|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 11 2003
Lokacja: Iława
![]() |
![]() Jak sądzicie co kryje nasz umysł.Może geniusz to człowiek który lepiej wykorzystuje swój umysł.
Moim zdaniem siła woli bieże się z tego że aura magnetyczna otaczająca nasze ciało skupiona jest w jednym miejscu za pomocą naszego umysłu. Możecie się wypowiadać na ten temat ![]()
ETERNIA-przyszły sorcer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 01 2004
Lokacja: Tam, gdzie... Cholera. Tam, gdzie... -Dobranoc.-Powiedzial diabel.
![]() ![]() |
![]() Jest duzo ksiazek o tym
![]() Mi sie wydaje, ze gdy czlowiek duzo czasu zajmuje sie jedna rzecza(np poswieca sie calkowicie geografii) to po pewnym czasie jego umysl ma jakby wyryte w sobie wszelkie informacje na ten temat i ow gosc potrafi na przyklad bez patrzenia na mape ci pokazac gdzie jest warszawa... Niedawno gdziestam czytalem przyklady niesamowitej potegi umyslu-Juliusz Cezar znal imie kazdego zolnierza ze swojej 30tys. armii, ktostam mowil po imieniu do kazdego mieszkanca 2tysiecznego miasta, jakistam filozof potrafil ci bezblednie z zachowaniem kolejnosci powtorzyc 2 tysiace nie powiazanych ze soba slow po jednorazowym ich uslyszeniu a Napoleon potrafil po jednym spojrzeniu zapamietac wszystkie szczegoly z mapy. I co wy na to? ![]()
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 10 2003
Lokacja: Olsztyn
|
![]() Hehe, gdy spojrzałem na temat, od razu wiedziałem kto będzie jego założycielem
![]() Wiecie, że nie wykorzystujemy nawet 10% możliwości naszego mózgu? Niektórzy, poprzez "kursy samokontroli umysłu" potrafią wykorzystać trochę więcej możliwości. Mogą powiedzmy zmienić swój charakter, wstawać o dokładnej godzinie, minutach i sekundach bez urzycia budzika, potrafią "leczyć" swoje ciało (stan podobny do hipnozy-nie odczuwasz bólu, a po obudzeniu się z tego stanu jesteś w doskonałym nastroju), no i nawet widzieć możliwe rozwiązania w przyszłości i przewidywać zjawiska losowe. A telepatia? Przecież to potęga-widzieć czyjeś myśli. Hipnoza też jest sposobem na zdobycie władzy nad ciałem. Możesz wmówić dowolnej osobie, co tylko chcesz. Wykorzystuje się ją do przywrócenia pamięci, wyleczenia z nałogów i innych, bardzo przydatnych sytuacjach. Niestety, albo na szczęście w obu przypadkach (hipnoza, telepatia), dana osoba musi chcieć zostać zahipnotyzowana/spenetrować swój umysł przez kogoś innego. Jeśli spróbujemy to zrobić wbrew jej woli, nie będziemy w stanie tego zrobić. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 03 2004
Lokacja: Rivia ;)
![]() ![]() |
![]() czlowiek podobno uzywa tylko 4% swojego umyslu, gdybysmy uzywali chociaz 50% moglibysmy bed wstawania ani ruszania sie zrobic sobie obiad
![]() zreszta, co mnie to obchodzi ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Tutaj
Stan: Niegrający
Imię: Marros
Profesja: Knight
|
![]() Ja ostatnio gdzies takie zdanie wyczytałem:
"Your brain is more active sleeping than it is watching TV." Dobrze mówią że telewizja otępia ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 06 2004
Lokacja: Łuków
![]() |
![]() Isaac Assimov? "Druga Fundacja"? 8)
![]() Mowie wam, ze rewelacja, przeczytajcie ![]() ![]() Apropos różnyc hmożliwości: Ja wstaje zawsze kiedy chcę, bez budzika, nawet jak go ustawiam troszkę później, niż chcę sie obudzić to zdążam go wyłączyć parę minut wcześniej, zanim zacznie "pipać" ![]() Am I Genius? oO ![]() No i też potrafię pokazywać rzeczy na mapie bez patrzenia na nią. Sam się zadziwiam ![]() Macie, panowie, geniusza na forum ![]() ![]() No, koniec chwalenia się w pierwszym poście an tym forum ;] upup: człowiek przeciętny używa 4-5% mózgu, geniusze od 9 do 12 8) (to chyba było tak...) Z drugiej srony jak coniektórych widze/słysze to wydaje mi się, że w trakcie naszej ewolucji dochodzi do stopniowej atrofii mózgu... ?(