Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Mainland

Notki

Mainland Wielki i tajemniczy kontynent... Tutaj odkrywamy jego tajemnice...

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 30-05-2004, 16:51   #1
Tasamcrow
Użytkownik forum

Data dołączenia: 21 05 2004

Domyślny Posymulujmy troszke..............

Hmmm przypuscmy ze to bedzie taki malutki poradniczek.Zalozmy ze idziecie sobie( wielu z was zapewne chodzi na łowy w znane miejsca ale znajdzie sie wielu co z dreszczykiem przemierzaja swiaty) widzicie dziure.No i............wlazicie do niej.A tam tadammmmm niespodzianka.Ktos zlurowal jakies powiedzmy srednie stworki takie ktore osobno stanowia dla was sredni problem ale otoczyly Cie i w zwarciu daja Ci okolo 15 sekund zycia.No wlasnie co zrobi przemyslany i silny strateg a co zrobi niedoswiadczony gracz(chyba bedzie czekal na smierc) i jakie runy wtedy warto miec albo co uzyc,co zrobic jak sie ich nie ma.

Pozdrawiam
Tasamcrow jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 30-05-2004, 16:54   #2
Artur-Knight
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 05 2004

Artur-Knight ma numer GG 0 Artur-Knight ma login Tlenu 0 Adres Jabbera do Artur-Knight
Domyślny

Wiesz zalezy od profesji jkom grasz!
Artur-Knight jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-05-2004, 17:00   #3
Winged Vallor
Użytkownik Forum

Winged Vallor's Avatar

Data dołączenia: 27 02 2004

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Guardia
Poziom: 118
Poziom mag.: 68
Winged Vallor ma numer GG 8089546
Domyślny

Jak jestes pacc-em to wklepujesz magick rope <ten czar nie jest po to zebys liny nie nosil tylko wlasnie na takie sytuacje>

A jezeli chodzi o runki to gfb, fb, <a jezeli knight to exori>

Ja mialem taka sytuacje kiedy pierwszy raz bylem na poh-u to wpadlem <do zaslonietej> dziury z 2 gs 2sec i bylo u are ded <hlip>
stary 30-05-2004, 17:09   #4
zuczek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 22 03 2004

Domyślny

No w takiej sytuacji pierwszą zasadą jest niepanikować,
najlepiej jest mieć przy sobie ze dwa gfb, jeśli masz pacca wystarczy użyć magic rope, a jeśli nie masz nic z tych żeczy musisz sprubować jakoś wypchnąć potworki i sprubaować wyjść chociaż jest to trudne, sam dzisiaj uniknełem śmierci dzieki ostatniemu sposobowi był to cud bo zostało mi 20 hp .
zuczek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-05-2004, 17:34   #5
Artur-Knight
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 05 2004

Artur-Knight ma numer GG 0 Artur-Knight ma login Tlenu 0 Adres Jabbera do Artur-Knight
Domyślny

NAjlepiej miec tez uhy albo ihy
Artur-Knight jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-05-2004, 19:10   #6
V.E.N.O.M
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 05 2004

Domyślny

albo miec kolesia ktory zostanie na gorze i ropnie nas po chwili gdy juz zrobimy rikon na dole
V.E.N.O.M jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-05-2004, 20:28   #7
Tasamcrow
Użytkownik forum

Data dołączenia: 21 05 2004

Domyślny

No ale mi wlasnie chodzilo jak jestes sam bez pomocy bo ropnac to nie problem ja mialem pare takich zdarzen.Jako newbie weszlem pare razy w dziure no i ...... fajny napisik.Ale ostatnio mialem troszke inna ale podobna sytuacje ze stworki zablokowaly mnie ale przyscianie (3 potworki) wiec wybralem aby nawalac w .....najslabszego no i udalo sie uciec z jakimis 15 hp
Tasamcrow jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-05-2004, 20:46   #8
kaminiak
Użytkownik Forum

kaminiak's Avatar

Data dołączenia: 27 03 2004

kaminiak ma numer GG 8339990 Adres Jabbera do kaminiak
Domyślny

Ja tam nigdy sie nie ruszam z miejsca bez paru runkuw z uh i hmm to zazwyczaj one ratuja nas gdy znajdziemy sie w takiej sytuacji. A ajk masz pacca to wiadomo magic rope (Ale knightem zeby uzyc uha trzeba miec 4 m lvl a to juz jest lekki problem)
kaminiak jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-05-2004, 13:33   #9
Cainghorn
Guest

Domyślny

Ja jako rezerwe mam przy sobie zawsze 2 bpki uhow i bp hmm. Bez tego nawet z depo nie wychodze
Kiedys mi sie zdarzylo wpasc palkiem do dziury z gsami na PoHu. Byla to zasluga pewnego sprytnego noobka, ktory twierdzil ze chce ropnac loota kolegi. Zgodzilem sie mu pomoc bo palka mam na odstrzal Typ wepchal mnie do dziury, a tam patrze biega gs. Tak szybko sie ropnalem, ze mnie nawet trafic nie zdazyl. A noobek zrobil wielkie oczy i szybkosie oddalil
  Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania