Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Potwory

Notki

Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 01-08-2004, 14:47   #1
Ertai
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 16 06 2004

Domyślny Pierwszy Wielki Hunt

Planujemy z bratem wspólnu hunt czegoś ciekawego:
Ja Sorc Lv 23-24 Magic Level 33 -34
Brat Druid Lv 21-22 Magic Level 29-31
Przygotowane :
Po plecaku UH,
Po 2-3 pleacaków HMM
Po plecaku Gfb
Po plecaku SD
Ewentualnie jakies Summony do pomycy.
Prosze o jakies propozycje gdzie moglibyśmy się udać ,nie boimy się śmierci ,ale nie jesteśmy samobójcami.
Hunt może byćwymagający ,ale nie bez przesady,ewentualnie mozemy wziasc po dwa plecaki Uh.
Co poradzacie?
Prosze o konkretne plany huntow.
gdzie mozemy isc,jak tam dojsc ,jakie potowry mozemy spotkac podczas drogi na miejsce,jakie potwory na miejscu,mile widziana mapka,jakies strategie na potwory z ktorymi sie zmierzymy,jaki loot -tak aby to było choć troche kasowo opłacalne-głównie chodzi nam o exp ,ale mile widziany jakiś ciekawy loot.Aha i chodzi nam o "samotny" hunt tak wiec miło by było na jakimś "odludziu".

Co do stuffu:
Mój:
Fire Sword/Devil's Helmet/Noble Armor/Plate Legs/Dwarven Shield-postaram sie o Dragon Shield ,ale to nic pewnego
Brata:
Serpent Sword/Steel Helmet/Plate Armor/Plate Laegs/Dwarven Shield

Serdecznie prosimy o pomoc.
Ertai jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 01-08-2004, 14:56   #2
Villen
Użytkownik Forum

Villen's Avatar

Data dołączenia: 29 02 2004
Lokacja: Dębowy Zagajnik

Domyślny

Mozecie wziasc blokera i tluc dragi.Taktyki to uzyjcie opcji "(o)szukaj".Mozecie summonowac 2 ghule i 2 mino archery i isc na bh(ghul blokuje exp slaby ale loot dobry),na dwarf soldier.Duzo jest rzeczy na ktore mozecie isc na ghule na bh tez moze byc bez summonow.Z archerami na cyce(musza byc zaparcelowane) i lurujecie w poblize archerow.A jagbyscie byli na non pvp i zrobili po 25 lv mozecie z fire devilami lazic na bh i ghule one naparzaja mocno i wybija wszystko dosc szybko.

Jak chcesz cos mocnego to wybierz sie na GS na POH przedzej on spotka ciebie niz ty jego.

Nazwa Expowiska:Orc Fortress
Miejsce docelowe:Centrum Fortecy
Zabawa:10/10
Ryzyko:12/10
Lootobry.
Spotykane potworki:Cyce,warwolfy,orc,orc spearman,orc warrior,zerk,lider,smok,orc warlord,shaman,slime.
Taktyki:Uciekaj i wal z hmm i z gfb.Zerki bija mocno z lapy i sa dosc szybkie na zerki starcza gfb(w grupach) lub hmm.Na lidery hmm tylko.Zazwyczaj biega tam duo ludzi wiec bedzie mniej potworkow.Drag,Warlord i slime sa pod forteca(co do slime 100% nie mam pewnosci),drag jest na polance ale to daleko.
Dojscierzed dwarven bridge idziecie w levo i potem caly czas w lewo.Po drodze natraficie na straznice sa przy nich zerk,lider i kilka dziesiat innych orkow.Zyjecie? idzimy dalej podchodzimy pod fortece ubijajac kazdego potworka.Pod murami jest czasami lider i zerk(zlurowany?).A w srodku mmm to co lubie jazda na maxa zerki(3+) lidery i inne orki tu poexpijcie az do smierci a jak zyjecie to loot bag i sprzedac.
Loot:Sabre,chainmail,halabard,sejmitary,p-legs,w-helmet,chain helmety,battle axes,long swordy,plate shieldy.

I to chyba all a jak chcecie hardcore to idzcie solowac DL moze cos wypadnie ciekawego.

@Gremlin

Gdzie ja napisalem ze ghula nei moga summonowac mi chodzilo o FD,ghul to od 22.

Porpawilem niech ryzyko bedzie 12/10^^

@Zalozyciel tematu(mialem isc po lecytyne ale po co).
...Cos mialem powiedziec ale zapomnialem...LOL...
Villen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 01-08-2004, 15:03   #3
Ertai
Użytkownik Forum

Domyślny

heh,Ty mnie chyba nie rozumiesz....to ,że moge iśc to wiem ,ja nie pytam się na co moge iść.
prosze o gotowy plan dojscia np do wieży orców,co tam moge spotkac,taktyki.I napisałem wielki ,tzn. nie ghoule tylko coś mocniejszego,to ,że jak wezme blokera to będe mógł iśc na dragi też odkrywcze,nie po to napisałem ,że będe szedłz bratem ,aby przeczytać,że jak wezme blokera to....ludzie jak macie wypowiadać się w ten sposób ,że tak powiem na "odwal sie" to lepiej nic nie piszcie....
stary 01-08-2004, 21:34   #4
Gremlin
Buuuuu

Gremlin's Avatar

Data dołączenia: 06 10 2003
Lokacja: Edron

Stan: Niegrający
Imię: Sir Grali
Profesja: Elder Druid
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Domyślny

re: Villen
Ghoula nie moga zsumonowac (25+ lvl?)

@ Centrum fortecy Orkow
W ich przypadku niebezpieczenstwo wynosi 11/10 a nie 8/10
stary 01-08-2004, 22:19   #5
Ertai
Użytkownik Forum

Domyślny

hehe sweitnie Villen ,widze,że ostre słowa Cie motywują -bardzo dobrze."
ryzylo 11/10-bosko"
a jakby wziasc knighta na blokera to spadnie tak do 7?
Wiem wiem ,sam sobie zaprzeczam,ale jesli zabawa rzeczywiscie 10/10 a i widzialem ss'y i mi sie podoba to moze sie zdecyduje

poprosiłbym jeszcze plan podobnie jak ten wyżej z wieża o podziemia fibuli i poh chociaz poh w miare znam drogi ,ale raczej tu prosze porady jak zabic w dwoch gs tak ,abysmy obaj przezyli co ssumonowac?
stary 02-08-2004, 17:07   #6
Venzon
Guest

Domyślny

hehe ... najbardziej opłacalny huncik to wycieczka na roty darashia albo koło venore ... ewentualnie beholdery hyhy ... bez blokera nie ma co myśleć o lepszym huncie
  Odpowiedz z Cytatem
stary 02-08-2004, 17:55   #7
behama
Użytkownik Forum

behama's Avatar

Data dołączenia: 22 07 2004
Lokacja: Gdzie dolina sie zaczyna :<

Domyślny re gremlin

niechcem dostac upomienia czy bana ale...
mylisz sie ghoul = 23 lvl

forum o tibii
www.wotd.prv.pl rejestrowac sie please
*
behama jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-08-2004, 18:23   #8
Szkodi Sunrise
Użytkownik Forum

Szkodi Sunrise's Avatar

Data dołączenia: 21 07 2004
Lokacja: Dębica

Szkodi Sunrise ma numer GG 2489317
Domyślny

Orc Fortress to chyba za mocne miejsce jak dla was dwóch szczegolnie, ze nie macie jeszcze 25lvlu. Szkoda smierci i utraty itemkow. A w 2 mozecie zawsze isc na Dragony nawet bez blokera bo mowicie ze bedziecie miec UHy. Jeden luruje (lepszy) i ucieka. Smok biegnie i naparza jednego a drugi walczy z nim od tylu (smok od czasu do czasu moze sie na ktoregos z was przerzucic wiec to bedzie wam nieco pomagac w UHaniu sie itd). Powinniscie go zabic no i miejmy nadzieje znalezc tam D-Shielda
stary 02-08-2004, 19:48   #9
Gremlin
Buuuuu

Gremlin's Avatar

Data dołączenia: 06 10 2003
Lokacja: Edron

Stan: Niegrający
Imię: Sir Grali
Profesja: Elder Druid
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Domyślny

Cytuj:
niechcem dostac upomienia czy bana ale...
mylisz sie ghoul = 23 lvl
1. Upomnienia za samo niezgadzanie sie z moderatorem nie mozna dostac.

2. Pomylil mi sie ghoul z fire devilem (jakim cudem nie pytajcie).

re: Top
Po namysle dobrym miejscem dla was moga byc dwarf soldiery/guardy, ryzyko spore ale w odroznieniu od orc fortres macie szanse na przezycie.
stary 02-08-2004, 21:22   #10
SandMan
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 06 2004
Lokacja: Łuków

SandMan ma numer GG 3377227
Domyślny

Eee... Jak dobrze rozumiem (a ja wszystko rozumiem, tylko pojac nie moge :/ ) to tobie chodzi o to, zeby ktos podal wam dokladny scenariusz hunta... Skoro tak:
Zabawa: 1-2/10
ryzyko: 1-20/10

Ja wole improwizacje Jutro ide z 20++ palasiem, 27 najtem ija jako 20 sorcek (moze doczepi sie 16 druid) na ancient temple, wybijem wszystko co sie rusza i nie jest graczem bez czaszki i nas nie zabije. Sam nie wiem na co to jest hunt, ale padna hordy orkow, pare smoko, moze dobladzimy sie do mintwallin? oO
i tu jest Zabawa 8-9/10, Ryzyko 8/10

I wam tez radze cos takiego zrobic... np wezcie jeszcze ze 3-4 osoby i taka masa pojdzcie na poh, wiem ze to sie nie oplaca, ale jak to fajnie bic w 8 gsa (raz tak mialem ;D )
Albo wezcie palasia i najta i na elf village niedaleko venore... Mialem tam isc zamiast tego templa
Live to die on the final day!
SandMan jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania