![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
|
![]() Jak wynika z tematu chodzic bedzie o burst arrow
![]() Mianowicie chcialbym sie dowiedziec czy warto je zbierac druidowi (oczywiscie ze tak ![]() ![]() P.S.tylko powowa ostatniego zdania ma jakis sens ![]() Pozdrawiam wszystkich Tibianczykow ![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 09 08 2003
|
![]() po co masz je zbierac na smoku? paladyn z 10 mlvl moze ci sprzedac 1 za 10gp. obrazenia sa podobno takie same jak z hmm na potworze ale jak sie wali w czlowieka to nie wiecej niz 15... ale zawsze lepiej bo nie trzeba celowac
|
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 08 2003
![]() |
![]() Ja mam paladyna na 22 levely , magic level 10 i gdy strzelam z tych strzal które sam produkuje zadaje 0 obrażeń !!!
Dlaczego to tak jest i od czego to zależy?? |
![]() |
![]() |
#4 |
http://tibiaspy.com
Data dołączenia: 22 07 2003
Lokacja: Opole / Głuchołazy
Stan: Na Emeryturze
Imię: Matkus
Profesja: Elder Druid
Gildia: Death Assassins
Świat: Secura
|
![]() Obrażenia z burstów zależą od poziomu magicznego, nie od distance fightingu.
Swoim sorcem ostatnio pod depo się bawiłem i strzelałem się z jednym knightem, on mnie mieczem, ja go burstami. Nie licząc, że wszyscy się pohowali, bo mysleli, ze my na poważnie, tozadawałem od 0 do 70 obrażeń gościowi, czyli max jest taki, jak z hmm, a minimum to jednak 0. Strzałki się przydają jak się na kogoś poluje czasem, zawsze, to te pare dodatkowych obrażeń mu zadam strzelając jednocześnie z SDków, ale tak właściwie, to te strzały są chyba tylko do zabawy przydatne.
Najlepsza strona o Tibii - http://tibiaspy.com - jeśli nie znasz, to nie wiesz, co tracisz! Zarejestruj się na http://forum.tibiaspy.com - prowadź i oglądaj galerie, szukaj i udzielaj pomocy, rozmawiaj o Tibii i na każdy inny temat! |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 07 2003
![]() |
![]() A ja jestem sorcem 14 lvl , 30 magic, i z burst arrows jestem bardziej niz zadowolony. A na potworkach zadaje o wieeeleee większe obrazenia niz z hmmów.
A do tego są obszarowe. Polecam... Edit: Ekhm.. Eeeee...Pomyliłmisie ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
http://tibiaspy.com
Data dołączenia: 22 07 2003
Lokacja: Opole / Głuchołazy
Stan: Na Emeryturze
Imię: Matkus
Profesja: Elder Druid
Gildia: Death Assassins
Świat: Secura
|
![]() Bo masz duzo wiekszy mlvl od zwyklego lvl
Siła HMM zależy zarówno od lvl, jak i od mlvl, natomiast siłe burstów tylko od mlvl.
Najlepsza strona o Tibii - http://tibiaspy.com - jeśli nie znasz, to nie wiesz, co tracisz! Zarejestruj się na http://forum.tibiaspy.com - prowadź i oglądaj galerie, szukaj i udzielaj pomocy, rozmawiaj o Tibii i na każdy inny temat! |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 03 08 2003
![]() |
![]() a co do tego gdzie mozna je znalezc - ja pare znalazlem w hunterach
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 08 2003
Lokacja: Pod Monopolowym
|
![]() Moim zdaniem najlepiej kupić te strzały ale uważam że nie opłaca brać sie ich na polowania lepiej używać hmm lub sd i mieć tarcze na sobie na wszelki wypadek
#9 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 03 09 2003
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2003
|
![]() Znaczy sie jak? Jak chcem sie zexurowac podczas strzelania, to musze odwolac atak, powiedziec zaklecie i wrocic do ataku? Jeszcze nie mialem luku w dloni, to nie wiem
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Guest
|
![]() Ziomek kupuj i napierdlaj
|
![]() |
#12 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 08 2005
Lokacja: Wrocław/Popowice
Stan: Na emeryturze
Imię: Reveries Heart
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Guildless
Świat: Valoria
Poziom: ~30
Skille: Unknown
Poziom mag.: xX
![]() ![]() |
![]() Cytuj:
czyli bursty nie moga byc liczone jako uzycie spellu poniewaz sa one 'strzalami' a nie runa tak samo jak zwykla strzala co do uzywania to na 20,30 lvlach to radzilbym nie uzywac bo nie ma to sensu :/ tylko marnowanie ;p lepiej sobie uzbierac i w przyszlosci napewno sie przydadza.
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
|
![]() oplaca sie ich uzywac pkujac, czasami polujac (bez blokera, zeby nie ranic go), no i do anni
![]()
#14 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 10 2005
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Pandorian Technomancer
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Wariorrs Team
Świat: PA - ndoria
Poziom: +70
Skille: 28/28
Poziom mag.: 83
|
![]() Cytuj:
przyklad: solowanie demona przez knighta ( filmik Dragua 100 lvl ) za pomoca burstow. jesli sila burstow zalezala by tylko od mlvl to wiele by on nie zdzialal ![]() Ad Topic. Wypadaja z dragonow i hunterow, moze je takze robic palladyn obrazenia od burst arrow to 1/3 obrazen od explo. z ta roznica iz w burstach zwiekszaja sie rowomiernie obrazenia minimalne i maxymalne (np dla wsp < 1 obrazenia 0-33 a dla wspl. 2 obrazenia 33-66; dla wspl. 3 66-99 itd), natomiast explo zwieksza tylko obrazenia maxymalne. atak traktowany jest jako atak dystansowy wiec nie powoduje wyczerpania; a co za tym idzie mozliwe combo w postaci burst+runa. ale oplacalnosc wg mnie tak od wspł powyzej 2,5 tzn suma 2*lvl+3*mlv =250 (np lvl 46 mlvl 53 ). zalety relatywnie wysokie obrazenia i szybkosc ( strzal co 2 sek), mozliwosc jednoczesnego uzywania run wady cięzar - 100 burst =80 oz, |
|
![]() |
![]() |
#15 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() @ topic bursty mogą sie równiez przydac kiedy hcemy zasolowac magiem cos mocniejszego (tak dla prestizu ![]()
![]() |
#16 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 06 2004
Lokacja: Wrocław
Stan: Aktywny gracz
Imię: Cos, co jesz z Sosem
Profesja: Elite Knight
Gildia: Hogwart
Świat: Kyra
Poziom: 50
Skille: XxX/xXx
Poziom mag.: 6
![]() |
![]() @Fillipex
Sądze że niestety się mylisz, Sądze że 8Mlvl u knighta jest równy 8lvl Druida, Sorca, Palla. Więc różnica profesji nie ma znaczenia.
#19 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
|
||
![]() |