|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 09 2004
Lokacja: Kraków
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Royal Paladin
Świat: Isara
![]() |
![]() Przed chwilą przeczytałem nowego newsa na tibia.pl, co "sprowokowało" mnie do napisania tego tematu. Uważam iż zjazdy Tibijskie to nie jest głupi pomysł. Wyobraźcie sobie setki Polskich Tibijczyków Spotkanych w jednym miejscu, Grupy podzielone na poszczególne servery. Każdy mógłby wyrazić swoje odczucia, opinie, refleksje. Świetni znajomi ze świata Smoków, Orków i Ludzi wreszcie zobaczyliby kto jest po 2 stronie kabla. Oczywiście wszystkie warunki takiego zjazdu trzeba najpierw ustalić. Wyniknie na pewno tysiące nieporozumień na temat miejsca i okoliczności spotkania, więc wszystkie sugestie niech będą wyrażone w tym temacie. W końcu uda nam się wszystko ustalić. Z mojej strony powiem że zjazd MUSI być:
* W mieście jak najdogodniejszym dla wszystkich użytkowników. (Zakładam że będzie to jak najbliżej polski centralnej, żeby z każdego konca Polski odległość była podobna np.Warszawa. Nie pisać proszę, że podałem Warszawę bo pewnie z tamtąd jestem, gdyż mieszkam w Krakowie.) * Jeżeli ustalimy miasto, trzeba się wypowiedzieć za określeniem terenu, na którym zmieszczą się wszyscy. Zależy od liczby zjazdowiczów. Przede wszystkim musi to być coś w rodzaju rynku, placu, lub czegoś w stylu Krakowskich Błoń. * trzecim dość ważnym czynnikiem są Klubowe Wiary. Na spotkaniu nie powinno dojść do owych bujek, spowodowanych zamiłowaniem do różnych klubów piłkarskich. To co ma nas tam zebrać to nie football, lecz Tibia. * Wiek, nie patrzmy na wiek towarzysza. Możemy dzielić się także na grupy wiekowo-intelekualne. Ale jeżeli podbije do Was ktoś z servera, i będzie mówił, że teraz jesteście kolegami z real i może Ci dać rzeczy w grze, niemusicie go tolerować i zignorować. Jak będzie uparty to pokażesz mu swój Fist Fighting i to załatwi sprawę. To są 4 główne rzeczy, na które powinniśmy zwrócic uwagę tworząć taki zjazd. Teraz wszyscy razem musimy wszystko omówić. Przedstawcie swoje propozycje, sugestie i tym podobne. Sądze że jeżeli pomysł wypali, nasze spotkanie może być promowane przez Cip Soft w postaci małego newsa, dla polaków nieodwiedzających Tibia.pl. Przedstawiłem w temacie jeszcze targi Tibijskie. Jeżeli są E3, to dla czego nie Tibia Trade. Gracze, tym razem nie tylko z Polski, mogliby sprzedać wyjątkowe itemy. Jako iż nie jest to coś powszechnego na czym można zarabiać stałą kase, Cip Soft mógłby wyrazić zgodę na taki coroczny handel rarami. A teraz wasza kolej ! Wczujcie się w temat i stwórzmy razem Historie !!! Ostatnio edytowany przez DR.UTi - 17-05-2005 o 15:26. Powód: Literówka xD |
![]() |
|
![]() |
#2 |
eX Moderator
Data dołączenia: 10 09 2003
Lokacja: Fotel przed monitorem
![]() |
![]() ta, cudowny pomysl, spotkaja sie swiatami zeby poobijac sobie mordy za dotychczasowe deady, wojny, PA itp.
|
![]() |
![]() |
#3 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
![]() Po to napisałem, żeby każdy rozważył i zaproponował, i znalazł każde czynniki wpływające na przebieg spotkania. Żeby takich zachowań uniknąć kto chce, mógłby zachować anonimowość. |
|
![]() |
![]() |
#4 |
Nieobecny.
|
![]() To jest jeden ze scenariuszy - skoro coś takiego organizujesz, to musisz zdawać sobie z tego sprawe.
|
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 12 2003
![]() |
![]() Hmm...no ja wam nie chce przeszkadzac, ale jak ja wpadlem z rok temu na taki pomysl to bylem z lekka wysmiany
![]() ![]() ![]() Pozdro
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 09 2004
Lokacja: Between Heaven & Hell
Profesja: Knight
Świat: Refugia
|
![]() Mi sie pomysł podoba... Choć jest wiele rzeczy na NIE.....
autor zapomniał równierz o skutkach "Swiętej Wojny" ![]()
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 11 2004
|
![]() Miśku taki temat już był a wiem bo sam go zakładałem nic z tego nie wyjdzie a temat zniknie po kilku dniach. Btw trzeba było poszukać nei marnować sobie czasu na zbedne pisanie
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Redaktor
Data dołączenia: 16 04 2005
Lokacja: Knurów
|
![]() "W koncu zobaczy się drugą stronę kabla" - ta, i przyjdzie Wojtek, który też ma 12 lat i...
|
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 10 2004
Lokacja: CrimCity
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Według mnie pomysł bardzo dobry, ale na zrobienie czegoś takiego trzeba miec kase(o suchym pysku cały dzień?) i znajomości(nie wejdziesz na rynek w jakimkolwiek mieście i nie powiesz "Ludzie wypad bo zjazd będzie -.-").
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 02 2005
Świat: Azura
|
![]() A mnie się pomysł podoba
![]() Ktoś z góry miał rację, że można zachować anonimowość. Może tylko jakieś kartki z nazwą świata, żeby było wiadomo co-i-jak ![]() Ja pomysł popieram ![]() Oczywiście najbardziej pasowałaby mi Warszawa, bo tu mieszkam a że latek mam nie wiele to ... ![]() ![]() Zobaczymy jak to dalej pójdzie ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zbanowany
Data dołączenia: 30 04 2005
Lokacja: Krzeslo przed komputerm (na serio Wrocek)
![]() |
![]() Gdyby już by był taki zjazd to co najwyżej miastowy. Zwróćcie uwagę na to że większa część graczy ma poniżej 18 lat jeżeli taka osoba mieszka na przykład we Wrocławiu albo Łodzi to wątpie żeby rodzice póścili na taki zjazd.. Więc jeżeli jakis tibia trade to tylko miastowe.
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 03 2005
Lokacja: za 7-mioma górami ;)
Stan: Niegrający
Imię: Iyu'unigato
Profesja: Sorcerer
Świat: Guardia
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Gorzów Wlkp.
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Lord Bartek Wielki
Profesja: Elite Knight
Gildia: Strom Riders
Świat: Guardia
Poziom: 50
Skille: 71/69
Poziom mag.: 5
![]() |
![]() Glupie... mi jak i wielu nieletnim tibijczykom rodzice nie pozwolili by pojechać do zgraji obcych ludzi(bez orazy)... bo oni też grają w Tibie :/. Jeszcze żeby to cipsoft zrobił... ale takie coś to można sobie we własnych miastach planować, niedaleko, mniej więcej bezpiecznie.
#14 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 02 2005
Stan: Niegrający
Imię: Repos
Profesja: Knight
Świat: Pacera
Poziom: 38
Skille: 72\71
Poziom mag.: 5
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#15 |
eX Moderator
Data dołączenia: 19 10 2003
Lokacja: z zarzecza
|
![]() a po co o tym gadasz?
czekasz az ktos cie wyreczy i zorganizuje cos takiego? lepiej wez sie do roboty i poinformuj nas jak juz bedziesz zaproszenia rozsylal nie licz na to ze przyjedzie 1000 osob na zjazd bo 95% to nastolatki, ktorych rodzice z domu nie wypuszcza a jesli nawet przyjada to o czym mam z nimi rozmawiac? o tym jak ostatnio byli w kopalni i ktos ich zabil, po czym kolejnych 20 latkow powie, ze zaloza gildie zeby zabijac pk i w rezulatcie 20 kolesi z lvlami 10-20 bedzie wydzierac sie pod depo ze SWE i BR to nooby ? piwa nie wypija bo nikt im nie sprzeda wiec co mam z nimi robic? nianczyc? zjazdy sie odbywaja w calej polsce tylko o tym nie wiecie - nawet gracze z niemiec i szwecji na nich bywaja - a o zjazdach wiedza zainteresowani i nie chca na nich malolatow wydzierajacych sie
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 02 2005
Świat: Azura
|
![]() Hm? MayGyver, myślisz że ile lat mogą mieć takie 'dzieci' które się wydzierają? Wiesz, można zawsze zrobić tak, że starsi kupią coś do picia
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
#17 |
Guest
|
![]() Odrazu jak to przeczytałem skojarzyła mi się akcja: "Nigdy nie wiesz kto jest po drugiej stronie"
-Czesc, jestem Bubble, mam 13 lat, może sie spotkamy? xD @topic Jestem z Krk jak ty zagadaj do mnie, jak bedziesz miał czas... 1082918 |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 01 2005
|
![]() brrrr... strach się bać... jak bym miał sie tam znaleźć to tylko wtedy kiedy grałbym na NON-PvP
![]()
#19 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2005
Lokacja: In da hell
![]() |
![]() Cytuj:
To musi zorganizowac firma, jak np. zjazdy warhammera na ktorym mialem zaszczyt byc. Na takie cos moge jezdzic bez obawy ze mnie wyciulaja i ze strace kase i nerwy na wyproszenie starszych na wyjazd. Gdyby jakiejs firmie zaproponowac, to mogloby wypalic. Ale to niezbyt realistyczne podejscie (SF RoX)
![]() |
#20 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Ekhm, chciałem jeszcze przypomnieć iż zdaje sobie sprawę z nadopiekuńczości rodziców. Po prostu, Ci co mogą, jadą, Ci co nie mogą - oglądają tydzień później film avi. ![]() Rozumiem Evul Bannatora ( :> ) , jeżeli chodzi o małoletnich graczy. Ale na wszystko znajdzie się jakiś sposób. Teraz tak- Opracuje WSZYSTKIE okoliczności i przebieg oraz miejsce spotkania. Myślę że za jakiś miesiąc ogłosze wszystko na forum, lub wyśle na PW zaproszenia do poszczególnych forumowiczów/ graczy, aby uniknąć nieporozumień z tzw. Newbie. Temat Uznaje gotowy do zamknięcia. |
|
![]() |