|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 28 11 2004
|
![]() Wiele ludzi gra w to cos nazywane pózniej TIBIA~!
jednak.... niewiedza jak ta gra ich uzależnia .... Jedne z moich kolegów doprowadził sie do stanu ..... KUPOWANIA RZECZY DO TEJ GRY ZA REALNE PIENIĄDZE niewiem jag wy możecie wydawać pieniadze na ... Przedmioty w Jakiejś GRZE~! ![]() tam macie linki do strony o grze mmorpg a tu kawałek regulaminu tej gry Czym jest Illegal Trading? Jest to wymiana/sprzedaz przedmiotow, kont czy zeny z gry za realne pieniadze lub towary. Jest to rowniez wymiana zeny, przedmiotow, postaci z konta na jednym serwerze za zeny, przedmioty lub postacie z konta na innym serwerze RO a tu macie co sie dzieje jak ... bendziecie kupować itemy za forse rl itp. Illegal Trade --- Permanentny ban na wszystkie konta winnego. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() Wiesz co, czasmi sie zastanawiam co TOBIE przeszkadza, ze TWOJ kumpel kupuje przedmioty z gry za SWOJE pieniadze?
Pozatym, taka sprzedaz to calkiem sensowny sposob na podreperowanie wlasnego budzetu i zarobienie sobie na perfume/kurtke czy cokolwiek innego. Ja osobiscie mam gdzie, ze regulamin tibii czy innej gry tego zabrania. Jakos jeszcze nikt mi konta nie zbanowal... ![]() Nie to, zebym naklanial do sprzedawania postaci lub przedmiotow... ![]()
![]() |
#3 |
Użytkownik forum
|
![]() NAH~!!!
ale jak sie kupuje takie "ITEMKI" to sie natym własna kase... traci |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Pieniadze, ktore tak ciezko ludzie zarabiaja (albo ich rodzice w przypadku tego forum) sluza wlasnie do WYDAWANIA. Boli, wiem, ale musisz sie przyzwyczaic.
![]() |
![]() |
#5 | |
Użytkownik forum
|
![]() Cytuj:
SENSOWIEJSZA jest wydanie pieniedzy od rodzicow na kurtke .. itp.nie~? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Pozatym popatrz na "Projekt entropia" - to jest nastepny krok w ewolucji gier sieciowych. Zamiana realnej kasy za wirtualna - i odwrotnie.
![]() "Miła, błagam, nie zrozum mnie źle Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr" Moj jogger Ostatnio edytowany przez Matek - 04-01-2006 o 08:44. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź
![]() |
![]() Przepraszam że się wtrącam ale może byście sobie na PW pogadali?;p
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 02 2005
Lokacja: Ełk
Stan: Na emeryturze
Imię: Jastr
Profesja: Sorcerer
Świat: Galana
Poziom: 8
Skille: :)
![]() |
![]() Zgadzam się z przedmówcą. Kasą twojego kolegi dysponuje... twój kolega i jeśli uważa że kupowanie itemów w Tibii to dobra inwestycja to nie rozumiem w czym problem
![]() ![]() ![]() Ps. To nie oznacza że zachęcam do kupowania bądz sprzedawania postaci w tibi przedmiotów itp Ostatnio edytowany przez jastr - 04-01-2006 o 10:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 12 2004
|
![]() Cytuj:
Jak już musisz to odpowiedz mi chociaż: Lepiej dla takiego 13 latka kupić trochę amfy czy jakiś item na eBay'u? Tak wiem, że można by wydać na coś bardziej przydatnego, ale skoro jeszcze gorsze jest kupowanie amfy to czemu o tym tematu nie założysz? @Matek Uciekaido Nie ma sensu polemizować z kimś kto ci mówi na co masz nie wydawać pieniędzy, nie sądzisz? Edit: Lol, który to mnie zareportował, że niby rzucam wylgaryzmami? 2 Wylgaryzmy i już ostrzeżenie, nie wspominając, że "mocno uzasadnione" ![]() Btw. Takimi ostrzeżeniami z forum mnie nie wyrzucicie, no way. @Down Boję się ciebie. Porabował, postrzelał i teraz mi się jeszcze w posty wwala. <Edit by Drom> Sam Ci dalem ostrzezenie, chyba nie bylo raporta ![]() Ostatnio edytowany przez Thero - 05-01-2006 o 10:47. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 12 2004
Lokacja: Dziura nieopodal Thais
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Adamrosz
Profesja: Druid
Świat: Harmonia
Poziom: 42
Poziom mag.: 55
|
![]() @up
Nie ja^^ Cytuj:
A co do tematu, to ja lubię czasami sprzedawać różne fajne rzeczy na allegro(szkoda, że ceny spadają ciągle=(), ale nigdy nie kupuję, w końcu Tibia to tylko gra, a skoro można na niej zarobić... ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 02 2005
Lokacja: Ełk
Stan: Na emeryturze
Imię: Jastr
Profesja: Sorcerer
Świat: Galana
Poziom: 8
Skille: :)
![]() |
![]() <offtopic>
Ok ok technikum ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Nieobecny.
|
![]() Czy to już armageddon i mam sprzedawać dom?
Weź wyluzuj człowieku. Zacznij może lepiej od krucjay przeciwko palącym papierosy, to bezpośrednio zabija ich organizm, i gwarantuję ci, że tracisz więcej kasy. Dlaczego tak nie wrzeszczysz na palących? Czyżby znieczulica? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
|
![]() A mi się tu narzuca coś innego... Zazdrość?
Bo nie wiem, czemu do alkoholików, palaczy, i różnych nałogowców tak się nie rzucasz? Bo tego nie zażywasz? A skoro twój kumpel kupił, to wiadomo, że odzywa się zazdrość. Będziesz wszystkim wmawiał, że kupowanie jest złe, i że są głupcami, ale ty jesteś cool bo wiesz że to głupie. [ W rzeczywistości pewnie byś chciał, lecz coś Ci nie pozwala ] Mam rację?
~~Wieczny Szejk of Oldschool's maniacs~~ Jestem jaki jestem to fakt Lubie kiedy buja sie mój świat Poruszam sie raz w przód raz w tył Ja piłem, pije i będę pił Historii mojej nie pozna nikt Znów świat się buja a ja z nim To nie jest wyścig , to nie próba sił Ja piłem, pije i będę pił. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
|
![]() Jeśli twój kumpel wydaje kasę na postacie w Tibii, to musi być albo debilem, albo musi mieć za dużo pieniędzy. Co ci do tego?
To jest nielegalne. Owszem. A POWIEDZ MI TERAZ, co jest legalniejsze? Kupowanie postac iw jakiejś durnej grze, czy OKRADANIE twórców z ich dorobku kupując piraty? Bo jestem w stanie postawić garść złota przeciwko garści orzechów, że NIE JESTEŚ czysty i NA BANK kupujesz spiracone gry komputerowe. Więc nie rób za drogowskaz moralny, chłopcze, bo nim nie jesteś. I nie wmawiaj ludziom, na co mają wydawać pieniądze, bo kupując postać w Tibii twój kolega OPRÓŻNIA SOBIE PORTFEL z PIENIĘDZMI, a nie z życiem. Nie gwałci też wiewiórek w parku i nie gania z wiatrówką ściągając haracze z pobliskich sklepów. ZAŁOŻĘ SIĘ, że gdyby tak robił, nie widziałbyś w tym NIC złego.
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź
![]() |
![]() @Up:
Nie wiem czemu, ale tekst z gwałceniem wiewiórek mnie rozbroił ![]() @Topic: Potworne... jak ty możesz z tym żyć? Ze świadomością że twój kolega, wydaje swoją kasę na przedmioty w Tibii. Ja to bym chyba poszedł w ciemny las i się powiesił.
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2004
|
![]() Traci kasę? Nie traci kasy - jeżeli kupi coś tam za ileś tam kasy, to oznacza, że twój kolega uważa, że wartość tego co kupuje i pieniędzy, za które kupuje, jest jednakowa. Poza tym wszystko działa w 2 strony. Kupi sobie, powiedzmy, CA. Będzie nosił, ALE jeżeli znajdzie/kupi coś lepszego to stare CA sprzeda i kasę będzie miał spowrotem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 01 2005
Lokacja: Białystok
![]() |
![]() Cytuj:
@Topic : Mysle ze jezeli twoj kolega ma kase to jego sprawa na co ją wydaje napewno lepiej by było zeby wydał te pieniadze na cos pożytecznego ale to tylko jego sprawa . |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Nikt ważny
|
![]() Tyranitar:
Równie dobrze mogę powiedzieć dlaczego ludzie wydajapieniądze na papierosy i alkohol, przecież to używki, które zabijają organizm. Myslisz, że pozjadałeś wszystkie rozumy i twoim życiowym celem jest naprawić świat? To wiedz, że na co byś pieniędzy nie wydał, to zawsze się znajdzie ktoś, kto powie, że można było spożytkować te pieniądze w sensowniejszy sposób... Zanim zaczniesz leczyć świat.. to ulecz swój światopogląd -.- Cytuj:
![]() P.S. plx, tylko bez bluzgów w stronę obywatela Tyranitara ![]()
Chuck Norris też gra w Tibię. On ją nawet przeszedł. /About my Retired/Order of The Dreamers/Dziedzictwo Przodków//W "Bukowej Gościenie"/Bitwa na Grunwaldzkiej/ I shall strike down upon thee with great vengence and furious anger,
those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know my name is the LAW when I lay my vengence upon thee! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 10 2005
Poziom: 44
![]() |
![]() Na wp.pl(jeden z lepszych portali) czytałem ze w Japonii są firmy, w ktorych jest zatrudnionych 10 osob...i kazda z nich siedzi przed kompem i gra w Lineage'a na globalu bijąc coraz wiekszy lvl i zyskując nowe lepsze przedmioty, ktore potem sprzedają na aukcjach internetowych...zarabiają natym OGROMNE pieniądze, a np. jezeli byly by to osoby nie grające w Lineage'a tylko w Tibie to by taka firma zarabiala z 1k zł(w Polsce) na dzien(10 osob w dzien musialy by zarobic 100k gp na głowe-to malo gdyz taka osoba z niezawodnym netem, i dobrym blokerem moze dzien w dzien siedziec na demkach ...na 240 minutowy film wypadaly po dwa mms'y...czyli w 4 godziny by robili swoją norme;]
Najgorzej by bylo z kapusiami, ale to mozna tak zrobic ze nikt by sie nie dowiedzial skąd itemy wedrują i za ile;p(bo cipsoft nie jest przychylny trade w tibi za kase rl ![]()
![]() 23:28 Andrzej Epa [31]: schowaj te zeby 23:28 Andrzej Epa [31]: nie warcz na mnie 14:23 Thor Orio [124]: Dam itemy za zaufanie, do wygrania nawet bohy oraz rh i takie smietki magiczne , za slabe eq kasa |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 06 2005
Lokacja: Kołobrzeg
|
![]() Cytuj:
@ topic: Tak jak Matek
In the name of what? Ostatnio edytowany przez Szpicel - 06-01-2006 o 08:08. |
|