|
Notki |
Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 10 2003
|
![]() Oto przydatna rzecz, czyli jak zabić różne potwory (knight) - piszę tylko z własnego doświadczenia.
1. Orc berserker - bije mocno, ale od 60/55+ można bić, schodzi 0-1 UH. Bijemy na balance. 2. Orc shaman - oj, ciężko jest, po updacie ucieka, a jak będziemy za nim gonić to wyskoczą jakieś zerki i będzie pochyło... dlatego na orki trzeba chodzić z pallem/magiem. 3. Orc spearman - wbrew pozorom nie taki prosty, bo jak będziemy za nim gonić to może wyskoczyć banda w rodzaju zerk + szaman... jeśli zaczepi nas w niebezpiecznym miejscu jak np. kazordoon prison, PoH czy orcland, to trzeba uważać... 4. Orc rider - słaby potwór, nie bije bardzo mocno, ani nie broni się zbyt dobrze. Level 20+ 50/50 mlvl 4 wystarczy do zabicia jednego, ale wziąć BP UH na wszelki wypadek (jakby np. wyskoczył drugi rider). Są bardzo szybkie, więc ucieczka nie wchodzi w grę. Trzeba walczyć. Respawn znajdziemy na północ od thais, ale tam są 2 ridery + zerk, więc lepiej lvl 30+ Rider jest na tyle słaby że nie ma większego znaczenia czy używamy full def, balance czy full offence - wybór należy do Was. ![]() 5. Mino archer - taki groźny nie jest, o ile będziemy trzymać go blisko. Jeśli jednak będziemy przed nim uciekać, to będzie boleć... 6. Mino mag - straszna szkarada, mocno bije, trudno przed nim uciec, najlepiej z daleka omijać. 7. Mino guard - bije trochę mocno, ale na 60/60 nie stanowi problemu. Balance lub full offence. 8. Smok - na solo lvl 30+, GS, albo FS z DUŻYMI skillami, niemal konieczny sword ring. Aż tak strasznie nie bije, ale na krytyku ucieka, więc trzeba się zaopatrzeć w coś do szybkiego dobicia drania, najlepiej exori. Jeśli nie mamy mlvl 5 to rzucamy haste i gonimy smoka (zbierając FV i GFB na klate, więc przygotować UH) - a jeśli nie mamy PACCa to albo biegamy za nim po całej mapie, albo na chama z HMM (będzie trochę boleć). Na pierwsze spotkanie ze smokiem polecam test server i castle elvenbane (zamek koło ab - smok nie ma tam gdzie uciec, nie ma też obawy że wyskoczą dodatkowe potworki w czasie walki). Bijemy na full offence - atak smoka z łapy jest słaby. I jeszcze jedna ważna uwaga - stoimy 1 pole na ukos od smoka, wtedy nie oberwiemy Fvave za ponad 110hp. 9. Dwarf guard - bez GSka lepiej do drania nie podchodzić, bo z FS zabijamy go bardzo nieekonomicznie. No chyba że skille powyżej 70/65 + ring. Trzeba uważać żeby atakował nas tylko guard, i tylko 1 guard na raz (dobrze jest blokować przejścia z jakiegoś fielda). Bijemy na full offence - tracimy dużo życia, ale my chcemy zabić guarda, a nie walczyć z nim 10 minut. 10. Cyc - dla knighta stanowi problem, zabijanie ich ma sens dopiero od skilli 60/60 z FSem, a nawet wtedy trochę czasu będziemy go bić, a więcej niż 2 na raz będzie dużym problemem. Dopiero na wysokich skillach masakrujemy je tak łatwo jak pall ![]()
![]() |
#2 |
Zbanowany
Data dołączenia: 29 02 2004
|
![]() hmm spoko poradnik, ale do mino maga sie nie zgadzam by uciekac, bo wtedy moze z explozji po 95 walic
|
![]() |
![]() |
#3 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 10 2003
Lokacja: Swinoujscie :)
Imię: XXX
Profesja: Elite Knight
Gildia: Ancient Kingdom
Świat: Nova
Poziom: 73
Skille: 103/102
Poziom mag.: 8
|
![]() Cytuj:
Ad.2 Do czego sluzy czar Gfb? Ad.8 Z tego co wiem guardy bija dosyc mocno ale nie sa to zerki i jak damy balans bron+tarcza duzo hp nie zabierze, na te potworki mozna brac Gsa gdzy idzie sie z kims kto blokuje zeby jak najszybciej expa nabic
103/102 23:00 You advanced in sword fighting. (103) 19:33 You advanced in shielding. (102) !!!! 12:59 You advanced to magic level 8. Myslisz ze wiesz co to jest zycie ? -.-' Spróbuj tego... http://www.gangstawar.com/index.php?act=speclink&speclink=f6pm690047 |
|
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 10 2003
|
![]() 1. Wiesz jakie hity dostaje sie od zerka na full offence? Lepiej żebyć nie wiedział
![]() 2. Wiesz ile GFB zejdzie knightowi żeby zabić bandę orków? Poza tym byłby zajęty celowaniem i zerk + szaman mogłyby go zabić, albo exhausted uniemożliwiłby UH - kiepsko. 8. Jeśli ja (34 lvl, 66/65 FS drag shield K-set) dam na balance, to i tak obrywam duże hity (nawet do 70), a guard mocno one mnie nie obrywa, kiepski pomysł. @Wizzard (czy jak tam to sie pisze ![]()
#5 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 07 2003
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#6 |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Saijan czy to sie oplaca?Dajmy ze kazdy cyc zabierze ci po 50hp.No to mniej wiecej co 5-8 cycow musisz sie uhac dla swietego spokoju.Czy my, inni uzytkownicy forum tez mozemy tutaj dawac swoje taktyki?Przyklad
GS - potwor nie dla knightow, chociaz mozna go blokowac.Skille 80/80+ gs, level okolo 60, sprzet wypasiony i traci sie od 3 do 10 uhow na jednego.Z fsem nie da sie rady zabic gsa. Jesli widzisz biegnacego gsa na ciebie, najlepiej daj full def otworz bp uhow i zwiewaj na najblizsza gorke/wzniesienie/schody. ![]() Mumia - potwor bardzo fajny, kasodajny, polecam zabijanie go.Skille 60/60 dosc dobry eq i mozna je tluc masowo. Takie cos moze byc? ![]()
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 07 2003
|
![]() No wiesz... oczywiscie, ze sa bardziej "kasodajne" stworki dla knightow, ale moim zdaniem te 5-8 cycow daloby w sumie loot o wiekszej wartosci niz 100 gp, wiec powinno sie oplacac... no ale ja gram generalnie magiem, rycerz byl zrobiony dawno temu, glownie uzywany do polowania na ghoule
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
![]() Scorpion- tak sobie myślę..Kiedys jeden scorpion mnie rozwalił, do tej pory czuje niechęć do tych stworzeń..
Czy jest na nie jakiś sposób(oprócz antidotum)? ![]() |
![]() |
#9 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Tychy
Stan: Niegrający
|
![]() No wiesz... Jak istnieje ryzyko otoczenia przez scorpiony, to przy 4mlev+ możesz użyć gfb dla bezpieczeństwa. No ale po prawdzie, to są to nieprzyjemne potworki dla rycerza i lepiej omijać, jeśli nie ma się pewności, że zginą od 1-2 ciosów i że można je brać pojedynczo (nie dotyczy high-lev
![]()
#10 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 02 2004
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 10 10 2003
|
![]() heh ;] moge dodac pare potworkof:>
np. elf scout:sam nie jest trudny ale jak ich jest z 2-3 moze pujsc uh na skillach 65/65~ jeden elf skille 55/50+ najlepiej miec 4mlv dla zabespieczenia. elf arcanista:szybko podbiec wtedy tak czesto sd nie wali na skillach 60+w broni powinnismy go zabijac jak jest sam bez problemow zawsze miec uhy na wszelki wypadek. demon szkielet:lepiej na niego nie isc knightem choc jesli chcesz go zaliczyc to mozesz ale pujdom uhy 4+ na skillach 65/65~ niewarto na niego lazic lepiej mu uciec witch:skille nie muszom byc duze 50/50+ i lepiej jak jest jedna i szybko do niej podbiec i jom lac nie traconc uha albo iha hunter:jesli jestes na otwartej przestrzeni i nie masz uh szukaj jakiejs bezpiecznej dziury lub drabiny jesli masz uhy to mozesz go lac czesto takie spotkania konczom sie smierciom nie majonc dobregych skilli i uhow nie idz na niego slim:skille 50/50+ latwo sie zabija uciekac troszke do tylu zeby tylko jeden cie bil beholder:mozna poczekac az troche podejcie chowajonc sie za czyms potem na niego biec omijajac szkielety skille 50/50+ gs:skille 70/70+ najlepiej sprzet (c arm k legsy w helm c shield [skulls staf, fire or bright sword k axe] p amu) jak chcesz go sam lac wes troche uh bo zejdzie troche (niejest oplacalyny) chyba ze chcesz go tylko zaliczyc |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 03 2004
Stan: Aktywny gracz
Imię: Pit Kornes
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Brutality
Świat: Julera
Poziom: 113
Poziom mag.: 72
|
![]() Xavi masz dobre intencje
![]() ![]()
#13 |
Buuuuu
|
![]() Rotworm
![]() Dwarfy - podobnie jak rotworm, z tym ze otoczenie tutaj nie jest takie niebezpieczne (slabszy atak), maja dosyc dobra obrone. Dwarf Soldier - jednego mozna zabic przy skillach 35/35 plate set, 2 handed sword, jak sie ich zleci wiecej (co sie zwykle zdarza) to 50/50, lvl 20+ i moga sie przydac runy lecznicze/life fluids Dwarf Guard - pojedynczy mozna zabic przy skillach 55/55 lvl 25, ale bedzie konieczne UH, oplacalnie pojedynczego mozna zabic gdzies przy 65/65, lvl 30+, 2 reczna bron i dobry pancerz (ring +4 skill bedzie przydatny), na 2 skille ~70 lvl ~40, wiecej to polecam skille ponad 75 i duzo UH (wogole lepiej je rozszielic i zabic pojedynczo). Berzerker lvl 20, 55/55 i UH powinno wystarczyc na pojedynczego, komfortowe bicie od 60/60 przy lvl 30+ GS - jesli nie mamy innego wyboru to blokowac mozna przy skillu 60 tarczy i 30+ lvl, ale pojdzie ponad plecak UH jesli paladyn na podobnym lvl i skillach bedzie bil, solo od 75/75 lvl 45+ koniecznie z 2 reczna bronia i powinno sie udac urzywajac mniej niz plecak UH. Smok - bloker mozna ryzykowac od 25 lvl, solo 30+ skille 60, 2 reczna bron i ~10UH, jako tako ekonomicznie mozna na 40+ lvl ze skillami 70+, zeby sie naprawde oplacalo lvl 60+ i skille ponad 80 (wszystko z 2 reczna bronia). Ds - od skilli 60/60 ustawic sie na full defense i zabic z HMM, ew ponad 75 skille i mozna ciac go z 2 recznej broni. Vampire - ok 25 lvl skille 65/65 powinno sie udac urzywajac sporo UH, skille 75/75 lvl 50+ zeby bylo ekonomicznie. Hero - jesli dojdziesz do Hero to sam Hero to pryszcz, ale na samego Hero jako bloker: lvl 35+ skille ~65-70 tarczy, zeby dojsc do hero lvl 45+ skille 65+
#14 | |
Na emeryturze.
Data dołączenia: 24 10 2003
|
![]() Cytuj:
![]() ------ Edit by Gremlin @skasowane posty Tutaj jest poradnik rycerza, jak ktos czuje w potrzebe zrobic taki dla kazdej innej profesji (ok sorcerer i druid wystarczy 1 wspolny poradnik) to prosze bardzo w osobnych tematach. Tylko prosze zaczac jakos rozsadnie a nie postem w stylu: "A tutaj wpisujcie swoje porady dla paladynow". |
|
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 24 03 2004
![]() |
![]() Fajny poradnik, ale co do CYCA to ja go pokonalem knightem na 20lvl ze skillami 47/44
Może to był przypadek?? ?( |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 03 2004
Lokacja: Poznań
![]() |
![]() Głowa cię boli,czy co?
GS'a na 30 levie,i bez tarczy?Chyba że masz jakieś 4 bp uhów ale to i tak nie ekonomiczne. I w ogóle to samo się tyczy większości potworów,jak knight może blokować bez tarczy to zupełnie nie opłacalne.A jeszcze apropo GS'a to nawet knight na jakimś 60 levie ze skillami 90\90 miłałby trudności z zablokowaniem GS'a . Tak mi się wydaję. |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 03 2004
Lokacja: Poznań
![]() |
![]() Ej... wy macie high levele to se zaczynacie od takich zerków. A pomyślcie jeszcze o tych co se wybrali knightów i są na 8 levie i nie wiedzą co robić ja mam m.in.:knighta na 13 ze skillami 44\40 i se jakoś radzę. Moim zdaniem knight co dopiero co wszedł na main powinien:
1:Trenować,trenować i jeszcz raz trenować.(jeśli nie macie stałki i gracie w cafece internetowej to poproście kolegę lub koleżankę którzy mają stałkę,ale którym bardzo ale to bardzo ufacie czy by wam nie potrenowali ze swoimi postaciami i dajcie im konto ale powtarzm: musicie mieć dla nich wielkie zaufanie). 2:Między czasie trochę poexpić. 3:Gdy macie skille jakieś 25-30\25-30, jakiś 10 lev. i podstawowe uzbrojenie jak na main, to możecie iść do kopalń (tylko na 1 i 2 poziom)tam nabijacie jakiś 12 lev. 4:Znowu dużo trenujemy żeby mieć skille jakieś:40\40 5:Gdy już je mamy i mamy trochę siana to se kupujemy:steal helmet,plate armor,plate legs. 6:Mamy lepsze uzbrojenie i skille i możemy iść na ghoule(ja mieszkam w AB i pod tym miastem jest bardzo dobre expowisko gdzie żyją:snaki,skieletony,rotwormy,ghoule,slimy.) 7:Ja slimy robię na full defense ale tez mnie trochę jadą ale to nic zawsze chwilkę poczekam aż się naładuje i ide dalej expić...!!!!!!!!sorry zapomniałem żeby kiedy tylko mamy manę spalamy ją żeby mieć mlevel jak najwyższy. 8:I nabijamy jak najwyższy poziom.A dalej se róbcie co chcecie bo aj tak robiłem i ani razu nie zginąłem. ![]() ![]() ![]() To było tylko moje skromne zdanie i uważam żę tak tak jest dobrze. CI CO MAJĄ HIGH LEVELE NIECH KOMENTUJĄ. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 09 2003
![]() |
![]() Cytuj:
![]() haha. Gs hitał go za ponad 200hp ![]() Ja teraz mam 45lev i skille 82/81 GSa sam bym rozwalił tracąc od 2 do 6 UHów. Kumpel na 61 levie ze skillami 80/79 stracił 2 UHy jak solował GSa 8) |
|
![]() |
![]() |
#19 | |
Buuuuu
|
![]() re: Knight i GS z GS
![]() Solo nie ma najmniejszego sensu bic GS z 1 recznej broni (no chyba ze mamy cos z Anihilatora albo skille 90+). Z 2 reczn bronia knight ma i tak na tyle HP ze zdazy sie UH miedzy ciosami GS (pajeczak nie ma cambo). Ok 70-80 skilli z 600+ hp mozna prubowac dla sportu GS zabic bronia z atakiem ponad 45 (pojdzie od czorta UH, ale czego sie nie robi dla sportu). Cytuj:
A sam trening bezposrednio po wyjsciu na main tez jest srednim pomyslem poniewaz wtedy jestesmy bardzo latwym celem dla kazdego PK... chyba ze bedziemy trenowac z/obok kolegi na 30-40 lvl. Tak samo bicie ghuli na full defens nie wychodzi na dobre knightowi na 50 lvl... jak sie skonczy dla kolesia na 15 niechce nawet komentowac (ghule maja taki fajny bajer co sie nazywa life drain ktory calkowicie ignoruje pancerz i tarcze i zabiera w przypadku ghula do 30 hp).
![]() |
#20 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 02 2004
|
![]() Cytuj:
Co do mino archera to wredota potrafi czasem niezle walnac i lepiej na na wiecej niz 2 nie isc. Najlepiej zabic jak najszybciej. Mino guardy to mozna bic juz ze skillami okolo 50/45 z mana na jakies dwie exury z 2 handed swordem i z p-armem i jakimis niezlmi helmem i legsami tracac jakies 200hp. I nie jest to tak calkowicie nieekonomiczne(przynajmniej w zamku dla nienajwyzszych leveli)