheehehe 13:56 Arvois: sam anucz sie pisac, nei zamierzam sobie psuc humoru gadajac z gnojami -.- 13:56 Arvois: takze narazka 13:56 Arvois: koles 13:56 Spiderq: noi popatrz jak napisales 13:56 Spiderq: ten tekst 13:56 Spiderq: -.- 13:56 Arvois: 13:56 Spiderq: noi popatrz jak napisales 13:57 Arvois: sam popatrz bo sam tak piszesz 13:57 Spiderq: tam jest dokonczenie debilu 13:57 Arvois: a c*** mnie to boli 13:57 Arvois: powiedzialem narazka, wiec narazka Ignored. Nie zamierzałem dalej konwersować z kimś kto nie potrafi normalnie rozmawiać. jednak czemu większość zachowuje się własnie w ten sposób? To nie była jedyna sytuacja, podawałem tylko przykład. Tacy ludzie psują już mocno nadpsutą reputację polskich graczy w świecie Tibii. Myślę, że można ich tego odzwyczaić, wystarczy ze nikt nie będzie reagowął na ich wyzwiska, z czasem to nauczy ich używania sensownych argumentów. Jak narazie Spiderq został zapisany przeze mnie na blacklist. Powód: obrażanie innych graczy i używanie nieoficjalnego języka na game-chacie. Wnajbliższym czasie postaram się takze skontaktować z gamemasterem i tutorami, i tak powinno się robić ze wszystkimi takimi "kozakami" żeby ich tego oduczyć, to ets moje zdanie, czekam na wasze opinie. Tak na marginesie, w wyniku podobnej sytuacji opuściłęm powszechnie szanowaną i ubóstwianą na forum gildię Kingdom of Honor. Niestety nie zapisąłem rozmowy więc nie opublikuję jej. Zapewne lider gildii też nic o tym nie wie, bo opuściłem gildię samowolnie na co pozwala regulamin gildii zawarty na stronie http://www.kingdomofhonor.republika.pl/. Ten sam regulamin zabrania obrażania innych cżłonków gildii na guildchacie. Cytuj:
Cytuj:
Usłysząłem odpowiedź że tego regulaminu i tak nikt nie przestrzega. Po dalszym rozwinięciu rozmowy postanowiłem opuścić tą gildię. Dwaj członkowie obecni na chacie czule mnie pożegnali słowami "s*******aj" i "wy*******aj". kiedy skorzystałem z paragrafu 7, Cytuj:
Cóż... czasem tzreba dołączyć do gildii żeby poznać jej słabe strony, szkoda że właśnie w ten sposób. Poniżej inny przykład, najświeższy... Polskie noobki, które zazdroszczą innym ciężko wypracowanych skilli. 16:16 Rempala of Tarnow: hi 16:16 Rempala of Tarnow: skills 16:16 Arvois: hi 16:16 Arvois: 61/56 16:16 Rempala of Tarnow: 53/51 16:16 You see Rempala of Tarnow (Level 21). He is a knight. 16:16 Rempala of Tarnow: noob 16:16 Rempala of Tarnow: you no have 16:16 Arvois: -.- 16:16 Arvois: lol 16:16 Arvois: baba 16:16 Rempala of Tarnow: skills 61/56 16:16 Rempala of Tarnow: jestes z***any 16:17 Rempala of Tarnow: cieniak 16:17 Rempala of Tarnow: cieniak 16:17 Rempala of Tarnow: cieniak 16:17 Arvois: utevo lux Jak to trudno znieść kiedy ktoś ma lepsze skille na niższym levelu, prawda? ![]() Ostatnio edytowany przez Jerkov Thundersword - 04-09-2005 o 17:18. |
|||
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 04 2005
Lokacja: Wrocław
![]() |
![]() Zgadzam się w 100%.Wkurzające jest jak jakiś głupek tak do ciebie pyskuje bez większego powodu.Przez takch ludzi odechciewa mi sięgrać w tibię.
![]() Chodziłem sobie kiedyś koło greenshore moim test charem i mówie do jakiegoś gostka "hello" a ten mi wyskakuje ze s********j.Takie zachowanie świadczy tylko o ujemnym IQ gracza...
Imię:Iwan-Najemnik Świat: Lucera Profesja: Sorcerer Miasto:Kazordoon Level:13 Mlv:21 Best solo: Dwarf Guard Best Team: Dwarf Guard Best hit(broń)-Nie liczyłem ![]() Best hit(runa)-Nie liczyłem ![]() ~~~~~~~~SPRZEDAM~~~~~~~~ Fire Sword(12K) ~~~~~~~~KUPIĘ~~~~~~~~~~~ Spike sword(1K) Jeśli chcesz coś nabyć lub sprzedać pisz na pw,w grze,na gg lub mailem |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 01 2005
Lokacja: Wrocław
Stan: Aktywny gracz
Imię: Elite Knight Forester
Profesja: Knight
Świat: Samera
Poziom: 33
Skille: 70/70
Poziom mag.: 5
![]() |
![]() Etam, przejmowac sie takimi ludzmi nie ma sensu
![]() A pozatym, czym bylaby Tibia bez nobkow....pamietajcie, smiech to zdrowie ![]()
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 12 2004
Lokacja: Rzeszów
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Norrin
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Legendary Phoenixs
Świat: Harmonia
Poziom: 171
![]() ![]() |
![]() Obi Van told: Use the power of IGNORE buttom
![]() Po co z nim gadasz? Jak widzisz, że poziomem IQ nie odstaje od dzbanka z mlekiem. Szkoda czasu.
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2004
|
![]() Przez takich ludzi wstyd się przyznać, że się jest Polakiem. Ale cóż, takie życie i nic na to nie poradzimy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 08 2005
Lokacja: Poza światem
Stan: Na emeryturze
|
![]() Wkurząjące jest też to, że jak tylko Polak zobaczy w drugim polaku newbie to wykorzysta to w sposób okrutny... W końcu tą najgorszą reputacje ktoś musi mieć, ale dlaczego akurat my?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nieobecny.
|
![]() A ja mam wymiary 90-60-90! A ja mam mniej lat od ciebie!
Jesteście siebie warci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zbanowany
Data dołączenia: 12 03 2005
Lokacja: u Ciebie w szafie
Imię: Zapomniałem
Profesja: Elite Knight
Gildia: Vision
Świat: Furora
![]() |
![]() Ten sam gościu podkosił mi lootbaga-.- więc nic dziwnego że tak z tobą rozmawiał
@Down:Nigdy nie będzie tak jakbyśmy tego chieli zawsze znajdą sie jakieś n00by i oszuści... Ostatnio edytowany przez Serex - 31-08-2005 o 15:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 13 02 2005
Lokacja: Iława
![]() |
![]() Zeby Polacy trzymali sie razem byliby potęgo Tibi.Powinno byc tak:
-Wychodze z rooka i spotykam polaka,pisze do niego siemka a on powienien odpisac:widze ze jestes tu nowy zaprowadze cie do miasta zeby cie nikt nie zatłukł i masz tu fajny mieczyk morze ci sie przydac,pozatym jak nie znasz miast i tibi wejdz na jakąs strone i troche poczytaj. W rzeczywistosci jest tak:Spie.... nie mam czasu qr.... noobie.Idz w ****u. Druga morzliwosc:Chodz ze mna zaprowadze cie do Ab'Dendriel(idziemy razem kawalek) I koles poza miastem(w tym przypadku Carlin)zaczyna mnie tluc pozbawiajac mnie i tak slabych sprzetów i małej ilosci kasy którą uzbierałem na rooku.Potem chodzi i sie chwali jak to nooba uwalił. Ostatnio edytowany przez Grf - 31-08-2005 o 15:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 07 2004
Lokacja: who cares.....?
Imię: Scary Menthos
Świat: tu i tam
Poziom mag.: wy
![]() |
![]() ameryki nie odkryles.
@grf i co moze mpa mu dac jeszcze? zreszta skad wiem komu ja daje itemy? moze to jakis noob? moze pozniej bedzie mi dreczyc dupe do konca zycia o free itemy? Jak ktos chce dac itemy to daje, jak nie chce to nie daje i nie mam tego za zle tym osobą, Pozatym jak ktos kogo nie znam pisze mi na priv siema to mu zazwyczaj br? odpowiadalem i na tym konczylla sie rozmowa, a jak juz dawalem fri itans komus, to nie patrzalem czy to polak czy nie. I nie jest to problem tylko w tibi i tylko polakow, glownie zachowanie tego typu przejawiają osoby 10-16 lat. Ostatnio edytowany przez Scream - 31-08-2005 o 16:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 14 07 2005
Lokacja: Świecie
![]() |
![]() Moja rozmowa z jakims gosciem ktory byl na mnie zly :
Bamber (moje rl imie) : czesc debilku Ja : em witam z kim mam przyjemnosc ![]() B.J :nie poznajesz mnie to ja znaczy siebie Ja : wiesz moge cie wpisac na blacklist B.J : nie wiem co to blacklist wienc moge robic/mowic co chce Ja : to ty mnom nie jestes bo ja wiem co to blacklist B.J : no i co z tego idioto Ja : ej a czemu nick taki masz a nie inny ? B.J : bo cie nie lubie s****isynie Ja : biedne dziecko moze bys tak poposil kogos zeby ci pomogli wymyslec wlasny nick (nie obrazliwy) B.J : oj spier***** ,,,, *kilkanascie innych przeklenstw/wyzwisk Ja : dobra nara ziomek mam cie na ignore Jesli ktos chce sie z niego ponasmiewac to jego nick to : Bamber Jeremi |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @up
przeczytalem twoj post i mi rece opadly. doslownie. te forum powinno byc od minimum 15 lat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 10 2004
Lokacja: Nowa Sól
![]() |
![]() A mi nie chodzi o jedność i solidarność polaków, bo to jest niemożliwe, a pozatym kochać każdego nie można..;P...ale chodzi mi o trochę kultury ze strony polskich graczy, przeważnie jeżeli jakieś noobowe zachowanie to polak..jeżeli wyzwyska to polak...zawsze mówimy BR to, br tamto, swe to pk i takie tam...a czemu nie popatrzymy na samych siebie...w pełni sie zgadzam z założycielem tematu. Nawet doskonale pasuje tu cytat z Pisma Świetego:
" Drzazgę w oku bliźniego widzisz, ale belki w swoim nie..." Radze się zastanowić nad naszym zachowaniem...zarówno na forum jak i w grze. prosił bym tylko o kulture i troche inteligencji, a nie jej śladowe znaki;P. cya
My heart will die...my soul will fly, and i will live forever... Ostatnio edytowany przez Sakis - 31-08-2005 o 17:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 01 2005
|
![]() ZGadzam się... DO mnei to kilka razy sie takie nooby podłaczały dziennie. Wuobraźcie sobie bubble i te inne "dwusetki". Oni to moją przewalone...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 31 08 2005
Lokacja: Białystok
Stan: Aktywny gracz
Imię: Njorda Haste
Profesja: Knight
Świat: Secura
Poziom: 8
Skille: Trening
Poziom mag.: ~~
|
![]() Zgadzam sie z tobol w 100%. A oto przyklad
![]() - wypi******j ja- nie - a chcesz wpier**l ja- tak moze od ciebie ![]() - nie od moich kumpli ja- spoko niech przychodzol ![]() czekam i czekam chyba godzine a ich nie ma oto Polacy n00by |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 15 07 2005
Lokacja: Tychy
![]() |
![]() Cytuj:
![]() Powinny jakieś testy typu 'jak sie mam zachowywać na forum' być.. moze to by pomogło... A co do topica:... standardowy idiota (B.J.) jakich w tibi pełno... masz od tego topic... 'chcesz się z n00bów powyśmiewać ? pisz tutaj' @down: nie nie... czysty offtop z mojej strony.. w tym sensie Ostatnio edytowany przez Xyrius - 31-08-2005 o 18:24. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() lol ale mi wcale nie o offtop chodzilo.... przeczytaj jeszcze raz jego post i moja odpowiedz...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 11 2004
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zbanowany
Data dołączenia: 15 07 2005
Lokacja: Tychy
![]() |
![]() Okey... sorry... mój błąd....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 08 2004
Imię: Adash Karste
Profesja: Paladin
Świat: Furora
![]() |
![]() Na ludzi ktorzy na ciebie bluzgaja i robia przy tym 10 bledow w piecio wyrazowym zdaniu sa 2 sposoby.
1: Zignorowac go. 2: Dac mu duzego, soczystego buziaka i zaproponowac sex. Jest to moze troche gejowskie ale naprawde dziala. Stale uzywam tej metody i 95% poloczkow sie odwala. |
![]() |
![]() |