![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
|
![]() Nie zauwazyłem (praktycznie)żadnego tematu na temat Prawdziwego ,tradycyjnego RPG.
Otóż jakieś 3 lata temu wyszła gra figurkowa...Rackham...z początku pogmatwane reguły ..ale jakieś 4 miesiące temu wyszła 3edycja oraz nowy styl figurek Ogłoszono że systen tem posiada w tej chwili Najładniejsze figurki i jedne z lepszych zasad ;D Oto pare figurek : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Uwerzcie mi że ja też jestem początkujący ..ale te figurki ,chociaż posiadają tysiące drobnych szczegołów ,łatwopomalowac ;D Żeby grać na turniejach wystarczy nawet 1-2 figurki ![]() Jednym słowem ,gra ta jest dla ludzi którym znudziła się monotonność w malowaniu 200 figurek tak samo (Lord of the ring,Warhammer)
|
![]() |
#2 |
Zbanowany
Data dołączenia: 05 05 2006
|
![]() to to musi byc nuda grac 1-2 figurkami na turnieju
btw nie thx moze jak skoncze z lotrem |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
|
![]() nuda?
![]() przeciętna jednostla ma 20 ...alenptakibohater ...90 do nawet 1000 xd gra jest wypasiona ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Guest
|
![]() Bardzo ładne te figurki, szkoda że robione komputerowo.
|
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
|
![]() nie komputerowo..tlyko przez s[pecjalistów...niestety nie mam już w posiadaniu figurek zrobionych przez moich kolegów..uwierzcie mi nie odbiegają od tych jakościa..pozatym naprawde przyjemnie się je maluje ;D
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 05 2006
Stan: Aktywny gracz
Imię: xedhgyr zezathyn
Profesja: Knight
Gildia: gildie poszukam na 30lvl
Świat: Pandoria
Poziom: 21
Skille: 60/59
Poziom mag.: 3
|
![]() hmm...jakoś niezabardzo mi to odpowiada
po 1.:kiepsko u mnie z malowaniem figurek:/ po 2.:gram w warhammera więc jestem przyzwyczajony do dużych bitew które imo są bardziej klimatyczne i ciekawsze po 3.:i tak niemam kasy narazie:/
oficjalna polska strona najlepszej gry na...bądźmy skromni-świecie NIE dzieciom neostrady NIE ludziom chorym na dyslekcje,dysgrafie i inne dysmózgowie TAK opcji szukaj TAK opcji edite post możecie mnie zbesztać ale to i tak mój ulubiony zespół!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() 1: to są bardzo klimatyczne bitwy..
![]() 2: nie trzeba miec talentu..i tak naprawde ładnie wychodzi...ale jesli patrzysz na swoj talent malujac figurki z warhammera to zle na to patrzysz..bo w warhamerze musisz pomalowac 200 figurek =.= a tu 20.... 3: rzeczyqwiście jedna taka figurka ..która jest z ołowiu ...kosztuje od 26 do 60 zł ![]()
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 05 2006
Stan: Aktywny gracz
Imię: xedhgyr zezathyn
Profesja: Knight
Gildia: gildie poszukam na 30lvl
Świat: Pandoria
Poziom: 21
Skille: 60/59
Poziom mag.: 3
|
![]() No tak...niby ciekawe ale niemiałbym zabardzo z kim grać, w mojej okolicy warhammery zbiera aż .... 1 osoba!!i to jest taki maniak że by mnie wyśmiał jakbym mu powiedział o innej grze:/więc jakby było troche bardziej popularne to ok,ale narazie niezabardzo:/
oficjalna polska strona najlepszej gry na...bądźmy skromni-świecie NIE dzieciom neostrady NIE ludziom chorym na dyslekcje,dysgrafie i inne dysmózgowie TAK opcji szukaj TAK opcji edite post możecie mnie zbesztać ale to i tak mój ulubiony zespół!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 12 2004
Lokacja: Suna Gakure
Stan: Rookstayer
Imię: Evil Orshabaal
Profesja: Brak (Rookgaard)
Gildia: Yakuza
Świat: BERYLKA
Poziom: 15
Skille: 19/24
![]() |
![]() czy jest ktos z anglii grajacy w ta gre?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
Rackham Jest stworzony przez Francuzów ![]() ![]() ![]() @Xed Wiem ja też nadal kocham moje malutke kochaniutke zastępy goblinków z WH ![]() A już nie wspomne o Chronopi ![]()
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() jak szukalem stronek..to wszystko po francusku........jesli istnieja jakies angielskie....czy moze ktos dac linka bylbym wdzieczny....bo tak bez zasad...to ni ma sensu...a przyznam ze figurki wygladaja naprawde ciekawie
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 31 05 2006
|
![]() Cytuj:
Ale do tego trzeba mieć jakieś specjalne rzeczy czy jak? EDIT@: Tzn. Co potrzebuje do zrobienia takiej figurki? Ostatnio edytowany przez Nonez - 03-06-2006 o 10:33. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @UP
nigdy nie miales doczynienia z figurkami....widac.. po 1: jemu nie chodzilo o zrobienie....tylko..o malowanie... po 2: jesli jush o zrobienie to potrzebujesz forme.... i musisz znac sie na rzeczy ...bo jak nie to wyjdzie ci gowno |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
|
![]() Żle się wyraziłęm przepraszam
![]() ![]() ![]() A do wykonania takiej figurki potrzebny (dla nowicjusza): -pędzelek 0 i 1 ![]() -i zwykłe farbki modelarskie ![]() Dla zaawansowanych: -pędzelek 0 i 1 (tylko że firmowe.. bardzo polecam game workshop <--bardzo dobre pędzle) - i farbki ( tlyko że lepszej firmy..) Zresztą Rackham zaczoł wydawać swoje własne farbki ![]() Może się ucieszycie..ponieważ znalazłem pare zdjęc : ![]() ![]() (te figurki nie są skończone) A o to adresy : http://www.bitewniaki.gildia.pl/syst...rontation/main Stronka mojego klubu: http://www.elgalh*********/ Super stronka ta temat Rackham(confrontacja) po angielsku ![]() http://confrontation.voidgamers.com/channel/lions
-> regulamin Ostatnio edytowany przez Arkhor - 03-06-2006 o 12:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 05 05 2006
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
|
![]() Biały stok xd Chesus... Płock ..b-stok.. xd
A co do WH 40 k..uwielbiam sposób na poprawianie odwagi wśród żołnieży . Sposób tbe można jedynie użyć jeśli się ma oficera..z umiejętnością...,,egzekucjia ''...... ![]() ![]() ![]()
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Kiedys jak jeszcze bylem mlody mialem prawie 30 tysieczna armie orc/goblin razem z 5k armia nieumarlych mojego kumpla....robilismy male spustoszenie w szeregach wiekszosci armi;]
ehhhhhhhhhh kurde musze pochodzic po sklepach.....bo naprawde podobaja mi sie te figurki....... Hmmmmm nawet jesli nie bede mial zasad.....to do samej makiety..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik forum
|
![]() Polską oficjalną stroną Konfrontacji (tak ta gra sie nazywa ) jest www.mythos.pl. natomiast Rackham jest to francuska firma robiąca te figurki . Sam gram krasnoludami z mid-nor mam ich koło 30 figurek i stale ta liczba rośnie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 10 2003
Lokacja: Spod Budki z Piwem
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Bahzell
Gildia: The Twilight of Doom
Świat: Chromaggus
Poziom: 80
Skille: 400/400
|
![]() Hmmm a czy czasem ta seria nie upadła? Albo nie miała jakiś problemów? Kumpel się zajmował promocją tego systemu, tak z rok temu. Organizował pokazowe turnieje w Wawie i tak dalej. Ale później system podupadł z tego co pamiętam.
Ogólnie to figurki owszem są ładne, jednak nie są jakieś szałowe. Ich uroda polega na tym że nad jedną figurką możesz spędzić więcej czasu niż nad figurką z Młotka. |
![]() |
![]() |