Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 30-12-2005, 09:48   #1
Nanerenderiel
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Jarosław

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Gildia: POLANIE
Świat: Calmera
Nanerenderiel ma numer GG 2753190
Domyślny ksiażka o tibii

jestem ciekawa ile osob z was byloby zainteresowanych przeczytaniem ksiazki "tibia" i za ile kupilibyscie ja?

i ty mozesz kupic pacca prosto od Cipsoftu

poczytaj poradnik: forum tibia.pl -> poradniki -> "Nowa metoda płatności - przelew bankowy"
Nanerenderiel jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 30-12-2005, 09:56   #2
Arrivald
Użytkownik Forum

Arrivald's Avatar

Data dołączenia: 25 08 2004
Lokacja: Kraków

Imię: Arrivald
Profesja: Paladin
Gildia: Underworld
Świat: Danubia
Poziom: 65
Skille: 85/60
Poziom mag.: 16
Arrivald ma numer GG 3371812
Domyślny

Mmmm... coz za wyczerpujacy post, wysililas sie! Ilez szczegolow zawarlas w tych dwoch linijkach tekstu... imponujace!
Ludzie, dobijacie mnie Jak mozna zakladac topic nie umieszczajac w nim zadnych konkretnych mysli i informacji? -.-
Co do tematu: Na pewno nie kupilbym jakiejkolwiek ksiazki o tematyce zwiazanej z Tibia. Po pierwsze - nie dam zarobic Cipsoftowi. Po drugie - swiat Tibii jest tak ograniczony ze strach sie bac co ta ksiazka moglaby zaiwerac. Po trzecie - Bo nie.
stary 30-12-2005, 09:56   #3
Minox
Użytkownik Forum

Minox's Avatar

Data dołączenia: 23 04 2005

Domyślny

Ksiazka o tibii !? omg czego to ludzie nie wymysla...

zapodaj na forum zdjecie tej ksiazki to ci uwierze
stary 30-12-2005, 10:00   #4
Mateuss
Użytkownik Forum

Mateuss's Avatar

Data dołączenia: 18 02 2005
Lokacja: Hail Wroclaw !!!!!

Stan: Niegrający
Imię: Zorlet
Profesja: Druid
Świat: Selena
Poziom: 28
Skille: 20/22
Poziom mag.: 46
Domyślny

@re up... przeczytaj najpierw uwarznie topica a dopiero pozniej sie wypowiadaj...

Boze ;p ksiazka o Tibii nie !! co tu pisac... no chyba ze poradnik dla newbie jak zaczac i wogole ;p Proplejerzy nie musza nic czytac...
stary 30-12-2005, 10:41   #5
Radek 666
Użytkownik Forum

Radek 666's Avatar

Data dołączenia: 14 08 2004
Lokacja: Neverwinter

Radek 666 ma numer GG 9619721 Radek 666 ma login Tlenu radek12345@tlen.pl
Domyślny

Książka o Tibii? Ale zależy w jakim sensie, bo to może być coś w stylu poradnika, coś w stylu opowiadania itp. Ale i tak nie kupiłbym, już wole sobie HP poczytać ^.-.
Radek 666 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-12-2005, 11:08   #6
Tasior
Użytkownik Forum

Tasior's Avatar

Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Rubber City

Tasior ma numer GG 4749077
Domyślny

Jakby była w formie opowiadania, to czemu nie. Ale nie dałbym ani grosza.
stary 30-12-2005, 12:40   #7
Walekifa
Użytkownik Forum

Walekifa's Avatar

Data dołączenia: 30 08 2004

Walekifa ma numer GG 8714993
Domyślny

Gdyby była opowiadaniem o jakimś serverze,i faktycznej postaci. Np Seromontisie,Albo o pandorii. To znalazł bym ją w necie i wydrukował. Gdyby była całkowicie zmyślona to była by taka,jak wszystkie inne książki Fantasy

http://www.forum.tibia.pl/group.php?groupid=126

Jesteś fanem Diablo 2 ,ale gra już ci się znudziła?
http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=187841-
Zapoznaj się z tym tematem,a nie pożałujesz!!!!!!!!
Walekifa jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-12-2005, 12:48   #8
Scream
Użytkownik Forum

Scream's Avatar

Data dołączenia: 30 07 2004
Lokacja: who cares.....?

Profesja: Master Sorcerer
Świat: tu i tam
Poziom mag.: wy
Scream ma numer GG 9478893
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Arrivald
Mmmm... coz za wyczerpujacy post, wysililas sie! Ilez szczegolow zawarlas w tych dwoch linijkach tekstu... imponujace!
Ludzie, dobijacie mnie Jak mozna zakladac topic nie umieszczajac w nim zadnych konkretnych mysli i informacji? -.-
Co do tematu: Na pewno nie kupilbym jakiejkolwiek ksiazki o tematyce zwiazanej z Tibia. Po pierwsze - nie dam zarobic Cipsoftowi. Po drugie - swiat Tibii jest tak ograniczony ze strach sie bac co ta ksiazka moglaby zaiwerac. Po trzecie - Bo nie.
lol, a co miala tam jeszcze napisac? swoj swiatopoglad, co mysli o tibi i cipsofcie? zadala pytanie, chciala sie dowiedziec pogladu uzytkownikow na dany temat, czego ty jeszcze chcesz? mogla b tylko bardziej sprecyzowacy pytanie, ale twoje zazuty sa bezsensowne.
nie dam zarobic cip softowi. - glui zly cip soft, stworzyl gre w ktora gram calymi dniami i sprawia mi wiecej przyjemnosci niz niz telewizor + radio + kolezanka, nie dam im zarobic! niedobre cipy!
swiat tibi jest ograniczony, to chyba oczywiste, ale jest na tyle duzy ze napisanie ksiazki nie bylo by problemem - czy to o tibi od strony technicznej, czy historia poszczegolnych serwerow, czy opowiesc fantasy w realiach tibi.

kliknij pana garrisona!

Scream jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-12-2005, 12:50   #9
PiXik
Zbanowany

PiXik's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2004
Lokacja: Rybnik

Imię: Sir Pix
Profesja: Royal Paladin
Domyślny

moje jakże skromne zdanie:ludzie którzy grają w tibię,i sa na poziomie takim że zaczeli grać 10/h na dobe albo przynajmniej 4 godziny nie mieliby czasu na książke reszta by ją olała,znalzłoby się z 5 % co by kupiło i przeczytało.
PiXik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-12-2005, 13:01   #10
Rybzor
CS Tibia.pl Team

Rybzor's Avatar

Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1

Stan: Początkujący
Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Co tu duzo mowic... kompletna glupota!
Rybzor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-12-2005, 16:47   #11
Khazar
Użytkownik Forum

Khazar's Avatar

Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Jaroslaw

Stan: Na emeryturze
Khazar ma numer GG 2714125
Domyślny

dlaczego glupota? przedstawienie historii powstania swiata nei z perspektywy ludzkich stworcow ale stworzen. Wojny elfow itd, wszystko na podstawie ksiag tibijskich - moglo by to byc fajne, jezeli wygladalo by podobnie do ksiazek o Magic, The Gathering. Cos w stylu Terrego Pracheta bylo by mile widziane - tak przynajmniej sadze.

"To miejsce na mapie, gdzie kończy się papier, gdzie farba sie zmywa, Polska się nazywa..."
Khazar jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-12-2005, 18:22   #12
Arrivald
Użytkownik Forum

Arrivald's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Scream
lol, a co miala tam jeszcze napisac? swoj swiatopoglad, co mysli o tibi i cipsofcie? zadala pytanie, chciala sie dowiedziec pogladu uzytkownikow na dany temat, czego ty jeszcze chcesz? mogla b tylko bardziej sprecyzowacy pytanie, ale twoje zazuty sa bezsensowne.
nie dam zarobic cip softowi. - glui zly cip soft, stworzyl gre w ktora gram calymi dniami i sprawia mi wiecej przyjemnosci niz niz telewizor + radio + kolezanka, nie dam im zarobic! niedobre cipy!
swiat tibi jest ograniczony, to chyba oczywiste, ale jest na tyle duzy ze napisanie ksiazki nie bylo by problemem - czy to o tibi od strony technicznej, czy historia poszczegolnych serwerow, czy opowiesc fantasy w realiach tibi.
To ja zaloze temat : Gdyby wyszlo radio w ktorym mowiliby o Tibii, to sluchalibyscie go? Totalna glupota -.- Z reszta chodzi mi o to ze mogla przynajmniej napisac jej wlasne zdanie, co ona sadzi, zachecic jakos do dyskusji a nie pozostawic jedno jalowe zdanie, rozumiesz ? Z reszta na jakiej podstawie piszesz cos takiego :
Cytuj:
glui zly cip soft, stworzyl gre w ktora gram calymi dniami i sprawia mi wiecej przyjemnosci niz niz telewizor + radio + kolezanka, nie dam im zarobic! niedobre cipy!
Po prostu mam swoj negatywny poglad na temat Cipsoftu i niewiele ci do tego panie kolego. Przedstawilem swoje zdanie a ty mi tu wyjezdzasz z jakims sarkazmem, sic. Nie bede sie rozpisywal w tym topicu o tejze firmie bo powoli robi sie offtop. Jak chcesz sie posprzeczac to zapraszam na gg.
stary 30-12-2005, 18:40   #13
Taube
Użytkownik Forum

Taube's Avatar

Data dołączenia: 23 06 2005

Domyślny

Arrivald, byłbyś łaskaw nie najeżdżać na innych użytkowników tym agresywnym tonem?
co do twych zarzutów - zadano kilka pytań, na które jednak były jakimiś informacjami i podano wyłącznie same istotne dla tej osoby szczegóły bez lania wody

fakt faktem, że sama osoba nie napisała co ona o tym myśli nie jest powodem, dla którego można się jej do gardła rzucać, tak samo, gdy ktoś ci zwrócił uwagę
jeśli już miałeś coś do niej, to można było to zrobić w nieco odmiennym stylu
patrzę i widzę: rozkapryszone dziecko

topic:
książka o Tibii to raczej pomysł nieudany - niewiele osób by coś takiego kupiło i jeszcze w zależności od ceny, tylko jacyś wielcy maniacy, ale swoją drogą, ci się nawet by od komputera nie oderwali, by tracić czas na jakieś tam czytanie
jeśli byłaby w formie opowiadania - to byłby duży plus, jednak musiałaby to być jakaś niezwykle luźna interpretacja, gdyż świat, przedstawiony stricte jak jest w grach nie jest zbyt pociągającą lekturą

d.Taube
out of the darkness into the light.

she lost somewhere her time..
get me known if You find it for me XD
mam obiekcję przez opowiadaniami, gdyż zaglądając w jedno, zostanę zawalona dziesięcioma kolejnymi.. czasem jednak człowiek ulegnie, a to źle wpłynie na stan gg oraz PW, lecz cóż począć..
Taube jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-12-2005, 18:43   #14
Rybzor
CS Tibia.pl Team

Rybzor's Avatar

Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1

Stan: Początkujący
Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Khazar
dlaczego glupota? przedstawienie historii powstania swiata nei z perspektywy ludzkich stworcow ale stworzen. Wojny elfow itd, wszystko na podstawie ksiag tibijskich - moglo by to byc fajne, jezeli wygladalo by podobnie do ksiazek o Magic, The Gathering. Cos w stylu Terrego Pracheta bylo by mile widziane - tak przynajmniej sadze.
Przeczytaj Geneze Tibii (polska wersja na Tibia.pl) i zrozumiesz dlaczego glupota -.-
Rybzor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-12-2005, 19:36   #15
Liado
Użytkownik Forum

Liado's Avatar

Data dołączenia: 16 10 2004

Liado ma numer GG 5663472
Domyślny

Na moje to opowiesc o np. życiu imperatora kazz zanim był on imperatorem czy jakiś inny "prequel" mógłby być ciekawy i zapewne urozmaicić świat tibi.
PS: Śmierdzicie nogami.

Ostatnio edytowany przez Liado - 30-12-2005 o 19:37.
Liado jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-12-2005, 20:57   #16
Arrivald
Użytkownik Forum

Arrivald's Avatar

Domyślny

Cytuj:
patrzę i widzę: rozkapryszone dziecko
Patrzę i widzę: przemądrzałą dziewczynkę. Nie mam ochoty się sprzeczac, tym bardziej z osoba ktora ocenia mnie nie znajac ani troche mojej osoby.
stary 30-12-2005, 22:59   #17
Helixaw
Użytkownik Forum

Helixaw's Avatar

Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: Sosnowiec

Stan: Na Emeryturze
Imię: Polalunia
Świat: Aldora
Domyślny

Nie kupiłbym za żadne pieniądze, raczej zacząłbym je sprzedawać Bo idiotów w tibii jest sporo
Helixaw jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-12-2005, 23:41   #18
Aval'yah
Użytkownik Forum

Aval'yah's Avatar

Data dołączenia: 15 08 2004
Lokacja: Kwidzyn

Aval'yah ma numer GG 8876263 Aval'yah ma login Tlenu aval-yah@tlen.pl
Domyślny

W formie opowiadania, powiesci - nie.

Ale szczegółowy, obszerny poradnik opisujący np. wszystkie lokacje, potwory, questy, taktyki walki itp.- czemu nie? Za rozsądną cenę bym kupił, lubie takie bajery.
gestating with all the other rats
nurse said that my skin will need a graft.
i am of pockmarked shapes
The vermin you need to loathe.
Aval'yah jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-12-2005, 00:07   #19
Gtyk
Użytkownik Forum

Gtyk's Avatar

Data dołączenia: 26 07 2003
Lokacja: In a Galaxy Far, Far Away...

Gtyk ma numer GG 2321949
Domyślny

Jezeli bylaby to historia np. pierwszych ludzi na kontynencie, poznawania wszystkich jego zakatkow, odkrywania i eksploatowania nowych terenow, powstawanie miast, konflikty miedzy ich wladcami, wojny itd, wszystko napisane przez dobrego autora/autorow - jestem za... Jednak jezeli mialby to byc kolejny zbior mitow jak to bogowie tworzyli tibie, to ja dziekuje za takie cos...

Swiat tibii, wbrew temu co wiele osob sadzi nie ogranicza sie jedynie do expienia, skillowania i zdobywania coraz wiekszej ilosci gp. Wielkie mozliwosci daja potencjalnemu autorowi takiej powiesci ogromne ilosci legend tibijskich, jak Bazyliszek, Warlord Sword, Mino Mag na Rooku itd, oraz to ze cala historia "prawdziwego" powstania tibijskiej cywilizacji jest praktycznie nieznana. Znamy tylko jej nieliczne fragmenty, jak walka wojowniczek z Carlin, proba podbicia Rookgardu przez minotaury, walka dwarfow z minotaurami. Nie wiemy jednak kiedy, jak i dlaczego do tego doszlo... Jezeli ktos potrafilby to wszystko odpowiednio wykozystac, stworzenie takiej powiesci jest mozliwe...

Podsumowujac, mysle ze jezeli ktos zabral by sie za to w odpowiedni sposob, moglaby powstac calkiem ciekawa historia. Jest jednak jeden minus... skoro stworzono by taka opowiesc, tibia stracilaby swoj tajemniczy klimat, wszystkie domysly na temat mitycznych questow i przedmiotow odeszly by bezpowrotnie... Dlatego tez, ja jestem raczej na NIE. Choc z drugiej strony moglo by to byc dosc ciekawe, poznac cala historie Tibii, znalezc wyjasnienie na wszystkie nurtujace pytania... No coz, narazie mozemy sobie tylko pogdybac na ten temat, bo nie zapowiada sie na to zeby taka ksiazka miala powstac

Hunt you down without mercy
Hunt you down all nightmare long

Gtyk jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-12-2005, 10:38   #20
Anteks
Użytkownik Forum

Anteks's Avatar

Data dołączenia: 21 04 2005
Lokacja: Kraków/

Anteks ma numer GG 4770665
Domyślny

W życiu.. O_o
Moze jeszcze lektura szkolna O_o
Co za głupi pomysł to jest w ogóle... -.-
||
Nie klikaj wyżej, bo bedziesz sikał w nocy

PoZdro
Antek
Anteks jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania