|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Hello
Mam pewien drobny problem. Z tydzień temu "zaopatrzyłem" się w parę odcinków mojej ukochanej Futuramy ![]() ![]() Musze ten szajs przekonwertować na avi (bądź cokolwiek odczytywalnego przez BestPlayera/Vplayera). Od razu mówię, że próbowałem przez VirtualDubMod ale niestety plik wyjściowy skonwertowany w 50% zajmuje 2,8GB..., próbowałem też WinAvi ale niestety jest różnica w fps'ach i obraz nie nadąża za dźwiękiem, co po 30sek staje się już denerwujące... podsumowując, mecze się już od tygodnia i na razie nic. Prawdopodobnie najlepszym wyjściem była by instalacja Linuksa i MPlayera niestety ta opcja odpada przy starcie ![]() Tak więc, proszę o pomoc w poszukiwaniach działającego konwertera ogm -> avi lub odtwarzacza ogm z możliwością dodania napisów działającego pod winshitem ![]()
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 07 2004
Lokacja: Chlewice wielkopolskie
|
![]() Takie małe szybkie pytanko o rzecz, która często się zdarza początkującym użytkownikom VirtualDubModa:
Wybrałeś kompresję podczas zapisywania? Pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
#3 |
Użyszkodnik
![]() |
![]() Ehh, mała wtopa, ale spox :> sprawa wielkości rozwiązana, ale z dźwiękiem coraz gorzej. Dokładniej to jego w ogóle nie ma... Jak by co, wybieram "Save as..." format avi, wszystko odznaczone, normal recompress i jako kodek wybieram DivX 6.1 (0 logical CPU), ofkors w VDM
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 04 2005
Stan: Niegrający
|
![]() Nie kapuje. Przecież mplayera instalujesz i masz. Na windowsie też można go zainstalować, po co linux?
http://www.mplayerhq.hu/homepage/design7/info.html
#5 | |
Użyszkodnik
![]() |
![]() Cytuj:
Prościej mi będzie znaleśc sposób na dzwięk w VDM...
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 07 2004
Lokacja: Chlewice wielkopolskie
|
![]() Otwierasz plik>Streams>Stream list
Patrzysz czy jest w ogóle stream, czyli dźwięk w filmie(jeśli nie ma, to vdub sobie z tym nie poradzi), ustawiasz mu PPM>Full Processing Mode, potem jeszcze PPM>Compression, aby wybrać odpowiednią kompresję dźwięku, żeby film znowu nie zajmował 2gb ![]() I patrząc na post Khazida, rzeczywiście łatwiej byłoby po prostu sobie ściągnąć odpowiednie kodeki i playera, ale skoro chcesz się bawić w dekodowanie, to proszę bardzo ![]() ![]() Pozdrawiam. Ostatnio edytowany przez Cebix - 15-01-2006 o 09:12. |
![]() |
![]() |
#7 |
Użyszkodnik
![]() |
![]() Wielkie dzięks Cebix
![]() ![]() ![]() Temat można (uroczyście :>) zamknąć ![]()