|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Opcje tematu
![]() |
![]() |
#1 |
Guest
|
![]() Mam problem wielkiiii.Czy grąc palladynem czy knightem, ale tymi 2 profesjami bić ze sworda.Palladynem ze względu na lepsze czary bym wolał ale nie wiem o ile wolniej mu skill sworda leci niż knightowi o to mi sie głównie rozchodzi.BO jeżeli o wiele wolniej to zostane przy knighcie.
Prosze o Szybką Odpowiedź Kamillos. |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 08 2005
Lokacja: Przasnysz
|
![]() Jeśli koniecznie musisz walić swordem to weź knighta, bo palowi znacznie wolniej wchodzi ten skill.
Nie wiem jednak czy wiesz, że pal specjalizuje się w walce na dystans(łuk i kusza), więc raczej z miecza pożytku za dużego nie ma(chyba że masz kupe wolnego czasu i lubisz godzinami skillować, to stworzysz uniwersalną postać dystans-zwarcie). |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 03 2006
Lokacja: Lublin
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Axevana
Profesja: Knight
Świat: Guardia
Poziom: 76
Poziom mag.: 6
|
![]() Knight najlepiej posluguje sie bronmi takimi jak miecze, topory i maczugi. Te skile rosna mu o wiele szybciej od pozostalych profesji. Natomiast paladynowi przysluguje tylko skill w distansie i częściowo w shieldingu. Kazda postac jest stworzona tak aby miala swoje + i -. Dlatego skilowanie paladynem broni takich jak sword jest marnotrawienie czasu. Jesli chcesz miec w miare dobre czary wybierz paladyna o ile nie masz lagów. A jesli chceszmiotac czarami wybierz postac magiczną
![]() ![]()
![]() |
#4 |
Guest
|
![]() wejdz na tą strone http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=7102 i zobacz jak knightowi szacując szybko lecą skille a palkowi dwa razy dłużej, ja bym wybral knight i sam nim gram, ale jeżeli ty wolisz spedzić np. na 60 skilla 6 h zamiast 3 h z powodu czarow to wybierz palka
|
![]() |
![]() |
#5 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Melee fighting zadnego znanego mi osobiscie palka nie przekracza 60 ( chyba ze o pojedyncze pkty ), awans do tego 60 wg kalkulatora zajmuje 1800+ godzin ( http://myweb.cebridge.net/tlttemp/skillcal.html ). Z 60 sworda/axe ledwo zabijesz guarda, a i to duzym kosztem.
Nie warto. Btw, czas potrzebny na awans nie rosnie liniowo, tylko wykladniczo, a jaka jest roznica w funkcjach 1.1^x i 1.5^x polecam sobie sprawdzic. Na pewno ta druga nie jest 2x wieksza od pierwszej.