Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Mainland

Notki

Mainland Wielki i tajemniczy kontynent... Tutaj odkrywamy jego tajemnice...

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 16-07-2006, 18:45   #1
Michaluza
Użytkownik forum

Michaluza's Avatar

Data dołączenia: 04 05 2006

Stan: Aktywny gracz
Imię: ---
Profesja: Sorcerer
Świat: Ketlera
Poziom: 25+
Poziom mag.: 28
Żarówka Temat do moderatorow przedewszystkim i użytkowników

Witam...
Temat ten dotyczy questow... Chcialbym prosic adminow i moderatorow o to aby na tibia.pl mozna bylo normalnie dyskutowac o questach. Nie wiem dlaczego to jest zarbronione ??? to juz nie chodiz o to zeby ulatic wszystkim ta gre tylko mysle ze duzo ludzi wie duzo o roznych rzeczach moze na wet nie questach ... Chialbym w m\imieniu wlasnym innych uzytkownikow i tych ktorzy sie pod tym podpisza aby zostal utworzony nowy dzial questy ..pomorzmy sobie odkryc tibie... sam wywiad z GMami ile tibii jeszcze nie zostalo odkryte ...dlaczego ?bo ludzie o tym nie rozmawaija tylko expia bez sensu alby nabic level ..Dlaczego to wlasnie polacy nie beda tymi ktorzy tego dokonali ...W tym dziale min. byly tworzone tematy nie koniecznie tylko o questach ale rowniez o dziwnych rzeczach i sytulacja majacych miejsce w swiecie tibii. Wezmy np:. bazyliszka?, femor hills (odrastajaca trawa przy jednej z wierz) i wiele innych ... napewno niektorzy gracze znaja rozwiazania ... Ja np:. ostatnio odkrylem pewna rzecz nie wiem czy ktos moze kiedys na nia wpadl ale ... chodzi tu o pewna fajke wodna min.znajdujaca sie w carlin w biurze szeryfa w jednej z cel... pogadajcie z sheryfem o niej a dowiedziec sie czegos o niej ... ale nie wazne nie o tym ten temat ...
Jeszcze raz prosze adminow i moderatorow o rozpatrzenie mojej prosby...
(sorka za bledy jesli sa )
Michaluza jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 16-07-2006, 19:05   #2
libner
Użytkownik Forum

libner's Avatar

Data dołączenia: 10 06 2005
Lokacja: Polska

Stan: Na Emeryturze
Świat: Galana
Domyślny

I co myslisz ze jak ktos dowie sie jak wynokac jakis "trudniejszy qest" z ktorego jest wspaniala nagroda to powie cos? nie tylko kazdy chce zatrzymac nagrode dla siebie zeby byla jak najwiecej warta a to do dzialu "qest" na tibia.org mozesz sobie o tym poczytac
And my eyes are red
Not quite an angel
The one that fell
Now choose to join us or go straight to Hell
libner jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-07-2006, 19:17   #3
Michaluza
Użytkownik forum

Michaluza's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez libner
I co myslisz ze jak ktos dowie sie jak wynokac jakis "trudniejszy qest" z ktorego jest wspaniala nagroda to powie cos? nie tylko kazdy chce zatrzymac nagrode dla siebie zeby byla jak najwiecej warta a to do dzialu "qest" na tibia.org mozesz sobie o tym poczytac
Nie nie o to mi chodzi ale przedewszystkim by kazdy na forum tibia.pl mogl mowic na loozaku a nie obawiac sie albo co chwila pytac czy to quest spoling czy cos takiego a na tibia.org.pl jest taki dzial ok ale to nie o tochodzi dokladnie zyb cos tkaiego moze byc ale nie koniecznie ktos cos wie niech powie i ktos inny wie tez niech powie a wlasnie dla kogos to moze byc podpoiwedz moze na cos wpadnie i dlaczego na tibia.pl nie mmoze byc czegos takiego jak na tibia.org.pl chyba niedynie w tym tamta strona jest lepsza od tej ...
stary 16-07-2006, 19:24   #4
Arcydemon
Użytkownik Forum

Arcydemon's Avatar

Data dołączenia: 17 08 2005

Profesja: Knight
Świat: Refugia
Poziom: 31
Skille: 62/60
Poziom mag.: 5
Domyślny

chodzi raczej o to, że Tibia.pl jest Supported Fansite...
17:13 aaa: a juz mialem bohy kupowac :/
17:14 bbb: nie radze
17:14 aaa: czemu?
17:14 bbb: nie widac ruznicy
17:14 aaa: o to nowosc
17:14 bbb: jak kupilem to myslalem ze sa zepsute
---
Cytuj:
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lasooch
Tak, jest jeden nowy super item na roku. Nazywa siem slownik. Naprafde, jest super ekstra! Muwie Ci, zaizyj do njego!
Błędy celowe.
A gdzie on jest i do czego słóży? To jakiś qest? pliz msg me
Arcydemon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-07-2006, 19:27   #5
Asthan
Użytkownik Forum

Asthan's Avatar

Data dołączenia: 24 08 2005
Lokacja: Ilawa

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Thran~
Profesja: Elder Druid
Świat: Julera
Poziom: 80
Poziom mag.: 60
Domyślny

To może odrazu do Download wrzuca Bota i Mc jak juz mamy lamac zasady to na calego co nie?
A zastanawiałes się czemu na forum tibia.com niema dzialu questy?
Asthan jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-07-2006, 19:44   #6
Teravista
Użytkownik Forum

Teravista's Avatar

Data dołączenia: 02 07 2005
Lokacja: Na południu

Profesja: Knight
Świat: Refugia
Domyślny

Idź lepiej na tibia.xx.pl tam możesz dowoli o tym gadać. Ja na przykład nie chciałbym sie dowiedzieć jak wykonać dokładnie quest.Frajda na tym polega żeby samemu go wykonać bez żadnej pomocy.

Teravista jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-07-2006, 19:45   #7
Michaluza
Użytkownik forum

Michaluza's Avatar

Domyślny

czlowieku mi nie chodzi o jakies boty ! Jaki zasady o czym ty gadasz czlowieku zastanow sie nie musza byc dokladnie opisywane questy tylko to co moze jest jego czescia co naprowadzi pomurzmy odkrywac tibie tyle jest jeszcze nieodkryte ile chcesz to odkrywac myslisz ze towrcy powidza wszystko pozniej od razu bedzie tego ieciej i wiecej daj sopkuj...
stary 16-07-2006, 20:03   #8
jastr
Użytkownik Forum

jastr's Avatar

Data dołączenia: 18 02 2005
Lokacja: Ełk

Stan: Na emeryturze
Imię: Jastr
Świat: Galana
Poziom: 8
Skille: :)
jastr ma numer GG 4019279
Domyślny

Odkrywanie Tibi a rozmowy o qestach to dwie bardzo różne rzeczy. Ja np lubie sobie czasami wybrać gdzieś gdzie jeszcze nie byłem ot tak by zobaczyć co tam jest. Rowiązywanie qestów jest już dużo trudniejsze wymagana jest bardzo dobra znajomość języka angielskiego bez tego ani rusz no i zacięcie do rozwiązywania zagadek (ehhh te przygodówki nigdy nie lubiłem chodzić i chodzić a okazywało się że trzeba było coś przenieść gdzieś i dostawaliśmy coś co mogliśmy dać komuś itd). Tibia jest grą rpg i zagadki powinny być bardzo intuicyjne (chociaż niektóre to czysty hardcore) najgorsze są te dziury z kąd zwykły śmiartelnik ma wiedzieć że w danym miejscu kilofem można wykopać dziurę dla mnie to idiotyzm i szukanie igły w stogu siana. No bo weś teraz poświęć 2 dni na przekopywanie pustyni -.- (w tym miejscu brawa za wytrwałość dla odkrywców tombów)
jastr jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-07-2006, 20:13   #9
Michaluza
Użytkownik forum

Michaluza's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez jastr
Odkrywanie Tibi a rozmowy o qestach to dwie bardzo różne rzeczy. Ja np lubie sobie czasami wybrać gdzieś gdzie jeszcze nie byłem ot tak by zobaczyć co tam jest. Rowiązywanie qestów jest już dużo trudniejsze wymagana jest bardzo dobra znajomość języka angielskiego bez tego ani rusz no i zacięcie do rozwiązywania zagadek (ehhh te przygodówki nigdy nie lubiłem chodzić i chodzić a okazywało się że trzeba było coś przenieść gdzieś i dostawaliśmy coś co mogliśmy dać komuś itd). Tibia jest grą rpg i zagadki powinny być bardzo intuicyjne (chociaż niektóre to czysty hardcore) najgorsze są te dziury z kąd zwykły śmiartelnik ma wiedzieć że w danym miejscu kilofem można wykopać dziurę dla mnie to idiotyzm i szukanie igły w stogu siana. No bo weś teraz poświęć 2 dni na przekopywanie pustyni -.- (w tym miejscu brawa za wytrwałość dla odkrywców tombów)
chodzi mi nie o odkrywanie tibii tam gdzie jeszcze nie bylem jak ty to mowisz tylko o to nie jest niby questem a jest bardzo podobne w sumie na dobra sprawe tibia to same questy musisz cos zrobic i dostajesz nagrode niby proste nie ale przeskoda jest angielski levwel i wiele innych ...
stary 16-07-2006, 21:27   #10
Stożek
Użytkownik Forum

Stożek's Avatar

Data dołączenia: 05 07 2005
Lokacja: 50 cm od ekranu

Stan: Niegrający
Imię: Forestman
Profesja: Elder Druid
Świat: Eternia
Poziom: 33
Skille: 13/21
Poziom mag.: 29
Stożek ma numer GG 9888628
Domyślny

Ta fajka wodna to czesc green djinn quest i wszyscy , ktorzy go robia wiedza o co chodzi.

@questy na Tibia.pl-NIE! Jak ktos chce dokladna solucje to niech wejdzie na jakas tibia.org.pl albo tibia.erig.net. Jak potrzebujesz tylko wskazowki to mozna smialo o nia zapytac na tibia.pl. Wszystkie tajemniece rooka i maina podlegaja dyskusji w odpowiednich dzialach.
stary 16-07-2006, 21:36   #11
Cossma
Użytkownik Forum

Cossma's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2005
Lokacja: LG TOWN

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Cossma
Profesja: Elite Knight
Poziom: 138
Skille: 94/90
Poziom mag.: 8
Domyślny

Czyżby kolejny user który ma problemy ze sprzedawaniem RATÓW na Rook'u?
I chce żeby mu wszyscy wytłumaczyli jak to sie robi ;]

noob plax plax plax and frii itamz

PS. Sorki ale rozbawił mnie ten temat
Cossma jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-07-2006, 22:15   #12
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

quest spoiling - nie, od tego sa inne stronki, przynamjniej ta ma trzymac poziom.

dyskusja o zagadkach - proponuje utworzenie czegos w rodzaju grupy dyskusyjnej z ograniczonym dostepem, tak, zeby zaraz milion dzieciakow nie pisalo w temacie o bazyliszku ze nie jest to npc i ze jego skora wazy 3180.00 oz... Kazdy zainteresowany wie o co chodzi - bezsensowny spam zabija dyskusje ..
stary 16-07-2006, 23:00   #13
Pavel Ches
Użytkownik Forum

Pavel Ches's Avatar

Data dołączenia: 30 05 2006

Domyślny

Nie wiem czy Ciebie dobrze zrozumiałem, ale chodzi Ci o rozmowy o questach nieodkrytych jeszcze? Bo jeśli tak to:
Cytuj:
Questy

1. Żadnych solucji (nawet częściowych)
2. Nie podajemy dokładnej lokacji kluczów bądź skrzynek
3. Nie wolno wklejać filmów, które pokazują całą drogę do questa i jego rozwiązanie. Można natomiast robić zdjęcia/filmy w ostatnim pokoju z nagrodami, ale bez podawania drogi, jak się tam dostać.
4. A co można?
* Dawanie ogólnych wskazówek (np. spróbuj pogadać z NPC X)
* Możesz szukać ludzi do questa w dziale 'handel', ale tylko poprzez podanie nazwy questa. Nie podawaj, gdzie ten quest się znajduje.
* Można się wymieniać informacjami na temat questów jeszcze nie odkrytych.
5. Co dokładnie rozumiene jest pod pojęciem "solucja"?
* Dokładny opis drogi, jak można dostać się do skrzyni z nagrodami.
* Dokładny ois miejsca, gdzie jest ta skrzynka oraz jakie potwory tam występują.
* Dokładny opis miejsc, gdzie można znaleźć klucze potrzebne do wykonania quesa.
Jest to cytat z regulaminu forum.
A "odkryte" to takie, które są podane na tibia.pl
Pavel Ches jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-07-2006, 11:36   #14
Thero
Użytkownik Forum

Thero's Avatar

Data dołączenia: 30 12 2004

Domyślny

http://www.tibia.pl/quests.php
Jak sam mówisz szukasz tylko wskazówek, tibia.pl na tym polu robi dla ciebie wszystko co może.
Thero jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-07-2006, 12:31   #15
noobowaty mistrz
Zbanowany

noobowaty mistrz's Avatar

Data dołączenia: 05 07 2006

Domyślny

Nie rozumiem. Po co na tibia.pl ma byc quest spoiling dozwolony, skoro jest on juz na tibia.org i tibia wiki? Kazdy moze sobie wchodzic na te dwie strony i szukac rozwiazan.
noobowaty mistrz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania