|
Notki |
Tajemnice Rookgaardu Wyspa początkujacych. Każdy tutaj zaczyna... |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 01 2004
|
![]() postanowilem sobie zrobic uh makera, wlaze na rooka po 5 minutach, mam dwa rooki i co najmniej kilkanascie dedow jak wejde do maina.. nie dosc tego narazilem sie 111lvl bo to drugi char kogos kto ma postac na rooku z facc i belthowi bo ponoc nie lubi noobow jak ja...
omg.. ludzie w mainie jest zycie nie na rooku! ciesze sie ze stamtad ide
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 09 2003
Lokacja: Szczecin
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Hmm... a może poprostu się źle zachowywałeś? Nie myśle, że ktoś sobie chodził po rooku i mówił: "i kill u on main" "u will be dead". Może to Twoja wina? Nie zastanawiałeś się nad tym?
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
|
![]() wiesz... jeśli ktoś zabija moje potworki kradnie expa i loot a pozniej okazuje sie ze jest i tak cienki w fast hands jak mu ide podziekowac przy jego potworku to jego problem.. btw jak pisze "mine" a ktos mi huntuje mojego wilka to jego spiry beda ladowac w wodzie i koniec
![]() |
#4 |
Mytho(L)ogy Hero
|
![]() Rook jest po to zeby ludzie sie uczyli, zeby nie zabijac innych potworkow itp. A jak Ty wyzucasz czyjes speary do wody to pozniej sie dziwisz ze ktos chce Cie huntowac.
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Mateusz_90 ma racje. Rookgaard jest dla początkujących. Nie każdy tworzy sobie tam uh-makera. Powinieneś wytłumaczyć o co w tym chodzi, że tak nie wolno a nie odrazu wyżucać do wody tak trudno zdobyte przez początkującego przedmioty. Sam chciałbyś być tak traktowany?
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
|
![]() panie...bdzurzysz..
jak ktos mnie straszy huntem czy rookiem to to nie jest newbie!! btw jesli prosze "mine" to debil zrozumie..co za moralizatorstwo.. az dulszczyzna smierdzi
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() No dobra - jak Cię ktoś straszy to spoko. Ale jak podchodzi 1lvl do Twojego potworka a Ty mówisz "mine" a on go nawala to nie wiem - możesz mu wytłumaczyć o co chodzi. Że tak nie wolno itp. ...
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
|
![]() no pewnie, nie licze ile już osób wychowałem na rooku i na mainie na poczatku,
ale 1 lvl nie moga wyjsc z miata to po 1e, a po drugie te chamy to lvl 6+
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 04 2004
Lokacja: W domu
![]() |
![]() Mnie denerwuje jak soluje spermana, a tu podbiega grupa 5 kolesi i mi go zabiera. Zdarzyło mi się nawet jak chodziłem na poisonach że jakaś pała (12lvl) zlurował rota ropną się a mi zrzucił na dziure pełno śmieci.
W sumie to ja też nie reagowałem na początku gry na mine. Nie wiedziałem, że da się otwierać potwory to skąd miałem wiedzieć co znaczy mine? Ale ostatnio rokgard mnie wciągną. Zrobiłem sobie takiego odkrywce rok'u którym wykonuje questy i znajduje jakies miejsca. Chce zabić te 8 rotów czy iles tam w grobie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
|
![]() No macie racje... na Rooku (prawie) wszyscy to bydło. Kiedy zrobiłem postać i napakowałem na 3lvl poszedłem na Trolle. Noi walcze z jednym, z 10hp mu zjechałem, aż tu nagle podchodzi jakiś kolo mówi "mine" i atakuje Trolla. Albo jeszcze lepiej. Walcze se w ciasnym przejściu z Trollem. Nagle jakiś inny kolo mnie odsuwa i klepie mojego Trolla. Ludzie nawet na cudze szczury sie rzucają. Jak se trenowałem Paldka to mi speary zabierali. Masz racje, że Rook to "syf kulturarny". Ale pamiętaj o ludziach wychowanych, jak ja na przykład
![]()
![]() |
#11 |
Mytho(L)ogy Hero
|
![]() Wiesz nie kazdy wie co to znaczy mine. Mine to po niemiecku, a nie kazdy niemca zna. powinno byc my zamiast mine wtedy wicej by rozumailo.
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() "Mine" po angielsku znaczy:
Kopalnia, mina, mina morska, minować, robić podkop minerski, mój. Poza tym "miner" oznacza "górnik". Konkludując "mine" to "mój" po angielsku, ale jeśli ktoś nie wie o co chodzi może się pogubić i nie zrozumieć ![]() P.S. "My" też oznacza "mój". ![]()
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
|
![]() taa...ale "my" w innym kontekscie..
poza tym, co za kretynizm wołać do kogoś walczac z trollem "HEY MINA MORSKA!" albo "Hey TO Jest Kopalnia" ,.... ?( ![]() ![]() po niemiecku mój to jest Mein. I tak uważam ze w rookgard wszyscy sie czuja bezradnie, nie mowie juz jak sie meczylem pierwszym charem jak utrudnialki zycie Ci co maja juz char w mainie i znali sztuczki.. kradziez loota, tricki etc.. jedno wielkei bydlo, ktore potem placze ze je ktos zabil w mainie, gdy stosuja nawyki rooka..
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
|
![]() Hmm... może macie racje. Może ten człowiek chciał odciągnąć mnie od Trolla krzycząc, że w rzece pływa mina morska
![]() Ale bez jaj. Napisze słownik, w którym bedzie "mój" we wszystkich językach (które znam), żeby nie było żadnych nieporozumień. Czyli: mine - angielski meine - niemiecki mio - hiszpański (zapewne tak samo jest w portugalskim, czyli w Brazylii) mój - polski Jeszcze postaram sie dopisać po francusku. Wy też uzupełniajcie mój słownik jeśli znacie inne języki ![]() A później zrobić z tego macro, żeby wszyscy zrozumieli, że dany potwór jest nasz.
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 03 2004
|
![]() Najlepsze na rooku to 1 lvlowa postac, ktora podbiega, atakuje twoje raty (tez jestes 1 lvl ^.-), krzyczysz MINE! Koles i tak biegnie.... dla 1 expa ale biegnie
![]() Run noob Run!!! Mialem kiedys "do hora" w 12 jezykach (w tym japonski i hebrajski ![]() ![]() ![]()
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
|
![]() No wiesz... niekoniecznie dla 1 xpa. Jeśli naprawde bardzo mało mu zjedzie to w ogóle xpa nie dostanie. Tak samo 25 kolesi sie rzuci na Orca i każdy mu zjedzie mniej więcej tyle samo to żaden xpa nie dostanie
![]()
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 10 2003
Lokacja: Warszawa
![]() |
![]() Ja z braciakiem mamy 13 lv. na Rooku i jakoś sobie z nobami radzimy. Oto kilka przykładów:
Wieża orków- na drugie piętro lurujemy orki z pierwszego piętra, tak żeby były 3, a żeby spearmana rozwalić wchodzimy odsuwamy je podsuwamy spearmana pod schody i lecimy z nim na trzecie piętro. Jaskinia stawonogów ![]() biore dwie skrzynki, na -3 poziomie blokuje przejście, normalnie przy zejściu na dół respawnuje się 1 poison spider, 2 spidery, 2 bugi, 2 raty(to nie stawonogi ![]() Piwnica ze Skeletonami: Na pierwszym pietrze respawnuje sie 1 skeleton(czasami 2) a pięterko niżej już 4 now więc wciągam na góre jeszcze 2-3 no i ostatnie -3 pięterko schodze sobie i tam mam poczwórny respawn skeletonów. Jaskinia bearów: Biore 2-3 skrzyneczki, blokuje przejście do północnego/południowego korytarza, luruje do wejścia 3-4 beary no i luksik, cała jaskinia moja. Minosy solo: Zchodze do podziemnego respawnu minosa przy bear room, wprowadzam go do pokoju, drzwi zastawiam skrzynkami, a jak tylko ktoś będzie chciał wejść to schodze do podziemi i gościu musi sobie radzić samemu. Oczywiscie jeżeli ktoś mnie grzecznie poprosi, (nie chodzi tu o "PLX" lecz powie grzecznie "please" albo prosze" ja mu odpowiem "następnego zablokuje dla ciebie"/"I block next for you" jeśli powie "ok thx" to mu blokuje a jeśli powie "No i want this" albo "I want now" itd. to wtedu mówie "F*** Y**" no i kończe z minosami i lece na skeletony po lota lub na poison spidery po expo.
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 03 2004
Lokacja: Rivia ;)
![]() ![]() |
![]() mine - dopełniacz lub biernik
my - mianownik ![]() btw w hiszpańskim mój to mio?? czy aby na pewno? ja troche hiszpański umiem - "mi" to mój ![]() ale nieważne ważne jest to, że macie racje - totalne chmastwo na rooku - ale kto mieczem wojuje od miecz ginie, i to wszystko wychodzi potem na mainie - dead za deadem i wtedy ów newbie czy też nie newbie-newbie przestaje byc takim... cwaniaczkiem ![]() pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 10 2003
Lokacja: Gdansk
![]() |
![]() Jeszcze sa takie hamy na rooku ze idziesz do miejsca do gry w "fast handa" i mowia zebym polozyl 100 gp etc. i wzial ctrl+L to sie to rozmnozy etc. Ale ja juz takiego raz zrobilem w bambuko
![]() ![]() ![]() ![]() Mio to jest po wlosku tez moj ![]() Po francusku mon. Po hebrajsku szeli. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 10 2003
Lokacja: Na wakacjach od forum ;p
|
![]() W znaczniej części zgodze się z tym że rook to bagno kulturalne aczkoliwek nie zawsze. Spotyka się tam miłych ludzi, żadko bo żadko ale jednak czasami. Niekiedy nawet jak o coś proszą to używają "please" i nie spamują, niestety prawie tylko na pacc arena
![]()