|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 01 03 2004
|
![]() Mam dwa nowe (chyba dobre) pomysly związane
z Tibią. Pierwszy z nich: Mysle ze dobrze by bylo chociaz raz dzienie na kazde miasto generowac jakis najazd. To znaczy powiedzmy ze kolo latarni morskiej niedaleko Thais ląduje mala armia orkow i zmierza w kierunku Thais pewnym krokiem niszcząc wszystko po swojej drodze. Straznicy oczywiscie by bronili miasta. A wszyscy gracze otrzymali by wiadomosc o ataku. Depo jak zwykle by wszystkich chronilo. Straznicy po inwazji by sie po prostu odradzali. Po powiedzmy 40 minutach inwazji gdyby miasto nie jej nie odparlo (chociaz to malo mozliwe) jakis z dobrych bogow zniszczyl by je wszystkie jakims poteznym czarem. Pomysl chyba dobry ale newbie by musieli sie czesto chowac w depo :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: Drugi z nich: Moim zdaniem fajnie by sie w Tibii zylo gdyby CIPOWIE zrobili takie pomieszczenie podobne do depo to znaczy wszyscy byliby tam bezpieczni. Bylyby drzwi wchodzacbudynku widzielibysmy portal pzenoszący każdego kto na nim stanie w miejsce gdzie nikt inny nie moze wejsc (tak jak nikt nie moze w depo zobaczyc twoich rzeczy). Portal by przenosil w miejsce gdzie jest dosc sporo miejsca najlepiej tyle co w training room w academii na rooku. Bylby tam oczywiscie portal przez ktory moglbys wrocic spowrotem ![]() Mowiac hi i potem wymawiając imie potwora pojawial by się dany potwor 8) 8) 8) W pomieszczeniu moze byc tylko jeden potwor i ty , nie mozna przywolac 2 lub wiecej potworow. Aby wiara nie chodzila tam za bardzo expic bo od expienia sa inne pomieszczenia przestrzenie i labirynty ![]() ![]() Na scianach tego pokoju bylyby tablice informujące nas o nazwach potworow ktore mozna przywolac. Zeby wiara czasem demonow nie probowala przywolac bo tak silnych potworow raczej nie powinno się tak po prostu dla treningu przywolywac no nie :O :O Z potworow nie wypadalby żaden loot a za przywolanie kazdego placiloby sie okresloną liczbę kasy opisaną na tablicy (ale ceny nie bylyby przesadne np. za ork warriora placiloby się 15gp za zerka 25gp itp.) Mowcie śmiało co o tym myslicie piszcie też swoje własne propozycje. I w końcu ![]() ![]() Meet me in Danubia lvl15 41//36 Knight Grrrrr. A co to ma wspólnego z działem "Twórczość"? Bo nie sądzę, żebyś był jednym z CIPów ![]() MatKus To MatKus: Sorry ale nie wiedzialem gdzie dac tego posta ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 12 2003
![]() |
![]() Ja wole żeby ten pierwszy pomysł był zrealizowany i tylko w thais, carlin, venore no i kazoo oczywiście no i w ostateczności ab. Ale tylko w weekendy bo newbie by wiedziały że trza koło depo stać a nie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zbanowany
Data dołączenia: 29 02 2004
|
![]() hmm mi tam sie najbardziej podoba ten pomysl z najazdami, bo byloby fajnie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 03 2004
![]() |
![]() Nie no koleś, masz spoko pomysły : ) Ja Ci to mówie
![]() Popieram oba. A co do newbie,to może i dobrze żeby były realizowane tylko w weekend'y, depoty były by zapchane ![]() Pozdro ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 08 2003
Lokacja: Kołobrzeg City
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() A ja bym chciał aby w nowym kliencie tibii był wmontowany program do robienia screenow i filmów. No i żeby zrobili coś dzięki czemu nie można by czitować
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() heh no ten 1 pomsyk dopry ze tak powiem rodem z hellbreath
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 09 2003
|
![]() A mi się 1 pomysł niepodoba... :
1) codzienie to wogóle odpada, na takie coś raczej trza dużo pracy i pewnie napoczątku ktoś z ekipy musiałby być, zapewno byłby duży chaos i kolejni zabijający bez powodu niemyślący gracze mieliby ucieche mając przedsobą tylu ludzi którzy walczą i tracą życie... 2)już lepiej zrobić pare normalnych questów (tzn. coś co przynajmniej zmusze do dłuższej podróży a nie zabicia paru potworków i podejścia do skrzynki) 3) co do walk miast - uczestniczyli by w tym tylko wysokie lv (i to niewszytkie bo każdy sie boi o sprzęt) , a czemu wysokie? bo low odrazu zostaną wybite i im sie znudzi to (co to jest koleś z 10-30 dla kolesia z 80 lv? pare strzałów i już) takie jest moje zdanie... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zbanowany
Data dołączenia: 19 09 2003
|
![]() Ale ja bym dodał takie coś że gdy zginiesz pod murami jakiegoś miasta to nietracisz nic (żaden eq, skill itp) ale ten co cie zabił dostaje tyle expa : 100 x XX.
XX - twój lvl. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 27 02 2004
|
![]() Pomysly dobre ale co do czitowania jak tu ktos powiedzial, to dobrze by bylo zeby dali jeszcze jedno miejsce jak naprzyklad dla pala kiedy trzyma strzaly lub bolty albo cos innego, zeby mozna tez bylo lampe wlozyc albo torcza kiedy sie jest pod ziemia gdzie jest ciemno
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
|
![]() Na Arkadii [MUD] jest coś takiego jak kolejka. Logujesz się na serwer i dostajesz wiadomość, np: "Zajmujesz 25 miejsce w kolejce". Jeśli komuś nie chce się czekać to wychodzi z kolejki i miejsce w kolejce się zwalnia. Jeśli zwolni się miejsce na serwerze to odpowiednia ilość osób z kolejki wchodzi do gry. Gdyby coś takiego zrobili i w Tibii, wiedziałbym chociaż czy mogę iść na herbatkę [edit: no dobra, piwo ;)] - bo jest 100 przede mną które chcą się połączyć, czy też lepiej próbować dalej, bo jest tylko kilka osób ponad 850. Oczywiście pomysł dotyczyłby tylko FACC.
re down: chyba muszę zmienić avatar... albo płeć ;>
![]() |
#11 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 01 03 2004
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dzieki wszystkim za poparcie bądz slowa krytyki ![]() Wiec pierwszy pomysl raczej bo 2 nie bardzo sie podoba wiekszosci. SHAE jestes genialna ![]() to moglbym sie zalogowac nawet popoludniu ![]() Musialbym tylko z 30 minutek se poczekac ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Guest
|
![]() Elo !! Zgadzam sie z Kaganem
![]() 2. Wiesz moze to i dobry pomysl ale czy mozliwy?? Mi on jakos troszke nie pasuje ale czemu nie. ![]() Pozdrawiam Little Lady ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
|
![]() pomyslcie zanim powiecie moj pomysl jest taki co tydzien odbywaly by sie turnieje jedne dla 8 lvl 9 lvl 10 lvl itd. oczywiscie kazdy dostalby powiedzmy p-sec FS itp itd kazyd mial by rowne szanse taki pomysl mozna dac takze na walkach miast ale po walkach miast mozna by bylo zrobic wielka wycieraczke z napisem VICTORY
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
|
![]() pomyslcie zanim powiecie moj pomysl jest taki co tydzien odbywaly by sie turnieje jedne dla 8 lvl 9 lvl 10 lvl itd. oczywiscie kazdy dostalby powiedzmy p-sec FS itp itd kazyd mial by rowne szanse taki pomysl mozna dac takze na walkach miast ale po walkach miast mozna by bylo zrobic wielka wycieraczke z napisem VICTORY
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zbanowany
Data dołączenia: 15 01 2004
Lokacja: Włocławek
![]() ![]() |
![]() Mi sie 1 pomysł podaba..ale drugi komplenie nie. ! fajny ..ale ten najazd to było by coś w stylu np 100 orcow (z kazdej strony miasta) pare beresekerow, jakies szamany..moze nawet lider (dla wyzszych lv) co do zabijania..to ludzie w nowym klijencie za 15 chyab niewinnych osob dostają bana na 15 dni..więc nie byłoby mass pk w tym wypadku..bo jakby ludzie nie probowali z nim walczyć tylk oz potworkiem to i tak będzie to niewinny doidany do jego listy
![]() ![]() A 2 pomysł mi się nie podoba bo ludzie trenując ryzykują a to byłoby załatwe...ale jeśli już to za te potworki tylko skile nic więcej i ceny większe o 5-10 gp niż było podane. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 03 03 2004
![]() |
![]() wiesz co ci powiem.......... piewrszy pomysł jest cool i pełen podziwu. Lecz drugi z tym trenowanie nie zbyt. trenując ryzykujesz białą czachą lub dual mode'm.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 03 2004
Lokacja: Łódź
|
![]() witam... (pierwszy post :P)
hm... pierwszy pomysl calkiem ciekawy, codziennie to raczej za czesto, ale przydalaby sie jakas rozrywka taka od czasu do czasu... drugi zupelnie um... bez sensu ;] tibia mimo wszystko to rpg... od kiedy "trenuje" sie na potworach w ksiazkach/grach fantasy? potwory sa od tego zeby je jak najszybciej zabic ;] |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik forum
|
![]() 1 pomysł spoko
Tibia też jest spoko ale nie obraził bym się gdyby grafikę zmienili |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 01 2004
Imię: Arucard la'Flak
Profesja: Elite Knight
Gildia: Wanted
Świat: Azura
Poziom: 180
Skille: 93/88
Poziom mag.: 9
|
![]() Moim zdaniem cipy mogłyby zrobić coś takiego ze co rok lub pół odbywał by się turniej (1 na kazdym serwerze lub 1 w ktorym mógłby wziąc udział gracz z kaźdego świata). Gracze losowaliby numery wedlug których by walczyli(jedynka z dwojka, trojka z czworka , itd.). Ilość uczestnikow za kazdym razem by sie zmniejszała tylko o połowe(bylo by sporo walk
![]() Wiem że zazwyczaj wygrywała by osoba ,ktora ma najwyższy lvl,ale nie zawsze (kazdy czasem ma pecha ![]() ![]()
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 04 2004
![]() |
![]() @re up
Popieram fajny pomysl ![]() ![]() ![]() ![]() Btw. Moze to nie do gry ale mi sie marzy zeby CIP'ki zrobily ogolna statystyke graczy ze wszystkich swiatow bo nie kce mi sie wszystkich przeglodac zeby znalesc kolesia z najwiekszym m lvl ![]() Thx Za UwAgE Me PoMySŁoWy PlX ![]() |
![]() |
![]() |