Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 26-04-2006, 17:58   #1
Hermiona
Użytkownik forum

Hermiona's Avatar

Data dołączenia: 25 04 2006
Lokacja: Kościan

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 13
Skille: 35/25
Poziom mag.: 1
Hermiona ma numer GG 8877238 Send a message via Skype™ to Hermiona
Dumny Po co zabijać innych graczy???

Zastanawiam się jak po zabiciu gracza czuje się zabójca. Ja jeszcze nikogo nie zabiłam. Moi koledzy którzy grają w tibie zawsze po tym jak ktoś ich zabije są przygnebieni i jacys dziwni. Jak widze coś takiego i pomyśle że jak ja bym kogoś zabiła to moje ofiary też by się tak zachowywały to juz mnie te cale zabojstwa nic nie obchodzą. Bo po co zabijać?
a.) bo ich rzeczy przechodzą na naszą własność-najcześciej gracze gp trzymają w depo przy sobie mają zazwyczaj niedużo. Lina,łopata zegarek troche food i zazwyczaj jeszcze pare niezbednych rzeczy. Czasem wyleca jeszcze buty lbo co innego ale czy warto o to zabijać zwłaszcza słabszych i o czystym koncie graczy??
b.)bo pozbędziemy się uciążliwego nooba- czy nie mozemy poprostu dodac go do listy ignore i nie zwracać na niego uwagi.'
c.)zemsta-bo kiedyś on nas zabił- zastanówmy się czy i w tej sytuacji warto go dednąć jesli my go dedniemy on nas w odwecie także zabije potem my i tak bezustannie. Czy warto? Zastanówcie się?
d.) polowanie na potworki- spotkałam się z taką sytuacją, widzialam jak pewien paladyn walczyl sobie z trolami i przyszla taka dziewczyna takze powalczyc z tymi trolami a on zaczął do niej strzelać z włócznii. Prawie ją zabij ale udało jej się uciec.Miała szczeście. Czynie przypomina wam to czegoś w stylu hamstwa- nie chcial się podzielic.
e.) hobby- to najbardziej ohydny sposób. Niektórych hobbym jest zabijanie innych graczy. Najczęściej są to wysoko levelowe postacie które nie mają co robić i zabijają bezbronnych, słabych (najczesciej 8 levelowcow) gracze.
Nie mają one jednak red skulla ponieważ starają się nie przekroczyć limitu 3 graczy w jeden dzien , 5 graczy w tydzien oraz 10 w miesiac. Prawda że okrutne!
f.) trening- na graczach można mieć doskonały trening(mowie o takim bez zgody drugiej osoby) ale czy nie można poćwiczyć na potworkach dosyć że expimy to jeszcze cwiczymy skille.
Zastanówcie się czy warto zabijać graczy??? Pomyślcie że nie którzy gracze są od tibii uzaleznieni i jak ich ktoś zabije to popełnią samobójstwo(tak moze być) i będzie to wasza winna. Ja tam bym za bardzo tego nie przezywała (pare razy juz mniepare razy potworki dedly i zyje). Owszem, gram w tibie srednio co dwa dni po godzinie (nie lubie za dużo komputera).
Pozdrawiam

Ostatnio edytowany przez Hermiona - 27-04-2006 o 16:04.
Hermiona jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 26-04-2006, 18:06   #2
Avager
Użytkownik Forum

Avager's Avatar

Data dołączenia: 11 11 2004
Lokacja: Opole

Avager ma numer GG 1611291
Domyślny

Zabawa !!!!!!!!
Wiesz jaka to frajda widziec uciekajacego Pseudo Polacka z Dysmozgowiem jakiego swiat nie widzial, krzyczacego "Sostaf mnhie !11111" ??
Wiesz...

W sumie ja PK'ujac nie robi sie nic zlego...wprost przeciwnie !
Dodaje sie klimatu !
Widziales kiedys Opowiesci Fantazy bez Mordercow ? Lub tym podobnych rzeczy ? Gdzie dana osoba morduje kogos czasem bez powodu...
seryjny morderca = dla zabawy..

Sprobuj kogos zabic... czasem jest maly stresik (jesli sie przejmujesz gra), jesli nie (tak jak ja... mam to gdzies czy padne czy nie i tak w ten shit nie gram) to masz super zabawe... ucieka gostek przed Toba, ty zapewne wiesz jak on teraz w RL sie zachowuje... (Drgawki, lapy mu lataja na wszystkie kierunki - tak przynajmniej czytalem ze jak ktos jest pkowany tak sie zachowuje...) A po smierci ... jego oczywiscie zazwyczaj widzisz napis PM'a od niego... "Huntenad !!!!!1" Takze pisany w strachu i czyms tam jeszcze...strachu spowodowanego Denna, zryta gra ... o.O ?!
I to jest wlasnie moj powod pkowania... ZABAWA i LOL'owanie z ludzi takich jak wlasnie ten podany przyklad (90% moich ofiar tak sie zachowywalo...dziwne...nie ? ).
Avager jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-04-2006, 18:11   #3
Heliwurab
Użytkownik Forum

Heliwurab's Avatar

Data dołączenia: 14 08 2004
Lokacja: google.pl

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Secura
Poziom: 20
Poziom mag.: 18
Heliwurab ma numer GG 1036614
Domyślny

Można też PK'owac pewne osoby masowo, zeby odczepily sie od Tibi! Takie cos sprawdza sie, gdy znasz jakiegos maniaka ktory nie widzi swiata poza Tibia... A takie cos sie zdarza.. Oczywiscie moze tez byc przypadek, ze taki gosciu zamiast przestac grac, wkurzy sie, popelni samobojstwo, albo kogos inneg skrzywdzi... Zalezy od typu czlowieka

Ja pkowalem dla RSa, loota, albo jak mi sie nudzilo i mialem glupia postac ^^
Heliwurab jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-04-2006, 18:15   #4
kołbaś
Użytkownik Forum

kołbaś's Avatar

Data dołączenia: 14 12 2004

kołbaś ma numer GG 7494864
Domyślny

i po tych wyslanych wiadomosciach oni zucali gre i szli na servery non pvp i zanoobialy je pls nie pk'ujcie bo zaraz konczy mi sie pacc a nie chcem miec zepsutej zabawy

I staniemy się pasterzami,
Dla Ciebie mój panie dla Ciebie,
Z Potęgą otrzymaną prosto z Twej dłoni,
Nasze nogi nieść mogą spokojnie Twe rozkazy,
Tak więc rozlejemy rzekę ku Tobie,
I poskramiać duszę będziemy na wieki,
In nomine Patris et Filii,
et Spiritus Sancti. Amen.
kołbaś jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-04-2006, 18:18   #5
teletoobis
Użytkownik Forum

teletoobis's Avatar

Data dołączenia: 22 09 2005
Lokacja: B-stok

Profesja: Elite Knight
teletoobis ma numer GG 2751608
Domyślny

Avager bardzo dobrze to opisał ja dodam tylko, że nie znosze tych co mówią "po drugiej stronie kabla też siedzi człowiek" bo tibia to tylko gra a ci co tak mówią najprawdopodobniej sami cały czas dedają i anonimowo chcą powstrzymać pk'rów

p.s. idź lepiej w simsy grać skoro to dla Ciebie jest hamstwo

*2 rady od teletoobis'ia:
1. NIGDY nie dawać passów z forum młodszej zwierzynie
2.TULIMY!

Wiesz, jednego Ci zazdroszczę: kiedy ja siedze na forum pełnym idiotów, Ty właśnie czytasz podpis geniusza i przyszłego władcy świata :/
Cytuj:
Bana nie ma a jednak jest a mimo to pisze :/ wtf?

Ostatnio edytowany przez teletoobis - 26-04-2006 o 18:43.
teletoobis jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-04-2006, 18:18   #6
Zernol
Użytkownik forum

Zernol's Avatar

Data dołączenia: 21 04 2006

Domyślny

też uważam że zabija nie jest głupie co sie z tego ma frajde?!! ale oczywiście frajde tylko ten którego dednoles nie ma frajdy mój kumpel jak go deadneli zaczoł płakać a ma 16 lat co ty byś zrobił na jego miejscu ja już sprawdzałem co to jest red skull i wiem ze to szajs wiec po co dedasz

Jest to 1 miejsce zajmowane wśród hamstwa ta gram powinna być miła zespołowa a nie okrutna i nie wiadomo co jeszcze niektórzy widzą że dedają jednego ten ma PK i zamiast go zabijac zabija tego co go nie ma czy to jest mądre??

dlamnie nie
Zernol jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-04-2006, 18:23   #7
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Emirates Stadium
Wpisy bloga: 3

Stan: Niegrający
Domyślny

"Nabij mi się na miecz, nikczemniku póki możesz, bo ja taki dobry nie będe !"
Zabijanie to częśc tej gry. Jeżeli nie lubisz gdy ktoś Cię zabija - idź na Non-PvP.
@down:
Obydwoje zachowali się chamsko.

Ostatnio edytowany przez Yoh Asakura - 26-04-2006 o 18:34.
Yoh Asakura jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-04-2006, 18:32   #8
Venderer
Użytkownik Forum

Venderer's Avatar

Data dołączenia: 04 09 2004
Lokacja: Between Heaven & Hell

Świat: Refugia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Hermiona
zabij ale udało jej się uciec.Miała szczeście. Czynie przypomina wam to czegoś w stylu hamstwa- nie chcial się podzielic.
Ten moment jest najgłupszy z całej tej wypowiedzi. Hamstwo, że ją zabił?(lub chciał). A to, że ona mu podbierała trolle to nie hamstwo?

Ten temat nie ma sensu, jeśli masz zamiar płakać to idź pograć w sapera, choć lepiej nie bo tam też można zginąć =.='

Zabijanie to nieodzowna** część tej gry, nie podoba się? = NON PVP plxor -.-

**spacja czy nie spacja? O to jest pytanie :|

Ostatnio edytowany przez Venderer - 26-04-2006 o 18:37.
Venderer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-04-2006, 18:40   #9
Zernol
Użytkownik forum

Zernol's Avatar

Data dołączenia: 21 04 2006

Domyślny

a to jak podbierala to zmienia postac zeczy.

A ten ziomek to nie była przypadkiem Hermiona??

Nie wiem
Zernol jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-04-2006, 18:48   #10
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Zernol
też uważam że zabija nie jest głupie co sie z tego ma frajde?!! ale oczywiście frajde tylko ten którego dednoles nie ma frajdy mój kumpel jak go deadneli zaczoł płakać a ma 16 lat co ty byś zrobił na jego miejscu ja już sprawdzałem co to jest red skull i wiem ze to szajs wiec po co dedasz

Jest to 1 miejsce zajmowane wśród hamstwa ta gram powinna być miła zespołowa a nie okrutna i nie wiadomo co jeszcze niektórzy widzą że dedają jednego ten ma PK i zamiast go zabijac zabija tego co go nie ma czy to jest mądre??

dlamnie nie
Taaak... tylko, że grając na świecie pvp/e-pvp wyrażasz zgodę na ryzyko zabicia. Nie ma żadnej zasady, która drugiemu graczowi tego zabrania. Jeśli Twój 16stoletni kumpel (a może Ty?) zaczął płakać z powodu deda w grze, to powinien przestać grać. Po drugie chamstwo. Po trzecie - ta gra nigdy nie będzie miła i zespołowa, bo to nie jest RPG, żeby się liczyła współpraca każdy sobie rzepkę skrobie - bo każdy chce więcej expa/loota/czegokolwiek.

@topic: idź na non-pvp...
stary 26-04-2006, 22:14   #11
Lady'Dex
Użytkownik Forum

Lady'Dex's Avatar

Data dołączenia: 07 04 2006
Lokacja: Thais

Imię: Lady'Dex
Profesja: Druid
Świat: Askara
Domyślny hmm

A jak Ty zabijesz takiego np. Cyclopa ? Moze on tez ma rodzine ? moze chce miec male cyclopki zeby ich bronic? Moze przez Ciebie one straca Swojego "Cyca" rodziny ? tak samo, zabijesz trola, a nie myslisz o jego kuzynie swamp trollu? oni tez Cierpia ?! Komputer Tez CzłowieK !!

IRONIA xD
Lady'Dex jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-04-2006, 08:53   #12
boorex
Zbanowany

boorex's Avatar

Data dołączenia: 29 07 2005
Lokacja: Wa-wa

Stan: Aktywny Gracz
Świat: Furora
Domyślny

oj boze....to sa tylko poczatki musisz sie chronic przed pk, ale ja jakos jako jedyny w moim srodowisku pod blokowym i klasywom nie mialem z tym problemy, cala kase inwestuj w ihy i uhy....poza tym bardzo dobrze ze da sie zabijac, nie wyobrazam sobie ciaglego klepania scarabow, wygonienia wyzszego lvla z kolegami z hydr jak mi sie wpieprzyl , testowania exori na ludziach, testowania miecza itp -.- na poczatku jest najgorzej bo nic nie mozesz zrobic ale potem mozna sobie za to pokozaczyc
Btw. na malym lvl nie wdawajcie sie w bujki z malymi lvlami , wklepiecie reda i gowno z tego bedziecie mieli przyjdzie znudzony 50-60 ek i cie zabije

PKOWANIE ROX jak myslisz ze nie TO NON PVP -.-' i nie ma problemu po co wogole zakladac takie durne tematy skoro same istnienie swiatow non pvp miazdzy ten temat -.-
boorex jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-04-2006, 09:12   #13
Avager
Użytkownik Forum

Avager's Avatar

Data dołączenia: 11 11 2004
Lokacja: Opole

Avager ma numer GG 1611291
Domyślny

Wychodzicie po za temat !

Temat to jest : Czemu zabijacie,
Wy zmieniacie go... Czemu Hermiona zostala zabita - jesli wogole... .

-.-

i kto tó jezd gupi ?
Avager jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-04-2006, 14:00   #14
Hermiona
Użytkownik forum

Hermiona's Avatar

Data dołączenia: 25 04 2006
Lokacja: Kościan

Świat: Harmonia
Poziom: 13
Skille: 35/25
Poziom mag.: 1
Hermiona ma numer GG 8877238 Send a message via Skype™ to Hermiona
Król Wyjasnienie

Po pierwsze nie zostałam zabita jeszcze ani razu!
Po drugie nie sądze że zabijanie powinno być zabronione ale jeśli ktoś powie no kill od razu wydaje mi się ze ten człowiek ma sumiennie.
Po trzecie ja bym się nie martwiła gdyby mnie zabili bo i tak wiecej gram w simsy i czytam a tibia to tylko taka dodatkowa rozrywka.
Chodzi mi tylko o to ze zabijanie graczy za nic i typu graczy co popelniają o to samobójstwo jest troche chamskie.
Nie chce iść na swiaty non-pvp bo wydają mi się nudne ale uważam ze nadmierne zabijanie osmiolevelowców jest troche ponad normy. Powinniśmy pomagać tym graczą mowic im jakie zasady panują na mainlandzie a nie od razu ich zabijać bo to przeciez najtrudniejszy moment(jak byłam na 8 leverze caly czas się bałam że mnie dednomwięc siedziłam w depo i chodzilam na bugi jedynie rano kiedy było mało graczy na serverze)powinniśmy pomagać takim graczom. Ja pomogłam jakims pięciu początkującym graczom choć mi nikt nie pomógł i musiałam ciągle czytać poradniki na forum i na tibia.pl

p.s czasami tez mam ochote kogoś zabić ale postanowiłam ze tak nie będe robić
Hermiona jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-04-2006, 14:11   #15
Krzesław
Użytkownik Forum

Krzesław's Avatar

Data dołączenia: 24 01 2005
Lokacja: Komórka pod schodami do nieba

Stan: Na Emeryturze
Świat: Berylia
Krzesław ma numer GG 5937171
Domyślny

Ja tylko raz zabiłem innego gracza, bo się naprzykrzał i zaczął pierwszy mimo, że był słabszy. A jak mnie ktoś zabije to owszem jestem zły, ale nic więcej bo to jest tylko gra, a moją śmierc zostawiam na sumieniu zabójcy, bo przecież gdybym był uzależniony to mógłbym popełnić samobójstwo.

@Hermiona: Radzę ci zrobić lepszy mlvl, bo ja na 11lvl mam mlvl12 Oczywiście to było jeszcze przed updatem, gdy robiło się HMMy ale warrto sprobować exura czy światłem.

Powyższy post jest zapewne częścią programu pt. "Chcę zostać naj użytkownikiem w przyszłym roku"
Krzesław jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-04-2006, 14:27   #16
Venderer
Użytkownik Forum

Venderer's Avatar

Data dołączenia: 04 09 2004
Lokacja: Between Heaven & Hell

Świat: Refugia
Domyślny

Cytuj:
Po drugie nie sądze że zabijanie powinno być zabronione ale jeśli ktoś powie no kill od razu wydaje mi się ze ten człowiek ma sumiennie.
Po trzecie ja bym się nie martwiła gdyby mnie zabili bo i tak wiecej gram w simsy i czytam a tibia to tylko taka dodatkowa rozrywka.
Chodzi mi tylko o to ze zabijanie graczy za nic i typu graczy co popelniają o to samobójstwo jest troche chamskie.
Nie chce iść na swiaty non-pvp bo wydają mi się nudne ale uważam ze nadmierne zabijanie osmiolevelowców jest troche ponad normy. Powinniśmy pomagać tym graczą mowic im jakie zasady panują na mainlandzie a nie od razu ich zabijać bo to przeciez najtrudniejszy moment(jak byłam na 8 leverze caly czas się bałam że mnie dednomwięc siedziłam w depo i chodzilam na bugi jedynie rano kiedy było mało graczy na serverze)powinniśmy pomagać takim graczom. Ja pomogłam jakims pięciu początkującym graczom choć mi nikt nie pomógł i musiałam ciągle czytać poradniki na forum i na tibia.pl

No skoro Ci to, aż tka nie przeszkadza to PO CO ROBISZ TAKEI DURNE TEMATY?! Masz racje idź pograć w simsy -.- Swego czasu jak to jeszcze było "modne" bawiłem się w alcatraz -.- 10 ludzików i ciekawe który prędzej umrze w pokoju 2x2 ;]
stary 27-04-2006, 14:59   #17
Łolek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 06 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Venderer
No skoro Ci to, aż tka nie przeszkadza to PO CO ROBISZ TAKEI DURNE TEMATY?! Masz racje idź pograć w simsy -.- Swego czasu jak to jeszcze było "modne" bawiłem się w alcatraz -.- 10 ludzików i ciekawe który prędzej umrze w pokoju 2x2 ;]
hihih tez takie fazy mialem :>

co do pkowania to to jest najlepsze w calej tej grze, pkuje dla zabawy no i loota

hail _/
Łolek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-04-2006, 15:06   #18
DrOOzeR
Użytkownik forum

DrOOzeR's Avatar

Data dołączenia: 17 12 2005
Lokacja: SantFeliuDeGuiXols

Imię: -.^
Świat: Astera
Domyślny

Powinni zrobic nowy rodzaj serwera z wojnami gildi gdzie czlonkowie jednej gildi moga wypowiedziec wojne drugiej i wszyscy czlonkowie tych gildi moga sie zabijac wtedy to by byla jazda a nie jakis 60lvl+ MS po hacku najczesciej wpada pod dp i robi miazge z newbie bo to raczej jest niemile . Ja osobiscie gram na non-pvp z przyczyn prostych na serwerach pvp nie trawilem "leave or die" wiec duzo hight lvli latalo zamna i fundowali mi wyczieczke na rooka xD pozatym mam manie odkrywania tajemnic tibi chociaz terz robota sie zaczyna i tibia bedzie ograniczona

Ostatnio edytowany przez DrOOzeR - 27-04-2006 o 15:07.
DrOOzeR jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-04-2006, 15:30   #19
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
Domyślny

Cytuj:
Nie?:
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Hermiona (pierwszy post w tym temacie)
(pare razy juz mnie dedli i zyje).
Więc jednak tak.
Cytuj:
A mi się wydaje, że ten człowiek nie zna angielskiego.
Cytuj:
Nie chce iść na swiaty non-pvp bo wydają mi się nudne ale uważam ze nadmierne zabijanie osmiolevelowców jest troche ponad normy.
Kto tych 8 lvli zabija? Przecież to się nie opłaca - żadnego loota, żadnej frajdy, bo toto nawet nie odda/nie uleczy się, tylko padnie na rozkaz.
Cytuj:
Powinniśmy pomagać tym graczą mowic im jakie zasady panują na mainlandzie a nie od razu ich zabijać bo to przeciez najtrudniejszy moment(jak byłam na 8 leverze caly czas się bałam że mnie dednomwięc siedziłam w depo i chodzilam na bugi jedynie rano kiedy było mało graczy na serverze)
Po pierwsze leveLU, nie leveRZE, to nie leveR (dźwignia) tylko leveL (poziom). Po drugie, ponoć Cię tak bardzo nie rusza jak padasz, a tu nagle mówisz o takim panicznym strachu... współczuję.
Cytuj:
powinniśmy pomagać takim graczom. Ja pomogłam jakims pięciu początkującym graczom choć mi nikt nie pomógł i musiałam ciągle czytać poradniki na forum i na tibia.pl
Newbie - tak. Noobom - nie. Początkujący gracz dość często po traumatycznych przeżyciach na rooku (kradzież expa/loota etc. etc. etc.) zachowuje się jak noob, bo jest przyzwyczajony...
Cytuj:
Nie bądź taka pewna.

Ostatnio edytowany przez Lasooch - 27-04-2006 o 15:38.
Lasooch jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-04-2006, 15:42   #20
Alanus Lutinum
Użytkownik Forum

Alanus Lutinum's Avatar

Data dołączenia: 28 07 2005
Wpisy bloga: 1

Stan: Niegrający
Świat: Obsidia
Alanus Lutinum ma numer GG 6972780
Domyślny

PKowanie to zabawa. Najlepiej przeczytaj post Avagera. Po co Cipsoft stworzył światy PvP-enforced ? Żeby ludzie sie zabijali.

Ostatnio edytowany przez Alanus Lutinum - 27-04-2006 o 15:44.
Alanus Lutinum jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania