|
Notki |
Mainland Wielki i tajemniczy kontynent... Tutaj odkrywamy jego tajemnice... |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
|
![]() Właśnie przeszłem z rooka na maina i wybrałem palladyna i mam kilka pytań z nim związanych:
- Czy dobrze wybrałem decydując się na Palla? - Jak mam zrobić szybko duże skille ? - Jaką bronią powinienem trenować a jaką Expić? - Kiedy już będe miał dobre skille to gdzie mam iść Expić (tylko mam 8 lvl narazie bo próbuje robić skille ale mi nie wychodzi ![]() - Chiałbym załatwić sobie sprzęt tylko jaki i za ile? - No i wogóle skąd wziąść kase? z góry dzięki za odpowiedz. :rolleyes: |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 25 01 2004
![]() |
![]() Odpowiadam kolejno na pytania:
-Wybor postaci zawsze nalezy do ciebie kazda ma swoje wady i zalety -Trenować, Trenować i jeszcze raz trenować (wiem ze to potwornie nudne ale co zrobic ![]() -Trenowac wluczniami (Spear) a expic to na poczatku sperami nabic odpowiedni lvl i mlvl i kupic czar produkujacy strzaly lup bolty(o ile masz pacc) oczywiscie wtedy przezucasz sie na luk/kusze. -Tak jak wyzej jak nawet nabijesz duze skille to bez luku/kuszy bedzie ciezko zabijac mocniejsze potworki poniewaz ciagle trzeba bedzie podnoscic te wlucznie. -Sprzet... hmm to zalezy od twojej ambici. Proponuje scale armor soldier lub dark helmet brass legsy, luk/kusza, tarcze kup np dwarwen i nos ja ze soba w razie czego. -Kasa zawsze jest jej za malo. Najlepiej na poczatku z jakis slabych stworkow(trolle zwykle orki) zbierac kase i wszystko to co da sie sprzedac. Kiedy bedziesz walic lukiem/kusza to rob lootbaga z roznych troche mocniejszych potworow. Przy okazji exp leci a kasa zawsze sie przyda. Koniec ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 01 2004
Lokacja: Poznań
Stan: Niegrający
Imię: Solinari
Profesja: Royal Paladin
Świat: Danubia
Poziom: 63
Skille: 89/59
Poziom mag.: 15
![]() |
![]() mysle ze dobrze zrobiles, ale pallek potrzbuje duzo treningu, no wiec trenuj spearami, zrob 2mlvl i zacznij tworzyc strzaly z nimi expuj, mozesz je sprzedawac i stad kasa. ja mam teraz na 9lvl dark helmet, dark armor, p-legsy, i chodze z lukiem, jak nie mam luka to wale z longsworda i trzymmam dwarven shielda w reku
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 02 2004
|
![]() No więc tak, na początek link:
http://www.tibia.pl/thread.php?threa...bdb23fbb08fbb1 A teraz pare ogólnych uwag. Bardzo dobrą taktyką jest przeniesienie się na samym początku do Ab'Dendriel (nie można tego miasta wybrać przy przejściu na main). Tam schodzisz do podziemi na trolle i masz "raj palka" ![]() Ja dzięki tej taktyce po dwóch godzinach gry miałem skille 36/30, choć to też nie jest wyśrubowany wynik (nie walczyłem przecież cały czas). Ekwipunek wg uznania. Ja miałem dwarven shield, brass armor/legs, soldier helmet. Pozdrawiam.
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 08 2003
![]() |
![]() Bez względu na miasto do ok.35 dista trenuj na trollach.Potem znajdź sobie partnera do treningu i dobij do 50 dista.Teraz możesz już chodzić z lukiem na cyce.Co do skilli to w tym momencie zależy to od ciebie.Moja rada-troche skilluj troche expuj,ale tak żeby na poziomie 20 mieć juz przynajmniej 60 dista.Na 30lvlu z kolei twoj dist powinien wynosić przynajmniej 70.Aha-i nie zapomnij kupić vity na 8mlvl no i oczywiście conjure arrow na 2mlvl(jak masz nadmiar many to spalaj ją tworząc strzały).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 04 2004
Lokacja: Zamość
![]() |
![]() Moim zdaniem wybrałeś wyrąbaną postać dla mnie najlepsza sam mam paladyna...
musisz dużo trenować minimum do skili 50+/42+ trenić powinieneś spearami a expić strzałami tylko bo bolty są za drogie na tak małe skile. Nie skiluj na lvlu 8 zdobądź minimum 13 bo potrzeba Ci dduuużo capa aby uniesc spiry... expuj na rotwormach i przy okazji skiluj... Sprzęt najlepiej kupić ![]() p-set, steel helmet, luk, strzaly, THX & POzdRo |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 14 03 2004
Lokacja: Zgorzelec
![]() |
![]() mam pytanko - tylko mnie wysmiejcie
![]() czy na rooku tak slabo leca skille? probowalem poskillowac na trollach ale po 10 min mi sie znudzilo i nabilem tylko 2 lv... tutaj mowicie ze w ciagu godziny 30 lv... oczywisice trenowalem distance spearem |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 03 2004
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
|
![]() Nawet dobrze byc palkiem masz 20lev morzesz isc na poh ale lapiej isc na poh na 25lev
Skiluje sie spirami Bije sie z luku lub kuszy Luk- strzaly kusza-bolt na 8lev expij na trolach ze spirami i z tarczom na skile bij je z bliksa |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 02 2004
|
![]() KLIKNIJ TU -----> temat o palkach na większość swoich pytan masz tam odpowiedz (nie kce mi się kopiować moejgo postu
![]()
![]() |
#11 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 15 07 2004
![]() |
![]() Musisz zdobyć 14 lvl i 45 skill i weź ze sobą dużo dużo dużo strzał i wybierz się do HellGate ( raj dla palka) po wejściu do góry i na prawo ( pełno skeletów, ghuli i 2 DS'y ale co to jest dla palka )Tam możesz nabić 25 lvl i potem na GSki na POH
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 05 2004
|
![]() boze !! znowu n00bowski temat ;/
"czy dobrze wybralem decydujac sie na palladyna?" to chyba twoja sprawa czy podoba ci sie strzelanie z dist'a ?! ;/ nie ? każda profesja będzie mowila ze jest najlepsza .... ja gram pallem i nie narzekam !! "jaką bronią trenic a jaką expic" - hmm moim zdaniem powinienes expic giant swordem albo dragon lance a expic powinienes HMM to forum zalewa fala n00bstwa ;/
![]() |
#13 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 22 06 2004
![]() |
![]() Jak nie znasz różnicy miedzy n00b a newbie to sie nie wypowiadaj.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 10 2003
Lokacja: Venore
Stan: Na emeryturze
Imię: Eldian Do'Urdenn
Profesja: Paladin
Świat: Secura
Poziom: 36
Skille: 68/59
Poziom mag.: 15
![]() ![]() |
![]() hmm...jaki swiat jak powiesz to ja odpowiem na pytania.....