|
Notki |
Magia Magiczne zaklęcia, runy, potężni magowie. Tutaj wszystko o magii w Tibii |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 31 12 2005
Lokacja: Płock
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Lorche
Profesja: Sorcerer
Świat: Astera
Poziom: 29
Skille: --/22
Poziom mag.: 32
|
![]() Witam. Wchodzę sobie dziś na tibia.pl, klikam 'Czary maga' i zauważyłem że nie ma żadnych informacji o tym, jaki mlvl na jaki czar, tylko są informacje o tym, jaki level na jaki czar. Czy to oznacza, że teraz nie ma wymagań co do mlvla przy czarowaniu, za to są co do levela? Oświećcie mnie proszę.
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 05 2005
Lokacja: Koscian
Stan: Na emeryturze
Imię: Dont click here.
Profesja: Elder Druid
Świat: Elysia
Poziom: 60
Poziom mag.: 54
![]() |
![]() Po zimowym update zeby uzywac danych czarów, czy robic runy potrzeba odpowiednich lvl'i. Jednak do uzywania run zrobionych przez kogos(lub przez siebie) wystarczy nadal odpowiedni mlvl.
Jeśli ci pomoglem ciesze sie;p
Hail Dark Fighters! In memory of Kleokli the Elder Druid. ------------- Po jakims czasie twoja najlepsza postac zostaje tylko symbolem porażki i straconych godzin, dni, miesiecy i postanawiasz ja sprzedac, zarabiasz tyle ze w efekcie wychodzi kolo 3 gorszy za godzine gry, a kto sobie nim pkuje, po czym dostaje delete za acc shareing/tradeing/player killing. Moze lepiej wogole tego nie zaczynac? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]() No to ja zapraszam cie do obejrzenia na stronie tibia.com tam wszystko pisze od ktorego lvl i mlvl mozna uzywac dany czar ....
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
|
![]() oczywiscie ze lvl
wolisz miec 20 druida i 90 mlvl czy 90 druida i 20 mlvl? ;P <wiem ze odchylenie jest spore> i nie pisac mi ze druida 20 lvl i 90 mlvl bo z takim mlvlem latwo sie lvl robi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 12 01 2006
|
![]() Jasne ze lepiej miec druida z 20 lvl i 90 mlvl bo mozesz jakiemus nooobkowi nagle z SD wyladowac dos sporo a w sytuacji odwrotnej to raczej bedzie cienko. Powiedz ze nie...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Jasne ze na 20 levelu jestes na 2 SDki do zdjecia, niezaleznie od mlvlu.
Najlepsza metoda jest expic, "wystarczajacy" mlvl wpadnie podczas gry.
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 06 2005
Lokacja: Łódź
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Knight
Świat: Pythera
Poziom: 55+
Skille: 80+/80+
![]() |
![]() @up niekoniecznie jestes do zdjecia.
Już wam tłumacze dzieci(lol). Przy liczeniu swojej siły magicznej wykorzystuje sie jednostki %(procenty). Wiec tak mlvl liczy się jako 3%. Lvl liczy sie jako 2%. Czyliy jeśli mam druida, który mam mlvl 90 a lvl 20 to obrażenia od sd w ludzia bedą: 20 x 2 = 40% 90 x 3 = 270% 40% + 270% = 310% Tutaj juz kalkulator się kłania: 310% x 1,45 = 449,5 Obrażenia w ludzia są 2 razy mniejsze więc: Średnie obrażenia w człowieka wyniosą: 225 oczywiście można sobie obliczyć maksymalną i minimalną wartosc: +/- 1/3 Ale to juz zrobicie sami w domciu po kryjomciu. Ostatnio edytowany przez Texterus - 19-01-2006 o 21:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
eX Moderator
![]() |
![]() Dobra masz te 260+ hp, 90 mlvl i co z tym mozesz zrobic ? Sile czarow masz taka jak 1 miesieczny sorc 55+ z przyzwoitym mlvl, nic powaznego nie przezyjesz, masz tylko satysfakcje ze przestales 5 lat pod depo klepiac runy.
Wyladujesz jakiemus noobowi z sd, on odda mocniej, gryziesz glebe i jestes ***set godzin w plecy.
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() 5 lat o lol wez ty chyba sorkiem nie grales 5 lat to ty bys zrobil 150 mlvl. A ten 90 mlvl, o którym była mowa to da sie wklepac w roczek. Ale gdy skonczysz robic mlvl nie idziesz nawalac nobkuw z sd, bo i po co. Idziesz sobie na jakisdragon lair z hmm of corz, i bijesz w ten sposub nie bedziesz zalowal roku zuzytego na mlvl potem gdy wbijesz juz 40 lvl znajdujesz blockera i chodzis zna demony bo mozes zbo walisz z zsd powyzej 500 nie pomyslales co ??. Oczywiscie musi byc 2 shooter. I jak chces zmoze poklepac nooby.
Ostatnio edytowany przez Texterus - 20-01-2006 o 00:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 03 2004
Lokacja: from Dwarves Lands...
|
![]() 90 m lvl da się wklepać w roczek? To wyjaśnij mi miszczu, czemu jeszcze nikt takiego m lvlu nie nabil, i pewnie dlugo nie nabije? Pff....
Smoki powinny być okrutne, chytre, nieczułe i straszne. Ale coś ci powiem, czlowieku.... Smoki nigdy nie paliły na stosie, nie torturowały, nie rozpruwały na kawałki i nie nazywały tego moralnością. Terry Pratchett, "Straż! Straż!" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Zastanów się, dlaczego nikt nie posiada takiego mlvlu? Bo go się nie robi rok? Spryciarz!
~~Wieczny Szejk of Oldschool's maniacs~~ Jestem jaki jestem to fakt Lubie kiedy buja sie mój świat Poruszam sie raz w przód raz w tył Ja piłem, pije i będę pił Historii mojej nie pozna nikt Znów świat się buja a ja z nim To nie jest wyścig , to nie próba sił Ja piłem, pije i będę pił. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
eX Moderator
![]() |
![]() Cytuj:
Daro wydajac miliony na mf aktualnie osiagnal 85. Zobaczymy kiedy wpadnie 86 a tobie sie juz marzy 150. Cytuj:
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() LOL, trochę chęci panowie. Ale jesli milabys ten 90 mlvlek wklepac w rok to musialbys codzienne stać przed depo po pare godzin.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
eX Moderator
![]() |
![]() wg Erig.net:
awans od 0 - 90: -84,992,188 many -2 lata i 253 dni na regeneracje many ( prawie 3 lata _ciaglej_ gry ) -42 miliony gp jesli chcialbys to zrobic mfami -19 dni jesli pilbys mfy co 2 sekundy przez 24/7 wiec nie pisz glupot. a na 150 mlvl skromne 820 lat.
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() :/
Twoja mądrość mnie oświeciła. A tak serialnie to moze sie pomulilem o 20-30 mlvli. Ale przeciez to tylko 3 lata gry. Jakbys mógł mi podać link do tego calculatorka byłbym wdzięczny. Ostatnio edytowany przez Texterus - 20-01-2006 o 11:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 07 2004
Imię: Hidetaka
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Defenders of Ulthuan
Świat: Secura
Poziom: 130
Poziom mag.: 74
|
![]() www.erig.net
0-90 to nie 3 lata gry tylko 3 lata ciągłej regeneracji many... Jeśli byś grał po 4 godziny dziennie to masz już 18 lat gry do 90 mlvl... >.> Ostatnio edytowany przez hide - 20-01-2006 o 12:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 02 2005
Lokacja: Ełk
Stan: Na emeryturze
Imię: Jastr
Profesja: Sorcerer
Świat: Galana
Poziom: 8
Skille: :)
![]() |
![]() Wszystko (tak jak i cała gra ) jest wyważone posiadanie 90 mlvla przez 20 lvlowca jest prawie niemożliwe wyobraź sobie że grasz sorcem 20lvl stoisz pod depo 5-6h dziennie i nikt cię nie dednie?? hehe nie chce mi się wierzyć, no chyba że dla ciebie stanie pod depo i klepanie run to świetna zabawa i non stop jesteś przed kompem gdy to robisz
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Gdybys przecztal pare postów pierwszysz, wiedziałbyś, że 20 lvl i 90 mlvl nie był moim pomysłem, ja tylko obliczanie siły magii objasniłem.Jesli wybierałbym miedzy 20 sorkiem 90 mlvl a 90 sorkiem i 20 mlvl pierwszego bym wybral ale jezeli mialbym dojsc 90 sork z mlvl 60 to 3 wybralbym.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 09 2005
Stan: Aktywny gracz
Imię: Hui hqui qui ki
Profesja: Druid
Świat: Nebula
Poziom: 30
Skille: ;P
Poziom mag.: 35
|
![]() Cytuj:
![]() @down Nie, nie poplątał się i na przyszłość: edytuj posty, bo to co robisz to spam ![]() ![]() ![]() Jeżeli nie rozumiesz pewnych zwrotów lub są one za trudne albo po prostu się nie wyspałeś, napisz PW, to wyjaśnię ci, o co chodzi, a nie zaśmiecaj tematu byle czym ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Loron - 20-01-2006 o 21:37. |
|
![]() |
![]() |