|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
Pokaż wyniki sondy: Jak u ciebie z Angielski? | |||
Biegle |
![]() ![]() ![]() ![]() |
16 | 21.92% |
Bardzo dobrze |
22 | 30.14% |
Dobrze |
22 | 30.14% |
Średnio |
8 | 10.96% |
Troszkę, niezbędne słowa |
4 | 5.48% |
br |
1 | 1.37% |
Głosujących: 73. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 07 2004
Lokacja: Głęboka otchłań Ulubiony browar: Żywiec
![]() |
![]() Zastanawiam się jak biegle władacie językiem angielski. Bo tak czy siak angielski się przydaje.
Co do ostaniej opcji to proszę to traktować z przymrużeniem oka. Nie wszyscy br to tumany, a wręcz przeciwnie 70% z nich zna angielski. Proszę o głosowanie. <edit> Jest (teraz już nie ma) podobny temat, ja go założyłem i go olejcie bo sondy zapomniałem dodać. Tamten już zgłosiłem do usunięcia. ![]()
![]() Ostatnio edytowany przez Bal Ur - 28-08-2004 o 14:17. Powód: "teraz już nie ma" |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 07 2004
|
![]() 1. Nie zakładaj 2 takich samych tematów
![]() 2. U mnie z anglikiem bardzo dobrze, ale do totalnej biegłości troche mi brakuje. Prócz drobnych problemów z nieznanymi mi słówkami to mogę sie spokojnie porozumieć z osoabmi znającymi angielajski. Ale temat jest ciekawy. Najgorsze jest to ze 50% * ( ** )Polaków grających w tibię nie zna angielskiego nawet na poziomie podstawowym * - i ciągle rośnie ;/ ** - +/- 49% ![]()
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2004
Lokacja: Forgotten Realms
Stan: Tutor
Imię: Val'ndar
Profesja: Elite Knight
Gildia: Great Eagles
Świat: Eternia
![]() |
![]() U mnie dobrze. Najważniejsze, że potrafię się dogadać, rzadko robię błędy.
![]() Najbardziej podoba mi się odpowiedź "br" ![]()
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 08 2004
Lokacja: Nowa Sarzyna
![]() |
![]() U mnie z angielskim tez nie najgorzej, jak przyjdzie pogadac z jakims anglikiem to zle nie jest
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
eX Moderator
Data dołączenia: 14 03 2004
Lokacja: Estadio Santiago Bernabéu
|
![]() Zaznaczyłem bardzo dobrze. Nie biegle ponieważ są słowa napewno, których nie znam i jakbym się spotkał z prawdziwym anglikiem to napewno bym tak swobodnie się z nim nie dogadał jak z polakiem. Ale napewno bym się dogadał na prawdę i w Tibii. Teksty tłumaczę z tibia.com, ale pomagam sobie czasami słownikiem.
![]() De las glorias deportivas que campean por España, Va el Madrid con su bandera, limpia y blanca que no empaña. Club castizo y generoso, todo nervio y corazón, Veteranos y noveles, veteranos y noveles, Miran siempre sus laureles con respeto y emoción. ¡Hala Madrid! ¡Hala Madrid! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 11 2003
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Ja też znaznaczyłem bardzo dobrze, napewno jeszcze dużo mi brakuje do biegłości. Mam w Anglii znajomych z rl i bez problemów sie z nimi dogaduje więc nie jest źle
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 08 2004
Lokacja: Poznań
Imię: Avonasak
Profesja: Knight
Świat: Morgana
Poziom: 9
Poziom mag.: 1
![]() |
![]() Ja znam tak pomiędzy dobrze a bardzo dobrze
bo jak angol cos do mnie pisze to jeszcze jeszcze zrozumiem 90% ale jak ja mam coś do angola napisać to jest: ee... hmm.... jak "XXX" sie mówi po angielsku..... (XXX słowo jakies tam) i wiele podobnych myśli w głowie ale biorąc pod uwage że teraz ide do 2 klasy gimnazjum to nawed dobrze mi idzie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 17 08 2004
Lokacja: Skierniewice
|
![]() No u mnie z angielskim też nie jest najgorzej, zwłaszcza, że nie uczyłam się go <mam niemiecki :/ >
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 08 2004
Lokacja: Wrocław
|
![]() Ja znam dobrze anglika. Nie raz wyplatalem sie z klopotow
![]() Pozatym fajnie miec kolegow z innych krajow i porozmawiac sobie z nimi luzno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 10 08 2004
Lokacja: Dziwnówek
|
![]() ![]() ![]() __________________________________________________ _________ 1 września mam urodzinki (ale przerąbane co ? ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez SInner - 28-08-2004 o 12:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
eX Moderator
Data dołączenia: 10 09 2003
Lokacja: Fotel przed monitorem
![]() |
![]() Jeżeli chodzi o normalny ang to średnio. Ale ten tibijski to zaawansowanie. Nie oszukujmy się, żadko kto się zastanawia nad formami gramatycznymi, stosuje skróty i uproszczenia ... ang w tibii ma mało z prawdziwym angielskim ... tym oczywiście oficjalnym którego się uczymy
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 08 2004
Imię: Avonasak
Profesja: Knight
Świat: Morgana
Poziom: 9
Poziom mag.: 1
![]() |
![]() no skoro my juz tak o tym angielskim mówim to mam prośbe wiem że to niezbyt do tematu ale potrzebuje pomocy niech kto przetłumaczy mi to:
Further FAQ's are listed on our website: http://www.tibia.com/guide/?subtopic=faq Also, the manual contains a detailed description of the game: http://www.tibia.com/guide/?subtopic=manual Please use the site index if you would like to learn more about a specific topic: http://www.tibia.com/home/?subtopic=siteindex If you cannot find the answer your are looking for on our website you may consider posting your question on our forum's help board: http://www.tibia.com/forum/?subtopic=board&boardid=13 It is regularly checked by experienced players who will be glad to offer help. Moreover, as Tibia is an online game there is always the option to enter the game and to directly address other players. If you do not find anybody who can help you out you can use the counsellor request (press CTRL + R when logged into the game) in order to contact a counsellor or a gamemaster. A final option is to send an email to our customer support team. If you choose to do so, please pay attention to the following rules: - Make sure that you only write about one topic at a time. If there is more than one question you would like to ask us please send several emails. We will answer them all, one by one. - Be brief. Also, please give your email an appropriate subject title so that we know immediately what your request is about. - Include all necessary data, especially your character's name and your order reference number. - Write your email in English or German. Unfortunately, we cannot answer emails in any other language. - Do not use uncommon abbreviations. - Send your email to [email protected] and our support team will be glad to help you. - Allow some days for the answer. Do not send your request more than once - this will not speed up the process. - Please understand that we cannot answer every single email. We reserve the right not to answer requests which we deem of little importance, especially if they are made by customers without Premium Accounts. zgóry dzienkuje i prosze o przesłanie przetłumaczenia na moje GG (nr.:3997873) |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 08 2004
Lokacja: A poco to wam? Liczba postów: kto by liczył.
![]() |
![]() U mnie anglik to cos ciezkiego, narazie bardzo mało znam angilski ale podstawy to napewno znam. Jestem zadowolny z tego jak umiem jezyk angielski. ide do pierwszej gimnazjum lae przez 6 lat mialem język niemiecki.
Ale jestem na dobrej drodze i coraz to lepiej mówie po angielsku, i mam nadzieję że za jakiś czas będe mógł siś dogadać z anglikiem bez problemu. _________________ Jestem dyslektykiem więc nie czepiać się ortografii |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Buuuuu
|
![]() Najbardziej kocham w Polakach samokrytyke, jak pojdziemy do Carlin to polowa polakow pod depo sie tam kwalifikuje do "BR?" (fie itam, file sfort, itp)... btw co sie stalo ze starym dobrym "pl??"
Wiekszosc Polakow ktorych znam kwalifikuje sie na dobrze/srednio (zwykle bardzo slaba gramatyka). Tym czasem tych twierdzacych ze mowia bardzo dobrze jest wiecej niz wszystkich pozostalych. Ps. Dla mnie angielski jest podstawowym jezykiem w RL od kilku lat, ale nadal nie smiem twierdzic ze jest perfec... pozatym zobaczylem liste osob ktora twierdzi ze mowi perfect angielskim w ankiecie, 2 z 4 obecnie glosujacych wiem ze wali takie byki ze szkoda gadac (zarowno w polskim jak i angielskim). |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
|
![]() Zaznaczyłem "Bardzo dobrze". Angielskiego ucze się kilkanaście lat i ciągle poznaje coś nowego lub utrwalam więc do biegłości mi jescze brakuje.
Dogadanie się po angielsku nie sprawia mi dużych problemów chociaż może nie mam jecze takiej "plynności". |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 06 2004
Lokacja: Takie miasto na B...
|
![]() @SInner Z tymi urodzinami to chyba kondolencje (ze względu na date
![]() ![]() A Angielski znam Bardzo dobrze ale bardziej w stronę Biegle |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 01 2004
Stan: Niegrający
Imię: Solinari
Profesja: Royal Paladin
Świat: Danubia
Poziom: 63
Skille: 89/59
Poziom mag.: 15
![]() |
![]() Angielski znam bardzo dobrze nie umiem jeszcze biegle poniewaz nie znam wielu slowek ale dogadanie sie z obcokrajowcem w tibii 0 problemow szczegolnie gdy gm grozi banem XD
![]() |
#18 |
Zbanowany
Data dołączenia: 17 08 2004
Lokacja: Słupsk
Stan: Początkujący
Imię: Ciechan Archer
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Goodfellas
Świat: Isara
Poziom: 114
Skille: 98/67
Poziom mag.: 21
![]() |
![]() Ja zaznaczylem biegle, ponieważ ucze się tego jezyka dlugo (8 lat!) i chodzilem tylko do klas językowych + dodatkowe zajęcia i wiele osób mi mowi ze super władam językiem angielskim.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 28 08 2004
Lokacja: Dolnoslaskie :-)
![]() |
![]() Zastanawialem sie co zaznaczyc. Czy bardzo dobrze, czy biegle.
Ucze sie angielskiego 7 lat. Od wrzesnia zaczynam 8 rok. W tym czasi bylem 2 razy w Ameryce, kilkanascie juz razy dostalem prace tlumacza w rl. I raczej nie mam zadnych problemow z angielski, wiec zaznaczylem biegle. Po przeczytaniu zastanawiam sie, czy napewno dobrze.. no coz... moge jeszcze dodac, ze FCE pisze na A. A do tego w Tibii rzadko - nawet od rodowitych amerykanow i anglikow spotka sie prawidlowy angielski.. ich to nie obchodzi czy robia bledy gramatyczne, czy nie i kalcza swoj wlasny jezyk, ze az boli jak sie oglada ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 28 08 2004
Lokacja: Dolnoslaskie :-)
![]() |
![]() Fatevux. Sorry, że tutaj, ale na gg to za duże.
Kolejne FAQ (lub poradniki) są wypisane na tej stronie: http://www.tibia.com/guide/?subtopic=faq Również instrukcja zawiera dokładne wyjaśnienie gry: http://www.tibia.com/guide/?subtopic=manual Proszę użyj spisu tematów (indexu) na stronie, aby znaleźć informacje na wybrany temat: http://www.tibia.com/home/?subtopic=siteindex Jeżeli nie możesz znaleźć odpowiedzi na interesujące ciebie pytanie, możesz umieścić pytanie w dziale pomoc na naszym forum: http://www.tibia.com/forum/?subtopic=board&boardid=13 Jest ono regularnie odwiedzane przez doświadczonych graczy, którzy ci chętnie pomogą. Jednakże Tibia jest to gra on-line, więc istnieje możliwość wejścia do gry i bezpośredniego spytania się graczy. Jeżeli nie znajdziesz nikogo, kto mógłby ci pomóc, możesz poprosić o pomoc od konsula (nie wiedziałem, jak to przetłumaczyć, a szybko tłumacze) (naciśnij CTRL+R kiedy jesteś zalogowany, aby uzyskać pomoc). Ostatecznie możesz wysłać e-mail do działu obsługi klienta (haha ![]() Jeżeli wybierzesz tą opcje, proszę przestrzegaj podanych zasad: - Upewnij się, że piszesz na jeden temat w jednym czasie. Jeżeli masz więcej niż jedno pytanie, wyślij kilka e-maili z oddzielnymi pytaniami. Odpowiemy na nie po kolei, - Streszczaj się. Również w temacie e-maila podaj temat pytania, abyśmy wiedzieli czego on dotyczy, - Umieszczaj wszystkie potrzebne informacje. Szczególnie imię postaci oraz numer zamówienia, - Napisz w języku angielskim lub niemieckim. Niestety nie potrafimy odpowiedzieć na e-maile w innych językach, - Nie używaj niepopularnych zwrotów. - Wyślij e-mail na [email protected], a nasz zespół chętnie ci pomoże. - Daj nam kilka dni na odpowiedź. Nie wysyłaj pytania więcej niż raz. To tylko spowolni proces. - Proszę zrozum, że nie możemy odpowiedzieć na wszystkie pojedyncze e-maile. Niektóre pytania są dla nas bardziej ważniejsze. Szczególnie te od PACC`ów. Tłumaczyłem dosyś szybko, więc mogą być błędy językowe ![]() Jak pomogłem, to plusik mile widziany ![]() |
![]() |
![]() |