Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 18-08-2004, 22:58   #1
Vicious Phoenix
Guest

Domyślny Wyrzucanie pieniędzy w błoto.

Chciałbym tu poruszyć temat flasków, ile to razy widzimy puste flaski leżące na ziemii?
Odpowiedź, dziesiątki!
Od przybytku głowa nie boli ?
Otóż to! Więc dlaczego ludzie kupujący mana fluidy zwykle wyrzucają puste flaski na ziemie, przecież to jawne wyrzucanie pieniędzy w błoto! Wyobraźmy sobie np. że za zakupiony bp mana fluidów z pieniędzy zarobionych na flaskach da się kupić jeden dodatkowy mana fluid, więc np za 20 bp dostajemy 1 bp gratis. Nie jestem żebrakiem, lub biedakiem ale poprostu nie podoba mi się to jak ludzie traktują cenne gp wyrzucając je tak sobie na ziemię. I teraz pomyślcie ile taki stały bywalec magic shopu mógłby mieć z tych wszystkich flasków? 5gp, niby mało. Rotworm, 40exp, też niby mało, a jednak niektórzy zamiast iść na bardziej "punktowane" zwierzątka expią właśnie na rotach.

I pamiętajcie każda, nawet najmniejsza rzecz ma swoją wartość!
  Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 18-08-2004, 23:07   #2
Tuor
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 15 07 2004

Domyślny

No cóż.
JAk facet potrzebuje run to po co mu to wszystko? Kupuje bp MF i zużyty wypuszcza na ziemię zeby sie nei męczyć.
Hi-lvle którym zależy na szybkim klepaniu mlvla / robieniu run nie zważają na takie straty jak 2k straty na 20k wydatku bo oni te 2k odbijają w 5 minut huntu.
Oto jest moja odpowiedź.
Co do expioenia na rotach - bo mają zazwyczaj "ludne" expowiska poza tym są łatwe do pokonania i opłącalne w stosunku do zagrozenia ( no nie na 8 lvlu, ale teog nie liczę).
Poza tym mag i druid siedzą często na rotach bo te żarcie czasem daja, ci ej spokojnie okladają i sobie spokojnie runy robią.
To ejst tajemnica rotóf
Kur... Kolejny co sie osłuchał...
Tuor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-08-2004, 23:11   #3
Hegemmon
Nikt ważny

Hegemmon's Avatar

Data dołączenia: 07 12 2003
Lokacja: Amroth
Wpisy bloga: 1

Stan: Na Emeryturze
Imię: Vetius
Świat: Secura
Poziom: 100
Skille: -1
Hegemmon ma numer GG 3030954
Domyślny

Nie wszyscy wyrzucają ale jak idziesz na hunt to lepiej wziaść loot niż pustego potiona.
Kiedyś na behe quescie mag, który nam pomógł zużył tyle fluidów, że za puste butelki można było kupić ponad jeden bp ale nie pamiętam czy ktos to potem pozbierał... ja byłem pochłonięty czym innym

I shall strike down upon thee with great vengence and furious anger,
those who attempt to poison and destroy my brothers.
And you will know my name is the LAW
when I lay my vengence upon thee!
Hegemmon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-08-2004, 08:17   #4
Sithius
Użytkownik Forum

Sithius's Avatar

Data dołączenia: 11 08 2004

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Świat: Titania
Domyślny

Moj kumpel gra sorciem i po wypiciu mana fluida zatrzymuje zawsze pusta buteleczke aby sprzedac. Z drugiej strony jak sie zarabia kilka k w kilka minut to bardziej oplaca sie isc na nowy hunt niz biegac do sklepu sprzedawac buteleczki.
stary 19-08-2004, 09:06   #5
Vicious Phoenix
Guest

Domyślny

Hehe, + dla twojego qmpla Sithius
No w sumie masz racje ale dlaczegoby takich buteleczek nie zapakować chociażby w lootbag, i tak taszczymy go po ziemii więc co za różnica 1.z za flaska w tą czy w tamtą.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 19-08-2004, 10:31   #6
Tuor
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 15 07 2004

Domyślny

Teoretycznie można pakować i sprzedawać, ale ludzie nie zwracają uwagi na takie szczegóły.
+ dla ciebie bo oni na tym tracą, lecz jest to ich wybór, poza tym jeśli człowiek się doszuka to znajdzie pełno takich pierdół.
Wyrzucaniem pieniędzy w błoto mozna nazwać kupowanie alkoholu, jedzenia, tworzenie iluzji ( za 1 iluzję możesz przecież zrobić jakąś runę co da ci kasę).
LEcz czemu to lduzie robią?
Co do flasków - nie zwracają uwagi na takie pierdoły ( 1 gp za flask, a lootbag zawala jak się wpakuje tam 8 bp Flasków . Choć mozna ukłądać dokłądnie, ale kto by się tym zajmował na huncie?
A żarcie, piwo?
Alkohol od tego jaki mają humor ( bo razcej tak o to nie piją).
Żarcie jak potrzebują?
wszystko zależy od sytuacji, wiec na to pytanie nie da sie ejdnoznacznie odpowiedzieć bez dłuugiej dysputy.

Something more?
Kur... Kolejny co sie osłuchał...
Tuor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-08-2004, 21:31   #7
Szwedar
Guest

Domyślny

Ja sprzedaję każdą zatrzymaną albo znalezioną flaszkę. Raz ktoś wyrzucił około 20 pustych flaszek, ja widziałem jak ktoś sprzedawał te flaszki i poszedłem do sklepu, sprzedałem te wszystkie 20 buteleczek i tym sposobem zarobiłem całe 100 gp Naprawdę opłaca się je sprzedawać.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 20-08-2004, 21:59   #8
Villen
Użytkownik Forum

Villen's Avatar

Data dołączenia: 29 02 2004
Lokacja: Dębowy Zagajnik

Domyślny

Ja zazwyczaj mialem bp mana fluidow przy sobie,czasem nie ma sie tej many lub ktos inny potrzebuje.A sprzedawalem flaski dopiero gdy uzbieralo mi sie 20 bp.
Villen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-08-2004, 08:19   #9
Punish
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 12 06 2004

Domyślny

Ja zbieram kazda napotkana flaske jesli obok nie ma zadnego highlvla (bo moze oni czekaja aby ktos ta flaske podnios a oni go kill) lub jesli tylko miejsce w plecaku pozwala
Pamietam kiedys jak w Venore ktos kupil duuzo mana fluidow i wyrzucil bardzo duzo flasek (moze nawet ze 30 bylo) wzielem tyle na ile mialem miejsca w plecaku a kiedy wrocilem po nastepne juz ich tam nie bylo
Sądze ze tylko highlvlele wyrzucaja flaski na ziemie (tak samo jak tylko oni kupuja tyle mana fluidow)
stary 21-08-2004, 16:43   #10
Seesfar the druid
Użytkownik forum

Data dołączenia: 08 08 2004

LOL Ja tam flasków nie sprzedaje

Nie zgadzam się z tym, że tylko hightlvl kupują mana fluidy. Ja mam 15lvl 22mlvl i codziennie kupuje conajmniej 20 mana fluidów i z tego robie około 14 run UH więc nie chce mi się chodzić z flaskami i je sprzedawać, daje je koledze.
Seesfar the druid jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania