Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 10-08-2004, 09:40   #1
gorgi
Użytkownik Forum

gorgi's Avatar

Data dołączenia: 16 05 2004
Lokacja: ubikacja!

gorgi ma numer GG 3064753
Domyślny Poradnik dla początkującego Księdza .

Jako że w tibii na pacerze jestem księdzem ( hehe ) chciałbym wam powiedzieć co powinniście zrobić ok:
1 Zareklamowanie się
2 Przygotowanie się
3 Ślub

1 Zareklamowanie się

Aby zareklamować sie karzdy ma pare sposobów , a więc :
Koledzy - pogadaj z kumplami , powiedz że chcesz zostać księdzem popytaj się ich czy nikt się ostatnio nie żeni .
Forum - Napisz na karzdym forum o tibii że zaczynasz rolę księdza , ja napisałem odrazu 3 zgłoszenia .
tibia.com - ostatnie , ja tak cały czas mam ( musze zmienić ) , napisz że jestes księdzem w dwóch językach polskim i angielskim ( raz do mnie brazylijczyk ktory z japonka się żenił , msg me ) Ok wszytsko tu .

2 Przygotowanie

Przygotowanie jest barzdo ważne , od niego dostajesz reputację , tutaj mam tylko dwa sposoby które są najleprze ( moim zdaniem ) a więc:
Normalny ksiądz - zostajesz normalnym , powarznym księdzem który sie niemoże ożenić , ale tylko daje śluby i prezenty dla pary małzeńskiej .
Zakręcony ksiądz - oh to właśnie ja , uwielbiam tą profesje hehe , a więc nie jesteś normalnym księdzem lubisz sie zabawić , rozśmieszyć ludzi , aby na ślubie nie było jałowo , dajesz prezenty na ślubie , wymyślasz różne rzeczy na ślubie ( aby były śmieszne ) raz tak rozbawiona atmosfera była , że dostałem bonus kasy 500 gp ( lol ) Ok wszytsko tu.

3 Ślub

No cóż co tu dużo mówić , po prostu najważniejszy krok w roli księdza , Slub nawiązuje do przygotowania się ale to już inna historia a więc:
Słowa- jeśli oglądałes filmy gdzie żenily się osoby , albo byłeś na ślubie , powinineś znać tekst , przynajmniej to " ogłaszam was męzem i żoną " , zawsze pamiętaj że to jest najważniejsze.
Obrączki- Para małzenśka powinna mieć przynajmniej 2 obrączki ślubne ( wedding ring ) najlepiej kupić od innego gracza , bo kupić można za 1k jedną , nie opłaca się zbytnio .
Miejsce - Njważniejsze , bez tego nie będzie ślubu , karzdy wie że trzeba miec łdanie ułożone miejsce na ślub , ja podam pare :
Teatry - teatry w karzdym mieście .
Gorne dachy - dachy które maja roślinnośc , np w carlin.
Zamki - ostatnie najfajniejsze , wybór zamków jest hmm nie zbyt wielki , ale cóż zamek jest najbardziej komfortowy . to na tyle co do miejsc
Zaplata i prezenty - karzdy ksiądz nie robi za darmo , ja robie tylko wtedy jak widzę że te osoby nie są zbytnio bogate , ( od bogatszych biore po 200 gp )
pamiętaj aby nie przekroczyć zbytnio sumy jaką napisałem , a i prezenty , pamiętaj prezent jest obowiązkowy , nawet od ciebie jako księdza .

To na tyle jako rola księdza , dzęki za przeczytanie , bye .

Copyright by Gorgi .
gorgi jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 10-08-2004, 09:56   #2
Thomasi
Użytkownik Forum

Thomasi's Avatar

Data dołączenia: 31 07 2004
Lokacja: Warszawa

Imię: Tomasi
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Arcania
Domyślny

moim zdaniem ten temat chyba powinien się znaleźć w dziale "profesje" chociaż nie ma takiej profesji ale jednak tam by chyba bardziej pasował
stary 10-08-2004, 10:03   #3
Elfret*
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 08 2004
Lokacja: juz niegram

LOL

Fajny pomysł i dobrze że to opisałeś bo w ten sposub. Słuby mogą urzeczywistnić, oraz urozmaicici rzycie w Tibi. Ale minusem jest to, że mało ludzi chce się żenić miałem kiedyś kumpla co się chciał ożenić ale do końca nie wiedział jak to zrobic biegał we fraku po całym świecie i szukał jakiegos NPC'a który daje śluby. Morze ja sie zajmę to fuhą na Danubi .
Wkarzdym boć razie niech ktoś to przemyśli będzie ciekawiej

pozdro

Ludzie dawajcie ludziom reputacji !!

Ktos mi zabral reputacje bo robie błedy ortograficzne ale jak ja mam ich nie robić kiedy jestem dyslektykiem i trudne jest dlamnie porawianie kazdego błedu wszczegulności jeżeli pisze tyle postuw

Ostatnio edytowany przez Elfret* - 10-08-2004 o 13:14.
Elfret* jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-08-2004, 13:20   #4
Dziki Joe
Guest

Domyślny Re: Up

"Rzycie" w tibii hehe
  Odpowiedz z Cytatem
stary 10-08-2004, 13:33   #5
Thomasi
Użytkownik Forum

Thomasi's Avatar

Data dołączenia: 31 07 2004
Lokacja: Warszawa

Imię: Tomasi
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Arcania
Domyślny

sory ludzie ze to będzie troszke nie na temat ale ja elfret też jestem dyslektykiem ale staram sie robić jak najmniej błędów
aaa i pisze sie "postów" to tak na przyszłość

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania