|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Jarosław
Stan: Aktywny Gracz
Imię: NANERENDERIEL
Profesja: Elite Knight
Gildia: POLANIE
Świat: Calmera
![]() |
![]() jestem ciekawa ile osob z was byloby zainteresowanych przeczytaniem ksiazki "tibia" i za ile kupilibyscie ja?
. Level: . . .. ... 142 143 144 145 146 147 148 ... .. . . . Sword: . . .. ... 92 93 94 95 96 97 98 ... .. . . . Shield: . . .. ... 86 87 88 89 90 91 92 ... .. . . i ty mozesz kupic pacca prosto od Cipsoftu poczytaj poradnik: forum tibia.pl -> poradniki -> "Nowa metoda płatności - przelew bankowy" |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 08 2004
Lokacja: Kraków
Imię: Arrivald
Profesja: Paladin
Gildia: Underworld
Świat: Danubia
Poziom: 65
Skille: 85/60
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() Mmmm... coz za wyczerpujacy post, wysililas sie! Ilez szczegolow zawarlas w tych dwoch linijkach tekstu... imponujace!
Ludzie, dobijacie mnie ![]() Co do tematu: Na pewno nie kupilbym jakiejkolwiek ksiazki o tematyce zwiazanej z Tibia. Po pierwsze - nie dam zarobic Cipsoftowi. Po drugie - swiat Tibii jest tak ograniczony ze strach sie bac co ta ksiazka moglaby zaiwerac. Po trzecie - Bo nie.
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 04 2005
|
![]() Ksiazka o tibii !? omg czego to ludzie nie wymysla...
zapodaj na forum zdjecie tej ksiazki to ci uwierze ![]()
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 02 2005
Lokacja: Hail Wroclaw !!!!!
Stan: Niegrający
Imię: Zorlet
Profesja: Druid
Świat: Selena
Poziom: 28
Skille: 20/22
Poziom mag.: 46
|
![]() @re up... przeczytaj najpierw uwarznie topica a dopiero pozniej sie wypowiadaj...
![]() Boze ;p ksiazka o Tibii nie !! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2004
Lokacja: Neverwinter
![]() ![]() |
![]() Książka o Tibii? Ale zależy w jakim sensie, bo to może być coś w stylu poradnika, coś w stylu opowiadania itp. Ale i tak nie kupiłbym, już wole sobie HP poczytać ^.-.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Rubber City
![]() |
![]() Jakby była w formie opowiadania, to czemu nie. Ale nie dałbym ani grosza.
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 08 2004
![]() |
![]() Gdyby była opowiadaniem o jakimś serverze,i faktycznej postaci. Np Seromontisie,Albo o pandorii. To znalazł bym ją w necie i wydrukował. Gdyby była całkowicie zmyślona to była by taka,jak wszystkie inne książki Fantasy
GRUPA TEA TIME REKRUTUJE ; ) OTWARTA DLA WSZYSTKICH FANÓW SPANIAŁEGO NAPARU POSIADAJĄCEGO PONAD DWA TYSIĄCE LAT TRADYCJI. http://www.forum.tibia.pl/group.php?groupid=126 Jesteś fanem Diablo 2 ,ale gra już ci się znudziła? http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=187841- Zapoznaj się z tym tematem,a nie pożałujesz!!!!!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 07 2004
Lokacja: who cares.....?
Imię: Scary Menthos
Profesja: Master Sorcerer
Świat: tu i tam
Poziom mag.: wy
![]() |
![]() Cytuj:
nie dam zarobic cip softowi. - glui zly cip soft, stworzyl gre w ktora gram calymi dniami i sprawia mi wiecej przyjemnosci niz niz telewizor + radio + kolezanka, nie dam im zarobic! niedobre cipy! swiat tibi jest ograniczony, to chyba oczywiste, ale jest na tyle duzy ze napisanie ksiazki nie bylo by problemem - czy to o tibi od strony technicznej, czy historia poszczegolnych serwerow, czy opowiesc fantasy w realiach tibi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zbanowany
|
![]() moje jakże skromne zdanie:ludzie którzy grają w tibię,i sa na poziomie takim że zaczeli grać 10/h na dobe albo przynajmniej 4 godziny nie mieliby czasu na książke reszta by ją olała,znalzłoby się z 5 % co by kupiło i przeczytało.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Jaroslaw
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() dlaczego glupota? przedstawienie historii powstania swiata nei z perspektywy ludzkich stworcow ale stworzen. Wojny elfow itd, wszystko na podstawie ksiag tibijskich - moglo by to byc fajne, jezeli wygladalo by podobnie do ksiazek o Magic, The Gathering. Cos w stylu Terrego Pracheta bylo by mile widziane - tak przynajmniej sadze.
![]() |
#12 | ||
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 06 2005
|
![]() Arrivald, byłbyś łaskaw nie najeżdżać na innych użytkowników tym agresywnym tonem?
co do twych zarzutów - zadano kilka pytań, na które jednak były jakimiś informacjami i podano wyłącznie same istotne dla tej osoby szczegóły bez lania wody fakt faktem, że sama osoba nie napisała co ona o tym myśli nie jest powodem, dla którego można się jej do gardła rzucać, tak samo, gdy ktoś ci zwrócił uwagę jeśli już miałeś coś do niej, to można było to zrobić w nieco odmiennym stylu patrzę i widzę: rozkapryszone dziecko topic: książka o Tibii to raczej pomysł nieudany - niewiele osób by coś takiego kupiło i jeszcze w zależności od ceny, tylko jacyś wielcy maniacy, ale swoją drogą, ci się nawet by od komputera nie oderwali, by tracić czas na jakieś tam czytanie ![]() jeśli byłaby w formie opowiadania - to byłby duży plus, jednak musiałaby to być jakaś niezwykle luźna interpretacja, gdyż świat, przedstawiony stricte jak jest w grach nie jest zbyt pociągającą lekturą d.Taube
Time after time, while their bodies lie sleeping, incarnate they in the bodies of men. Teaching and guiding onward and upward, out of the darkness into the light. she lost somewhere her time.. get me known if You find it for me XD mam obiekcję przez opowiadaniami, gdyż zaglądając w jedno, zostanę zawalona dziesięcioma kolejnymi.. czasem jednak człowiek ulegnie, a to źle wpłynie na stan gg oraz PW, lecz cóż począć.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
CS Tibia.pl Team
Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1
Stan: Początkujący
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 10 2004
![]() |
![]() Na moje to opowiesc o np. życiu imperatora kazz zanim był on imperatorem czy jakiś inny "prequel" mógłby być ciekawy i zapewne urozmaicić świat tibi.
PS: Śmierdzicie nogami. Ostatnio edytowany przez Liado - 30-12-2005 o 19:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 08 2004
Lokacja: Kwidzyn
![]() ![]() |
![]() W formie opowiadania, powiesci - nie.
Ale szczegółowy, obszerny poradnik opisujący np. wszystkie lokacje, potwory, questy, taktyki walki itp.- czemu nie? Za rozsądną cenę bym kupił, lubie takie bajery. ![]()
i'm not the percent you think survives i need sanctuary in the pages of this book. gestating with all the other rats nurse said that my skin will need a graft. i am of pockmarked shapes The vermin you need to loathe. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2003
Lokacja: In a Galaxy Far, Far Away...
![]() |
![]() Jezeli bylaby to historia np. pierwszych ludzi na kontynencie, poznawania wszystkich jego zakatkow, odkrywania i eksploatowania nowych terenow, powstawanie miast, konflikty miedzy ich wladcami, wojny itd, wszystko napisane przez dobrego autora/autorow - jestem za... Jednak jezeli mialby to byc kolejny zbior mitow jak to bogowie tworzyli tibie, to ja dziekuje za takie cos...
Swiat tibii, wbrew temu co wiele osob sadzi nie ogranicza sie jedynie do expienia, skillowania i zdobywania coraz wiekszej ilosci gp. Wielkie mozliwosci daja potencjalnemu autorowi takiej powiesci ogromne ilosci legend tibijskich, jak Bazyliszek, Warlord Sword, Mino Mag na Rooku itd, oraz to ze cala historia "prawdziwego" powstania tibijskiej cywilizacji jest praktycznie nieznana. Znamy tylko jej nieliczne fragmenty, jak walka wojowniczek z Carlin, proba podbicia Rookgardu przez minotaury, walka dwarfow z minotaurami. Nie wiemy jednak kiedy, jak i dlaczego do tego doszlo... Jezeli ktos potrafilby to wszystko odpowiednio wykozystac, stworzenie takiej powiesci jest mozliwe... Podsumowujac, mysle ze jezeli ktos zabral by sie za to w odpowiedni sposob, moglaby powstac calkiem ciekawa historia. Jest jednak jeden minus... skoro stworzono by taka opowiesc, tibia stracilaby swoj tajemniczy klimat, wszystkie domysly na temat mitycznych questow i przedmiotow odeszly by bezpowrotnie... Dlatego tez, ja jestem raczej na NIE. Choc z drugiej strony moglo by to byc dosc ciekawe, poznac cala historie Tibii, znalezc wyjasnienie na wszystkie nurtujace pytania... No coz, narazie mozemy sobie tylko pogdybac na ten temat, bo nie zapowiada sie na to zeby taka ksiazka miala powstac ![]()
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 04 2005
Lokacja: Kraków/
![]() |
![]() W życiu.. O_o
Moze jeszcze lektura szkolna O_o Co za głupi pomysł to jest w ogóle... -.-