Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Mainland

Notki

Mainland Wielki i tajemniczy kontynent... Tutaj odkrywamy jego tajemnice...

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 18-05-2006, 13:20   #1
Meseta
Użytkownik forum

Data dołączenia: 09 05 2006

Domyślny Tomby?!

sprawa jest tego typu przykladowo mamy GS tomba gdzie czesto sa reset floory,czy jezeli wloze loot do jakiegos sarkofaga to wraz z reset floorem wyczysci on mi tez tego loota co wlozylem do sarkofaga prosze o szybko odpowiedz i o niewypowiadanie sie tych ktorzy tego nie wiedza
Meseta jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 18-05-2006, 13:41   #2
Nieugiety
Użytkownik Forum

Nieugiety's Avatar

Data dołączenia: 11 05 2006

Stan: Na emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 106
Domyślny

Reset czysci wszystko, ukryj w dupie i tak ci zniknie
Nieugiety jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-05-2006, 20:04   #3
Guriel
Użytkownik Forum

Guriel's Avatar

Data dołączenia: 14 02 2005
Lokacja: Lublin

Stan: Niegrający
Imię: Secret
Profesja: Elite Knight
Świat: Morgana
Poziom: 70+
Skille: 75/75+
Poziom mag.: 6
Guriel ma numer GG 1066511
Domyślny

yyy nie wiem , nie zgodizl bym sie z up... w sobote przed resetem expilem sobie i bylo duzo cial... po resecie odrazu sie wlogowalem... (caly czas wpisywalem passy az wejde) i gdy weszlem byly zabite roty + full respw... i moj lootbag byl... nie wiem jak to wyjasnic ale tak bylo...

http://www.youtube.com/results?search_query=pjto&search=Search
Guriel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-05-2006, 22:32   #4
Stożek
Użytkownik Forum

Stożek's Avatar

Data dołączenia: 05 07 2005
Lokacja: 50 cm od ekranu

Stan: Niegrający
Imię: Forestman
Profesja: Elder Druid
Świat: Eternia
Poziom: 33
Skille: 13/21
Poziom mag.: 29
Stożek ma numer GG 9888628
Domyślny

Reset floor to nie to samo co reset server! Jedo jest klika razy dziennie, a drugie o 9:00 na niemieckich serverach i bodajze o 11:00 na amerykanskich.
Czasem zdazalo mi sie trenowac majac fooda pod soba... i po kilku h food znikal, dziwne? Nie wiem czy da sie cokolwiek ukryc od tego wredego reseta, bo bag napewno zniknie, jak chowalem w beczce/kuferku tez znkalo. Co do sarkofagu... probowac mozesz.
Stożek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-05-2006, 23:24   #5
Deaf Scream
Użytkownik Forum

Deaf Scream's Avatar

Data dołączenia: 02 09 2004
Lokacja: Włocławek

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Flaxizo
Świat: Berylia
Poziom: 20
Skille: xx/xx
Poziom mag.: ~
Deaf Scream ma numer GG 1975803
Domyślny

jedyna nadzieja w tym ze nie bedzie reset floor. bo gdybys nie wiedzial reset nie odbywa sie na calej mapie tibi, tylko na pewnych jej fragmentach losowo. na niektorych czesciej na innych z mniejsza czestotliwoscia. z tego co pamietam np na vamp hell zadko jest reset (juz ponad pol roku nie mam paca ale to chyba sie nie zmienilo) wiec mozes zliczyc na szczescie. jednak miejsca dosc popularne do expowisk z regoly maja wieksza czestotliwosc niz te mniej znane/mniej uzywane. kiedys mi znajomy opowiadal ze przez tydzien lotbaga ciagle tylko uzupelnial w pewnym tombie..ale to byly potworki typu szkilety i chyba 2 ghule na caly tomb :> ale na normalnych tombach w miare czesto byl reset floor wiec jak juz napisalem wszystko zalezy od szczescia.

taki oftop resety nie sa wcale zle bo przez porozwalane itemy na podlodze zwiekszaja sie lagi..wiec skorzystam z okazji i zaapeluje do ludzi chodzacych na guardy.. nie wywalajcie flaskow gdzie popadnie... jak juz musicie starajcie sie wywalac na jedna kupke je...bo po 1 lagi sa mniejsze, a po 2 ktos kto lubi zarabiac bedzie mogl latwiej je zebrac
Deaf Scream jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-05-2006, 16:33   #6
Etan Marth
Użytkownik Forum

Etan Marth's Avatar

Data dołączenia: 15 05 2006
Lokacja: Wrocław

Imię: Etan Marth
Etan Marth ma numer GG 7164295
Domyślny

@off
Ja wiem ze n.p. w kopalniach dwarfow nie ma restart floora, a ten o 8.00, 11.00 itp. tez nie dzialaja, ostatnio robilem lootaga 2 tygodnie, nie wkrecam wiec prosze mnie nie wyzywac od noobow. DZIEKI

Combo by Mahrdis+2 Dragons+1 Dragon Lord=173EK Owned
Thor Rheon [30]: ej wiesz dlaczego mi kutas staje jak mame zobacze??
Etan Marth jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-05-2006, 17:35   #7
Lord'Nesteloo
Użytkownik Forum

Lord'Nesteloo's Avatar

Data dołączenia: 01 08 2005
Lokacja: Gdynia

Świat: Xantera
Poziom: 42
Skille: 21/23
Poziom mag.: 5
Wyślij wiadomość przez ICQ do Lord'Nesteloo Lord'Nesteloo ma numer GG Top Secret Adres Jabbera do Lord'Nesteloo
Domyślny

Zalezy od fuksa...kiedys chowalem lopate pod drzewem i przez tydzien tam lezala. Sadze ze wraz z resetem nie znikaja zadne itemki tylko z reset floorem (ktory nie odbywa sie regolarnie o konkretnych godzinach)
Lord'Nesteloo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-05-2006, 21:14   #8
Deaf Scream
Użytkownik Forum

Deaf Scream's Avatar

Data dołączenia: 02 09 2004
Lokacja: Włocławek

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Flaxizo
Poziom: 20
Skille: xx/xx
Poziom mag.: ~
Deaf Scream ma numer GG 1975803
Domyślny

tzn reset floor odbywa sie "regularnie" chyba...tyle ze jak wszyscy wiedza mapa tibi jest dosc sporawa, a czyszcza sie losowo (chyba) wybrane fragmenty mapy w postaci tak jakby kwadratu (powiedzmy ze cala mapa jest podzielona na takowe) wiec czysci sie np kwadrat na poziomie 0 i 1 lub -1 lub -1,-2,-3.. to chyba jest losowe...wiem ze sobie troche przecze, ale nikt chyba tego nie udowodnil/sprawdzil wiec zasada dzialania systemu czyszczenia pozostaje nadal tajemnica.

a co do tego ze guardy nie maja reset floa to blad..maja tylko ze stosunkowo zadko wypada akurat na te respowiksa..w calej mojej karierze..a duzo na guardach siedzialem..az za duzo mozna by powiedziec ;P (sorc od 27 do 33 (2x) knight od 30 do 47 z reset florem na guardach spotkalem sie lacznie ~10 razy ( tzn wszystko bylo czyste...po update z rozdzkami tylko raz..ale tez sotosunkowo zadko bylem na guardach , jednak po update jest to bardziej widoczne bo ludzie wywalaja flaski na ziemie i nie wiem po kiego grzyba ale wyjmuja tez wszystkie leather boots z guardow... widocznie lubia lazic po smieciach i miec wieksze lagi :> ale mniejsza o to ...znowu sie rozpisalem

powtorze jeszcze raz wszystkie miejsca maja "szanse" zostac wyczyszczone, jednak pewne mijsca dziwnym trafem ta szanse maja czesciej...wiec moze to nie jest w 100% takie losow, tylko ustalona sekwencja czyszczen tych miejsc??... ale watpie zeby kiedykolwiek komus udalo sie o w sensowny sposob udowodnic, bez informaci od tworcow gry :> a tychze z kolei za ochoczo nie udziela jesli chodzi o system dzialajacy w grze.
Deaf Scream jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-05-2006, 23:22   #9
Bujak
Użytkownik Forum

Bujak's Avatar

Data dołączenia: 01 10 2005

Świat: Kyra
Poziom: 45
Poziom mag.: 47
Domyślny

Ja polecam ciagac loota za soba, przynajmniej mamy wieksza pewnosc ze zaden noob nie przyjdzie i nam go nie skroi a my nawet go nie zauwazymy.
Na guardach akurat sie przyjemnie dosyc loota ciaga (gorzej na tombie) - przynajmniej takie sa moje odczucia Chociaz przewaznie na tombie (pietro shamblery,mumie,scaraby) takowego loota sie nie robi (chyba ze sorc na kase) No chyba ze mamy zrobionego djina i zbieramy ze stalkerow obsidian lance
Bujak jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania