|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 25 04 2006
Lokacja: Kościan
Stan: Aktywny gracz
Imię: Emma Rogirou
Profesja: Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 13
Skille: 35/25
Poziom mag.: 1
|
![]() Zastanawiam się jak po zabiciu gracza czuje się zabójca. Ja jeszcze nikogo nie zabiłam. Moi koledzy którzy grają w tibie zawsze po tym jak ktoś ich zabije są przygnebieni i jacys dziwni. Jak widze coś takiego i pomyśle że jak ja bym kogoś zabiła to moje ofiary też by się tak zachowywały to juz mnie te cale zabojstwa nic nie obchodzą. Bo po co zabijać?
a.) bo ich rzeczy przechodzą na naszą własność-najcześciej gracze gp trzymają w depo przy sobie mają zazwyczaj niedużo. Lina,łopata zegarek troche food i zazwyczaj jeszcze pare niezbednych rzeczy. Czasem wyleca jeszcze buty lbo co innego ale czy warto o to zabijać zwłaszcza słabszych i o czystym koncie graczy?? b.)bo pozbędziemy się uciążliwego nooba- czy nie mozemy poprostu dodac go do listy ignore i nie zwracać na niego uwagi.' c.)zemsta-bo kiedyś on nas zabił- zastanówmy się czy i w tej sytuacji warto go dednąć jesli my go dedniemy on nas w odwecie także zabije potem my i tak bezustannie. Czy warto? Zastanówcie się? d.) polowanie na potworki- spotkałam się z taką sytuacją, widzialam jak pewien paladyn walczyl sobie z trolami i przyszla taka dziewczyna takze powalczyc z tymi trolami a on zaczął do niej strzelać z włócznii. Prawie ją zabij ale udało jej się uciec.Miała szczeście. Czynie przypomina wam to czegoś w stylu hamstwa- nie chcial się podzielic. e.) hobby- to najbardziej ohydny sposób. Niektórych hobbym jest zabijanie innych graczy. Najczęściej są to wysoko levelowe postacie które nie mają co robić i zabijają bezbronnych, słabych (najczesciej 8 levelowcow) gracze. Nie mają one jednak red skulla ponieważ starają się nie przekroczyć limitu 3 graczy w jeden dzien , 5 graczy w tydzien oraz 10 w miesiac. Prawda że okrutne! f.) trening- na graczach można mieć doskonały trening(mowie o takim bez zgody drugiej osoby) ale czy nie można poćwiczyć na potworkach dosyć że expimy to jeszcze cwiczymy skille. Zastanówcie się czy warto zabijać graczy??? Pomyślcie że nie którzy gracze są od tibii uzaleznieni i jak ich ktoś zabije to popełnią samobójstwo(tak moze być) i będzie to wasza winna. Ja tam bym za bardzo tego nie przezywała (pare razy juz mniepare razy potworki dedly i zyje). Owszem, gram w tibie srednio co dwa dni po godzinie (nie lubie za dużo komputera). Pozdrawiam Ostatnio edytowany przez Hermiona - 27-04-2006 o 16:04. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 11 2004
Lokacja: Opole
![]() |
![]() Zabawa !!!!!!!!
Wiesz jaka to frajda widziec uciekajacego Pseudo Polacka z Dysmozgowiem jakiego swiat nie widzial, krzyczacego "Sostaf mnhie !11111" ?? Wiesz... W sumie ja PK'ujac nie robi sie nic zlego...wprost przeciwnie ! Dodaje sie klimatu ! Widziales kiedys Opowiesci Fantazy bez Mordercow ? Lub tym podobnych rzeczy ? Gdzie dana osoba morduje kogos czasem bez powodu... seryjny morderca = dla zabawy.. Sprobuj kogos zabic... czasem jest maly stresik (jesli sie przejmujesz gra), jesli nie (tak jak ja... mam to gdzies czy padne czy nie i tak w ten shit nie gram) to masz super zabawe... ucieka gostek przed Toba, ty zapewne wiesz jak on teraz w RL sie zachowuje... (Drgawki, lapy mu lataja na wszystkie kierunki - tak przynajmniej czytalem ze jak ktos jest pkowany tak sie zachowuje...) A po smierci ... jego oczywiscie zazwyczaj widzisz napis PM'a od niego... "Huntenad !!!!!1" Takze pisany w strachu i czyms tam jeszcze...strachu spowodowanego Denna, zryta gra ... o.O ?! I to jest wlasnie moj powod pkowania... ZABAWA i LOL'owanie z ludzi takich jak wlasnie ten podany przyklad (90% moich ofiar tak sie zachowywalo...dziwne...nie ? ). |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2004
Lokacja: google.pl
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Secura
Poziom: 20
Poziom mag.: 18
![]() |
![]() Można też PK'owac pewne osoby masowo, zeby odczepily sie od Tibi! Takie cos sprawdza sie, gdy znasz jakiegos maniaka ktory nie widzi swiata poza Tibia... A takie cos sie zdarza.. Oczywiscie moze tez byc przypadek, ze taki gosciu zamiast przestac grac, wkurzy sie, popelni samobojstwo, albo kogos inneg skrzywdzi... Zalezy od typu czlowieka
![]() Ja pkowalem dla RSa, loota, albo jak mi sie nudzilo i mialem glupia postac ^^ |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 12 2004
![]() |
![]() i po tych wyslanych wiadomosciach oni zucali gre i szli na servery non pvp i zanoobialy je pls nie pk'ujcie bo zaraz konczy mi sie pacc a nie chcem miec zepsutej zabawy
![]() I staniemy się pasterzami, Dla Ciebie mój panie dla Ciebie, Z Potęgą otrzymaną prosto z Twej dłoni, Nasze nogi nieść mogą spokojnie Twe rozkazy, Tak więc rozlejemy rzekę ku Tobie, I poskramiać duszę będziemy na wieki, In nomine Patris et Filii, et Spiritus Sancti. Amen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 09 2005
Lokacja: B-stok
Profesja: Elite Knight
![]() |
![]() Avager bardzo dobrze to opisał
![]() ![]() p.s. idź lepiej w simsy grać skoro to dla Ciebie jest hamstwo
*2 rady od teletoobis'ia: 1. NIGDY nie dawać passów z forum młodszej zwierzynie 2.TULIMY! Wiesz, jednego Ci zazdroszczę: kiedy ja siedze na forum pełnym idiotów, Ty właśnie czytasz podpis geniusza i przyszłego władcy świata :/ Cytuj:
Ostatnio edytowany przez teletoobis - 26-04-2006 o 18:43. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 21 04 2006
|
![]() też uważam że zabija nie jest głupie co sie z tego ma frajde?!! ale oczywiście frajde tylko ten którego dednoles nie ma frajdy mój kumpel jak go deadneli zaczoł płakać a ma 16 lat co ty byś zrobił na jego miejscu ja już sprawdzałem co to jest red skull i wiem ze to szajs wiec po co dedasz
Jest to 1 miejsce zajmowane wśród hamstwa ta gram powinna być miła zespołowa a nie okrutna i nie wiadomo co jeszcze niektórzy widzą że dedają jednego ten ma PK i zamiast go zabijac zabija tego co go nie ma czy to jest mądre?? dlamnie nie |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() "Nabij mi się na miecz, nikczemniku póki możesz, bo ja taki dobry nie będe !"
Zabijanie to częśc tej gry. Jeżeli nie lubisz gdy ktoś Cię zabija - idź na Non-PvP. @down: Obydwoje zachowali się chamsko.
Ooh to be a Gooner. Ostatnio edytowany przez Yoh Asakura - 26-04-2006 o 18:34. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 09 2004
Lokacja: Between Heaven & Hell
Świat: Refugia
|
![]() Cytuj:
Ten temat nie ma sensu, jeśli masz zamiar płakać to idź pograć w sapera, choć lepiej nie bo tam też można zginąć =.=' Zabijanie to nieodzowna** część tej gry, nie podoba się? = NON PVP plxor -.- **spacja czy nie spacja? O to jest pytanie :|
"Non mortem timemus, sed cogitationem mortis" - Nie śmierci się boimy, lecz myśli o śmierci. Seneka Ostatnio edytowany przez Venderer - 26-04-2006 o 18:37. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 21 04 2006
|
![]() a to jak podbierala to zmienia postac zeczy.
A ten ziomek to nie była przypadkiem Hermiona?? Nie wiem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Cytuj:
![]() @topic: idź na non-pvp...
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 04 2006
Lokacja: Thais
Imię: Lady'Dex
Profesja: Druid
Świat: Askara
|
![]() A jak Ty zabijesz takiego np. Cyclopa ? Moze on tez ma rodzine ? moze chce miec male cyclopki zeby ich bronic? Moze przez Ciebie one straca Swojego "Cyca" rodziny ? tak samo, zabijesz trola, a nie myslisz o jego kuzynie swamp trollu? oni tez Cierpia ?! Komputer Tez CzłowieK !!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zbanowany
Data dołączenia: 29 07 2005
Lokacja: Wa-wa
Stan: Aktywny Gracz
Świat: Furora
|
![]() oj boze....to sa tylko poczatki musisz sie chronic przed pk, ale ja jakos jako jedyny w moim srodowisku pod blokowym i klasywom nie mialem z tym problemy, cala kase inwestuj w ihy i uhy....poza tym bardzo dobrze ze da sie zabijac, nie wyobrazam sobie ciaglego klepania scarabow, wygonienia wyzszego lvla z kolegami z hydr jak mi sie wpieprzyl , testowania exori na ludziach, testowania miecza itp -.- na poczatku jest najgorzej bo nic nie mozesz zrobic ale potem mozna sobie za to pokozaczyc
![]() Btw. na malym lvl nie wdawajcie sie w bujki z malymi lvlami , wklepiecie reda i gowno z tego bedziecie mieli przyjdzie znudzony 50-60 ek i cie zabije ![]() PKOWANIE ROX jak myslisz ze nie TO NON PVP -.-' i nie ma problemu po co wogole zakladac takie durne tematy skoro same istnienie swiatow non pvp miazdzy ten temat -.- |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 11 2004
Lokacja: Opole
![]() |
![]() Wychodzicie po za temat !
Temat to jest : Czemu zabijacie, Wy zmieniacie go... Czemu Hermiona zostala zabita - jesli wogole... . -.- i kto tó jezd gupi ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 25 04 2006
Lokacja: Kościan
Imię: Emma Rogirou
Świat: Harmonia
Poziom: 13
Skille: 35/25
Poziom mag.: 1
|
![]() Po pierwsze nie zostałam zabita jeszcze ani razu!
Po drugie nie sądze że zabijanie powinno być zabronione ale jeśli ktoś powie no kill od razu wydaje mi się ze ten człowiek ma sumiennie. Po trzecie ja bym się nie martwiła gdyby mnie zabili bo i tak wiecej gram w simsy i czytam a tibia to tylko taka dodatkowa rozrywka. Chodzi mi tylko o to ze zabijanie graczy za nic i typu graczy co popelniają o to samobójstwo jest troche chamskie. Nie chce iść na swiaty non-pvp bo wydają mi się nudne ale uważam ze nadmierne zabijanie osmiolevelowców jest troche ponad normy. Powinniśmy pomagać tym graczą mowic im jakie zasady panują na mainlandzie a nie od razu ich zabijać bo to przeciez najtrudniejszy moment(jak byłam na 8 leverze caly czas się bałam że mnie dednomwięc siedziłam w depo i chodzilam na bugi jedynie rano kiedy było mało graczy na serverze)powinniśmy pomagać takim graczom. Ja pomogłam jakims pięciu początkującym graczom choć mi nikt nie pomógł i musiałam ciągle czytać poradniki na forum i na tibia.pl p.s czasami tez mam ochote kogoś zabić ale postanowiłam ze tak nie będe robić |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 01 2005
Lokacja: Komórka pod schodami do nieba
Stan: Na Emeryturze
Imię: Krzeslaw on Berylia
Świat: Berylia
![]() |
![]() Ja tylko raz zabiłem innego gracza, bo się naprzykrzał i zaczął pierwszy mimo, że był słabszy. A jak mnie ktoś zabije to owszem jestem zły, ale nic więcej bo to jest tylko gra, a moją śmierc zostawiam na sumieniu zabójcy, bo przecież gdybym był uzależniony to mógłbym popełnić samobójstwo.
@Hermiona: Radzę ci zrobić lepszy mlvl, bo ja na 11lvl mam mlvl12 ![]()
![]() |
#16 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 09 2004
Lokacja: Between Heaven & Hell
Świat: Refugia
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#17 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 06 2004
|
![]() Cytuj:
co do pkowania to to jest najlepsze w calej tej grze, pkuje dla zabawy no i loota hail _/ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 17 12 2005
Lokacja: SantFeliuDeGuiXols
Imię: -.^
Świat: Astera
|
![]() Powinni zrobic nowy rodzaj serwera z wojnami gildi gdzie czlonkowie jednej gildi moga wypowiedziec wojne drugiej i wszyscy czlonkowie tych gildi moga sie zabijac wtedy to by byla jazda a nie jakis 60lvl+ MS po hacku najczesciej wpada pod dp i robi miazge z newbie bo to raczej jest niemile . Ja osobiscie gram na non-pvp z przyczyn prostych na serwerach pvp nie trawilem "leave or die" wiec duzo hight lvli latalo zamna i fundowali mi wyczieczke na rooka xD pozatym mam manie odkrywania tajemnic tibi chociaz terz robota sie zaczyna i tibia bedzie ograniczona
![]() Ostatnio edytowany przez DrOOzeR - 27-04-2006 o 15:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |||||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Lasooch - 27-04-2006 o 15:38. |
|||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 07 2005
Wpisy bloga: 1
Stan: Niegrający
Świat: Obsidia
![]() |
![]() PKowanie to zabawa. Najlepiej przeczytaj post Avagera. Po co Cipsoft stworzył światy PvP-enforced ? Żeby ludzie sie zabijali.
Ostatnio edytowany przez Alanus Lutinum - 27-04-2006 o 15:44. |
![]() |
![]() |