|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 24 05 2006
Stan: Aktywny gracz
Imię: Sidyr Kyrus
Profesja: Sorcerer
Gildia: Dawn of the New Era
Świat: Silvera
Poziom: 26
Poziom mag.: 25
|
![]() Witam.
Mam sorca na 26 lvl i 25 mlvl . Gra mi się komfortowo , exp szybki , loot też , wydatki malutkie(manasy) runki jak uzywam(rzadko) sam robie , żródło kasy = GFB & HMM . i jeszcze 1 . ZERO TRENINGU! Mlvl treni mi się podczas expienia i robienia run. Czyli nawet na treningu zarabiam. Zawsze można na noc zostawić botai robić runy... Grałem krótki okres knightem. Mlvl - strasznie niziutki , a trenuje sie go długo.. Na moim świecie (slivera) żeby kupić dobrą broń trzeba wydać ok. 20k (bs albo f axe).Expić to knigtem za szybko się nie da dopóki nie kupi się dobrego EQ i nie zrobi dobrych skilli(55 - 60). A takim Knightem na good potworkach nie poexpie... Przykład: Sorc 26 lvl - Wand of Cosmic Energy + 2bp of m fluid=xpienie i robienie ogromnych lotbagów na guardach(dwarfach). Knight = Soldy itp potwory dające nie za dużo expa (50-100 exp) Zauważyłem że średnie lvle i h lvle to same knighty (rzadko sorce). Ogólem wszyscy mówią knight = tania i wymiatająca profesja A sorc = droga i sprzątająca profesja. ![]() Mam teraz prośbę żeby pare osób poważnie wyraziło się którą profesją (na dłuższą metę) przyjemnie i fajnie się gra. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 | |||
Zbanowany
Data dołączenia: 09 08 2005
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Świat: Berylia
Poziom: 100
Skille: 80/75
Poziom mag.: 6
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 02 2006
Lokacja: Wrocław
Stan: Na Emeryturze
Świat: Guardia
|
![]() Knightem się dobrze gra, ale dopiero po skillowaniu. Zdobywanie początkowych lvli czyli do ok. 30 jest bardzo szybkie, potem leci już nieco wolniej, ale jest w miare przyjemnie bo jedyne runy jakie schodzą na tych lvlach to UH.
Co do sorca... Po update sa rożdżki co ułatwia expienie przynajmniej trzykrotnie, kiedyś expienie na guardach było bardzo nieopłacalne gdyż schodziła masa GFB i HMM, oprócz tego mana wolniej sie regenerowała a manaski dodawaly max. 80 many. Jednak i tak wg mnie gra knightem jest przyjemnością samą w sobie gdyż jest to profesja w miarę bogata, moze na wyższym lvlu trochę wolniej expiąca niz np. 80 sorc ale nie wkładąjaca tak dużo pieniędzy na wszelkiego typu runy, manaski itd. Jedynym mankamentem knighta jest to ze musi wydać w miare dużo pieniędzy na podstawowe a potem coraz lepsze EQ zeby móc skutecznie i efektywnie expić. Pzdro. Edit: @UP Czy ty myslisz ze skille 50, 60 lub nawet 70 sa dobre? Dobre skille dla knighta to wg mnie od 85 w gore napewno nie mniej. Ah, no i tak, rzeczywiscie zrobisz OGROMNY lootbag z 2 bp manasow hahahaha...max 5-6k oz. Ostatnio edytowany przez Kokio - 24-06-2006 o 18:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 09 08 2005
Świat: Berylia
Poziom: 100
Skille: 80/75
Poziom mag.: 6
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 02 05 2006
Lokacja: Przemyśl
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Ja mam knighta 32lvl skille po 76 i gra mi sie nim zaje***cie
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 10 2005
Lokacja: Tarnowskie Góry Postów: 1002
Imię: Palek Koszalek
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Saint
Świat: Guardia
|
![]() po update sorc i drut mają wielką zalete każdy hit z różdżki jest celny ,a knight niezawsze walnie w potworka ja gram sorcem więc uważam że sorc jest dobrą profesją
![]() |
#7 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 07 2005
![]() |
![]() Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Impalable - 24-06-2006 o 19:17. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zbanowany
Data dołączenia: 16 03 2005
Profesja: Knight
Świat: Lunara
Poziom: 10
Skille: 46/47
Poziom mag.: 2
|
![]() @Up
Można ale jak się dostanie Bana na IP to wtedy już niemożna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2006
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 06 2006
|
![]() Nie wiem czy kiedyś grałeś paladynem ale sądze że nie bo strzały robi się w zastraszająco wolnym tempie i jedynie przy bardzo wolnym respie można nadążyć z ich produkowaniem. Zresztą z sorcem/drutem jest podobnie bo nie sądze żeby robili sobie amunicje bo trwa to dosyć długo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 01 2006
Lokacja: Stalowa Wola
Świat: Thoria/Calmera
|
![]() Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Flisik - 24-06-2006 o 20:06. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |||||||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 05 2006
Lokacja: Polska
Profesja: Paladin
Świat: Obsidia
Poziom: 29
Skille: 72/55
Poziom mag.: 10
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Przykład: Knight 20 level ze skillami 70-75 i Fire Sword- szybki exp na skarabch, tombach i nie bedzie- ewentualnie guardach (trochę wyzszy level i lepsze EQ). Cytuj:
A tak wogule to po co ich słuchasz? XD Cytuj:
Ja gram driudem, robię UHy mam full kasy i zajefajne EQ. Głatko expie na Dragach z visów i rózgi (bewz summonów), scarabach, tombach i Hydrach z blokerem. Palkiem możesz łatwo na GSach z blokerem i Dragch bez. Sorc tak jak drut. A o knighcie juz napisałem. Pozdro.
![]() |
![]() |
#13 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Knight, zawsze knight, chocby byl oslabiony wzgleem innych klas.
I skonczcie juz z tymi scarabami bo to sie nuden robi. Tak jak dawniej wszyscy wszystkim doradzali soldki+guardy tak teraz scaraby .. Sa lepsze ( znacznie ) miejscowki ...
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 05 2006
Lokacja: Polska
Świat: Obsidia
Poziom: 29
Skille: 72/55
Poziom mag.: 10
|
![]() @up
To podaj mu te miejscówki. JA tam lubie skaraby i dragi na Ank...
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 06 2006
|
![]() @Flisik
Dorabianie to zupełnie inna sprawa. Ale i tak za jakiś czas te strzały ci się skończą choćby się skąpiło many żeby tylko robić strzały ![]() Dobra koniec offtopa ![]() @Topic Knight ma trudny początek bo nie ma dobrego eq/skilli ale później nie musi się martwić oto że coś się respnie za jego plecami bo dla niego 1 mob w tą czy w tą nie robi za bardzo różnicy. Za to np. taki pal/sorc/drut muszą uciekać przed mobami i biada im jeśli coś się respnie w miejscu ich ucieczki. Każda postać ma swoje wady i zalety i każdy woli inną. Jeśliby porównywać sorca i knighta to knight to taki blaszak któremu żaden potwór nie straszny, a sorc to takie glass canon potrafi przywalić ale jeśli ktoś/coś go dopadnie to jest ciężko. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo
Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() Cytuj:
2: to jest wyczyn?? 85 lvl blokuje hydry?? palem bys je solo jechal.... 3: pragnął bym wspomniec ze 3/4 uzytkownikow tego forum nie ma pacc wiec Druid to dla nich porażka... @UP ej sry ale nie kazdy zna WoW'owe i lineage'owe slangi i nie wiedza co to moby wiec pisz normalnie ![]()
"Istnieja dwie bezgraniczne rzeczy - wszechswiat i ludzka glupota. Chociaż co do wszechswiata nie jestem calkiem pewien... " (ALBERT EINSTEIN ) ------------------------------------------------------------------------------- Ostatnio edytowany przez Piotrek Marycha - 24-06-2006 o 22:28. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 08 2005
Gildia: Underground Warriors
Świat: Refugia
Poziom: 31
Skille: 62/60
Poziom mag.: 5
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
17:13 aaa: a juz mialem bohy kupowac :/ 17:14 bbb: nie radze 17:14 aaa: czemu? 17:14 bbb: nie widac ruznicy 17:14 aaa: o to nowosc 17:14 bbb: jak kupilem to myslalem ze sa zepsute --- Cytuj:
![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 05 2006
Świat: Xerena
|
![]() Cytuj:
3. Facc Druid > Facc Sorc Sorc na faccu to porażka. Na druidzie i uhach lepiej wyjdziesz niż na Sd u Sorca. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2006
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 11 2005
Lokacja: Bangladesz
Imię: Zatamon
Gildia: Scarus Team
Świat: Kyra
Poziom: 54
Skille: 81/81
Poziom mag.: 5
|
![]() z dedykacją co do dorabiania to na skillach 70/70 przesiedziałem cały dzień na mino + mino archer....zebrałem 678457 oz (lootbag) i sprzedałem to za ok. 60k
wydarzenie miało miejsce tydzień temu...wiesz ile musisz zrobić bp uh żeby tyle zarobić co ja na upartego w jeden dzień ? (ale już tego niepowtórze bo to było szaleństwo ![]() @topcik Jak masz bota i zostawiasz go na noc to radze wykąpać kompa w wannie; ew. w jeziorze... niema tak naprawde co wyłaniać najlepsą profesje z pośrud wszystkich...dla każdego według gustu... któraś jest najgorsza i nic lepszego nieda sie osiągnąć? zobacz jaką przewage lvl ma seromotnis nad innymi...ma knighta i wymiata ![]() BTW. ech jeszce tego deda z maja nieodrobił i teraz jakoś tak żadziej online jest ![]()
Hitler traktował ludzi "tylko" tak, jak ludzie traktują zwierzęta. Ostatnio edytowany przez Seele - 25-06-2006 o 12:32. |
![]() |
![]() |