Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 14-07-2004, 22:12   #1
kibolek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 28 06 2004

Domyślny Pytania odnosnie GM i counsellorow

No to moj kumpel jest strasznym noobem thiefem hackerem i ogolnei to jest straszny anrtygracz w tibii. No wiec w zwiazku z tym chcialem(chociaz to moj dobry kumpel z real) aby inni gracze sie nie nabierali na jego wybryki. Hackuje pelno postaci, kupuje postacie, dzieli sie kontem, sprzedaje postacie, kradnie w grze i robi to co kazdy noob zawsze robi. I mam takie pytania:
1. Jak to zglosic do counsellora ctrl+r? no bo zapewne mi nie odpowia ale jezeli tak to jak mam z nim porozmawiac bo tam sie nie da w tym okienkiu pozniej nic napisac.
2.Mam ze 4-5 ss`ow jak rozmawia z roznymi ludzmi nalprzyklad o handlu kontem czy hackowaniu postaci, ale niestety onb rozmawia po polsku, i czy te ss`y mam do tego CS`a wyslac? bo on ich przeciez nie zrozumie.
3. Czy w ogole CS mnie nie oleje i w ogole czy zainteresuje sie ta sprawa?
4. Off-topic: Tu takie pytani edo bardzo doswiadczonych graczy (jezeli moglbym prosic to prosilbym o odpowiedz bartsa bo on jak mowil gremlin blokowal demony, i widac ze na tibii to on sie zna...) Czy demony sa szybkie i jezeli demon by nas zaslonil to w jaka jego czesc ciala celowac zeby sie uhnac? (ja nie mam zamiaru polowadc na demony ale ciekawi mnie to). Nie chcialem zakaldac nowego tematu z tym demonem dlatego pytam tutaj.
kibolek jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 14-07-2004, 22:38   #2
Tychanowicz
Użytkownik Forum

Tychanowicz's Avatar

Data dołączenia: 23 12 2003
Lokacja: End of the World Liczba postów: 1337

Domyślny

Witam,
Hmm..sprawa jest trudna.Musisz zastać GM-ma online na swoim serverze.Raz mi się udało, dałem CTRL+R, poczekałem i mi odpisał GM.1-wsze zapytał się w czym problem,2-gie co złego ktoś robi i poprosił o link do screena z udowodnieniem winy.3-cie ładnie podziękował i zamknął rozmowę
Tychanowicz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-07-2004, 09:15   #3
kibolek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 28 06 2004

Domyślny

Bo chodzi mi tez o to ze te ss`y sa w jezyku polskim oczywiscie, no i co z tego ze ja do nich podam link jak ten GM nie mowi ani nie rozumie po polsku wiec nie przetlumaczy sobie tego i nic nie zrobi i co ja mam w takiej sytuacji zrobic? Tak wiem byl jeden taki wyjatek na forum ze na trade kanale GM powiedzial po polsku zeby nie spamowac, ale to chyba tylko jeden wyjatek i to nie na moim serwerze... I jeszcze takie pytanie jezeli mam screeny z gadu gadu to ich nie mozna wyslac bo to zaden dowod nie?
kibolek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-07-2004, 08:23   #4
Gremlin
Buuuuu

Gremlin's Avatar

Data dołączenia: 06 10 2003
Lokacja: Edron

Stan: Niegrający
Imię: Sir Grali
Profesja: Elder Druid
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Domyślny

re: Top
Jesli masz jakies dowony (to ze masz SS z jak sobie cos tam gada to nie dowod) to napisz w okienku ktore ci sie pojawi po wcisnieciu CTRL + R i czekaj cierpliwie na odpowiedz... lapiej najpierw sprawdzic na tibia.com czy na twoim serverze jest jakis conslor/GM.

Sprawdzic mozesz tu
http://www.tibia.com/community/?subtopic=gamemaster
albo tu http://www.tibia.com/community/?subtopic=counsellor

Napisz od razu co chcesz powiedziec bo requesty w stylu hello, I got problem itp ignoruja.

Przykladowy text w ktory mozesz wyslac:
"(imie) is (i tu wymieniasz co robi)"
Pamietaj ze kradziez itemow w tibia nie jest nielegalna sama z siebie.
W tym okienku bedziesz mogl pisac jesli ktos odbierze twoj request.

re: UHowanie sie na demonie.
Jak sam powiedziales narazie nie bedziesz blokowal demona, wiec po co sie tym martwisz? (zanim dojdziesz do demonow bedziesz walczyl z wieloma potworami przy ktorych rozgryziesz jak sie UHowac jak cie potwor zaslania).

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania