|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 07 2004
Lokacja: Warszawa
Imię: Tomasi
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Arcania
|
![]() WItam.
chciałem napisać o dość poważnym problemie ponieważ ja i nie tylko ja zauważyłem że w tombach (ankrahmun) panuja lagi kiedy nigddzie ingdziej ich nie ma. Więc ja i nie tylko ja uważam że przyczyna tego sa rozrzucane tam smieci ponieważ w tombach jest stosunkowo mała przestrzeń a znajduje się tam mnóstwo smieci które laguja normalne dzialanie tibi. chodzi mi jedynie o to żeby w miare mozliwości nie wyzucac na ziemie smieci typu katany, skulle, kosci itp ponieważ nikomu nie jest to potrzebne i w niczym nie pomaga a jedynie laguje gre jest to wiadomość potwierdzona w 95% ponieważ gdy wyczyścilismy tomby runami desintegrate lagi (albo raczej ich brak) byly identyczne jak poza tombami co świadczy o tym ze te lagi spowodowane są znajdujacymi sie tam smieciami ![]() Więc prosze o przedmioty typu katana itp ogolnie pojmowane śmiecie zostawiac w ciałach ponieważ ciała ulegaja rozkładowi i nie laguja one gry
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Racja... Ale ja mam lepszy odpał. Jak przechodzę przez jedno miejsce (koło depo w Edron) to mnie kickuje. Nie wyskakuje mi bug ani nic, po prostu mam kicka xD
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 08 2005
Lokacja: Przasnysz
|
![]() No to już wiem , dlaczego kolega mówił , że jak idzie expić , to ma zawsze mega laaaaagii.
Tak samo u mnie , jak mnie zacznie gonić GS , to momentalnie komputer odmawia współpracy z modemem i tyle miałem szans na powodzenie akcji - 'byle dalej stąd'. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 21 02 2006
Lokacja: Zadupie :P
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Xantera
|
![]() ...niektórzy śmiecą dlatego bo gdy ofiara wejdzie to jest szansa że deadnie przez laga a "śmieciarz" zabierze se loota...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
nie sadze zeby ludzie smiecili z takiego powodu... poprostu niektorzy moga nie wiedziec ze te smiecie wywoluja lagi dlatego pisze tutaj zeby nie wywalac takich shitow na ziemie ![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 08 2005
Lokacja: Przasnysz
|
![]() Cytuj:
![]() Teraz wojna będzie urozmaicona. Na początek przylecą low-levele i zaśmiecą teren , na którym będzie działał wróg. Będzie się płaciło 'Pod-Depowym-Obstawiaczom-Wejścia' pare GP i da im się kilka bagów śmieci. Można też denerwować wroga poprzez zrobienie wysypiska z jego gh. Zanim oni to rozkopią , to druga gildia zyska przewagę w pozostałych aspektach gry. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 04 03 2006
Lokacja: Szczecin
Stan: Aktywny gracz
Imię: Paladin Darkslider
Profesja: Paladin
Świat: Danubia
Poziom: 11
Skille: 39/36
Poziom mag.: 5
|
![]() @nekro i dron owned lol
![]() Ja tez tak kiedys mialem ale na necro ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 05 2005
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Cytuj:
Pełny respawn, zero "smieci" na podlodze, zero ubitych stworow, tylko "lago-frizo-wkur.wiajki" © emilok Ostatnio edytowany przez malkolm - 06-03-2006 o 08:22. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
|
![]() ^^up
a wlasnie tu sie mylisz...dla ludzi ktorzy maja troche gorsze komputery wlasnie to ile itemow lezy na danym obszarze ma wplywa poniewaz ich komputery nie moga tak szybko wgrac wszystkich znajdujacych sie tam itemow...rudno jest nazwac to lagiem ale spowalnia to prace kompa przez co oczywiscie latwiej jest o deda dlatego chcialem tylko napisac zeby nie wywalac niepotrzebnych itemow
![]() |
#10 | |
pokrzywa
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska
Stan: Niegrający
Imię: Lobo Destrojer
Profesja: Knight
Gildia: Messangers of Chaos
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
![]() ![]() |
![]() Cytuj:
---- ku... wez popatrz na temat i sie 2x zastanow co piszesz, a o czym chciales dodatkowo "WItam. chciałem napisać o dość poważnym problemie ponieważ ja i nie tylko ja zauważyłem że w tombach (ankrahmun) panuja lagi kiedy nigddzie ingdziej ich nie ma.", "poprostu niektorzy moga nie wiedziec ze te smiecie wywoluja lagi dlatego pisze tutaj zeby nie wywalac takich shitow na ziemie". Ostatnio edytowany przez emilok - 06-03-2006 o 14:33. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 05 2005
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Cytuj:
Dalej, na www.tibianews.net byl artykul, w ktorym zamieszczono rozmowe z jednym z adminow serverow tibi. Potwierdzil on, ze ilosc rzeczy na podlodze nie ma wplywu na Twoje lagi, co wiecej, sam fakt sprzatania generuje ruch na bazie danych co wplywa na opoznienia w grze. Link podam pozniej, tibianews.net w tym momencie wydaje sie byc martwy. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
|
![]() Nie da się jednak ukryć że problem jest. Od 40 do 60 lvl expiłem tylko na Tombach i często się zdażało, że lagowało okropnie a gdy tylko wyszedłem lagi znikały jak ręką odjął. Nie wiem co dokładnie je powoduje (całkiem możliwe że śmieci) ale tak czy inaczej jest to baaaaardzo irytujące!
Jan 28 2006, 22:21:29 CET Killed at Level 24 by Vodka |
![]() |
![]() |