|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 08 2005
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Knight
Gildia: Brak
Świat: Aurea
Poziom: 15
Skille: 48/44
Poziom mag.: 2
|
![]() Wchodzę na tibia.pl otwieram temat w dziale o wszystkim i o niczym a tu antywirus naglw wykrywa wirusa! CO JEST? zawirusowane forum? to jakiś niebezpieczny exploit! gdzieś w documents and settings sie zagnieżdża jak go usunąć?
tu jest lata na winde gdyby ktos nie mial http://www.microsoft.com/technet/sec.../ms06-001.mspx Ostatnio edytowany przez MayGyver - 11-05-2006 o 23:44. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 08 2005
![]() |
![]() Dosłownie przed chwila spotkałem się z dokładnie taką samą sytuacją =.= bleeee
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 11 2005
Lokacja: Wrocław
Stan: Na Emeryturze
|
![]() A ja nawet wiem kto - mr evul
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 03 2006
Lokacja: ►Aktywacja◄ Teleportacja to miodzio akcja grunt to git lokalizacja.
Świat: Arcania
|
![]() Bloodhound.Exploit.56
Też to mi wykryło ale usunęło automatycznie, później sprawdziłem ręcznie i jest git. To nie jest aż taki groźny wirusek ![]() PS: Powinien się znajdować mniej więcej tu: C:\Documents and Settings\Nazwa użytkownika\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\04aip2vt.defaul t\Cache\04E545FAd01 @Up: A co CipSoft ma do tego? -.^ Ostatnio edytowany przez Bodziu - 11-05-2006 o 22:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 01 2004
Lokacja: Chrzanów
Imię: Gold Raven
Profesja: Rookstayer
Gildia: Storm (już nieistniejącą :/)
Świat: Danubia
Poziom: 49
Skille: 23/30
![]() ![]() |
![]() Niektórzy użytkownicy się wycwanili i zaczęli dodawać informacje po nagłówku obrazka (jpg, gif, png itd.). Obrazek może zostać otworzony i wyświetlony (nawet nie widac różnicy w tym co pokazuje obrazek z taką dodaną informacją a bez niej) ale w tym momencie zostaje wprowadzony do systemu zainfekowany plik. Te które się sciągają mają chyba rozszeżenie *.asf (plik wideo, niepamiętam nazwy bo mój antywir jest takim uczącym się i raz tylko się pyta, a później sam blokuje taki syf).
@up To w windowsie Xp z zainstalowanym Firefoxem. Cache ma każdy pod inną nazwą, poprostu możecie wszystkie skasować i będzie spokój. W Xp bez Firefoxa (z badzIEwiem) to będzie ścieżka: C:\Documents and Settings\Nazwa użytkownika\Ustawienia lokalne\Temporary Internet Files\ W 95 / 98 / Me z IE: C:\Windows\Temporary Internet Files\
Ostatnio edytowany przez Gold Raven - 11-05-2006 o 23:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 08 2005
Profesja: Knight
Gildia: Brak
Świat: Aurea
Poziom: 15
Skille: 48/44
Poziom mag.: 2
|
![]() Mi chyba sam usunął bo już nie wykrywa poza tym nie mam folderu mozilla w danych aplikacji. CO TO WOGULE JEST? UMIESZCZANIE WIRUSÓW W TEMATACH? SPECJALNIE NAPISAŁ nazwy temató żeby wchodzić i się zainfekować! ja bym takiego zbannował!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
![]() ![]() |
![]() Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Gold Raven - 11-05-2006 o 23:13. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Fallen Angel
|
![]() Konto użytkownika Mr. Evul zostało skasowane. Teraz szukamy sposobu na zablokowanie takich praktyk.
![]() |
#11 | |
Użytkownik Forum
![]() ![]() |
![]() Cytuj:
btw. antywirus to już standart na komputerach z dostępem do netu, tak samo jak firewall i jakiś program do spy'ów i innych takich świńst. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Master Alucard
|
![]() Wszyscy, ktorzy przeczytali temat lub post uzytkownika "mr. evil" proszeni sa o przeskanowanie komputera antywirusem i antyspy'em. Linki:
Ad-aware AntiVir PersonalEdition Classic Prócz tego prosimy o zabezpieczeniu sie przed takimi "niespodziankami". Wiecej na ten temat mozecie przeczytac TU
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 08 2004
![]() |
![]() taak.też coś mam.
![]()
GRUPA TEA TIME REKRUTUJE ; ) OTWARTA DLA WSZYSTKICH FANÓW SPANIAŁEGO NAPARU POSIADAJĄCEGO PONAD DWA TYSIĄCE LAT TRADYCJI. http://www.forum.tibia.pl/group.php?groupid=126 Jesteś fanem Diablo 2 ,ale gra już ci się znudziła? http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=187841- Zapoznaj się z tym tematem,a nie pożałujesz!!!!!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() Czego to ludzie nie wymysla
![]()
![]() |
#15 |
eX Moderator
Data dołączenia: 19 10 2003
Lokacja: z zarzecza
|
![]() tu jest lata na winde gdyby ktos nie mial
http://www.microsoft.com/technet/sec.../ms06-001.mspx
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 06 2005
Lokacja: Chelm
|
![]() Jak zobaczylem 1 raz ze avast mi cos wykryl zignorowalem za drogim razem skojazylem ze w tym samym temacie komentowa mr evul a wiec dalem reporta potem jak bylem pewien ze to wirus to odrazu na gg zagadalem so shijix (nie wiem jak to sie dokladnie pisze
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Jaroslaw
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Z tego co wyczytalem na stronce z ta latka, do dla Windowsa 98/98SE/Millenium te braki nie sa krytycznie grozne. Uff
![]()
![]() |
#18 |
Nieobecny.
|
![]() wyrwa w WMFie była czymś w styczniu br. Teraz to przeżytek, a dzieciuch pewnie ściągnął sobie skądś gotowca.
Jak to dobrze że mam Porządny System Operacyjny ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() A tak wogole: jezeli ktos zachwouje minimum poziomu bezpieczenstwa (uaktualniany antywir) i na biezaco aktualizuje system - nic mu nie grozi;]