Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 15-04-2006, 18:31   #1
Conan Barbarzyncaa
Użytkownik Forum

Conan Barbarzyncaa's Avatar

Data dołączenia: 28 01 2006
Lokacja: loch

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Knight
Świat: Askara
Poziom: 37
Skille: 70/69
Poziom mag.: 5
Conan Barbarzyncaa ma numer GG 5058849
Domyślny Highlvl Knight

Wiele osob mowi mi ze wysoko poziomowym knight'em bardzo ciezko expic a przeciez najwyzszy lvl w grze to knight(Eternal Oblivion) jak jest naprawde prosze o wypowiedzi doswiadczonych knightow o wmiare wyokich lvlach

Which FF Character Are You?
Conan Barbarzyncaa jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 15-04-2006, 18:43   #2
Rekin Master
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 01 2006
Lokacja: Szamotuły

Domyślny

na wysokim lvl-u fajnie sie expi knightem(nie mowie o sobie,ja zajefajne sie expie na slimach w tiquandzie...150k expa mozna w 5h zrobic ;D)
za pewne 100+ to dragi itp a dla kasy guardy(lootbagi ^^)
ogolnie gra knightem jest troche nudniejsza od pallka itp bo kiedy ja gnebilem slimy,terror birdy malpki tp o kumpel na podobnym lvl-u chodzil na dragi/zerki/lidery

Ostatnio edytowany przez Rekin Master - 15-04-2006 o 18:44.
Rekin Master jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-04-2006, 18:44   #3
Diamonic
Użytkownik Forum

Diamonic's Avatar

Data dołączenia: 09 10 2005
Lokacja: Zabrze

Stan: Niegrający
Świat: Aldora
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Conan Barbarzyncaa
Wiele osob mowi mi ze wysoko poziomowym knight'em bardzo ciezko expic a przeciez najwyzszy lvl w grze to knight(Eternal Oblivion) jak jest naprawde prosze o wypowiedzi doswiadczonych knightow o wmiare wyokich lvlach
Jak ktoś umie grać to będzie umiał szybko expić + dobrze na tym zarabiać każda profesją... EOT jak dla mnie...
stary 15-04-2006, 21:40   #4
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Sorc moze zrobic najwiecej expa jednorazowo ( koszty SD ! ), knight najwiecej expa /kilka dni. Z tego powodu knighci expia wyraznie szybciej, szczegolnie dlatego ze zwraca im sie wiekszosc kosztow huntu.
stary 16-04-2006, 00:48   #5
Raynold
eX Moderator

Raynold's Avatar

Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Tychy

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rekin Master
(...)150k expa mozna w 5h zrobic (...)
Eeee... 30k expa na godzine? Wysokopoziomowy rycerz bez problemu wyciąga minimum 60k na godzinę. Ale z runami, dobrą bronią i skilami to na pewno jeszcze więcej.
stary 16-04-2006, 02:50   #6
Diamonic
Użytkownik Forum

Diamonic's Avatar

Data dołączenia: 09 10 2005
Lokacja: Zabrze

Świat: Aldora
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Raynold
Eeee... 30k expa na godzine? Wysokopoziomowy rycerz bez problemu wyciąga minimum 60k na godzinę. Ale z runami, dobrą bronią i skilami to na pewno jeszcze więcej.
On tam mówił o sobie. ^^
stary 16-04-2006, 10:47   #7
Conan Barbarzyncaa
Użytkownik Forum

Domyślny

Jeszcze jedno pytanie:
ja expie zwykle na katedrze i wbilem tam juz jak widac 36 lvl na pierwszym pietrze wybijam wszystko bez klopotu ale jak zszedlem na dol to na wejsciu sa tam jakies 5 dark monkow,5 assassinow,witch i jeszcze bandity jakies jedyna zaleta tego miejsca ze nikt tam nie expi nigdy i czy oplaca sie zuzyc duzo uhow i tam sobie expic(czy to sie oplaci,czy nie beda uhy za bardzo zchodzily).

stary 16-04-2006, 13:06   #8
<<<Kiemi>>>
Użytkownik Forum

<<<Kiemi>>>'s Avatar

Data dołączenia: 27 05 2005
Lokacja: W domu przed monitorem

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Lunnix
Profesja: Paladin
Świat: Refugia
Domyślny Ja knight xP

Jak widac, mam 25 lvla knighta, wiem ze nie jest to tak duzy lvl, ale tez nie jest maly ... Ja expie teraz na Dark Cathedrze (tylko na -1!) i bardzo dobrze mi idzie, lecz szybko sie nudzi..Powod: nie ma dobrego lootu ale szybko leci kasa Ja zostalbym na darku
stary 16-04-2006, 16:45   #9
Cragmorton
Użytkownik Forum

Cragmorton's Avatar

Data dołączenia: 27 07 2004

Cragmorton ma numer GG 6588642
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez <<<Kiemi>>>
Jak widac, mam 25 lvla knighta, wiem ze nie jest to tak duzy lvl, ale tez nie jest maly ... Ja expie teraz na Dark Cathedrze (tylko na -1!) i bardzo dobrze mi idzie, lecz szybko sie nudzi..Powod: nie ma dobrego lootu ale szybko leci kasa Ja zostalbym na darku
Bardzo dużo loot'a tam jest. W godzine wyciągam w katedrze jakiś 5-10k. Idź na ghoule i szkielety - dobry exp i z każdego prawie leci coś do lootbaga. Niestety trzeba go dociągnąc aż do poczty koło Dwarf Bridge lub Outlaw Camp (nie wiem czy jest skrzynka).
Cragmorton jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-04-2006, 16:47   #10
Arathorn
Użytkownik Forum

Arathorn's Avatar

Data dołączenia: 06 02 2004
Lokacja: WWA

Stan: Na Emeryturze
Imię: --
Profesja: Elite Knight
Świat: Chimera
Poziom: -
Skille: -
Poziom mag.: -
Domyślny

Po prostu knightem trzeba mieć cierpliwość bo bicie tego samego w kółko jest dość nudne, sorcem po prostu ciekawiej się expi, co do tempa expienia to do lvlu 20 knight najszybszy, potem jakieś 20 do 120-130 sorc szybszy a potem znowu knight
Arathorn jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-04-2006, 17:39   #11
Conan Barbarzyncaa
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Cragmorton
Bardzo dużo loot'a tam jest. W godzine wyciągam w katedrze jakiś 5-10k. Idź na ghoule i szkielety - dobry exp i z każdego prawie leci coś do lootbaga. Niestety trzeba go dociągnąc aż do poczty koło Dwarf Bridge lub Outlaw Camp (nie wiem czy jest skrzynka).
Ja expie tam bardzo dlugo i wiem tyle ze na outlaw camp jest skrzynka,jest duzo loota:brass armory,iron helmety,war hammery(mam tego z 10),dolle,mace,sword,viking helmet,steel helmet,horseman helmet(mam 3),leopard armor and more

stary 16-04-2006, 17:40   #12
Alora
Użytkownik Forum

Alora's Avatar

Data dołączenia: 03 06 2005
Lokacja: Daleko Daleko

Profesja: Elite Knight
Świat: Iridia
Domyślny E wysoko poziomowy knight

Jak że mam niski lvl (40) zapytałem się sorka wysko lvlowego i knighta wysoko lvlowego o opinie.
Sorek: Najniższe poziomy Tomba tłuke z manasami z exori vis/mort exp leci szybko i jest fajnie.
Knight: OF jest fajny ciagle tam siedze czyszcze wszystko razem z warlordami i questem. Wniosek Knightem sie expi dosc szybko ale nudno a sorkiem bardzo szybko i ciekawie

Pomóż głodnym dzieciom!

Ostatnio edytowany przez Alora - 16-04-2006 o 17:42.
Alora jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-04-2006, 19:58   #13
dlugopis
Użytkownik forum

dlugopis's Avatar

Data dołączenia: 13 03 2006

Domyślny

Moje zdanie na ten temat jest takie...
Knight szybko expi juz od cos 40lvla jak ma dore skille i ma zaco expic (uhy)
A co do skilli jedni maja wysokie jedni maja niskie to zalezy od gracza
Ale dobrze miec tego skilla 80 np: w swordzie (sam lece w axe ale to przyklad)
dlugopis jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-04-2006, 19:57   #14
Danek_91
Użytkownik forum

Data dołączenia: 06 01 2006

Domyślny

Moim zdaniem, aby Knightem Exp szedl w miare szybko trzeba sie postarac o dobre skille. Może dla niektórych skille nie grają roli, lub niechce im się wytrenować postaci tak, aby byli z niej zadowoleni, tylko po wyjśćiu na Main-Land biorą się za EXP i nażekają, że Knight wolno expi... Nic dziwnego, przecież Knight z 25-30 lvl ze skillami okolo 75+.75+ zada znacznie większe obrażenia niż Rycerz na 35 lvl ze skillami 65+.60+..widziałem taki przypadek, gdzie Knight na 40 poziomie miał skille 63.58.... przeciez w takim wypadku exp nie ma sensu..
Sam gram teraz Knightem w prawdzie mam dopiero 21 prawie 22 level, a to dlatego że najpierw postanowiłem wyskillować postać a potem wziąść się za EXP... Mam zamiar wbić 80.80 mam dopiero 75.76 więc przedemną jeszcze troche treningu..
~~PozDro~~
Danek_91 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-04-2006, 22:58   #15
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Danek_91
Nic dziwnego, przecież Knight z 25-30 lvl ze skillami okolo 75+.75+ zada znacznie większe obrażenia niż Rycerz na 35 lvl ze skillami 65+.60+..
Zalezy na czym ten 35 expil. Trzeba wziac pod uwage ze moze nosi ze soba takiego gsa, na ktorego ty jeszcze nie masz prawa zarobic bo spedziles xx godzin bijac monka.

Cytuj:
widziałem taki przypadek, gdzie Knight na 40 poziomie miał skille 63.58.... przeciez w takim wypadku exp nie ma sensu..
Mialem niewiele wyzsze, wyciagalem swobodnie 20k/h bez boh, prawie 25k/h z bohami ( czyli tyle ile kumpel 80/80 robi w kopalni na guardach ). 2 levele dziennie, pomijajac juz nawet fakt ze lev 40 jest naprawde blisko do efektywnego bloczenia dla, a lev 21 blisko do zaczecia expienia.

Cytuj:
Sam gram teraz Knightem w prawdzie mam dopiero 21 prawie 22 level, a to dlatego że najpierw postanowiłem wyskillować postać a potem wziąść się za EXP... Mam zamiar wbić 80.80 mam dopiero 75.76 więc przedemną jeszcze troche treningu..
szczesc boze i ogladaj plecy tych ktorzy w odpowiednim momencie poszli wybijac potworki.
stary 23-04-2006, 00:04   #16
Tukan pogromca sebka
Użytkownik Forum

Tukan pogromca sebka's Avatar

Data dołączenia: 22 04 2006
Lokacja: Żory => Osiny ;D

Gildia: Theos
Świat: Samera
Poziom: 74
Skille: 86/84
Poziom mag.: 7
Tukan pogromca sebka ma numer GG 4215890 Send a message via Skype™ to Tukan pogromca sebka
Żarówka

Cytuj:
Moim zdaniem, aby Knightem Exp szedl w miare szybko trzeba sie postarac o dobre skille. Może dla niektórych skille nie grają roli, lub niechce im się wytrenować postaci tak, aby byli z niej zadowoleni, tylko po wyjśćiu na Main-Land biorą się za EXP i nażekają, że Knight wolno expi... Nic dziwnego, przecież Knight z 25-30 lvl ze skillami okolo 75+.75+ zada znacznie większe obrażenia niż Rycerz na 35 lvl ze skillami 65+.60+..widziałem taki przypadek, gdzie Knight na 40 poziomie miał skille 63.58.... przeciez w takim wypadku exp nie ma sensu..
~~PozDro~~
Ja tu całkowicie Cie popieram bo dobrze wyskilowana psotacia lepiej sie expi...naprawde...wlasnie sam sie teraz przekonalem...kiedys mialem 20 lvl i skile 49/49 expilo sie h****...teraz mam 24 lvl i skile 65/65(i tak male...) ale skiluje teraz do 70/70...wtedy bedzie zabawa...z wysokimi skilami np: 25lvl skile 75/75 to lvl szybko idzie
Tukan pogromca sebka jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-04-2006, 11:18   #17
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Tukan pogromca sebka
25lvl skile 75/75 to lvl szybko idzie
Zalezy na czym expisz. Na wiekszosci miejscowek dla tego levelu rownie dobrze moglbys miec skille o 10 mniejsze.
stary 23-04-2006, 13:09   #18
Dragonit
Użytkownik Forum

Dragonit's Avatar

Data dołączenia: 17 02 2006
Lokacja: w Sieradzu

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Sorcerer
Gildia: brak
Świat: Jamera
Domyślny

Ja mam zamiar zrobić szybko 55\55 na 15lvl(ludzie mówią że to neizłe) i dopiero doexpić do 20,zrobic deserta,kupić fire axe(jak starczy to coś jescze)i mam zamiar troche pokasić.Myśle że potem z niezłymi skilami i qe będzie się szybko expiło.Przy okazji sie spytam(są od tego inne tematy ale chyba nic się nie stanie)najpierw kupić za ok.4k guardian halberd,czy za ok.10k dragon lance,czy najpierw GH,a potem DL czy od razu DL?
14:58 x [22]: jakiego zoka?
14:58 x [22]: orca bersercera?
14:58 y [32]: zorka tak soie muwi na tom postac
14:58 y [32]: ktura
14:58 x [22]: aha
14:58 y [32]: jest bersererkiem
14:58 y [32]: orkiem
14:58 y [32]: i niekuc si3e ze mna

15:02 y [32]: a sokola lubisz z ta jego piosenka o tych braniach na sto ruznytch sposobuw
15:03 x[22]: ile masz lat?
15:03 y [32]: a masz numer na gadugaud?
Dragonit jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-04-2006, 15:37   #19
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dragonit
Ja mam zamiar zrobić szybko 55\55 na 15lvl(ludzie mówią że to neizłe)
Zalezy, jak dla kogo i gdzie chcesz expic z takimi skillami. Jednak maniakalne skillowanie przed 25lvlem wiekszego sensu nie ma (i nie ma gdzie wykorzystac skilli i mozna latwo pasc od pk).
Cytuj:
i dopiero doexpić do 20,zrobic deserta,kupić fire axe(jak starczy to coś jescze)i mam zamiar troche pokasić.Myśle że potem z niezłymi skilami i qe będzie się szybko expiło.
Na takim lvlu bedziesz siedzial na miejscowkach, ktore sa odpowiednie dla zarowno knighta ze skillami 50/50, jak i 60/60 (np dwarf soldier). Na lepsze potwory (np guardy/orc leadery) bedziesz mial zbyt slaby stuff/zbyt malo hp/ bedziesz zadawal zbyt malo dmg.
Cytuj:
Przy okazji sie spytam(są od tego inne tematy ale chyba nic się nie stanie)najpierw kupić za ok.4k guardian halberd,czy za ok.10k dragon lance,czy najpierw GH,a potem DL czy od razu DL?
Lepiej uzbierac raz, a dobrze i kupic DL. Moze sie zdarzyc, ze GH bedzie trudno sprzedac.
stary 23-04-2006, 23:01   #20
t0m4s2
Guest

Domyślny nie na temat ale jednak

powiedz mi chlopie jak ty to zrobiles ze masz na prawie 40 lvlu skile o 2 lepsze odemnie a mam 19 lvl? ;fff zrob skile lepiej a nie pytasz jak sie mocnym knightem gra, skoro i tak nigdy takowego nie posiadziesz
  Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania