|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 04 2005
Lokacja: Śląsk/Pyskowice
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Dark Brozyn
Profesja: Royal Paladin
Świat: Pandoria
Poziom: 174
Skille: 105/73
Poziom mag.: 23
|
![]() Nie wiem czy umieszczać to tu, jak coś to niech modek przeniesie. A więc mam pytanie czy ktoś może wie co jest z moim kompem. Problem w tym że gdy załączę jakąś grę, np Tibię, Medal of Honor czy Counter Strike, pogram jakieś pół godziny i komputer sam się wyłancza i wyje taka syrena z biosa. Żeby przestała muszę wyciągnąć kabel z prądu... Ale chodzi o to że jeśli w nic nie gram, tylko siedzę na gg albo oglądam stronki to nic się nie dzieje, zostawiam na noc emula i chodzi cały czas.
Może miał ktoś coś podobnego i wie co to...
http://s10.photobucket.com/albums/a149/Dark_BrozYn/ 21:24 Zarazestor Masumil [9]: nic jurz |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N
Stan: Na Emeryturze
Imię: Komandor Tarkin
Świat: Secura
|
![]() Na forach o komputerach może nie mieli "czegoś podobnego", ale raczej więcej się dowiesz.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nieobecny.
|
![]() Przegrzanie proca/slaby zasilacz.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2005
|
![]() Dokladnie tak jak mowi $cor. Gdyby Ci sie sama gra wylaczala, to by mogla byc karta graficzna.
Kup sobie wiatraczek ^.- |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
![]() Zgadzam sie zapewne to jest procek, ale tego nie jestem pewien może to także być karta graficzna.
@up Przez kartę graficzną cały komp potrafi sie nie wlączac a wiec to może być i karta graficzana.(wiem bo tak mialem) |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 03 2006
Lokacja: ÓĆ
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Aldora
Poziom: 30
Skille: 19/25:P
Poziom mag.: 33
|
![]() Tez bym obstawial przegrzewanie sie jakiegoś elementu - sprawdz chlodzenie na karcie graficznej, procku, mostkach na plycie glownej, ostatecznie zasilacz.
Najwieksze prawdopodobienstwo to procek imo. Wmontuj jakies dodatkowe wiatraki poprawiajace cyrkulacje powietrza w obudowie, rozkrec obudowe i graj na otwartej, przedmuchaj wszelkie elementy i sprawdz czy sie obecne wiatraki wszystkie kreca. Zeby sprawdzic co Ci sie grzeje zainstaluj jakis program monitorujacy, takie mozesz sciagnac ze strony producenta plyty glownej, karty graficznej, lub gotowe - np.: motherboard monitor. Odpalasz taki program, notujesz temperatury i napiecia, wlaczasz giere jakas i grasz powiedzmy 30 minut - tak zeby sie nie zwiesila. Wychodzisz z gry i sprawdzasz temperatury i napiecia i juz mniej wiecej wiesz co Ci sie grzeje. |
![]() |
![]() |