|
Notki |
tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp. Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat strony, wskazać błąd i zasugerować czego brakuje. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 12 06 2004
![]() |
![]() Od razu mowie na wstepie ze chcialem sie tylko zapytac o co chodzi a nie oskarzyc tibia.pl juz mowie co mi sie czesto dzieje jak przegladam wasze forum dyskusyjne. A wiec wyskakuje mi okno alertu i jest napisane ze na moim komputrze zostaly znalezione spyware i adware jezeli chcialbym je usunac mam kliknac TAK ( oczywiscie po angielsku ) albo chwilke potem znowu alert czy chce wygrac jakies pieniadze i atrakcyjne nagrody i znowu TAK i NIE po angielsku. Co bardzo ciekawe te alerty wyskakiwaly w momencie gdy gralem w tibie. Tego typu sztuczki czesto sa wykorzystywane na stronach z crackami ktore na celu maja zainstalowanie dialerow itp. watpie czy to bylo z waszej stronki moze poprostu to zlapalem na jakies innej stronce. Czy komus innemu to tez sie zdarzylo w czasie przegladania stronki i forum?
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Zbanowany
|
![]() Na tibia.pl nie ma żadnych spyware'ów , adware i innych tego typu dziadostw.Najprawdopodobniej w twoim komputerze postawil się jakiś inny szpieg. prawdopodbnie Gator (tak przeważnie się zachowuje) , lub jakiś Hijjack (polega na tym że przejmuje czasami kontrole na przeglądarką).Radze ci jeszce raz przeskanować kompa jakims Ad-aware , i Spybotem (oba te programy znajdziesz na stronce www.underpl.prv.pl).Dodatkowo przez po-upami zabezpieczy cę jakaś przeglądarka inna niż IE .Polecam do tego Avant Browser
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Buuuuu
|
![]() Jesli to powyzej nie jest prawda w twoim przypadku to mam taka teorie:
Masz cos od Systematex (Northon), masz to nie calkiem dobrze skonfigurowane (lub ustawione na wysokie bezpieczenstwo) i wybija ci glupkowate alerty przez reklamy umieszczone na stronce (niektore maja ustawionego pup-up na full screen, a Northon tego nie lubi). W tym wypadku to tez nie nasza wina tylko ludzi z ftp.pl ktozy te reklamy umieszczaja tam.
![]() |
#4 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 29 06 2004
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 01 2004
Lokacja: Chrzanów
Imię: Gold Raven
Profesja: Rookstayer
Gildia: Storm (już nieistniejącą :/)
Świat: Danubia
Poziom: 49
Skille: 23/30
![]() ![]() |
![]() ftp.pl - domena
fpp.pl - hosting |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 04 2004
Lokacja: Gdańsk
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Polecam Ad-aware aby usunąć dialery i spywery
http://www.nowe.pl/modules.php?op=mo...=getit&lid=163 stąd możesz ściągnąć ten program jest darmowy.
![]() |
#9 |
Użytkownik forum
![]() |
![]() do gremlin:
wlasnie oto chodzi ze to byly alerty wywolane przez explorera a nie przez program anty wirusowy. Byly to alerty takie jakie mozna latwo ustawic w java scripcie typu: witam na stronie. Chociaz panda tez mi cos pisala ze jakies dialery sa ale to rzeczywiscie moze byc tylko dlatego ze mam ustawiony wysoki poziom zabezpieczen jak w dzisiajeszych czasach powinien posiadac kazdy internauta ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 31 07 2003
Lokacja: St-ce/Ck
Stan: Niegrający
|
![]() Cytuj:
Omfg nie mam siły do takich użytkowników. top: ja poruszę taką kwestie (chyba dotyczy tego samego ale nie jestem pewien) : Nie mogę zmienić startowej strony w IE. Zawsze wpieprza mi sie jakaś zagraniczna stronka z reklamami. Czy mam jakiegoś insekta? Jak mogę to usunąć?
![]() |
![]() |
#12 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 02 2004
Lokacja: Stalowa Wola
Stan: Początkujący
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Lost Warriors
Świat: Harmonia
|
![]() Cytuj:
On mnie juz denerwuje. Nabija bezsensowne posty. On topic: Tez musze pomyslec o zminie przegladarki. Denerwuja mnie te ciagle Poltergeisty. Ohoho... Nemesis szybka reagcja ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 31 07 2003
Lokacja: St-ce/Ck
Stan: Niegrający
|
![]() Cytuj:
![]() ps mały offtopic nie zaszkodzi ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik forum
![]() |
![]() do n3m3s!s: to mi wyglada na typowego adware usuniesz go pierwszym lepszym programem stworzonym do tego typu gówna np:
Adaware sciagniesz go z download.chip.pl Spyware searching and destroy cos takiego |
![]() |
![]() |