|
Notki |
Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 08 2005
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Knight
Gildia: Brak
Świat: Aurea
Poziom: 15
Skille: 48/44
Poziom mag.: 2
|
![]() Od jakiego lvla można iść na solo ancient scaraba lub w teamie?Jakie są taktyki magiem/druidem? Jakie summony są najlepsze na ancient scaraby? Czy są jakieś pojedyncze spawny czy tylko 4 poziom na larwach w okolicach ankrahmun?
Wiem co to GS Necro i paraliż ale nigdy nie byłem na ancient scarabie i dlatego pytam. Ostatnio edytowany przez Endin - 25-04-2006 o 22:35. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
pokrzywa
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska
Stan: Niegrający
Imię: Lobo Destrojer
Gildia: Messangers of Chaos
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
![]() ![]() |
![]() Widziałeś kiedyś na oczy GS'a?
Widziałeś kiedyś na oczy Necro? Wiesz co to paraliż? Jeśli tak to, AS ma siłę GS'a, urzywa też haste, strzela z furtawki jak nekro i paraliżuje. Spawny to są tylko obawiam się wspomniane niższe poziomy kopalń larv, oraz w niektórych kryptach są pojedyńcze sztuki, ale występują one w takich miejscach że nie są to najgroźniejsi przeciwnicytam się znajdujący. Ostatnio edytowany przez emilok - 25-04-2006 o 22:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 01 2005
Lokacja: Newcastle
Stan: Na Emeryturze
Imię: Zeff Dragon
Profesja: Elder Druid
Świat: Secura
Poziom: 176
Poziom mag.: 76
![]() |
![]() up@
nie za bardzo odpowiedziales na pytanie ![]() Ja odpowiem Summony to tylko Fe/Ds-y. Jezeli zdecydujesz to pierwsze to summonujesz 2 fe i robisz animate dead (szkielety) i idziesz do góry a bloker wsyztko ustawia i blokuje parcelami, wedlug mnie jets lepiej z ds-ami (mnie srania sie z tym)a exp jest calkiem calkiem, okolo 30-35k/h, ja jestem druidem i do tego exura siowalem knighta wiec nie tracil nic uh, na 2h stracil 1uh (jak go 6 ancientów gonilo ![]()
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() up@
nie za bardzo odpowiedziales na pytanie ![]() Ja odpowiem Summony to tylko Fe/Ds-y. Jezeli zdecydujesz to pierwsze to summonujesz 2 fe i robisz animate dead (szkielety) i idziesz do góry a bloker wsyztko ustawia i blokuje parcelami, wedlug mnie jets lepiej z ds-ami (mnie srania sie z tym)a exp jest calkiem calkiem, okolo 30-35k/h, ja jestem druidem i do tego exura siowalem knighta wiec nie tracil nic uh, na 2h stracil 1h ja wbilem lvl lootem sie podzielislismy i wszyscy byli happy =) edit@ dopiero teraz spojzralem na twój profil. Lepiej sobie odpusc. Co do solowania to tak jak drag 20lvl 15 mlvl i 2 bp sd (nie zejdzie tyle ale lepiej miec) i taktyka góra/dól totaaaalnie nieoplacalne, ale dla sportu mozna spróbowac ![]() EDIT2@ omg, sorki za 2 posty.. cos mi sie z kompem zwalilo ![]()
![]() |
#5 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
topic: Ty wogule masz PACCa aby isc na te Ancienty? 0.o juz o levelu nie wspomne, bo AS ma ciebie na max 2 hity Edit: cos ja sie za czesto myle, dzieki za poprawke Emilok, ale GS moze zawalic te 200+ spokojnie..
![]() Welcome to IRC, where the men are men, the women are men and the little girls are FBI agents. (+Nekrofil) uptime: 4w 3d 2h 31m 17s :: record: 9w 6d 13h 16m 11s <- KNEEEES NUBS! Ostatnio edytowany przez Fire Necromacer - 27-04-2006 o 09:04. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 08 2005
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Plotek
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Crystal Kingdom
Świat: Harmonia
|
![]() as jeszcze jest na tyle glupi ze mocno zatruwa =/ po 23hp =/ wiec manaski knightowi schodza, a shoter niech na silver amulet
co do do sily to ma ZBLIZONA do gs'a ;] ale as mozesz na wstepie spotkac z 4-5na raz do tego scaraby i larvy wiec nie jest milo =/
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 07 2005
|
![]() Huntowalem moim palkiem Ancienty solo i musze przyznac, ze jest to nic specjalnego. Mana szla jedynie na exane (mocno zatruwa) oraz na paraliz. Co do loota - wartosc raczej kolekcjonerska (daramanian waraxe'y i amuleciki), chociaz spada tez troche kasy i p armow.
Nie wiem, gdzie wy w tych jaskiniach znalezliscie 6 ancientow na raz. Max, co mi sie z jednej odnogi korytarza udalo zlurowac, to 3 ancienty plus kilka zwyklych, zsummonowanych scarabow. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
pokrzywa
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska
Stan: Niegrający
Imię: Lobo Destrojer
Gildia: Messangers of Chaos
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
![]() ![]() |
![]() Cytuj:
--- Ahm, a czy byłeś palkiem na AS? Ostatnio edytowany przez emilok - 27-04-2006 o 09:35. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Jak gralem palkiem to lekko dostalem 230-240 jak mnie dopadl, 150 to one bija w knightów
![]()
![]() |
#10 |
Zbanowany
Data dołączenia: 19 01 2006
Lokacja: woj.opolskie
Świat: Harmonia
Poziom: 59
Skille: 81/80
|
![]() Jak ja bylem blokowac as to mi sie za uhy nie zwruciło chociarz były 4 ds-y sumnięte,a druid mnie leczyl od czasu do czasu (exura sio), wogule loot z nich to kicha więc odradzam hunty na as.
Btw. Jeśli o summony chodzi to tylko ds-y, fe stanowczo odradzam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 17 04 2006
Lokacja: Carlin
Imię: Dandrok Shadow
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Celesta
Poziom: 46
Poziom mag.: 61
|
![]() Chcesz isc solo? Powodzenia
![]() Najlepsza taktyka utamo vita i up & down |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 06 2006
Imię: Totalizator the Wizzard
Gildia: Eyes of Darkness
Świat: Xantera
Poziom: 61
Poziom mag.: 54
|
![]() Byłem dwa razy na ASach ale dosyć ostrożnie nie więcej niż 1 na raz. Generalnie jeżeli nie jesteś dość silny by przetoczyć się przez resp jak czołg to nie polecam bo z pojedynczych będziesz miał głównie deco... 2 DSy wsparte ostrzałem z hmm spokojnie zjedzą ancienta na śniadanie bo większość pary idzie w spamowanie paralyze i (bardzo mocne) poison storm. Jeżeli AS przerzuci się na ciebie to o ile nie stoisz na samej rampie to automatyczny dead - exura na paralyze nie pomoże w żadnym wypadku. Generalnie ASy dla magów lvl 30-50 polecam tylko i wyłącznie dla sportu ewentualnie w ataku desperacji gdy wszytsko inne jest już zajęte.
:edit: jescze 2 rady: -DSa summonuj gdy AS znajdzie się ZA rampą oszczędzisz przynajmniej 1 UH -Silver Amulet jest twoim najlpeszym przyjacielem. Ostatnio edytowany przez Totalizator the Wizzard - 05-07-2006 o 01:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 12 2005
Lokacja: Gdynia
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Avari Aldaron
Gildia: Eternal Friendship
Świat: Grimera
Poziom: 133
Skille: 23/28
Poziom mag.: 74
![]() |
![]() Witam.
Ja tam na AS kilka razy bylem. Raz sam z blokerem. 2DS iz vis lalem AS. Exp szybki czasem po 45-50k/, lot nie najgorszy, duzo kasy i p army tez czesto spadaja. Rare itemki jak amuleciki czy DWA mozna selnac jako zodoby wiec az tak na - sie nie wychodzi. Oplaca sie expic w ekipie, bloker + ED ktory sumonuje 2 DS i sio blokera, bic najlepiej z volcanica roda i poprawiac z hmm jesli jest wiecej niz 2 AS naraz. Do tego 2 shooter, najlepiej RP. W takim ukladzie mozna spokojnie na AS expic. W 2h huncie mialem srednio 35k/h expa, koszt ok 5bp manasow/h plus 1 bp hmm na caly huncik. Lot roznie, przewaznie 5-10 scarab coinsow, kilka amuletow, scarab shield i DWA. Ok 3-4bp kasy i 15-20 p armow. Wiec lot nie taki kiepski. AS sie oplaca bic jesli szuka sie itemkow do ozdoby domku lub jako zastepcze meijsce do expienia jesli zajety jest hydra spawn. AS czesto sa wolne bo nikt tam nie expi z racji iz latwo pasc. Osobiscie uwazam jednak ze to fajne expowisko tylko trzeba dopracowac odpowiednia taktyke. Solo dla kazdej profesji jest to waste, chyba ze do jakis wysokopoziomowych MS czy ED, ale to tzreba bic ponad 200-250 z vis by szybko zabijac AS zniam wyzadza wieksze szkody. Dla wyjasnienia AS bije z male do 160-150, z poisona jak necro ~do150 i zatruwa ~23-25/s. Bloker jesli jest otoczony przez 2-3 AS latwo moze pasc bo suonowane larwy i scaraby raz dwa przelamia shielding a wtedy bloker dostaje ladne baty. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 06 2005
Imię: Peacefull Healer
Gildia: Silver Conclave
Świat: Premia
Poziom: 101
Skille: 26/33
Poziom mag.: 70
|
![]() Chodzilem na AS dla expa na 75+ED, dobry eq i mozna je solowac z visa, ale tylko pojedynczo. Loot do bani, leci sporo gp ale to ledwie wystarcza zeby odkupic manasy, jedyny plus to ze spawny AS są zawsze wolne i jak nie ma gdzie expic to to idealne miejsce.
Taktyka - nic specjalnego, moje ulubione miejsce w jaskini na pn-wsch od ankh, najpierw czyscimy glowną jaskinię z gfb metodą up/down, pote hitamy wszystkie skaraby z hmm/lmm na deep red tak zeby uciekały (ale nie zabijamy), jak male scarabki mamy z głowy to lurujemy pojedynczo ASy z bocznych jaskin i ubijamy koło wejscia. Jak nam się lurną dwa to znowu up/down i gfb. Zaznaczam jednak ze AS sa tylko dla sportu, itemki lecą rzadko a kasa tez nie za wielka. Zdecydowanie nie polecam ponizej 75lvl, i oczywiscie hotkeye exura i vis kolo siebie tak zeby jedna reke na hotkeyach a druga na strzalkach ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
|
![]() Jest strategia na solo ale wymaga spełnienia kilku warunków:
-AS przy rampie musi być jeden -Musi stać ZA rampą -nie możemy ruszać się od rampy wogóle. ASy przyciągamy DSem (kazemy mu ganiać larwy i takie tam). -minimum 3 bp UH, bp GFb i 3 bp Hmm jeśli myślimy o wylootowaniu jakiegoś itemka. -Pamiętać należy że jest to jeden z tych huntów w których nie ma żadnej szansy na zwrot kosztów, należy to potraktować jako zamiane kasy w exp i ewentualny bajer (waraxe wypada tak rzadko że na ostrożnym solowaniu szansa na wypadnięcie jej jest minimalna) -należy e-wave zamiast exori vis używać. Nie mamy blokera więc manipulowanie przy ustawianiu się do exori skończy się przerzutem scaraba i dedem. byłem na ASach w ogóle 3 razy solo byłem raz. Nie polecam niestety zwłaszcza że jest niedaleko bardzo bogaty wybór respów dragów które są kilka razy bardziej opłacalne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 06 2006
|
![]() Na AS czasem zagladam w trakcie expa na poziomie -3, zabijam glowniete techinka up/down z exori. , wcznieje lurujac 3-5 AS pod rampe, jest to oczywiscie waste ,ale czego sienie robi dla zabawy.
Do rzeczy , raz poszedlem z kolegami , na "zwierza" po itemki ;D,bylo nastroje knightow, lv 57 i dwa lv 63 , w 20 minut, polecial nam scarab amulet,i daramanian war axe , waste byl lekki (bylo sporo gp i z 3 plate armory) ale zbaawy kupa i calkiem fajnie sie to bije knightami ( 3 x dragon lance + skille 80/80 to nie sa przelewki XD). Co do sily potwora ,AS nie ma prawa walnac za 200 , nic takiego sie nie zdarzy (Gs za to grzmoci 200 + dosyc czesto ) , ja bedac lv 63 ek wzielem na klate 3as z dragon lancą , zadnego rpblemu nie bylo , poprostu poszlo pare uh. Polecam Ancienty glownie dlatego ze jest znimi kupa zabawy, jest to cos dla odmiany od tych nudnych juz smokow. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
|
![]() mimo to AS wali z łapy dość dużo jak na możliwości sorca. Jakby zawsze walił >100 to up/down z GFB i po kłopocie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 05 07 2006
|
![]() Cytuj:
Abilities: Melee (0-250), Distance Poison attack (80-160), Poison Storm (poisons you starting at 24 hp/turn), Paralyze, Haste, Summons 0-2 Larva. Czyli AS moze walnac za 250 z samego melee, a przeciez do tego jeszcze dochodzi poison. Ostatnio edytowany przez noobowaty mistrz - 07-07-2006 o 17:28. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
|
![]() a ja dziś poszedłem na utamo vita i gora/dol. zeszły mi 2 bp mfow bp GFB, zebralem 3 plate armory 1k gp w kasie troche scarab coinów i NIESAMOWICIE SZYBKI exp. w pół godziny 15% do lvla. IMO opłaca się jeśli nie liczymy za zwrot loota. W dodatku ani razu nie byłem na redzie
![]() :edit: warto zauważyć że ASy ani nie uciekają ani sie nie leczą ich pierwszym strzałem jest ZAWSZE poison storm (podobnie jak FE zawsze najpierw strzela fieldem). Naprawdę zaczynam myśleć o częstszych wizytach ^^ Ostatnio edytowany przez Totalizator the Wizzard - 07-07-2006 o 18:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
a co do AS: jak dla mnie straszne waste... wprawdzie exp leci, to strasznie zżerają manashielda i loot ma jedynie walory dekoracyjne, sam biłem tylko po to, żeby zdobyć ozdoby do domku... AS to taki GS, tylko bardziej chamski, i jeśli zostaniemy bez many radzę uciekać - trucizna od 24 w dół PRAWIE ZAWSZE ZATRUWA a nie tak jak gs czasem 6, czasem 5 a czasem gówno
11:13 Artun Klono [8]: ej mistrzu dasz cos a jak nie to moge byc twoim kumplemczy mistrzu niejestem tego godzien 08:23 Euti Shar [9]: kto mi za uwa |
|
![]() |
![]() |