Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 18-03-2007, 13:20   #1
Tomasz1504
Guest

Domyślny wirus przez tibia.pl

Czy jest mozliwosc aby przez tibia.pl lub tibia xx pl dostal sie jakis wirus do mojego komputera(zwlaszcza keyloger)i czy poprzez wchodzenie na jakies stronki (tylko i wylacznie wchodzenie na ta strone) jest mozliwe aby schakowano mi postac?? Bo jak tylko pobiore jakis program/plik z keylogerem ale go nie otworze to nie ma szans na schakowanie konta no nie??

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 18-03-2007, 13:25   #2
DexteroO
Zbanowany

DexteroO's Avatar

Data dołączenia: 30 06 2006

Imię: Griini
Domyślny

na niektorych stronach sa "auto sciagacze" wykorzystujace luki w Internet Explorerze i samo instalujace sie na twoim komputerze
proponuje uzywac Mozilli lub Opery

co do Tibia.pl i "Tibia xx pl", raczej strony te sa czyste.
DexteroO jest offline  
stary 18-03-2007, 13:32   #3
Foto_scr
Zbanowany

Data dołączenia: 23 02 2007
Lokacja: Gdańsk/Płock

Stan: Niegrający
Domyślny

Tak, jest taka możliwość, jak najbardziej.
Foto_scr jest offline  
stary 18-03-2007, 14:02   #4
Tomasz1504
Guest

Domyślny

a powiedzcie mi przy okazji czy zwykly firewall i antywirus zablokuja tego robaka/keylogera?? I czy jesli sie juz dostanie ten robak/keyloger na moj komputer to czy zwykle jego przeskanowanie (kasperski antywirus) wykryje obecnosc tego robaka/keylogera??

stary 18-03-2007, 14:12   #5
Foto_scr
Zbanowany

Data dołączenia: 23 02 2007
Lokacja: Gdańsk/Płock

Stan: Niegrający
Domyślny

@up
Zaktualizowana baza wirusów, wszystkie łatki na Windowsa, skonfigurowany Firewall (bo bez żadnej konfiguracji to on nic sam nie zrobi) no i myśląca głowa.

@down
Tak!

Ostatnio edytowany przez Foto_scr - 18-03-2007 o 14:43.
Foto_scr jest offline  
stary 18-03-2007, 14:41   #6
Tomasz1504
Guest

Domyślny

no tak ale co z tym skanowaniem??Czy przeskanowanie komputera wykryje mi te wirusy/keylogery??

stary 18-03-2007, 18:53   #7
Fatevux
Użytkownik Forum

Fatevux's Avatar

Data dołączenia: 07 08 2004
Lokacja: Poznań

Imię: Avonasak
Profesja: Knight
Świat: Morgana
Poziom: 9
Poziom mag.: 1
Fatevux ma numer GG 3997873
Domyślny

Firewall + dobry antywirus daje 70% ochrony przed ściągnięciem badziewia, Jak już się coś ściągnie to skan powinien znaleźć 90% wszystkich robali, a et 10% można znaleźć tylko za pomocą dobrego anySpyware'a. Polecam "Spybot - Search & Destroy"

Fatevux jest offline  
stary 18-03-2007, 20:10   #8
artur_waw
Guest

Domyślny

Otóż wszystkie strony zarówno Tibia.com, Tibia.pl czy też Tibia.org.pl oraz wszelkie strony mogą posłużyć do wchodzenia w posiadanie informacji poufnych.

Co do skanerów, antywirusów, spyware itp. to niestety nigdy nie dadzą Ci one 100 % bezpieczeństwa, gdyż działają na podstawie swoich bibliotek jak również na podstawie pewnych schematów. Dlatego część zagrożeń nie jest wykrywana.
Ponadto schematyczność prowadzi do tego, iż program który tworzy katalog a w nim plik *.txt napisany w ASM przez Nortona zostaje skatalogowany jako "niebezpieczny".

Właściwie gdy ktoś poda Ci link http://forum.tibia.pl/xxxxxxxxxxxx to nie możesz być pewien tego gdzie trafisz

stary 18-03-2007, 23:52   #9
Dr. Omader
Administrator

Dr. Omader's Avatar

Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 104
Domyślny

Osobiscie oczywiscie nic takiego na stronie nie umieszczamy. Jednak na forum zdaza sie iz uzytkownik umieszcza jakies syfy. Nie bede sie rozpisywal na ten temat bo bylo to wiele razy poruszane. Poszukaj w poradnikach "Jak nie dac sie shackowac", przeczytaj, uzywaj i mysl - a nic nigdy Ci sie nie stanie.
Dr. Omader jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania