|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 12 2008
Lokacja: Polska
Stan: Początkujący
Imię: Black Magic Devil
Profesja: Sorcerer
|
![]() Witajcie forumowicze
![]() Założyłem ten temat, ponieważ parę dni temu zrobiłem sobie sorca na świecie Amera. Gram po dłuższej przerwie, a do gry namówili mnie koledzy z byłej klasy, którzy już trochę tam grają. ![]() ![]() Teraz trochę o moim sorcu: ![]() nick - Black Magic Devil ![]() świat - Amera miasto - różnie, obecnie Thais ![]() lvl - 11 m. lvl - 5,5 eq - spirit cloak, hat of the mad, plate legs, wand of vortex, leather boots, dwarven shield i dark helmet ![]() Posiadam również duuużo kasy ![]() ![]() Planuję kupić pacc, narazie na 1 miesiąc, a potem na dłużej, np. 3 miesiące albo nawet rok ![]() Proszę doświadczonych magów o napisanie co powinienem zmienić w mojej postaci, myślę tu o eq i na co wydać kasę. Proszę też abyście napisali kiedy najlepiej kupić pacca i dlaczego oraz gdzie expić bo obecnie przepełnione expowiska z rotwormami i orkami koło Thais mnie na maxa irytują ![]() Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi ![]() See you in Tibia... ![]()
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 02 2006
Lokacja: Lublin
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Mlody Hunter
Profesja: Paladin
Gildia: Holy Army
Świat: Olympa
![]() |
![]() A ciezko jest przeczytac poradnik dla maga?
Albo popytaj tych sowich kolegow powinni Ci pomoc ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 09 2008
Lokacja: @
Stan: Niegrający
Imię: Crystal Parrot
Profesja: Elder Druid
Gildia: Wild On
Świat: Saphira
Poziom: 56
Skille: n/a
Poziom mag.: 49
![]() |
![]() hat of the mad na razie jest zbędny, a szkoda by było jakby wyleciał
![]() Co do mlvl... możesz teraz się na nim skupić i odrobić (15lvl/15mlvl // 10/10) albo pocczekać na ih'y i na nich bić mlvl (ihy nie na sell tylko na własny użytek, żeby nie było niedomówień ) Co do expienia to na razie roty darashia/liberty bay a najlepiej popytaj qmpli albo poczytaj poradniki... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 02 2008
Lokacja: Krzeszowice
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
|
![]() @Up Od kiedy to sorcem sie ihy robi ? Czy ja o czyms nie wiem ?
@Topic : istnieje opcja szukaj ?!
![]() |
#5 |
eX Moderator
Data dołączenia: 24 09 2006
|
![]() Zacznijmy od początku. Pytasz się, czy coś zmienić - nie. EQ wystarczy spokojnie, minimum do 35 poziomu, bo nie ma sensu kupować czegoś, co możesz stracić przez śmierć od potwora lub innego gracza. Jeżeli chodzi o skille tutaj też jest ok - magiczny poziom sam szybko wpadnie prędzej czy później, potrenować jeszcze zdążysz. Kasę najlepiej zbieraj w banku, przyda się na późniejsze polowania.
PACC, czy kiedy i dlaczego. Na PACC zawsze jest pora, niezależnie od poziomu. Osobiście jednak polecałbym pomęczyć się na darmowym koncie do 33~ poziomu, aby nabyć już trochę umiejętności gry magiem, a następnie zakupić premium. Dlaczego? Jak już pisałem, oswoisz się z postacią, a później już będziesz expił coraz szybciej. Od razu uprzedzam ripostę - tak, da się expić efektywnie na faccu, Na Twoim poziomie to nawet nie jest trudne, ja wbijałem swoim magiem poziomy 8-19 na Amazon Campie (pomimo mnóstwa ludzi), a następnie do 30 biłem kreatury pod DTD. Po prostu, nie masz wyjścia, pomęcz się tydzień na w/w potworach, a pacc zakup jak już będziesz miał ten 30 poziom. Expowiska? Jak już napisałem, Amazonki na Amazon Campie niedaleko Venore, Dwarfy w kopalniach przy Kazordoon, nieumarlaki pod DTD (ja kupowałem stealth ring i szybko leciałem na wyznaczony poziom bez atakowania cyklopów), no i niestety - rotwormy. To jest Twój jedyny możliwy exp chyba, że poprosisz znajomych aby pomogli Ci wbijać doświadczenie - wtedy możecie iść na mocniejsze potwory typu Guardy, całe DTD, DC (oczywiście najlepiej od 19/22 z lepszą różdżką). Myślę, że jak już wbijesz ten 30 poziom i zakupisz pacc to dalej poradzisz sobie sam. Powodzenia ![]() |
![]() |
![]() |