|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 04 2006
Lokacja: ankrahmun
Stan: Aktywny gracz
Imię: Zacki knight
Profesja: Elite Knight
Gildia: Barcelona Squad
Świat: Luminera
Poziom: 31
Skille: 61/58
Poziom mag.: 5
|
![]() w temacie jest napisane czy palladyn po letnim uptade jest najtrudniejsza profesja. Prosze o odpowiedzi dla mnie
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 07 2005
Profesja: Paladin
|
![]() po letnim to jeszcze nie, ale po ostatnim już zdecydowanie
![]() generalnie problem robi że strzał nie można robić na ~10 lv, zabiera to soule, no i to chyba tyle.... na pewno teraz łatwiej zrobić lv drutkiem czy sorkiem z rod/wand |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
eX Moderator
Data dołączenia: 07 08 2005
Lokacja: www.tibiaspy.com
Wpisy bloga: 2
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Almighty Friends
Świat: Secura
Poziom: 170
Skille: 96/75
Poziom mag.: 23
|
![]() Raczej tak. Lamiace sie spyry, kupowanie boltow, strzal to wszystko sprawia ze trudno sie gra pallkiem pod wzgledem ekonomicznym.Wszystkie pieniadze musisz przeznaczyc na kupowanie w/w rzeczy. Z drugiej strony palladyn na ok.50 moze juz spokojnie chodzic na powazniejsze potwory min GS,dragi itp. Wtedy expienie jest dla mnie o wiele lepsze niz np. u knighta ktory na w/w potwory moze sie wybrac z dosyc duzymi skillami. Paladyn raczej nie potrzebuje dobrego eq. P-set i bohy wystarcza jak dla mnie do 60 lvl+. Potem mozna sobie zalatwic z necro qest b-robe. Chodzac na gsy mozna liczyc ze wypadnie np k-armor i koszty wyprawy sie zwroca. Praktycznie wszystkie qesty sa "nie potrzebne" dla palladyna. Po co takiemu palowi bs,fs,gs,itp? Wszystko to moze sprzedac i bedzie mial kase na dalsze hunty i tak kolo sie zatacza. Jeszcze dodam ze skille palla rosna szybciej niz np knighta. Knight musi jeszcze martwic sie o obrone a pallkowi to zbytnio nie potrzebne i moze huncic a zarazem zdobywac skille w distansie. Niby wszystko wydaje sie proste ale nie zawsze wychodzi tak latwo w praktyce. Dla doswiadczonych graczy pall nie bedzie problem. Kazda z profesj ma swoje wady i zalety. Wszystko zalezy od gracza
![]()
Ostatnio edytowany przez Wald_Kerius - 13-04-2006 o 15:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
|
![]() Thx za odpowiedzi i dobrze ze napisale ze zalezy od gracza
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 07 2005
|
![]() Najtrudniejsze w grze palkiem jest, po ostatnim update, zrobienie odpowiednio wysokiego skilla, ktory pozwoli na w miare komfortowe zdobywanie expa. Pozniej gra ta klasa to juz czysty miod - dragi, gsy, vampy, demony, wrl - palek moze expic praktycznie wszedzie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
|
![]() aha przy okazji pytanie nie do tematu.
Czy moge juz chodzic na gsy ipowiedzcie mi czy lepiej wziasc hmm czy explo Mówie odrazu ,ze ja i bloker sami na gsach odpowiedzcie plz Ostatnio edytowany przez Wojtus the pall - 13-04-2006 o 15:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 07 2005
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
|
![]() ok dzieki
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() -palek zadaje podobne obrazenia z boltow ( i ma podobna szanse trafienia celu ) jak knight ze skillami o 15-20 wyzszymi
-trenuje szybciej od knighta nawet nawalajac z luku ( bez uzycia spirow czy kamieni ) -powyzej 50-60 skilla nie musi trenowac ( skille same wejda ) -moze leczyc sie w biegu ( vita ) -nie potrzebuje bohow ( za taka herezje na bank mnie ktos zjedzie ale coz ... ) -jak ktos juz wczesniej zauwazyl - nie wydaje prawie nic w stosunku do tego co moze zarobic ( nawet na guardach ). Jesli wykazuje sie minimum umiejetnosci uciekania podczas atakowania przeciwnika z luku jest naprawde trudno zginac. Okolicznosci losowe ( kick/lag ) klada palka rownie dobrze jak sorca i prawie tak dobrze jak knighta ( ktory konkretnego kicka i tak raczej nie przezywa ). Podsumowujac - jakkolwiek jako pierwszego chara najbardziej polecalbym knighta, nie uwazam palka za trudna klase.
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 02 2006
Lokacja: Żory
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Ja myśle, że Pall nie jest taki trudny. Chociaż po ostatnim UP jest najtrudniejszy, ale nie jakoś bardzo. Ciężko zacząć potem juz idzie z górki.
Sorek ma rożdżki co kompletnie ułatwiło expienie, tak samo druid. Najt myśle, że jest całkiem nieźle, ale po ostatnim UP jest trudniej niz Sorkiem i Drutem. Pall i Najt, są chyba najtrudniejsze. Ale pall najbardziej |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 05 2005
Stan: Na Emeryturze
|
![]() - Skrócony zasięg boltów/strzał od miniupdate przed 7.6 obsysa.
- Frizolagi palka bez tarczy bolą i to bardzo.
![]() |
#12 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 31 03 2006
Lokacja: Złotów
Imię: Costu Qar
Profesja: Elder Druid
Świat: Secura
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
|
![]() wszystko jest wzgledne, paladyn (a nie zaden palladyn) jesli jest dobrze uzywany moze byc latwy w obsludze-ze sie tak wyraze a gra nim ciekawsza niz knightem (nie zadnym "najtem" -.-) natomiast je
li ktos nie umie grac to pozniej zaklada takie tematy z przekonaniem ze on jest super a profesja ktora wybral jest to luftu. ponad to o ile pal ma na poczatku gry malo kasy, pozniej jesli chodzi w dobre miejsca (i mu sie poszczesci) moze miec jej duzo, tym bardziej ze kasy nie wydaje na eq bo wystarczy mu p-set, ewentualnie b-robe i bohy (chcialbym tu dodac ze w pozniejszej fazie gry gdy palek placi za bolty, knight kupuje uhy a sorc/druid hmmy co do bohow: ktos tu mowil ze pal moze sie bez nich obyc, i mial racje, ja do 47 lvla radzilem sobie bez nich bez problemu (pozniej zmienilem serv) |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
|
![]() Vill wiesz jak ciezko wbic spearami 50 dista? Ja jak mialem 50 dista to trenowalem na slimach.a przy 60 to jest just gorszy problem..... masz racje ze od 50-60lvl pall idzie z gorki.ale i tak dla mnie palladyn jest najtrudniejsza profesja.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
eX Moderator
![]() |
![]() Te 50 dista robi sie na tyle szybko, ze jakos idzie to przebolec.
Kolo 30 levelu wpadnie 65+ dista co spokojnie wystarcza na guardy, a taki knight musi sobie jeszcze kolo 150+ godzin na krasnale poczekac ..
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 04 2006
|
![]() Gralem paladynem, sorkiem, knightem i druidem. Poprostu gralem kazda profesja.
Kiedys(gdy power bolty mialy 200 ataku) gra paladynem byla dochodowa , przyjemna no i paladyn byl najczesciej wybierany przez pk. Obecnie sytuacja sie zmienila. Bolt(najpopularniejsza amunicja dla paladyna) posiada obecnie 30 ataku co jest nieco zenujace jesli dochodzi do walki pvp. W kazdy hunt paladyn musi inwestowac w bolty a jesli mysli sie o grze na przyzwoitym poziomie to potrzebne tez beda uhy(ewentualnie manasy i lr) oraz hmm. Grajac paladynem nalezy rownierz pamietac ze obecnie bardzo ciezko jest paladyna wyskilowaca po pewnym czasie szybkosc expienia nie wzrasta wraz z lvlem wybierajac czarodzieja masz za to pelen asortyment czarow i rozdzek ktore sa znacznie lepsze do expienia niz w przypadku paladyna. Zaraz po wyjsciu z rookgardu mozesz isc na cyklopy na ktorych mozesz swobodnie dobic 33lvl(ewentualnie przezucic sie na sldki) od 33lvlu do mniej wiecej 50-60 mozesz zabijac guardy a od 60 smoki(z exori vis smoki padaja jak muchy) Pamietaj tez ze dobrze wyskilowany knight moze expic na guardach prawie za friko(ilosc uhow potrzebna na hunt jest znikoma), no i knight jak na blokera przystalo zgarnia nalepszy loot z hutow. Druid zas mimo braku kilku czarow moze expic rownie efektywnie jak czarodziej a czasami anwet lepiej poniewaz druidzi ze wzgledu na czary lecznicze jakie posiadaja sa bezcenni na huntach(na hydrach druid jest prawie niezbedny) Ale wybor oczywiscie nalezy do Ciebie. Pamietaj tez abyc wybral profesje z ktorej bedziesz zcerpal najwiecej przyjemnosci. Ostatnio edytowany przez Protar - 20-04-2006 o 00:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 10 2005
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 09 2004
Lokacja: Between Heaven & Hell
Profesja: Knight
Świat: Refugia
|
![]() Wyście zwariowali? Palem ciężko dojechać do 50 dista?
2 dni temu zrobiłem sobie pala -.- dopiero wczorajzacząłem grać na mainie i trenować. W godzinke zrobiłem na trollach i bugach w Carlin ~25 dista, potem zająłem sobie małą jaskinke z trollami nie opodal. I już wpadło 40 dista, dziś spokojnie powinienen wbić 50, a jak nie to jutro już na pewno. I to mi jak narazie wystarcza. Jakoś tak strasznie się to nie ciągnie. -.^ Dużo bardziej podoba mi się taki trening niż na tych samych skillach knightem -.- I nie używam TBI. Gra Paladinem wcale nie jest taka trudna. Jak już ktoś powiedział, Palek może klepać guardy po jakimś 1-2 tygodniach gry, jak nabije te ~65 dista, a knight co? -.- @RooFooZ Niestety zjawisko z low lv magami i ich kochanymi różdżkami jest wszech obecne prawie wszędzie teraz :| Nawet na soldach sobie nie poexpie bo dosłownie co 5 minut musze 13 lvlowców wywalać z jaskinii siła... A najlepsze jest to, że czasem nawet te 13 lvle idą na guardy =.= P.S. Strasznie lubie te minki -.- -.^ =.=
"Non mortem timemus, sed cogitationem mortis" - Nie śmierci się boimy, lecz myśli o śmierci. Seneka Ostatnio edytowany przez Venderer - 20-04-2006 o 09:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||||||
eX Moderator
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 04 2006
Lokacja: Pieklo
Imię: Legolas of Anarchia
Profesja: Royal Paladin
Świat: Silvera
Poziom: 47
Skille: 78/51
Poziom mag.: 15
|
![]() Pall ma kiepsko, bo od kad sorc/druid ma rozdzki/wandy to ma duze problemy z expieniem na pozatku, bo przyjdzie i 8 sorc na cyce i sie bendzie podnieca ze zabil go tak samo jak w kopalniw kazo laza ci 10 sorci czy tam 15 druidy
![]() Mi sie palkiem fajnie gralo i gra, lecz nie wiem jak to jest z tym na Non-pvp |
![]() |
![]() |