|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 05 2004
Lokacja: ubikacja!
![]() |
![]() Jako że w tibii na pacerze jestem księdzem ( hehe ) chciałbym wam powiedzieć co powinniście zrobić ok:
1 Zareklamowanie się 2 Przygotowanie się 3 Ślub 1 Zareklamowanie się Aby zareklamować sie karzdy ma pare sposobów , a więc : Koledzy - pogadaj z kumplami , powiedz że chcesz zostać księdzem popytaj się ich czy nikt się ostatnio nie żeni . Forum - Napisz na karzdym forum o tibii że zaczynasz rolę księdza , ja napisałem odrazu 3 zgłoszenia . tibia.com - ostatnie , ja tak cały czas mam ( musze zmienić ) , napisz że jestes księdzem w dwóch językach polskim i angielskim ( raz do mnie brazylijczyk ktory z japonka się żenił , msg me ) Ok wszytsko tu . 2 Przygotowanie Przygotowanie jest barzdo ważne , od niego dostajesz reputację , tutaj mam tylko dwa sposoby które są najleprze ( moim zdaniem ) a więc: Normalny ksiądz - zostajesz normalnym , powarznym księdzem który sie niemoże ożenić , ale tylko daje śluby i prezenty dla pary małzeńskiej . Zakręcony ksiądz - oh to właśnie ja , uwielbiam tą profesje hehe , a więc nie jesteś normalnym księdzem lubisz sie zabawić , rozśmieszyć ludzi , aby na ślubie nie było jałowo , dajesz prezenty na ślubie , wymyślasz różne rzeczy na ślubie ( aby były śmieszne ) raz tak rozbawiona atmosfera była , że dostałem bonus kasy 500 gp ( lol ) Ok wszytsko tu. 3 Ślub No cóż co tu dużo mówić , po prostu najważniejszy krok w roli księdza , Slub nawiązuje do przygotowania się ale to już inna historia a więc: Słowa- jeśli oglądałes filmy gdzie żenily się osoby , albo byłeś na ślubie , powinineś znać tekst , przynajmniej to " ogłaszam was męzem i żoną " , zawsze pamiętaj że to jest najważniejsze. Obrączki- Para małzenśka powinna mieć przynajmniej 2 obrączki ślubne ( wedding ring ) najlepiej kupić od innego gracza , bo kupić można za 1k jedną , nie opłaca się zbytnio . Miejsce - Njważniejsze , bez tego nie będzie ślubu , karzdy wie że trzeba miec łdanie ułożone miejsce na ślub , ja podam pare : Teatry - teatry w karzdym mieście . Gorne dachy - dachy które maja roślinnośc , np w carlin. Zamki - ostatnie najfajniejsze , wybór zamków jest hmm nie zbyt wielki , ale cóż zamek jest najbardziej komfortowy . to na tyle co do miejsc Zaplata i prezenty - karzdy ksiądz nie robi za darmo , ja robie tylko wtedy jak widzę że te osoby nie są zbytnio bogate , ( od bogatszych biore po 200 gp ) pamiętaj aby nie przekroczyć zbytnio sumy jaką napisałem , a i prezenty , pamiętaj prezent jest obowiązkowy , nawet od ciebie jako księdza . To na tyle jako rola księdza , dzęki za przeczytanie , bye . Copyright by Gorgi . |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 07 2004
Lokacja: Warszawa
Imię: Tomasi
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Arcania
|
![]() moim zdaniem ten temat chyba powinien się znaleźć w dziale "profesje" chociaż nie ma takiej profesji ale jednak tam by chyba bardziej pasował
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 08 2004
Lokacja: juz niegram
|
![]() Fajny pomysł i dobrze że to opisałeś bo w ten sposub. Słuby mogą urzeczywistnić, oraz urozmaicici rzycie w Tibi. Ale minusem jest to, że mało ludzi chce się żenić
![]() ![]() ![]() Wkarzdym boć razie niech ktoś to przemyśli będzie ciekawiej ![]() pozdro Ludzie dawajcie ludziom reputacji !! Ktos mi zabral reputacje bo robie błedy ortograficzne ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Elfret* - 10-08-2004 o 13:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]() "Rzycie" w tibii hehe
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 07 2004
Lokacja: Warszawa
Imię: Tomasi
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Arcania
|
![]() sory ludzie ze to będzie troszke nie na temat ale ja elfret też jestem dyslektykiem ale staram sie robić jak najmniej błędów
![]() aaa i pisze sie "postów" to tak na przyszłość ![]()