|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 09 2003
![]() |
![]() Czego to nuda nie zrobi z człowiekiem... Czytam wszystkie tematy po 10 razy a do głowy wpadają mi coraz głupsze...
Chciałbym aby tutaj pisać kiedy po raz pierwszy i w jakich okolicznościach spotkaliście sie z tibią! Ja pamiętam jak to było... Moja przygoda rozpoczęła sie niecałe 2 tygodnie temu. Chciałem zagrać sobie w diablo II ale z dziwnych powodów pisało mi że nie mam cracka (ach ci dzisiejsi piraci...) Postanowiłem wybrać sie do kolegi po owy brakujący element a on dał mi ten magiczny adres www.tibia.com ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam! |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
http://tibiaspy.com
Data dołączenia: 22 07 2003
Lokacja: Opole / Głuchołazy
Stan: Na Emeryturze
Imię: Matkus
Profesja: Elder Druid
Gildia: Death Assassins
Świat: Secura
|
![]() Jakiś czas temu dość namiętnie pogrywałem w rewelacyjną grę Red Dragon ( www.reddragon.pl ). Świetna strategia, ale mniejsza o to.
Byłem tam imperatorem koalicji (hmm. szefem gildii? coś w tym stylu). Pewien gość, członek koalicji zapytany czemu ostatnio nie przykłada się do gry (tam praca zespołowa jest bardzo ważna, więc kazdy gracz musi przykładać się na maxa) odpowiedział, że gra w Tibię. Sprawdziłem i... tak to już zostało. Potem przez Tibię zawaliłem parę wojen w RD (nie zaplanowałem tak, jak wcześniej) i wypadłem z top 10, potem z top 50... a potem przekazałem dowództwo komuś innemu. Co ciekawe, gość, który mi pokazał grę, dalej gra w RD, a w Tibii ledwo zdobył 8 poziom, bo gra mu jakoś na dłużej się nie spodobała.
Najlepsza strona o Tibii - http://tibiaspy.com - jeśli nie znasz, to nie wiesz, co tracisz! Zarejestruj się na http://forum.tibiaspy.com - prowadź i oglądaj galerie, szukaj i udzielaj pomocy, rozmawiaj o Tibii i na każdy inny temat! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 09 2003
Lokacja: Chrzanów
![]() |
![]() Trudno w to uwierzyć ale do tibi też przez reddrgona dotarlem. Raczej to własciwie kolega mi pokazał żebym kikną tą reklame "you never forget your first dragon"-i tak sie stało mialem 8level na libera i doszlem niechcący do smoka i dalej go pamietam.Mam nawet ksiestwo na RD ale strasznie nie chce mi sie.
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 07 2003
![]() |
![]() no to jest nas 3
ja tez dzieki rd bylem imperatorem kolaki bylismy cos okolo top 200 ale przyszla wojna no i niestety okazalo sie ze moi koalicjanci kompletnie nie umieja grac wojne przegralismy a ja dzieki wspanialemu banerkowi znalazlem sie w swiecie tibii |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 09 2003
|
![]() Ja to mam najzyklejsza historie przyszedl do mnie kolega zeby pograc w starcrafta na multiplayera(maly turniej) pozniej juz mu sie nie chcialo grac to sciagnal tibie i mi wszytko wytlumaczyl no i tak to sie zaczelo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 16 09 2003
![]() |
![]() Ja mam dosc ciekawa(chyba) historie. Pewnego razu wybralem sie po jaks gazete(zawsze tak robie) no i przegladam,ok wybralem ktorastam(nawet nie pamietam ktora
![]() (to fanfary) reklama(nie tibi) gaety o grach oline.Co mialem zrobic? Pedem do kosku czytam a tu mala notka w jednym z artykolwo:...i ostatnio Tibia bije rekordy popularnosci w europie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 09 2003
![]() |
![]() A ja sobie siedze w cafe, jacys kolesie graja w to, bardzo sie podniecaja, ja podchodze, patrze, a tam jakies male ludziki we flashu sie trzepia
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 08 2003
![]() |
![]() Ja zaczolem podobnie jak U$3r tez w kafejce siedzialem (niemialem jeszce netu) w kafejce mialem wielu znajomych i pewnego pieknego slonecznego dnia zobaczylem jak kilku moich znajomych gra w jakas dziwaczna gre.
Popatzrylem na nia jakos krzywo grafika slaba zadnych dzwiekow i wogule jakas taka nijaka. Minelo pare dni a oni non stop zagrywali sie w Tibie przestali grac w Quaka i Starcrafta. I wreszcie przyszedl czas namnie jakis miesiac po tym zdazeniu docekalem sie w domu internetu i wlasnie wtedy kolega mi przypomnial o Tibi zainstalowalem i tak juz zostalo na poczatku gralem na Danubi wyprowadzilem dwie postacie ponad 20 level ale wiecie jak to na Danubi sie dzialo wszyscy znajomi przestali po wojnie grac i przerzucili sie na Isare. Teraz i ja tam gram i nie narzekam. T I B I A R U L E Z |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 18 09 2003
![]() |
![]() moja histroja byla bardzo podobna tylkoze dziala sie umnie pszyszed kupel na hlanie domnie bo iprezke zrobilem bo starszy poszed na nocke do roboty a mojej mamuski niema bo jest w hiszpani siostry tez wienc bylem sam to jak tu nierobic dzapry zaprosilem ponad 20 luda do halpy i psyszed pszyokazji muj dawny kupel z szkoly ipowiedzial ze on siodzie sobie chwilke umnie na kopie bo on niemial netu i opczaji nowo poznaą gre ja mu powiedziałem spox tylko szybko puki luda niepszyszlo bo pokuj zamykam zeby niemieli tu wstepu no to on szybko wlaz na stronke www.tibia.com zaistalował gre zrobił postaci i zaczoł gre zaczoł zabijaci szczury i muwi ze grafika taka sobie bez głosu i ze podobna do diablo daje jej minimum 5 puktów i wyłoczył i tak ta gra umnie lezała pszez 2 tygodznie nieruszana ani niusuwałem jej ani nieruszałem pewnego razu grałem w starcrafta i mi sie powoli nudziło juz wiec tak szukam po dysku i pacze tibia
zrobiłem sobie postaci i zaczołem graci pierw na trimeże a potem pszezuciłem sie na atike tam dowiedziałem sie ze moi kuple grają kturych własnie pzdrawie ,dzikato kry to ,rabus to, jak to ,poligrosoto ,kopiki ,liksto i pibodego kturego niedawno poznałem i tak zaczeła sie moja pszygoda z tibią i chba bedzie trwała az do starości ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 09 2003
Lokacja: Gdynia City
|
![]() a ja sobie grałem w cs'a i słysze ze ktos idzie grac w tibie, dobra zlałem to pozniej pare dni temu kumpel wystawia opis: "gram w tibie" od tego czasu troche mnie to zaciekawiło, no i pare dni pozniej pisze cos tam do kumpla a on pisze ze gra teraz w tibie, wiec sie spytałem co to on mi podał święty link "www.tibia.com"
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 18 09 2003
![]() |
![]() Ja jakies pół roku temu podczas grania w diablo II i "pracowania"
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 09 2003
|
![]() U mnie wszystko zaczelo sie gdy skonczylem sesje w warhammera i kumpel na gg pisze ze gra w Tibie.Podal mi stronke ale jakos mi sie niechciala odpalic i po kilku minutach jenak odpalilem ją i od tego czasu mija juz 3 miesiac jak gram.Mysle ze tibia to jest to czego potrzebowalem i nadal potrzebuje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2003
|
![]() A ja na Tibie trafilem z www.valkiria.net
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
|
![]() Wszedlem na www.reddragon.pl i gralem do puki nie zobaczylem bannera do tibi...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
eX Moderator
Data dołączenia: 31 07 2003
Lokacja: St-ce/Ck
Stan: Niegrający
|
![]() Zaczalem grac w RD ale narazie jakos mi sie nudzi. nie ma to jak Tibia. Trzeba lvl odrobic wiec powinni sie streszczac
![]() |
#16 |
eX Moderator
Data dołączenia: 10 09 2003
Lokacja: Fotel przed monitorem
![]() |
![]() a więc było to tak, że wpierw przez przypadek wciągnąłem się w RD, ot tak zaciekawiło mnie w co tam w kawiarence pogrywają. No i oczywiście codziennie napotykałem na słynny banner: "You'll never forget ...". Ale jakoś nie chciało mi się sprawdzać. Ale pewnego upalnego dnia kumple z koalki (Bracia, może ktoś skojarzy: (RD)Morghul, Lenafarin (Tibia-Rubera) Acid Drinker (tibia-Isara)nie pamiętam ;P) zaproponował żebym zobaczył co to tibia. No to zobaczyłem .... i uzależnienie w ciągu 24 h. Teraz nie wytrzymuje bez 0,5-1 h bez powalenia mieczem.
Ps. a co do RD to nadal gram, jestem impem chociaz nic nie umiem (wciąż się uczę) w top400-500, mam od jutra multi (moje piewsze ;D). pozdro dla wszystkich tibia i RD maniaków!!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ja jak odpalilem Tibie to nie spalem równo 59h i 27 minut od razu przeszedlem do maina i do 11 lvl
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 08 2003
![]() |
![]() Ja o Tibi dowiedziałem sie w szkole gdzie nie było przerwy na której nie rozmawiano na jej temat.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 25 07 2003
![]() |
![]() Wogle jak bylo to tak.. kiedy widzalem jak ktos w to gra to mnie brala *****ca.. w typow co w to grali chcialem zucac monitorami... i tak bylo jakies 3 miechy... i tak sobie kiedys z kolesiem na sierodkach dopingujacych siedzimy w kafeji i nie ma co robic a typy w to graja to mowic co tam sprobujemy.. i tak sie zaczelo wczyst na dragach...
![]() ![]() Sorki za moje slowka te cenzurowane.. ale znow jestem na dragach hyhhyyhy |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Guest
|
![]() GEEZZZZZZ !!!! JA CHCE TIBIE !!Zawsze miałem ochotę zagrac w jakims swiecie on-line, ake niestety nie mam netu wiec uwazalem ze to raczej nie realne. Az tu nagle tibia ! Poprostu tak mnie wciagnela, ze3 w ciagu wakacji wydalem 50 gp.. eee... tzn zl
![]() TIBIA RULEZUJE !!! |
![]() |