|
Notki |
Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 21 04 2006
Stan: Aktywny gracz
Imię: Rafix vel Banitu
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Calmera
Poziom: 30+
Poziom mag.: 32
|
![]() jestem sorcem, okolo 30 lvl(jeszcze nie inferno;p), eq b robe, bohy, vamp...
mam kase na uh, ih, mf hmm, nawet explo chcialbym sie wybrac na tiquande, ale nie wiem na ktora czesc isc, aby sobie poexpic przynajmniej do 40-45 lvl 100a Wschodnia część Tiquandy: Poziomy wyżej: ~brak~ Na powierzchni:Snake, Cave Rat, Spider, Poison Spider, Bat, Bug, Wasp, Skunk, Cobra, Larva, Scarab, Centipede, Crocodile, Tiger, Spit Nettle, Tarantula, Lizard Sentinel, Lizard Templar, Elephant, Hunter, Carniphila oraz Hydra. Pod ziemią: Hydra. 100b Północna-środkowa część Tiquandy: Poziomy wyżej: ~brak~ Na powierzchni: Snake, Cave Rat, Spider, Poison Spider, Bat, Bug, Wasp, Skunk, Cobra, Centipede, Crocodile, Tiger, Spit Nettle, Tarantula oraz Carniphila. Pod ziemią: ~brak~ 100c Północno-zachodnia część Tiquandy: Poziomy wyżej: ~brak~ Na powierzchni:Cave Rat, Snake, Spider, Poison Spider, Skunk, Wasp, Bat, Bug, Swamp Troll, Cobra, Crab, Centipede, Tiger, Crocodile, Slime, Terror Bird oraz Carniphila. Pod ziemią: Cave Rat, Poison Spider, Bug, Swamp Troll, Crab, Skeleton oraz Beholder. 100d Południowa część Tiquandy: Poziomy wyżej: ~brak~ Na powierzchni: Cave Rat, Snake, Spider, Poison Spider, Wasp, Bug, Cobra, Crab, Swamp Troll, Centipede, Tiger, Crocodile, Panda, Dworc Venomsniper, Dworc Fleshhunter, Dworc Voodoomaster, Spit Nettle, Tarantula, Terror Bird, Carniphila oraz Crypt Shambler. Pod ziemią: Dworc Venomsniper, Dworc Fleshhunter oraz Dworc Voodoomaster. 101 Banuta: Poziomy wyżej: Sibang, Kongra oraz Merlkin. Na powierzchni: Bat, Sibang, Kongra oraz Merlkin. Pod ziemią: Sibang, Kongra oraz Merlkin. 102 Lizard Camp+okolice: Poziomy wyżej: Lizard Templar oraz Lizard Snakecharmer. Na powierzchni: Poison Spider, Cobra, Centipede, Crocodile, Spit Nettle, Lizard Sentinel, Lizard Templar oraz Lizard Snakecharmer. Pod ziemią: Lizard Sentinel, Lizard Templar oraz Lizard Snakecharmer. chetnie wybralbym sie na 100a, no ale ta hydra... prosze, poradzcie mi ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#3 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 21 02 2006
Lokacja: Zamość
Profesja: Sorcerer
Gildia: ~~~~Brak~~~~
Świat: Honera
Poziom: 11
Skille: 43/40
Poziom mag.: 2
![]() |
![]() Blokera + Ds-y i na hydry lecisz (oczywiscie explo i hmm o Uh juz nie wspomne ew.SD)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 04 2005
Lokacja: Słupsk
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Rokitek
Profesja: Knight
Świat: Danubia
Poziom: 30
|
![]() Najlepszym rozwiązaniem są Hydry, ale jeśli chcesz samemu pochodzić to dworce albo lizardy (niedoceniane potworki, nei wiem czemu...) i ostatecznie malpy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik forum
|
![]() lol...
![]() ja sie nie pytam czy mam isc na hydry z blokerem, czy walis z SD... chcialem porady DOSWIADCZONEGO gracza, najlepiej maga, na ktora czesc tiq mam isc... mam jeszcze jedno pytanie zeby nie zakladac nowego tematu... majac sporo kasy na dobry poczatek na manaski czy oplaca sie isc na TOMBY? jesli tak prosze o jakas mapke na ktory tomb mam isc i do ktorego lvl schodzic. uwazam, ze vampy czy ds jeszcze bym ubil, ale z necro albo bonecostam juz nie poradze... prosze o odpowiedz, bo juz kikla razy sie pytalem i nie dostalem jasnej, sensownej odpowiedzi |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
|
![]() no to ci piszemy, że najlepiej na dworce/lizardy/malpy - nikomu sie nie chce patrzec ktora to czesc tiq^^ poza tym jest gdzies na forum ladna mapka respa tiquandy...tylko nie chce mi sie szukac (jak znajde to moze zedytuje)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Użytkownik forum
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 02 2004
Lokacja: Gdynia
Stan: Na Emeryturze
Imię: Bebilon
Profesja: Elite Knight
Świat: Secura
Poziom: 312
|
![]() Nie polecam wybierac sie na tiquande samemu, musisz zwiedzic ta kraine pierw wieksza grupą, a najlepiej z blokerem. A gdy sam juz bedziesz wiedziec gdzie co jest nie powinienes miec problemow w ktora czesc niej sie wybrac.
BTW: Podczas zwiedzania polecam robic marki na mapie z miejscami gdzie sa jakies lepsze potwory lub spawny. I uwaga na Hydry! Bebi~
![]() |
#10 |
Użytkownik forum
|
![]() A moze na moim 28 lvl lepsze bylyby tomby?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zbanowany
Data dołączenia: 29 07 2005
Lokacja: Wa-wa
Świat: Furora
|
![]() Ja na twoim miejscu poszedlbym na tomby...sprobuj tomb black water na ostatnim pietrze (przed teleportem) z 2 monkami.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 05 2006
Lokacja: Kraków
Imię: Serhean
Świat: Guardia
Poziom: 107
Skille: 87+/86+
Poziom mag.: 7+
|
![]() @up tomby odradzam poniewaz zawsze tam jest duzo luda
![]() W tiqandzie hmmmm..... Na dworce nie idz bo to strata czasu 2k expa na 1h huncenia to wiesz :/.Lizardy to dobry pomysl ;]. Ja na twoim miejscu zakupil bym troche uhow i poszedl z dsami na dragi. Ostatnio edytowany przez Serhean - 28-05-2006 o 11:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 12 2005
Lokacja: Knurów
Imię: Seraphinatis
Gildia: Order of the Golden Rose
Świat: Askara
Poziom: 96
Skille: 82/77
Poziom mag.: 7
|
![]() @up
lol? chyba nigdy tam nie expiles... da sie wyciagnac ~~7k/h na 1 pietrze (expie z monkiem+w hammer) i sporo loota jak masz szczescie to wyjdziesz po godzinie 3k+ i nawet skrzynka na parcele jest dosc blisko wiec nie ma problemu ![]() ![]() Co do tiq~~ to polecam expic nad dp,nawet na new servie exp tam jest bajeczny ![]() ![]()
Once a friend, always a friend. Ostatnio edytowany przez ~~AnpeR~~ - 28-05-2006 o 12:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 10 2005
Lokacja: Tarnów, Bochnia, Limanowa, Stary Sącz, Dębica - róznie
|
![]() @up
Moze masz i racje ale 7k/h to nie jest duzo.... juz lepiej zejsc na -2 tam jest znacnzie lepiej . Tiq odradzam moim zdaniem ma za niski lvl chociaz dworca sa wporzo ![]() GaV~ |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
taa ale prof. magiczne chodza glownie na dworce dla kasy ![]() hmm co do tiq~~ jak wyjdzie jakas czysta tibicam to jesli chcesz moge ci zrobic film i wybadasz sobie jak chodzic po respie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#16 | |
Użytkownik forum
|
![]() Cytuj:
jest ich az tak duzo? ile srednio wbijasz expa na 1h? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
taa ale prof. magiczne chodza glownie na dworce dla kasy ![]() hmm co do tiq~~ jak wyjdzie jakas czysta tibicam to jesli chcesz moge ci zrobic film i wybadasz sobie jak chodzic po respie ![]() ![]() ![]() aa btw. juz chyba byl gdzies jakis film jak ~~50 najt sie chwalil ze zrobil chyba 50k/h czy jakos tak ![]() Edit: lol? duble post sie zrobil nie wiem czemu ![]() http://s16.photobucket.com/albums/b4...ent=UO0025.jpg a co do swamp trolli to nie mam foty z full respem chociaz... jak znajde to dam edita http://i16.photobucket.com/albums/b4...616/UO0052.jpg to jest odrazu przy wejsciu przy full respie jest ich okolo ~~20 ,pietro nizej ~~10,pozniej w dol kolo ~~10,na prawo od zejscia na 2 floor sa 3 szkielety+4 s trolle pozniej nizej jest spawn 2x beho chyba
Once a friend, always a friend. Ostatnio edytowany przez ~~AnpeR~~ - 28-05-2006 o 12:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik forum
|
![]() no jezeli to nie sa klony, tylko prawdziwe to niezle...
a atakujesz z rozdzki czy jakiegos hammera, sworda, axa? offtop moglby mi ktos powiedziec jak moge odtworzyc jakis filmik .rec(filmik nagrany na tibii7.5)? tibicam jakis zrabany, probowalem kilka razy tibicam NG mozeby chodzil, ale nie moge zalatwic sobie tibii 7.5, bo skad nie sciagne to instaluje a to tibia 7.7... prosze o pomoc ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
|
![]() taa to nie sa klony sa respy 3x slim 2x slim i 4x slim a dopiero robi sie goraco jak kazdy zsummonuje nastepnego
![]() ![]() ![]()
![]() |
#20 |
Użytkownik forum
|
![]() no to niezle, a ile expa/h wyciagasz?
koszta sie zwracaja? bylbym wdzieczny za jakis filmik no ale prosze, pomozcie jak odtworzyc filmik z tibii 7.5? |
![]() |
![]() |