|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 07 2005
Lokacja: Sandomierz
Stan: Na emeryturze
Świat: Harmonia
![]() |
![]() Ponieważ nigdzie indziej nie mogłem tego zamieścić zamieszczam to tutaj
![]() Temat odnosi się do osób którzy hodują ptaszniki (pająki ![]() Najlepiej jeśli to był by ptasznik z gatunku "Brachypelma" . Wylinka może być 2/3 . Cena musi wynosić nie więcej niż 15 zeta ![]() Sprawdzałem na allegro ale nie zdecydowałem sie na kupno ... Piszcie ! W swoich postach zapisujcie numer gg ![]()
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 09 2004
Lokacja: Szczecin
Stan: Na Emeryturze
Imię: ---
Profesja: Royal Paladin
Poziom: 62
Skille: 84/70
Poziom mag.: 15
|
![]() "nigdzie indziej nie mogłem tego zamieścić" Żarty sobie stroisz ? Wątpie że choć jedna osoba na tym forum hoduje pająki, obojętnie jakie a tym bardziej akurat ptaszniki. Zresztą to nie jest forum zoologiczne ani jakieś targowisko no bez przesady -.-
#3 |
Użytkownik Forum
|
![]() @Up:
Nie trzeba duzo szukam, moj kolega z klasy hoduje i jest na forum.. haa.. @Topic: Nie ma sensu kupowac w taki sposob. Kup sobie na Allegro, kumpel kupil, dostal i teraz hoduje. Bardzo fajna sprawa. |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
|
![]() www.arachnea.pl najlepszy polski serwis o pająkach jaki widzialem!
a teraz WON!
![]() |
#5 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 08 2005
Lokacja: Fiorina 361
Stan: Niegrający
Świat: Azura
|
![]() Cytuj:
I tu sie mylisz moj drogi... Sam hoduje 2 ptaszniki, trzymaja sie dobrze. @Topic Jak chcesz kupic ptasznika, polecam Brachypelme Albopilosum (polska nazwa: ptasznik kedzierzawy), na allegro kupisz takiego L2/3 za grosze, gora 8 zlotych i jest to najlagodniejszy gatunek, idealny dla poczatkujacych. A jak Ci sie nie podoba, to bardzo ladny tez jest Brachypelma Smithi, jest juz troche agresywniejszy niz Albopilosum i jeszcze o wiele drozszy- L1 takiego gatunku kosztuje do 20 zlotych. Szczerze polecam Ci Brachypelme Albopilosum, tani, ladny, latwy w utrzymaniu, ptasznik naziemny wiec nei ebdzie problemu z przylepianiem kory na scianach terrarium ani duzych ilosci torfu w przypadku ptasznikow podziemnych... Btw, www.allegro.pl... wiem ze to allegro cale wciagajace... ale raz na jakis czas mozna poszukac ![]() |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
ale ptasznik kędzierzawy mało się rusza. Osobiście nie polecam go. Raczej kup smithi. Nie polecałbym tez Vagansa - agresywny i niepoczytalny.
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() Dla niedoswiadocznych to dobrze ze malo sie rusza -.-'. Wezmie na reke i nie powinien uciec... A taki smithi jak wemzie na reke, to mzoe mu uciec i pojdzie w ****u i tyle po ptaszniku -.-'. Kedzierzawego naprawde polecam, Smithi dopiero jak nabierzesz wprawy w hodowli..
![]() ![]() ![]() ![]() @Edit Kaju, ale juz nie powiesz ze to ja jestem tym kumplem z klasy -.-' ![]() Ostatnio edytowany przez Krzysztov - 17-11-2005 o 21:16. |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
|
![]() Kaju, skoro nalegasz niech Ci bedzie... Ale np. gdy chcesz zbadac swojego ptasznika, i MUSISZ go wziasc na reke to co wtedy? Zbadac w sensie.. hmm... np. chycila sie go plesn, i trzeba go posmarowac jakims srodkiem grzybobojczym, co zrobisz? Ja bym wziol na reke, poszukal gdzie sa ogniwa plesni i posmarowal.. -.-'
Ostatnio edytowany przez Krzysztov - 17-11-2005 o 21:20. |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
|
![]() Krzysztov.
Moze w tym sensie dobrze, że mało się rusza , ale obserwowanie ptasznika ktory caly czas stoi to naprawde nic ciekawego. Btw. Vagans jest cały czarny(takiego widzialem w zoologiku przynajmniej). Moze go kiedys kupie , jak na razie to sie cykam ta cholera podobno nieobliczalna jest.
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
|
![]() Up
Mam Vagansa <lol>. I on wcale nie jest caly czarny ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |