Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 18-09-2003, 23:54   #1
R.I.P.
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 09 2003

R.I.P. ma numer GG 4052765
Domyślny Jak zapoznałeś sie z ibią?

Czego to nuda nie zrobi z człowiekiem... Czytam wszystkie tematy po 10 razy a do głowy wpadają mi coraz głupsze...

Chciałbym aby tutaj pisać kiedy po raz pierwszy i w jakich okolicznościach spotkaliście sie z tibią!

Ja pamiętam jak to było... Moja przygoda rozpoczęła sie niecałe 2 tygodnie temu. Chciałem zagrać sobie w diablo II ale z dziwnych powodów pisało mi że nie mam cracka (ach ci dzisiejsi piraci...) Postanowiłem wybrać sie do kolegi po owy brakujący element a on dał mi ten magiczny adres www.tibia.com .. No i to był początek. Bardzo spodobała mi sie ta gierka i mozna powiedzieć ze sie juz od niej uzależniłem bo jak zobaczyłem co sie stało z serwerami tobi to nawet sobie ksiązke przeczytałem

Pozdrawiam!
R.I.P. jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 19-09-2003, 00:14   #2
MatKus
http://tibiaspy.com

MatKus's Avatar

Data dołączenia: 22 07 2003
Lokacja: Opole / Głuchołazy

Stan: Na Emeryturze
Imię: Matkus
Profesja: Elder Druid
Świat: Secura
Adres Jabbera do MatKus
Domyślny

Jakiś czas temu dość namiętnie pogrywałem w rewelacyjną grę Red Dragon ( www.reddragon.pl ). Świetna strategia, ale mniejsza o to.
Byłem tam imperatorem koalicji (hmm. szefem gildii? coś w tym stylu). Pewien gość, członek koalicji zapytany czemu ostatnio nie przykłada się do gry (tam praca zespołowa jest bardzo ważna, więc kazdy gracz musi przykładać się na maxa) odpowiedział, że gra w Tibię. Sprawdziłem i... tak to już zostało. Potem przez Tibię zawaliłem parę wojen w RD (nie zaplanowałem tak, jak wcześniej) i wypadłem z top 10, potem z top 50... a potem przekazałem dowództwo komuś innemu. Co ciekawe, gość, który mi pokazał grę, dalej gra w RD, a w Tibii ledwo zdobył 8 poziom, bo gra mu jakoś na dłużej się nie spodobała.
stary 19-09-2003, 07:21   #3
Lucznik Swiatla
Użytkownik Forum

Lucznik Swiatla's Avatar

Data dołączenia: 13 09 2003
Lokacja: Chrzanów

Lucznik Swiatla ma numer GG 1287085
Domyślny

Trudno w to uwierzyć ale do tibi też przez reddrgona dotarlem. Raczej to własciwie kolega mi pokazał żebym kikną tą reklame "you never forget your first dragon"-i tak sie stało mialem 8level na libera i doszlem niechcący do smoka i dalej go pamietam.Mam nawet ksiestwo na RD ale strasznie nie chce mi sie.
Lucznik Swiatla jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-09-2003, 07:38   #4
Yogi
Użytkownik Forum

Yogi's Avatar

Data dołączenia: 23 07 2003

Yogi ma numer GG 3783481
Domyślny

no to jest nas 3
ja tez dzieki rd
bylem imperatorem kolaki
bylismy cos okolo top 200
ale przyszla wojna no i niestety okazalo sie ze moi koalicjanci kompletnie nie umieja grac
wojne przegralismy a ja dzieki wspanialemu banerkowi znalazlem sie w swiecie tibii
Yogi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-09-2003, 07:42   #5
Yelen
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 02 09 2003

Domyślny

Ja to mam najzyklejsza historie przyszedl do mnie kolega zeby pograc w starcrafta na multiplayera(maly turniej) pozniej juz mu sie nie chcialo grac to sciagnal tibie i mi wszytko wytlumaczyl no i tak to sie zaczelo.
Yelen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-09-2003, 08:09   #6
darken
Użytkownik forum

Data dołączenia: 16 09 2003

darken ma numer GG 3286156
Domyślny

Ja mam dosc ciekawa(chyba) historie. Pewnego razu wybralem sie po jaks gazete(zawsze tak robie) no i przegladam,ok wybralem ktorastam(nawet nie pamietam ktora ) Przeczytalrem od deski do deski i natrafilem na druga storn eokladki.A tam Tu tu tru!!!
(to fanfary) reklama(nie tibi) gaety o grach oline.Co mialem zrobic? Pedem do kosku czytam a tu mala notka w jednym z artykolwo:...i ostatnio Tibia bije rekordy popularnosci w europie.
darken jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-09-2003, 08:10   #7
U$3r
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 13 09 2003

U$3r ma numer GG 2450961
Domyślny Hehehe...

A ja sobie siedze w cafe, jacys kolesie graja w to, bardzo sie podniecaja, ja podchodze, patrze, a tam jakies male ludziki we flashu sie trzepia Na poczatq ich wysmialem, a pozniej wchodze na stronek RD,wtedy jak jeszce nie mialem netu, i widze banner" You never forget your first dragon"<jest nas juz 4 > porownoje nazwe gierki, z tym w co grali tamci, i mowie, qrde , jakby to byl taki szajs,to by go w RD nie reklamowali...tibia.com...download...tibia 4 windows i tak sie zaczelo Teraz graja moji kumple ze szkoly i nie tylko i jest nas ze 20 Bydgoskiej mafii
U$3r jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-09-2003, 08:41   #8
Szumek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 30 08 2003

Szumek ma numer GG 2758809
Domyślny

Ja zaczolem podobnie jak U$3r tez w kafejce siedzialem (niemialem jeszce netu) w kafejce mialem wielu znajomych i pewnego pieknego slonecznego dnia zobaczylem jak kilku moich znajomych gra w jakas dziwaczna gre.
Popatzrylem na nia jakos krzywo grafika slaba zadnych dzwiekow i wogule jakas taka nijaka.
Minelo pare dni a oni non stop zagrywali sie w Tibie przestali grac w Quaka i Starcrafta.
I wreszcie przyszedl czas namnie jakis miesiac po tym zdazeniu docekalem sie w domu internetu i wlasnie wtedy kolega mi przypomnial o Tibi zainstalowalem i tak juz zostalo na poczatku gralem na Danubi wyprowadzilem dwie postacie ponad 20 level ale wiecie jak to na Danubi sie dzialo wszyscy znajomi przestali po wojnie grac i przerzucili sie na Isare.
Teraz i ja tam gram i nie narzekam.

T I B I A R U L E Z
Szumek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-09-2003, 09:21   #9
Lidanu
Użytkownik forum

Lidanu's Avatar

Data dołączenia: 18 09 2003

Lidanu ma numer GG 2846190
Domyślny

moja histroja byla bardzo podobna tylkoze dziala sie umnie pszyszed kupel na hlanie domnie bo iprezke zrobilem bo starszy poszed na nocke do roboty a mojej mamuski niema bo jest w hiszpani siostry tez wienc bylem sam to jak tu nierobic dzapry zaprosilem ponad 20 luda do halpy i psyszed pszyokazji muj dawny kupel z szkoly ipowiedzial ze on siodzie sobie chwilke umnie na kopie bo on niemial netu i opczaji nowo poznaą gre ja mu powiedziałem spox tylko szybko puki luda niepszyszlo bo pokuj zamykam zeby niemieli tu wstepu no to on szybko wlaz na stronke www.tibia.com zaistalował gre zrobił postaci i zaczoł gre zaczoł zabijaci szczury i muwi ze grafika taka sobie bez głosu i ze podobna do diablo daje jej minimum 5 puktów i wyłoczył i tak ta gra umnie lezała pszez 2 tygodznie nieruszana ani niusuwałem jej ani nieruszałem pewnego razu grałem w starcrafta i mi sie powoli nudziło juz wiec tak szukam po dysku i pacze tibia
zrobiłem sobie postaci i zaczołem graci pierw na trimeże a potem pszezuciłem sie na atike tam dowiedziałem sie ze moi kuple grają kturych własnie pzdrawie ,dzikato kry to ,rabus to, jak to ,poligrosoto ,kopiki ,liksto i pibodego kturego niedawno poznałem i tak zaczeła sie moja pszygoda z tibią i chba bedzie trwała az do starości hyba ze pszestanie istniec tibia wczesniej niz ja sie zestazeje ale to wypluje niech tibia trwa i trwa : zeby nasze pokolenia wiedzieli w co ich ojcowie grali za swoich czasów
Lidanu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-09-2003, 13:43   #10
rex
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 09 2003
Lokacja: Gdynia City

Domyślny

a ja sobie grałem w cs'a i słysze ze ktos idzie grac w tibie, dobra zlałem to pozniej pare dni temu kumpel wystawia opis: "gram w tibie" od tego czasu troche mnie to zaciekawiło, no i pare dni pozniej pisze cos tam do kumpla a on pisze ze gra teraz w tibie, wiec sie spytałem co to on mi podał święty link "www.tibia.com" zainstalowałem i od tej pory se pogrywam, właściwie to moge grac kilka godzin, ale znow ta szkoła sie odzywa.... a teraz jeszcze awaria ehhhh i co ja mam teraz robic na kompie?? cały net mi sie nudzi
rex jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-09-2003, 14:21   #11
Bombelius
Użytkownik forum

Data dołączenia: 18 09 2003

Bombelius ma numer GG 1872975
Domyślny od diabloII do Tibi :)

Ja jakies pół roku temu podczas grania w diablo II i "pracowania" w cafejce internetowej przyuwazylem jak dwuch facetów w cos ostro pogrywa...sprawdzilem, to byla tibia i mi tak zostalo
Bombelius jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-09-2003, 15:09   #12
Dark Ice
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 03 09 2003

Domyślny

U mnie wszystko zaczelo sie gdy skonczylem sesje w warhammera i kumpel na gg pisze ze gra w Tibie.Podal mi stronke ale jakos mi sie niechciala odpalic i po kilku minutach jenak odpalilem ją i od tego czasu mija juz 3 miesiac jak gram.Mysle ze tibia to jest to czego potrzebowalem i nadal potrzebuje.
Dark Ice jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-09-2003, 18:04   #13
Mchl
Użytkownik Forum

Mchl's Avatar

Data dołączenia: 27 08 2003

Domyślny

A ja na Tibie trafilem z www.valkiria.net (i na ta stronke zreszta tez)
Mchl jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-09-2003, 18:18   #14
Wampirek
Użytkownik Forum

Wampirek ma numer GG 3088437 Adres Jabbera do Wampirek
Domyślny prosto:-)

Wszedlem na www.reddragon.pl i gralem do puki nie zobaczylem bannera do tibi...
Wampirek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-09-2003, 18:29   #15
n3m3s!s
eX Moderator

n3m3s!s's Avatar

Data dołączenia: 31 07 2003
Lokacja: St-ce/Ck

Stan: Niegrający
Domyślny

Zaczalem grac w RD ale narazie jakos mi sie nudzi. nie ma to jak Tibia. Trzeba lvl odrobic wiec powinni sie streszczac
stary 19-09-2003, 19:01   #16
p.l
eX Moderator

p.l's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2003
Lokacja: Fotel przed monitorem

p.l ma numer GG koniec tego dobrego
Domyślny hiehie, kolejny ...

a więc było to tak, że wpierw przez przypadek wciągnąłem się w RD, ot tak zaciekawiło mnie w co tam w kawiarence pogrywają. No i oczywiście codziennie napotykałem na słynny banner: "You'll never forget ...". Ale jakoś nie chciało mi się sprawdzać. Ale pewnego upalnego dnia kumple z koalki (Bracia, może ktoś skojarzy: (RD)Morghul, Lenafarin (Tibia-Rubera) Acid Drinker (tibia-Isara)nie pamiętam ;P) zaproponował żebym zobaczył co to tibia. No to zobaczyłem .... i uzależnienie w ciągu 24 h. Teraz nie wytrzymuje bez 0,5-1 h bez powalenia mieczem.

Ps. a co do RD to nadal gram, jestem impem chociaz nic nie umiem (wciąż się uczę) w top400-500, mam od jutra multi (moje piewsze ;D).

pozdro dla wszystkich tibia i RD maniaków!!!

p.l jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-09-2003, 20:16   #17
Wampirek
Użytkownik Forum

Wampirek ma numer GG 3088437 Adres Jabbera do Wampirek
Domyślny

Ja jak odpalilem Tibie to nie spalem równo 59h i 27 minut od razu przeszedlem do maina i do 11 lvl ale ze mnie manjak )
Wampirek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-09-2003, 22:17   #18
Maxepe
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 12 08 2003

Maxepe ma numer GG 1114104
Domyślny

Ja o Tibi dowiedziałem sie w szkole gdzie nie było przerwy na której nie rozmawiano na jej temat.
Maxepe jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-09-2003, 04:30   #19
Lord Yong
Użytkownik forum

Data dołączenia: 25 07 2003

Lord Yong ma numer GG 1437948
Domyślny

Wogle jak bylo to tak.. kiedy widzalem jak ktos w to gra to mnie brala *****ca.. w typow co w to grali chcialem zucac monitorami... i tak bylo jakies 3 miechy... i tak sobie kiedys z kolesiem na sierodkach dopingujacych siedzimy w kafeji i nie ma co robic a typy w to graja to mowic co tam sprobujemy.. i tak sie zaczelo wczyst na dragach... i tak ciagnie dzien w dzien po 10 h

Sorki za moje slowka te cenzurowane.. ale znow jestem na dragach hyhhyyhy
Lord Yong jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-09-2003, 19:25   #20
Lesiu
Guest

Domyślny

GEEZZZZZZ !!!! JA CHCE TIBIE !!Zawsze miałem ochotę zagrac w jakims swiecie on-line, ake niestety nie mam netu wiec uwazalem ze to raczej nie realne. Az tu nagle tibia ! Poprostu tak mnie wciagnela, ze3 w ciagu wakacji wydalem 50 gp.. eee... tzn zl

TIBIA RULEZUJE !!!
  Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania